icon

Potratila som a priateľ oddiaľuje ďalšiu snahu o bábätko

ninkus223
14. júl 2021

Ahoj baby, v 10tt tehotenstva som prišla o bábätko. Chcela som som rovno aj ďalšie už prešli asi 3m. Ale priateľ povedal že nech ešte skončím vysokú školu a potom sa začneme snažiť ale ja mám ešte 1rok pred sebou ale ja by som ho chcela už teraz ale a viem že aj on ale chce aby som ju ešte dokončila a užila si ešte trochu ale ja už nechcem a chcem si založiť rodinu. Prvý krát keď sme to skúsili chcel aj on a keď zistil že som potratila strašne plakal a teraz mám pocit že sa boji aby sa to nestalo znovu tak to odďalujú. Ďakujem

Strana
z2
heidy222
15. júl 2021

Priatel Ma pravdu, netlac na pilu.

st_277
15. júl 2021

@luulinkaa tak toto urcite nie, sama som tehotna dokoncovala skolu a bolo to niekolko mesiacov neskutocneho stresu. Ak uz chudatko raz potratila tak v ziadnom pripade nech neštuduje a nie je tehotna zaroveň.

luulinkaa
15. júl 2021

@nevenka
@st_277 ja som dokoncovala skolu tehotna a bola som na rizikovom od 12tt a tiez po jednom potrate. Treba sa proste nestresovat s pristupom ak to nevyjde nic sa nedeje, nejde o zivot a hotovo. Vsetko je len o tom ako to berie

ninkus223
autor
15. júl 2021

@maciatkolulu bývame spolu, prvé bolo plánované. No bohužiaľ sa stalo to čo sa stalo.

mariska1989
15. júl 2021

@ninkus223 tak daj ešte tomu nejaký čas, nechaj aj chlapa až sa s tým vyrovná, pre ženu to je tiež ťažké prežila som si to aj ja ale v 12 jediné čo som chcela bolo až som znova tehotná čakať to vytúžené aj keď už doma boli 2 deti ..aj keď sa nám podarilo hneď tak som prišla o to zas takže nechaj telo troška v kľude .aj chlapa a keď príde ten čas tak sa podarí,,, a prečo si bola hneď na rizikovom?

bluka2
16. júl 2021

@anjelicek26 to s tým cestovaním vôbec nie je pravda. Ani 2x do USA, ani do latinskej Ameriky, ani do Afriky viac krát a ani do Ázie som ani raz necestovala s deťmi sama s dakym papierom od notára, vždy sa to dalo aj bez a to bez problémov a to aj do krajín, čo majú vraj akože najprísnejšie pravidlá 😉 mám to len do mimo eú potvrdené z prvej ruky aspoň 20 krát bez výnimky

mandarinka555
16. júl 2021

@ninkus223 Tvoje argumenty sú: "ja chcem...a chcem.... a chcem" . Dokončiť školu, ísť do práce....niečo našetriť a potom mať dieťa. Každý deň je tu diskusia na tému, že žena ostala na rodičáku a frajer jej nedá ani na plienky a ona vyplakáva na všetkých sociálnych sieťach 😂

ninkus223
autor
17. júl 2021

@mandarinka555 to je sice smutne a asi píšeš z vlastnej skúsenosti. Ale vieš o mne jedine toľko čo som napísala sem. Som na vysokej škole asi si tam nechodila keď nevieš ako to tam funguje. Mám stálu prácu a našetrené peniaze neviem či ti sem mám poslať stav účtu alebo o čo ti ide ? máme vlastný byt a priateľ má vlastnú firmu. Chcem, chcem a čo že chcem ? Aj on chce ale zľakol sa po tom čo sa nám už raz stalo a boji sa aby sa to nestalo zas tak to chce odložiť. Neviem aká je tvoja životná situácia ale podľa toho čo si napísala píšeš o sebe. Prepáč mi že takto hnusne ale tvoj komentár má vážne nahneval.

ninkus223
autor
17. júl 2021

@ibrunova chceli sme ho obaja, tak sme sa rozhodli že to skusime a podarilo sa nám to na prvý krát.

ninkus223
autor
17. júl 2021

@luulinkaa ja som to presne takto aj plánovala, ja som nenapisala že teraz hneď chcem na to skočiť ale priateľ tvrdí že až potom ako ju skončím. Lebo moje prvé tehotenstvo bolo ťažké, bola som na rizikovom a posledné asi dva týždne ako som potratila mi bolo tak strašne že som ledva išla na wc a on sa boji aby toto nebolo takéto iste.

mandarinka555
17. júl 2021

@ninkus223 Prekrúcaš, ako sa ti to hodí...Napísala si, že to dieťa veľmi chceš a zrejme je ti jedno, za akých okolností.....Ja som s manželom už veľmi dlho a chceli sme OBAJA dve deti, aj sme ich mali, tak mňa sem neťahaj....diskusiu si otvorila ty a nie ja :(

srferreira
17. júl 2021

Ja si myslim, ze priatel sa musi vysporiadat so stratou tiez. A vysoka sa da skoncit aj s babom!

ktochytavzite
30. júl 2021

@ninkus223 tak si najdi mladaieho kt si najskor uzije s teboun apotom sa budete snazit o dieta.Za mna tiez najskor sa daj dokopy po psychike aj telenaje stranke ,skolu a potom skuste znova.Inak ked priatel tak tuzi,preco si nezakladal rodinu uz skor a s robesnickou,?Teraz akurat kvoli nemu sa budes stresovat,ze tuzi a nema atd

barbie9900
Odpoveď bola odstránená
barbie9900
30. júl 2021

@ninkus223 pravdu mas presne tak ... nevsimaj si zavistlive kravy milujem take zeny. Na MK je ich dost

akbara77
30. júl 2021

@ninkus223 manželstvo nie je formalita.Never tomu, hoc sa všade o tom píše. Priateľ ma pravdu...s malým dieťaťom končiť školu je riadne hard core, to mi ver

akbara77
30. júl 2021

@barbie9900 zdrap papiera je to pre kravy, máš pravdu

tajna1988
30. júl 2021

@ninkus223 dokonci si skolu, najdi si pracu, zarabaj, cestuj, zabezpec sa a potom majte deti. Sama mozno casom zistis ci chces prve dieta s muzom po 40tke. Vyzijes aj z minimalnej materskej keby nieco?
Spoluziacka otehotnela hned po strednej s muzom starsim o 15r. Vsetko bolo super, ved mal uz byt, auto… po materskej sa nevedela zamestnat, zacal jej vykrikovat ze vsetko taha roky sam. Teraz je z neho usomrany 50tnik bez energie, nema naladu ani trpezlivost na deti. Kamoska v najlepsich rokoch, na dovolenky a vylety chodi s detmi sama. Nebudeme si klamat, ten vekovy rozdiel sa skor ci neskor ukaze a zacne ti to vadit.

sisa_s
30. júl 2021

@barbie9900 jooj jooj, vsetky kravy a ty si genialna 🤣

matkahelka
30. júl 2021

@barbie9900 zdrap papiera je to do okamihu, kym tvoj chlap nebude hospitalizovany a lekari ti nepodaju info o jeho zdravotnom stave, lebo si nikto. zdrap papiera je to do okamihu, kym nebude lezat nemohuci v posteli a ty nebudes moct byt doma s nim na OCR, lebo si nikto. zdrap papiera je to do okamihu, kym sa mu nieco nestane a tebe aj po 20 rokoch spoluzitia na SP ukazu stredny prst, pretoze narok na vdovske mat nebudes, lebo si nikto. zdrap papiera je to do okamihu, kym budes chciet dedit a zistis, ze bez "zdrapu papiera" je to hodne komplikovane. ale mas pravdu, vsetky su kravy, len ty jedina si nie-krava... takych nie-krav ako ty uz bolo, co na vlastnej skusenosti zistili, ze to nie je len zdrap papiera.

number19
31. júl 2021

@barbie9900 Ty ten zdrap papiera asi nemas a asi by si ho velmi chcela mat, ze?
Usudzujem podla tvojho komentara...

ktochytavzite
31. júl 2021

@tajna1988 dobre napisane.

barbie9900
Autor odpoveď zmazal
barbie9900
31. júl 2021

@barbie9900 sa vyjadrovat k tomi

palicka
31. júl 2021

Mila autorka! Som trosku staršia aj ako Tvoj priateľ, a žiaľ, viem, čo je to prísť o vytúžene vymodlene babo. Ženy, niektoré síce značne neohrabane, Ti radia asi dobre. Chvilku počkaj. Nie preto, aby si cestovala, zarábala…. Pokial už toto máš v sebe vyriešené, je to iba hlúposť. Ak v tej “chvíľke” stihnem pokročiť v štúdiu, super. Pokial sa babo zadarí skôr, stále máš možnosť prerušiť štúdium, prejsť na individuálny študijný plán asi externú formu. Čo Ti však odporucam, daj tomu tu chvíľu. Tvoje telo sa potrebuje spamätať. Aj pre nho to bola záťaž. A psychika Tvojho milého tiež. Ja v tom všetkom vnímam len to, že ako muž Tá príliš lubi na to, že napriek svojej túžbe po bábätku sa obava o Teba, Tvoje zdravie. Hlavne pokial to prvé tehotenstvo bolo komplikovane od začiatku. Každopádne Vám drzim palce! A čo sa týka manžela/ priateľa. Asi sa pripájam k väčšine. Nemusíš túžiť po veľkej svadbe o 150 hosťoch. Ale pre budúcnosť je to oveľa praktickejšia forma spolužitia v rodine.

sasesoe
31. júl 2021

@ninkus223 ak nechce, tak ho do toho netlac... a k tej formalite - skus si o tom zistit cosi viac, su tam nejake financne vyhody pre manzelov, najma pre Teba to moze byt do istej miery zabezpecenie... ale aj dalsie pravne veci, ak by sa cosi stalo - napr. myslis, ze o registrovane partnerstva sa snazia len kvoli formalite/papieru?

tianna
9. aug 2021

@ninkus223 dokonči školu.. Keď si potratila nesil to. Prešla som si tým, aj som otehotnela, syn je postihnutý, celkovo veľmi ťažké tehotenstvo to bolo.. Možno keby sme počkali bol by zdravý.. Som samozrejme rada že ho máme, školu som dokončila neskôr, ale keby si mam vybrať spätne už by som ten rok dokončila.

Strana
z2