icon

Prečo je na Slovensku 13 umelých prerušení tehotenstva denne?

31. jan 2026

Nezdá sa Vám smutné, že aj napriek rôznym druhom ochrany sa v roku 2024 vykonalo na Svk takmer 13 UPT denne??? Veď to je hrozná štatistika. Alebo je ochrana až taká neúčinná...lebo tušim sa väčšina prikláňa asi k vyroku:zlyhala ochrana.

Strana
z2
anonym_3cba0b
31. jan 2026

@anonym_autor skôr zlyhala výchova k sexuálnej zodpovednosti

anonym_b45e4e
31. jan 2026

Však to je ešte skoro najmenej v Európe (keď ideme podľa počtu žien v krajine v plodnom veku)
Skôr sme exemplárni
🍿

anonym_cf3ccb
Včera o 03:06

Nezdá sa mi to smutné. Každého osobná vec.

anonym_e3f16c
Včera o 06:45

@anonym_autor práveže ochrana je veľmi účinná. Počet UPT má už roky klesajúci trend https://www.nczisk.sk/Aktuality/Pages/Potraty-v...

simsalabim
Včera o 07:29

@anonym_autor a ako osobne sa ta tato "hrozna statistika" dotyka? A to, ze na Slovensku momentalne zije cca 270 000 deti pod hranicou chudoby nie je smutna statistika? chces k nim este zopar pridat? Chudobou je ohrozeny kazdy 6. obyvatel SR, hlavne rodiny s viac detmi a jednorodicia.
Nie, nezda sa mi tvoja statistika smutna. UPT ma klesajucu tendenciu a myslim, ze je poslednym vychodiskom, nie oslavovanou volbou.

la_dolce_vita
Včera o 07:30

Trend je dlhorocne klesajuci a zakaz by nic nevyriesil.

autor
Včera o 08:14

Tak keby neexistovala ziadna ochrana, tak pochopim...ale napriek tymto moznostiam pidla mna hrozna je!!!
Aha, nemam dat dietatu co jest, tak ho radsej zabijem alebo sa budem radsej proti otehotneniu chranit???

domka222
Včera o 08:16

Prečo by ma mali trápiť rozhodnutia ľudí, ktorých vôbec nepoznám?

kikush182329
Včera o 08:22

Všetci ktorym prekaza, ze autorku to trapi. To vam nikdy neprekazalo nic? Pocet vrazd? Samovrazd? Pedofilov? Na vsetko si povieme co sa ma kto do toho starat? Ci len v tomto pripade? Podla mna ma autorka pravdu. Je tolko moznosti ochrany, ze by k nechcenemu tehotenstvu malo dojst len ojedinele.

barborab1411
Včera o 08:25

Počet detí v detských domovoch bez rodičov sa vám napríklad smutný nezdá?

lenja123
Včera o 08:32

@anonym_autor zaujímalo by ma, či sú v tom zahrnuté aj UPT zo zdravotných dôvodov. Ak áno, tak koľko % tvoria.

kikush182329
Včera o 08:33
@lenja123

@anonym_autor zaujímalo by ma, či sú v tom zahrnuté aj UPT zo zdravotných dôvodov. Ak áno, tak koľko % tvoria.

@lenja123 s tym suhlasim a este plus statistiky kolko je denne znasilneni. Potom by to to mnozstvo mozno aj vysvetlilo.

viestta
Včera o 08:46
@lenja123

@lenja123 podiel UPT zo dravotnych dovodov voci vsetkym UPT dlhodobo stupa, pricom ich absolutne cislo je roky +/- na rovnakej urovni. Z toho logicky vyplyva, ze pocet UPT na ziadost je este nizsi ako byval v minulosti a stale ma klesajucu tendenciu
@anonym_auto odporucam pozriet podrobne statistiky a zamysliet sa nad nimi.

martinka13
Včera o 08:51

Áno je to veľmi smutné. A aj vzhľadom na fakt, čo musia niektoré páry podstúpiť, aby sa dočkali dieťaťa.

anonym_e3f16c
Včera o 08:51
@lenja123

@lenja123 hore máš link so všetkými údajmi 😉

anonym_cde1e4
Včera o 08:59

Už choďte panbozkarky kdesi. Nech vás trápi utrpenie živých deti

anonym_62ac1a
Včera o 10:05
@anonym_cde1e4

@anonym_cde1e4 Podľa mňa možno narieka nad nespoľahlivosťou ochrany. Má strach....

anonym_38eaf6
Včera o 10:07
@kikush182329

@lenja123 s tym suhlasim a este plus statistiky kolko je denne znasilneni. Potom by to to mnozstvo mozno aj vysvetlilo.

@kikush182329 rodičky sú staršie a staršie a preto ukončujú tehotenstvo zo zdravotných dôvodov, chybný vývin plodu. Inak každé 4. tehotenstvo konci potratom. Autorka je zjavné neinformovaná. Je to bežné, je to normálne. Nie je normálne rodiť choré deti, alebo sa o nich nestarať.

kikush182329
Včera o 10:30
@anonym_38eaf6

@kikush182329 rodičky sú staršie a staršie a preto ukončujú tehotenstvo zo zdravotných dôvodov, chybný vývin plodu. Inak každé 4. tehotenstvo konci potratom. Autorka je zjavné neinformovaná. Je to bežné, je to normálne. Nie je normálne rodiť choré deti, alebo sa o nich nestarať.

@anonym_38eaf6 ja chápem, preco sa zeny rozhodnut nemat take deti. Ale zas nepis, ze nie je normalne rodit take deti. To uz je trochu ako hitlerova selekcia.

anonym_f3581c
Včera o 11:26
@anonym_cde1e4

@anonym_cde1e4 Na SK su deti temou len do tedy, kym sa nenarodia.

anonym_37a0c7
Včera o 12:16

Nájdi štatistiku týraných deti deti odobratých sociálkou deti ktoré spáchali samovraždu alebo boli zabite vlastnou rodinou. toto je smutnejšie. Nemôžeš porovnať matku ktorá pôjde na upt a matku ktorá doboda svoje dvojročné dieťa alebo ho trestá kvôli plaču alebo kvôli tomu ze nedobehlo na nočník (toto som raz čítala ostalo mi to v hlave). Alebo tyraju novorodenca lebo ich otravuje jeho plač a mu nájdu rozsiahle zlomeniny (aj to som žiaľ čítala). Načo taky život? Myslíš ze sa tým deťom žije lepšie aj keď dostali šancu na život?

anonym_08a6e2
Včera o 12:21

v den ked som bola na upt, sme boli 4, u nas fungovala prerusovana 18 rokov, myslela som si, ze sa mi to nikdy nestane

pr85
Včera o 12:28

@anonym_autor Je to fakt smutné, že na Slovensku dovolíme vraždiť denne 13 deti, hoci ako krajina vymierame. Je načase tento holokaust nevinných detí zastaviť a prijať politické rozhodnutie, ktoré by ochránilo tých najbezbrannejsich.

mandzula
Včera o 12:31

Neviem no, podla by bolo smutnejsie, keby sa narodilo 4745 nechcenych deti a pribudlo by tolko nestastnych zien. Pisem, samozrejme, vseobecne, lebo nie kazda je aj po UPT stastna, casto je to skor rozhodnutie z rozumu ako srdca. Kazdy nech si nesie ten svoj kriz.

mandzula
Včera o 12:32
@pr85

@anonym_autor Je to fakt smutné, že na Slovensku dovolíme vraždiť denne 13 deti, hoci ako krajina vymierame. Je načase tento holokaust nevinných detí zastaviť a prijať politické rozhodnutie, ktoré by ochránilo tých najbezbrannejsich.

@pr85 Kolko mas u seba nechcenych deti, ked volas po legislativnej zmene? Dufam, ze aspon tych 13. A ujasnime si jednu vec, nejde o vrazdu, tak tu z nej laskavo nikoho neobvinuj.

anonym_9bbb39
Včera o 12:33
@anonym_08a6e2

v den ked som bola na upt, sme boli 4, u nas fungovala prerusovana 18 rokov, myslela som si, ze sa mi to nikdy nestane

@anonym_08a6e2 Nechápem, ako môže niekto používať tu najmenej spoľahlivú metódu, prerušovanu. Počul tvoj muž napr. o kondóme? Veď je to finančne nenáročná ochrana, dostupná v každom obchode, ktorá nezasahuje hormonálne do tela ženy. Mali by ste zvážiť niečo takéto a nie potom riešiť dôsledky fyzickou likvidaciou dieťaťa.

anonym_0e13a9
Včera o 12:34
@pr85

@pr85 ty ako muz sa k tomu nevyjadruj, kedze sa ta zivoty inych zien netykaju. Ries si iba svoju zenu.

pr85
Včera o 12:36
@mandzula

@pr85 Kolko mas u seba nechcenych deti, ked volas po legislativnej zmene? Dufam, ze aspon tych 13. A ujasnime si jednu vec, nejde o vrazdu, tak tu z nej laskavo nikoho neobvinuj.

@mandzula A o čo ide? O prerušenie života nenarodeného života, ktory sa už nikdy nebude schopný navrátiť do počiatočneho stavu.Takze je to usmrtenie a keď chceš aj vražda.

barborab1411
Včera o 12:36
@pr85

@pr85 nestrácajte sa prosím o maternice cudzích žien...nemáte na to právo

pr85
Včera o 12:38
@anonym_0e13a9

@pr85 ty ako muz sa k tomu nevyjadruj, kedze sa ta zivoty inych zien netykaju. Ries si iba svoju zenu.

@anonym_0e13a9 A prečo by som sa ako muž k tom nemohol vyjadrovať? Ženy sa samooplodnuju? Vždy bol pritom dvaja a obaja rodičia musia prevziať zodpovednosť za svoje nenarodené deti.

Strana
z2