icon

Prečo "je ťažšie" v dnešnej dobe otehotnieť?

ayvi
22. máj 2014

Sama som sa dlhší čas pokúšala o dieťa a hlavne niektoré staršie ročníky nevedeli pochopiť, "prečo to tak dlho trvá". To ma prinútilo zamyslieť sa nad tým, prečo klesá pôrodnosť aj celkovo plodnosť žien, prečo je v dnešnej dobe pomaly zázrak otehotnieť pre mnohé ženy, keď kedysi brali tehotenstvo a deti ako samozrejmosť a žena mala v kľude aj 4-5-6 detí. Myslíte, že je to tým, že bolo všetko akoby zdravšie? V potravinách nebolo toľko chemikálií, menej fabrík, áut a znečisteného ovzdušia, ženy mali deti oveľa skôr a častokrát hneď po sebe, nepchali do seba hak a všelijaké iné lieky..alebo je v tom niečo úplne iné? Nechcem sa teraz dotknúť žiadnych snažiliek, keďže viem, aké sú háklivé na takéto témy, ale proste nikdy som nevedela odpovedať na vyššie uvedenú otázku. Vďaka.

Strana
z4
siska53
29. okt 2014

@horana fuu,to fakt 24m.? Esteze som sa v tej dobe nesnazila. 🙂

@zvedavka13 odkazem sestre..aj ja jej drzim paste..brala ju 10rokov,ako poistku este aj kondom a ked vysadila,nic,medzitym som uz ja druhe mala a oni nic..uz je rozvedena,ma noveho priatela,tak mozno s nim sa jej podari..preto ja tu hak z toho aj vinim.

zvedavka13
30. okt 2014

@siska53 Tak to je na tom ešte dobre.. ja som ju brala 17 rokov... tiež sme sa začali s manželom pokúšať, tak potom dám vedieť🙂

olivia6
30. okt 2014

takisto som HAK brala ako vtedy jedinu moznu liecbu mojich zdravotnych problemov (prirodne prostriedky nepomohli). S intimnym zivotom som zacala omnoho, omnoho neskor. Toho spravneho cloveka som stretla az pred tridsiatkou, problem s otehotnenim nemam ani najmensi. Dokonca som HAK iste obdobie brala rok v kuse. Je to naozaj prudko indivivdualne.
Minule mi kamoska hovorila, ze "vsade samy spontanny potrat, ze to kedysi nebolo". Podla mna aj mohlo byt, asi statistiky nie su, ale rozdiel vidim v tom, ze teraz mame vysoko citlive testy, uz dookonca par dni pred meskajucim menzesom sa mozeme dozvediet ze sme tehotne. kedysi zena sla k lekarovi mozno v druhom, tretom mesiaci? Ked jej "meskala ms", mohol to byt kludne potrat, pokial bol nekomplikovany, ani nevedela. A vela zien zomieralo na nasledky mimomaternicovych tehotenstviev, alebo pri porodoch...
Myslim ze netreba nadavat na dobu. Boli veru ovela, ovela horsie casy. Zalezi do velkej miery na nas, ake si to urobime okolo seba. kazdy sa rozhodujeme denne, ako sa zachovame, co si pripustime, na co sa divame, co podporujeme. A tak vyzera aj nas zivot. Si to, cim sa zaoberas 🙂

mikibe
8. nov 2014
Strana
z4