icon

Prečo mi psychiater nechce stanoviť diagnózu?

silvi3972
28. feb 2025

Dobrý deň, chcela som sa opýtať tu, pretože nemám nikoho kto by sa o takýchto veciach so mnou porozprával, v prípade ma neodsudil. Už niaku dobu chodím ku psychologičke, nedávno som začala navštevovať psychiatra niekde pri Ružomberku. Problém mám taký, že mi nič "nechce" diagnostikovať. Chápem, že na to možno potrebuje niaky čas ale problém je skôr taký, že sa ma skoro na nič nepýta (alebo na niake veci, z ktorých by niečo "vyčítal". Nechcem vyznieť ako niekto, kto chce mať niečo diagnostikované pre pozornosť, len chcem vedieť čo sa deje a prečo.

Strana
z4
lion777
2. mar 2025

Vieš aj presne sformulovať, kde sa stratila tvoja radosť zo života a prečo to robíš? Hráš nejaké hry, pozeraš nepristupné filmy? Čo ta vlastne teší ?

silvi3972
autor
2. mar 2025

@iwesska moja, nevieš aké to je u mňa tak prečo sa ku tomu vyjadrujes takto? ku tomu psychiatrovi a psychologičke ma zobrali len koli tomu ze im to nakázala škola a decký lekár. predtým som sa nahovorila ako mi je zle a počúvala som tiež to iste ze niesom blázon ze to je len puberta.

silvi3972
autor
2. mar 2025

@lion777 napíšem do správy oki?

elzu
2. mar 2025

Držím pěsti, ať najdeš pomoc, kterou potřebuješ, jw to strašně tezke, vim to…prochazime si s tim s mou 14 letou dcerou (jen zijeme v Nemecku).

Na Slovensku urcite existuje Linka důvěry- tam muzes anonymně zavolat, kdyz si nevis rady, pomohou ti v akutní situaci, vysvětlí, kam dal.

Dale jsem nasla na Slovensku: https://ipcko.sk/
Online poradna pro mladistve s psychickými nemocemi.

Diagnoza bohuzel dodnes funguje jako nalepka, ktere se clovek tezko zbavuje. Proto psychiatri a psychologové obcas koduji jen “prechodne” psychiatricke stavy, aby lide v budoucnu pri hledani zamestnani nemeli potize. Nektera zamestnani s psychiatrickožu diagnozou nemuzes delat vubec- jako dospely- v detskem veku by to tak ale samozrejme vubec fungovat nemelo, protoze detske deprese, sebepoškozování i suicidalni myslenky maji narozdil od depresi v dospelosti dobrou perspektivu- tzn.ze je vysoka pravdepodobnost, ze to s pomoci zvenku prekonas - a do budoucna nebudes mit potize.

Rozhodne je potreba, aby ti rodice pomohli najit psychotherapeuta. Potrebujes pravidelna sezeni, kde budes moci otevrene mluvit o vsem, co te trapi, a kde se naucis se svym trapenim i se sebeublizovanim pracovat.

Strana
z4