Prečo sú odporcovia potratov utlačení a zástancovia agresívni?
Už dlhšie sa zamýšľam nad jedným paradoxom. Všímam si v diskusiách ako odporcovia potratov sa snažia dodať autorkam diskusií odvahu a riešenia a zástancovia potratov následne tych odporcov zosmiešnujú a urážajú. Častokrát im prajú zle veci. Mňa by skutočne veľmi zaujímalo prečo sa v dnešnej dobe prijíma len strana zástancov a odporcovia sú utlačení a nemôžu povedať svoj názor. Prečo niektorí zástancovia reagujú agresívne a podráždene. Môže to byť kvôli výčitkam svedomia? Nechcú počuť pravdu? Nechcú si uvedomiť závažnosť tohto činu? Ja som naozaj nevidela, že by odporcovia začali autorku urážať a nadávať jej, odsudzovať ju. Ale za to zástancovia potrebujú agresiou umlčať odporcov. Vie mi toto niekto vysvetliť?
Táto diskusia nemala byť o tom či potrat áno alebo nie. Ale išlo len o moju snahu pochopiť prečo sa tu názor proti striktne odmieta. K tomu som už zopár odpovedi dostala. A teda diskutujúci, ktorí sú za slobodnú voľbu nechcú počúvať odporcov, lebo to vnímajú ako nátlak. Aj tak tu ale nastala situácia, že odporcovia sú ponižovani. Stačilo, že diskutujúca napísala, že ak by musela, tak by hlasovala proti. A hneď nastal nátlak, lebo by tým zamedzila slobodnú voľbu a bola donútená ustúpiť.
Táto diskusia nemala byť o tom či potrat áno alebo nie. Ale išlo len o moju snahu pochopiť prečo sa tu názor proti striktne odmieta. K tomu som už zopár odpovedi dostala. A teda diskutujúci, ktorí sú za slobodnú voľbu nechcú počúvať odporcov, lebo to vnímajú ako nátlak. Aj tak tu ale nastala situácia, že odporcovia sú ponižovani. Stačilo, že diskutujúca napísala, že ak by musela, tak by hlasovala proti. A hneď nastal nátlak, lebo by tým zamedzila slobodnú voľbu a bola donútená ustúpiť.
@anonym_autor takže si potvrdila to,že ty si vyberas z debát iba to,čo by sa hodilo tebe. Chápeme. Ok.
@anonym_autor takže si potvrdila to,že ty si vyberas z debát iba to,čo by sa hodilo tebe. Chápeme. Ok.
@mizoko vyberám si iba to na čo som sa pýtala keď som diskusiu založila. O čom sa tu vy dohadujete je pre mňa irelevantné.
@anonym_autor presne takto chapem ten problem aj ja, ze jednoducho pro life nazor nemozes vyjadrit, lebo si vlastne proti pro choice a hned ich akoze obmedzujes.
@anonym_autor ona ale nevystúpila,iba priznala,že je sebecká keď myslí len na to čo chce ona aj na úkor prava iných. Takže stále je to o Tom,že ty swlektijes len to čo sa hodí tebe do kramku. No a ako presne boli odporcovia ponižovanie? Lebo ja som tu schytala aj vyhrážku ale to asi nevadí že áno? A teraz sa opýtam teba osobné - príde ti v poriadku presadzovať právo jednej skupiny na úkor druhej? A ako presne právo na voľbu obmedzuje ľudí z druhej skupiny? Lebo zákaz niečoho - to už nie je názor,to je skutočne nátlak. Takže?
@anonym_autor ona ale nevystúpila,iba priznala,že je sebecká keď myslí len na to čo chce ona aj na úkor prava iných. Takže stále je to o Tom,že ty swlektijes len to čo sa hodí tebe do kramku. No a ako presne boli odporcovia ponižovanie? Lebo ja som tu schytala aj vyhrážku ale to asi nevadí že áno? A teraz sa opýtam teba osobné - príde ti v poriadku presadzovať právo jednej skupiny na úkor druhej? A ako presne právo na voľbu obmedzuje ľudí z druhej skupiny? Lebo zákaz niečoho - to už nie je názor,to je skutočne nátlak. Takže?
@mizoko nebola to vyhrážka. To bolo prirovnanie, že život plodu je rovnako cenný ako tvoj.
@anonym_autor nazor proti sa striktne neodmieta, nikto nikoho neumlcuje. Mozte poriadat Pochody za rodinu, mozte vylepovat bilboardy, mozte rozdavat letaky. Dokonca mozte aj na MK stale dookola otvarat podobne temy, mozte sa navazat do tych, ktore sa o UPT prisli na MK poradit. Nikto vas ani v tejto debate nema zaujem umlcat. Nikto vas v tomto neobmedzuje. Vsetky debaty skoncia o tom istom. Vy stale nechapete, ze mate na to len nazor. Tak ako ho mame my. A ak viete ako sa vedie diskusia, nepotrebujete sa citit ani obmedzovane, ani urazane, ani umlcovane tym, ze niekto poukaze na to, ze vase rozhodnutie ma platit iba a len pre vas, pre nikoho ineho. Ked to tak citite, tak neviete diskutovat.
A znovu zopakujem: Kazdy sa ma pravo rozhodnut sa. Tak alebo onak. Tak nikomu to pravo neupierajte len preto, ze vy mate iny nazor.
@anonym_autor presne takto chapem ten problem aj ja, ze jednoducho pro life nazor nemozes vyjadrit, lebo si vlastne proti pro choice a hned ich akoze obmedzujes.
@zuzana76 počkaj - názor je jedna vec. A presadzovať zákaz niečoho je vec iná. Pro life chce presadiť zákaz potratov - to je obmedzovania prava jednej skupiny. Ale ako teba osobné obmedzí právo na voľbu? Stále si mi na toto neodpovedala. Ako tá obmedzí to,že niekto má právo ísť na potrat ale nemusí. Ani ty nemusíš. Chápeme sa? Alebo vieš ty vôbec o Tom že tá vaša akcia pro life presadzuje ZAKAZ potratov? To nie je už iba o názore to je o obm dzeni práva iných. O Tom tu celú dobu debatujeme.
@zuzana76 počkaj - názor je jedna vec. A presadzovať zákaz niečoho je vec iná. Pro life chce presadiť zákaz potratov - to je obmedzovania prava jednej skupiny. Ale ako teba osobné obmedzí právo na voľbu? Stále si mi na toto neodpovedala. Ako tá obmedzí to,že niekto má právo ísť na potrat ale nemusí. Ani ty nemusíš. Chápeme sa? Alebo vieš ty vôbec o Tom že tá vaša akcia pro life presadzuje ZAKAZ potratov? To nie je už iba o názore to je o obm dzeni práva iných. O Tom tu celú dobu debatujeme.
@mizoko ale ja som stale pisala o svojom nazore, pokial viem
@zuzana76 ano o to mi ide. Toto sa snažím pochopiť. Všetkých odporcov treba presvedčiť alebo umlčať.
@mizoko vyberám si iba to na čo som sa pýtala keď som diskusiu založila. O čom sa tu vy dohadujete je pre mňa irelevantné.
@anonym_autor nazor pro life sa odmieta preto, lebo prolife vyvijaju natlak, ze zena sa nemoze sama rozhodovat o svojom tele. Prolife chcu zobrat zene slobodnu volu a pravo volby a toto ludia odmietaju. Toto nie je nazor ale snaha o zasah do prava cloveka.
@mizoko ale ja som stale pisala o svojom nazore, pokial viem
@zuzana76 nie,ty si sa pridala na stranu pro life. Veď to píšeš. A tá sa snaží presadiť zákaz potratov. A to si aj ty napísala,že ak by bola možnosť hlasujes za. Takže? Naozaj mi to príde že ty nerozumieš dôsledkom toho čo presadzuje s. Sama sa v tom strácas a potom píšeš takéto protichodné veci
@zuzana76 ano o to mi ide. Toto sa snažím pochopiť. Všetkých odporcov treba presvedčiť alebo umlčať.
@anonym_autor jedine nikto vás neumlcuje! Len poukazujeme na to že to čo robíte zasahuje do prava iných pričom vy právom na voľbu nie ste nijako zasiahnutí. A stále si mi neodpovedala na moju otázku. Zjavne odpovedať nedokážeš. Iba sa tu utápať v sebalutosti
@zuzana76 nie,ty si sa pridala na stranu pro life. Veď to píšeš. A tá sa snaží presadiť zákaz potratov. A to si aj ty napísala,že ak by bola možnosť hlasujes za. Takže? Naozaj mi to príde že ty nerozumieš dôsledkom toho čo presadzuje s. Sama sa v tom strácas a potom píšeš takéto protichodné veci
@mizoko ano, keby bolo referendum hlasujem za pro life - ved to je moj nazor. To je vyjadrenie mojho nazoru, za mna osobitne, nikomu inemu jeho nazor neberiem a jeden moj hlas nemoze ovplyvnit uplne cele volby.
@mizoko ano, keby bolo referendum hlasujem za pro life - ved to je moj nazor. To je vyjadrenie mojho nazoru, za mna osobitne, nikomu inemu jeho nazor neberiem a jeden moj hlas nemoze ovplyvnit uplne cele volby.
@zuzana76 a tento tvoj názor môže úplne zmeniť život veľa ľuďom. A to ty stále odmietas pochopiť. Núti ťa niekto ísť na potrat? Nie. V prípade zákazu interrupcií by ale ženy boli nútené donosit plod. Chápeme sa už?
@zuzana76 a tento tvoj názor môže úplne zmeniť život veľa ľuďom. A to ty stále odmietas pochopiť. Núti ťa niekto ísť na potrat? Nie. V prípade zákazu interrupcií by ale ženy boli nútené donosit plod. Chápeme sa už?
@mizoko ja chapem, ale ja pisem, ze ja by som nevyhrala, chapes ty? takze k ziadnemu zakazu by neprislo, nikdy
@mizoko ja chapem, ale ja pisem, ze ja by som nevyhrala, chapes ty? takze k ziadnemu zakazu by neprislo, nikdy
@zuzana76 opäť sa ťa opýtam či si veštec že vieš čo bude? Ja to neviem. Pozri čo máme teraz vo vláde. Stať sa to kľudne môže. Pôjdeš sa potom starať o všetky tie deti? Budeš tým matkám pomáhať? Finančné,osobné?
@zuzana76 opäť sa ťa opýtam či si veštec že vieš čo bude? Ja to neviem. Pozri čo máme teraz vo vláde. Stať sa to kľudne môže. Pôjdeš sa potom starať o všetky tie deti? Budeš tým matkám pomáhať? Finančné,osobné?
@mizoko ja sa staram o nechcene zvierata, mam svoj utulok s 10 mackami, keby sa kazdy normalny a pracujuci clovek staral, tak by sme sa postarali aj o zvierata aj o deti.
@anonym_autor jedine nikto vás neumlcuje! Len poukazujeme na to že to čo robíte zasahuje do prava iných pričom vy právom na voľbu nie ste nijako zasiahnutí. A stále si mi neodpovedala na moju otázku. Zjavne odpovedať nedokážeš. Iba sa tu utápať v sebalutosti
@mizoko v sebaľútosti ? Používaj prosím výrazy, ktorých vyznam poznáš. Žiadnu sebaľútosť som neprejavila.
@mizoko v sebaľútosti ? Používaj prosím výrazy, ktorých vyznam poznáš. Žiadnu sebaľútosť som neprejavila.
@anonym_autor a že kto tu koho uráža 🙂 krásne si sa predviedla. Snaha niekoho ponížiť tým že chces poukázať na to že nepozná význam slov. Aké úbohé od teba. Naozaj si sa predviedla. Ja viem presne čo píšem. A ty sa utapas v sebalutosti a ublizenosti lebo tí ľudia nekvituju tvoj názor. Ja význam slov poznám veľmi dobre. Ale ty si stále neodpovedala na moju otázku. Alebo mi ideš vmiesť nejakú ďalšiu osobnú urážku "do tváre"? Ty ktorá sa tu hráš na etalon moralky ale ponižovať niekoho ti zjavne problém nerobí. Takže už vieme presne čo si zač. Nemáš ani argumenty a ani vychovanie
@mizoko takže o to ide? Bojíte sa, že by ženy boli donútené neukončiť život? Že by im bola odobratá voľba zbaviť sa zodpovednosti?

@mizoko @mandzula ele sa to da zhrnut do jednej vety, ktora zaznela v jednej detektivke, ked sa kamoska kamosky pytala ci ist ci neist na UPT a ta jej povedala: Ja nemozem rozhodnut za teba, ale akokolvek sa rozhodnes budem stat pri tebe.
ProLife chce zakazat tu inu moznost, ale co bude potom s matkou, s dietatom, to uz ich nezaujima. Tak daleko ich zodpovednost uz nesiaha. To je to ich farizejstvo, dosledky nech znasa iny.
@viestta hej. A nás rytier slova Božieho tu už ide zlaz do vyhrážok! Lebo on má svoj názor a musí byť po jeho! Prepáčte ale toto sú už nebezpeční blázni.