Príprava detskej izby, aj keď zatiaľ nečakáme dieťa
Ahoj ...mozno to bude pre niekoho divne...mozno ma tu niektore aj odsudite..ale aby som sla po poriadku...s partnerom sa snazime uz vyse 5tich rokov o dieta ( pred 2 rokmi sa nam podarilo otehotniet.ale neskoncilo to dobre) a kedze sa uz topime obaja (tazko to nesieme ze sa nam nedari, dost casto sme z toho na dne...) rozmyslali sme ze by sme si babetko pritiahli..ze by sme kupili postielku, nejake tie vecicky.... (mozno nas to motivuje ..mozno sa prestaneme trapit..MOZNO...) No nie som si tym ista...co myslite vy??? Aky mate na to nazor?...
(S tymto napadom prisiel moj partner)
@rohypnol1 tak v prvom.rade gratulujem 🙂 no ja mam v tom presne kvoli tomuto pochybnosti...mne staci ked si len otvorim krabicku z vecami po nasom prvom babu a uz som na dne:( socialn.siete som prave kvoli tomuto zrusila...lebo same bruska.ultrazvuky.male deticky....a ked budeme mat pri posteli malu postielku..tak sa bojim toho ze kazde rano budem vstavat s tym pocitom prazdnoty a kazdu noc budem zaspavat s pohladom na praznu postielku..? No neviem ci by som to dala:(
Ahoj, mozno moj nazor bude pre ine zeny tiez odmietavy, ale predsa... Neviem, ci je to najspravnejsi napad si takto "pritiahnut babenko".... Skor si myslim, ze vas to bude este vacsmi trapit, ze sa vam nedari... Budete mat postielku, vecicky ....a nemate ich zatial pre koho vyuzit. Budete sa do izbicky k vecickam chodit umarat a trapit... Bude to pre vas mozno ako "prazdna svatina". Ak mozem poradit, nerobte to.... V obchodoch je mnozstvo veci okolo ktorych chodite a nie aby ste ich mali este vopred doma.... Bude to frustrujuce...Hovori sa, ze aj kocik vopred (v skorych mesiacoch tehotenstva) kupeny prinasa nestastie, takze.... Za mna nie ☹ prepacte....
@almamicka za mna nie. chapem tu frustraciu, nam sa teiz isty cas nedarilo a bola sa nestastna z toho ked som pocula ze ta i henta su tehulky, potom aj porodili a ja stale nic. my sme mali doma izbu, pracovnu, ktora sa mala stat destkou, ale az ked bola mala na ceste a vtedy sme to zacali riesit.
neviem co vsetko ste uz podnikli aby ste mali dieta, ale treba sa upnut skor na nieco ine. ja by som detsku nerobila.
@almamicka vecičkami si pritiahneš jediné - a to neprijemne spomienky na potrat a depresiu. Načo ti bude pri posteli postielka? Aby ti den čo den pripominala tu stratu? Podla mna ,,psycho myšlienka,,.
@almamicka takéto ,,nápady,, priťahujú akurát tak depresiu...otehotnieť sa nedarí vždy,ked sa človek krvopotne snaží,zameriava,vypočítava,skúša všmožné polohy,čaje,bylinky...všetko je to iba o zmene v mysli...pokiaľ sa tohoto nezbavíte obidvaja,neporadí sa to..a bude to viesť k hádkam,stresom nebodaj rozzchodu,či nevere..ale toto je už posledné štádium..
deti sa vždy robili rýchlejšie na dovolenkách,pri zmene práci,bývania,či úplne iných problémoch...
NIE!!! Nekupuj vobec nic ani najmensiu malickost, akurat dospejes k depresii.
tiez by som nic dopredu nekupovala, bude ti to pripominat minulost a ak sa nedaj boze nepodari dalsie babo.... kamoska takto mala nakupene vsetko, aj oblecenie a babo nechodilo nechodilo roky rokuce... hlavne ze detska izba cela hotova.
vsetko si nakupite az budete ozaj cakat 😉
uf, určite nie. je to sebatrýznenie a určite to bude mať za následok presný opak.
skôr potrebujete vypnúť hlavu a nesústrediť sa na to, že veľmi chcete. aj my sme veľmi chceli. za 3 roky 3 potraty, už som bola zmierená s tým, že ostaneme len dvaja. nebrala som to ako tragédiu, lebo i keď sme bábätko veľmi chceli, s manželom máme výborný vzťah a vieme byť spolu aj sami dvaja. na 4. pokus sa podarilo, ale priznám, že vecičky nakupujem i tak veľmi opatrne.
sústreďte sa radšej s manželom na vás dvoch, budujte si ďalej pekný vzťah, venujte sa jeden druhému, aby ste sa neodcudzili, choďte na dovolenku. bábätko určite príde v správnu chvíľu, budeme vám tu všetky držať prsty 😇
myslim ze takto si nikto nikdy nepritiahol babo....zvacsa to vide naozaj,ked sa ludia vzdaju tej predstavy...my sme sa dlho nesnazili....ale ja som mala mimomaternicove.. moje dve tety z maminej strany su neplodne, stara mama a teta z otcovej strany mali tolko potratov ze by sa to na jednej ruke nedalo zratat...tak som sa dost bala...otehotnela som prave vtedy ked som chcela zmenit pracu...riesili sme choreho zajaca...ktoreho sme si kupili aby sme sa mali o koho starat :D( nevedeli sme pri kupe, ze je chory)
Ja osobne by som to asi takto neriesila. Nemyslim si, ze by to malo dobry dopad na vasu psychiku. Izbicka zariadena a postielka prazdna. Ziadne dietatko na ceste...je to dost deprimujuce. Zvlast, ked ste o jedno prisli. Ja som o prve prisla a zrovna vtedy sme sa prestahovali do podnajmu, v ktorom bol pult a detska postielka....poviem ti, ze tie pocity, ktore som mala ked som videla tu prazdnu postielku s vedomim, ze pod mojim srdcom uz ziadny novy zivot nerastie neprajem nikomu. Takze za mna urcite nie. Podla mna by to vobec nemalo ten efekt, ktory by ste tym chceli dosiahnut. Kazdopadne drzim palce 😊 a ako to pisala maslenka, venujte sa niecomu spolocne, pri com sa uvolnite a oddychnete si, chodte na vikend niekam do prirody na nejaku chatku, uzivajte si klud a cerstvy vzduch, aj to zvieratko je velmi dobry napad. Ak mate rady psikov, to je tiez velmi dobry zahanac kadejakych myslienok 😊 a kym bude manzel v pravi a naopak, nebudes/nebude sa aspon umarat smutnymi myslienkami 😉
@almamicka Zly napad. Ak nieco riesit, tak cisto pragmaticky lekarske vysetrenia a postupy. Radsej chod za tie peniaze na dovolenku alebo si kup nieco pekne pre radost. Az otehotnies, budes riesit detske veci. Takto by ste si len bolestne pripominali, ze sa nepodarilo.
A este tip - nekupuj si v ziadnom pripade zviera ako nahradu dietata. To je jeden z najhorsich napadov, ake mozes mat. Pes, macka, rybicky, sa kupuju kvoli tomu, ze chces psa, macku a rybicky a nie kvoli tomu, ze ti chyba nieco ine.
preco kupovat? staci ked si budes predstavovat ako uz to dieta mas, pred spanim si predstav ako ukladas dieta do postielky, ked sa sprchujes si predstav ako ho kupes, ked vidis dieta v kociku si predstav ze kocikujes svoje vlastne, tymto si skor dieta "pritiahnes" ako kupovanim, ked chces kupovat tak v hlave si predstavuj ako mu kupujes veci ( ja uz mam v hlave predstavu ako si zariadim izbu a dokonca aj aky kociar mu kupim 😉 )
Treba žiť tu a teraz, nerobiť si žiadne ilúzie, a "pritiahnuť" dieťa, že si zariadite izbičku? No prepáčte ale to je prípad pre psychológa. Čo má prísť to príde, ak nie treba sa s tým vyrovnať, užívať si život vo dvojici, chodiť na dovolenky, spoznávať svet. Nie ste prví ani poslední. No a možno keď budete takto oddýchnutí, myšlienkami inde, tak sa podarí zamiesiť.
Nikto ta odsudzovat nebude neboj ;) podla mna to nie je najstastlivejsi napad... Prazdny kocik postielka saticky a podobne vecicky ... Je to pekne ale budete pozerat na prazdnu izbicku a spominat co by bolo ak by bolo ... Babatko si takto urcite nepritiahnete skor depresiu a smutok nad stratou neodporucam to riesit takto urcite nie 🙂 ale hlavu hore urcite sa zadari treba skusat vsetko mozne dookola stale a podari sa ;) pobehat vysetrenia rozne polohy skusat v plodne dni aj neplodne aj cez ms aj vtedy je sanca pit cajiky vselijake dvihnut hlavu hore a tesit sa motivovat sa lebo smutok a strach pred kazdym testom ze zasa tam nebudu // neprinas dobrotu ... Mozno sa nesnazite dobre ... Aj to som pocula ze su pary ktore nevedia ako na to spravne skuste sa s niekym poradit .... Ale urcite to neries vecickami to.neprinesie dobre pocity budete este viac sklamany ak sa to.nedajboze nepodari ale drzim vsetkych desat 👍❤
* sklamani- ak by sa tu nasla nejaka slovencinarska policia. 😂😂

NEODPORUCAM! Bude to boliet o to viac. Viem o com hovorim,snazili sme sa 7 rokov...kupili si na zaciatku snazenia 3izbak,spravili "detsku",nakupila som si s laskou popredu nejake vecicky,knihy o tehotenstve. Nedarilo sa,vsetko som podarovala,nech mi to denodenne nepripomina zlyhanie.Vzdali sme to,prestahovali sa do nedostavaneho domu s 1izbou,zmenila som pracu,podali ziadost o adopciu a bum.Prirodzene som otehotnela. Dieta pride,neboj. Pride v pravy cas. Aj ked my si to nemyslime...