Rozchod, podraz alebo nerozhodnosť ?
Potrebujem sa s vami baby poradiť, možno trochu vyplakať a vysťažovať, a opýtať sa na názor. Veľmi sa trápim kvôli chlapovi, s ktorým sme boli spolu 5 rokov. Spoznala som ho ako vydatá žena, ale moje manželstvo už ale dlho predtým nefungovalo. Boli okolnosti, kvôli ktorým som sa proste nemohla rozviesť. Zaľúbila som sa do druhého chlapa, on bol rozvedený. Rozumeli sme si výborne a ja som do toho vzťahu vkladala veľké nádeje. Pomohla som mu založiť autoservis, čo bol jeho sen. Pomohla som mu investíciou viac ako 30.000 €. Mala to byť naša spoločná firma, plánovali sme, že keď sa rozbehne, budeme spolu podnikať a budeme z nej žiť. Kúpila som pozemok, plánovali sme, že tam postavíme domček. Pozemok musel byť napísaný na neho, lebo ja som bola stále ako vydatá. V podnikaní sa mu ale moc nedarilo, stále bol v mínuse a vlastne ja som ho z môjho príjmu stále podporovala. V roku 2016 sa dozvedela, že má kopec dlhov, exekúcií, pozemok bol tiež v exekúcii, dlžil na nájomnom tak mu servis vysťahovali a on bol rok bez práce akože hľadá nové priestory. V októbri 2018 našiel nové priestory, parádne, ale mne sa nepáčilo, ako to menežuje. Chcela som mu pomôcť postaviť firmu na nohy, no on si aj tak robil po svojom a nepočúval ma. Stále čakal, že mu budem finančne pomáhať, ťahať ho z problémov, čo som ale odmietla a navrhla som mu pomoc v podobe reorganizácie menežovania firmy. To doslova bojkotoval. Začali problémy, hádky, došla som mu na veľa klamstiev, čo ma síce mrzelo ale nerobila som z toho tragédiu. On mi zas vyčítal, že som sa nerozviedla, že som ho nezoznámila ani s mojimi rodičmi, tvrdil, že má pocit, že to s ním nemyslím vážne a že sa cíti byť na druhej koľaji. Tomu pripisoval aj svoje neúspechy v podnikaní, že nemá motiváciu niečo pre náš vzťah spraviť, keď sa s ním neráta. Posledný rok som už rezignovala, nevládala som ďalej niesť na svojich pleciach jeho problémy a nemala som už ani ja silu robiť niečo pre ten vzťah. Čakala som, že sa pohne z miesta, že si to uvedomí a že konečne spraví niečo on pre nás. Pravdou je, že som bola voči nemu posledné obdobie niekedy až priveľmi krutá, veľakrát som ho urazila výčitkou, možno až ponížením. Myslela som, že ho to nakopne, že sa bude viac snažiť. Stále sme žili každý sólo a ja som chcela, aby niečo spravil preto, aby sme mohli žiť spolu. On si zariadil provizórne bývanie z dvoch miestností pri dielni. Navrhla som mu, že sa to dá parádne prerobiť, stačili by menšie stavebné úpravy a fakticky by bol vedľa dielne parádny byt, kde by sme mohli byť spolu. Bola som ochotná mu pomôcť ešte aj s tou prerábkou. Ku koncu minulého roka mu akoby začalo vadiť, keď som za ním chcela prísť. Že nemám chodiť, lebo on sa nechce hádať. Alebo že má veľa roboty. Na Vianoce sme sa zase povadili, ešte mi aj vyčítal, že on je na štedrý deň sám a ja som s "mojou rodinou". Neskoro večer mi to nedalo a išla som za ním bez ohlásenia. A hádajte, čo som zistila? Mal tam už dobrý mesiac, možno viac, nasťahovanú inú babu (poznala som ju z videnia a z občasného rozprávania). Mladú s prepáčením k…u, feťačku, bez roboty, čo sa poflakovala po ulici a prespávala u kdekoho. Tak on si ju tam nasťahoval a mňa nechcel ani pustiť dovnútra. Neviem, či som ja blbá, alebo to vnímam moc subjektívne, ale cítim to ako hrozný podraz od neho. Tá firma mala byť naša, mohli sme tam spraviť aj byt a spolu bývať, a on si tam nasťahovak štetku, ktorú ešte aj živí. Pritom mne v živote nevrátil jediný cent, povyrábal mi prúsery (napr. dostal pokuty na mojom aute, ja som za neho zaplatila 300e, ani tie mi nevrátil, hoci to sľúbil). Žije a živí inú babu z mojich investícií, a mne zakázal vstup do dielne. Na druhej strane, keď potrebujem spraviť nejaké auto (mám ich viac firemných), spraví, ale s tým, že si auto odvezie a hotové mi ho dovezie. Rozprávali sme sa, on tvrdí, že ja som ho odkopla prvá, lebo som to s ním nikdy nemyslela vážne a že on rok čakal,že si k nemu nájdem cestu. Chcela som to ukončiť, spraviť hrubú čiaru, ale ani to nechce. Zámerne navodzuje situácie, aby sme sa museli ešte stretnúť (napr. poprosila som ho, nech mi donesie moje letné gumy z dielne, tak najprv akože zabudol, potom že ich má na spodku kopy a nemal čas ju prehádzať a pod.) Niekoľkokrát sa ma pýtal, či chcem začať odznova. Rozprávali sme sa posledne pred pár dňami, asi 5 hodín bol u mňa na návšteve. Čudné, že sa neponáhľal za svojou novou priateľkou. Ale zas ani náznak žiadnej blízkosti, už vôbec nie intímnosti. Ja tomu nerozumiem. Neviem, čo vlastne chce. Neviem či sa tak správa, lebo ho hryzie svedomie, alebo či fakt dúfa, že by som sa do toho vzťahu vrátila, alebo čo vlastne? Čo si baby o tom myslíte? Ja sa s tým podrazom neviem vyrovnať a bojím sa, že keby som aj chcela v tom vzťahu pokračovať, nebolo by to dobre.
No neviem, ja na jeho mieste by som asi cakala, ci sa mu konecne das cela. Lebo takyto vztah pochybujem, ze by nejakemu chlapovi vyhovoval, toboz takto dlho.
@limetka69
@sonnenshein toto presne rozmýšľam a snažím sa dôjsť na to, či ma len využíval a stále dúfa, že by mohol mať zo mňa nejaký osoh, alebo či sa naozaj cítil odstrčený a mal pocit, že je len moja bokovka? Aj sme sa o tom bavili, vravela som mu, že predsa by som nevrazila toľko prachov a nádeji do "bokovky", vie prečo sa nemôžem rozviesť (aspoň zatiaľ nie). Áno, trápilo ho to síce celý čas, nie raz mi to vytkol, ale peniaze nemal problém zhrabnúť. Keď mal problém, nemal problém žiadať o pomoc - či už finančnú, alebo organizačnú - vybaviť, zariadiť, a pod. Zas pravda je, že v podstate takmer nonstop sa u neho točia nejaké moje autá, niektoré aj s nie jednoduchými poruchami, a peniaze za prácu si v živote nevypýtal. Momentálne mám u neho 2, z toho na jednom ho čaká dosť náročná robota na čas aj precíznosť - a ochotne urobí, aj keď už v podstate nie sme partneri.
No mne to tak pride, ale mozno sa mylim, tazko povedat, a keby mal este za toto od teba pytat peniaze, po tom vsetkom, tak to by bol totalny idiot, aspon, ze vie, ze toto ma robit z vdaky. Mne to pripada, ze si financny zdroj, neviem si pomoct. A ked o teba pride tak sa mu zatvori kohutik, preto ta namotava.
Moja odpoved na nazov temy je vychcanost, a az tak podraz.
Ako je tato tema seriozna? Lebo toto je jak mexicka telenovela.
Nuz, obavam sa, ze toto uz nezistis..
@limetka69 veď práve, že sa mu zatvoril už dávnejšie. Neviem, či dúfa, že sa mu zas otvorí? Aj keď jasne som mu povedala, že mu pomôžem, ale reálne. Vysvetľovala som mu, že prachy padajúce do čiernej diery nie je skutočná pomoc, že pomoc je naučiť ho, ako ich zarobiť. Lenivý nie je, len mu proste chýbajú menežérske a ekonomické schopnosti. Ja vediem svoju firmu, povedala by som, že úspešne, tak neviem, či sa tomu bránil, lebo sa cítil byť neschopný, alebo či sa hanbil, alebo mi chcel dokázať, že to zvládne sám? Pritom som mu vravela, že nik predsa nemôže vedieť všetko! Ja si zas neviem na aute ani žiarovku vymeniť! Veď to nie je hanba preboha!
@lavender273 chcela som len poznať názory iných báb a ich pohľad na vec, keďže ten môj môže byť značne subjektívny a možno nie úplne správny. Čo je na tom neseriózne?
Podla toho co pises,ten tvoj Romeo ta zmyka jak handru. To je co za vztah? Nie je to trochu strata casu? 5 rokov to takto tahat?
Akoby tvoj manzel zareagoval keby sa dozvedel o tvojich nenavratnych investiciach? Akoby si sa ty citila keby si zistila ze tvoj muz dotuje nejaku pipinu, ze pozemok kupil na jej meno..? Mozem sa spytat preco sa vlastne 5 rokov nemozes rozviest?
Je mi naozaj tazko uverit ako dlho si ho financne dotovala.V zivote by som takto nerozumne nesafarila vo vztahu s peniazmi,nedotovala chlapa,nikdy v zivote by som na chlapa nenapisala pozemok ci firmu 🤦♀️.Co myslis ze slm nikdy nebola zalubena????To ta neospravedlnuje,sama si za toto vsetko mozes,nehnevaj sa ale je to tak.Prachy su prachy,laska je laska.Bola si.strasne hlupa a naivna.Odhliadnuc od tejto tvojej naivity nikdy by som nechcela za zivotneho partnera cloveka co si zo mna spravi dojnu kravu.Neviem ci si bola taka zufala,vi si ho tak strasne porrebovala ze si misela porobit take hluposti.Nedokazem to ani pochopit.Co chces teraz pocit??No vydrbal s tebou pekne,ale nemyslim si ze to planoval.Chlapcek sa nechal zivit a teraz sa zalubil do ine.Nepride mi zeby to planoval.Len je chudak neschopny samostatne zit,zarabat,investovat,riadit,stretol jednu zenu ktorej nevadi do chlapa investovat peniaze,vyuzil to a nakoniec sa zalubil do inej.To je podla mna cele,ziadny zakerny podraz.
@lavender273 No podla mna je to jasne.Lebo maju penazi ako pliev a po svadbe ma narok kazdy z manzelov na polku.Zivit a dotovat chlapa...🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Využíval! Najvyšší čas ho poslať do prdele takto sa správa zaľúbený muž preboha otvor už konečne oči
No ja to vidim tak ze asi uz nechce byt tvoja hracka...😁Nikdy by som nedotovala chlapa...Ak to dovolil musi byt riadny.....A este ma irituje jedna vec,preco sa nemozes rozviest?....
Hlavne si klamala seba muža deti nejakým unozoakov
Prečo sa vlastne rozviedol? Lebo ten spôsob jeho hospodárenia sa len tak zo dňa na deň asi neudial. Možno naozaj si s tebou začal aj z lásky, len nakoniec tú lásku prevalcovali iné problémy/motivácie.
Na jednej strane pises ako sikovna zena/ managerka a na druhej "nalejes" do cudzieho chlapa 30.000? Mne to hlava neberie...
Pozemok musel byt napisany na neho.lebo ty si vydata? Odkedy vydata osoba nemoze vlastnit pozemok?ty si mega podrazila manzela.frajer podrazil teba.tak ti treba.Poctivy clovek zije inak.Otazka je ako z toho vycuvat.poradila by som sa s pravnikom.ci je sanca aspon na nejaku sumu spat.
Uz by ma nezaujimalo preco naco zaco, s takymto chlapom by som nechcela nic mat a bolo by mi jedno kto koho prvy zacal zanedbavat a odkopavat toho druheho...
Na zaciatku to bola laska. Postupne sa to zmenilo na vztah neschopneho dietata, ktoremu matka vzdy ochotne zachrani zadok. Naucil sa na to spoliehat.
Potom mu to zacalo vadit, ze je oproti tebe neschopny a urazalo ho to do krvi. Preto ten bojkot vsetkeho. Chcel si (a tebe) dokazat, co on dokaze. Ako svetu ukaze. Navrhy (aj ked rozumne) ho stvali, ze na ne neprisiel sam. Tak ich odmietal. Truc.
Nasledne prisla kompenzacia. Hlupa, neschopna, oproti nemu menejcenna baba, ale pri nej sa zrazu citil ako boh. Lebo sa o nu mohol starat, mohol ukazovat, ze je niekto.
Bola to lacna kompenzacia, na vela sa zase nezmohol, bral prvu moznost, ktora sa mu zdala aspon na prvy pohlad nekonfliktna. V tom vztahu mal zrazu pocit, ze je v tvojej pozicii. Ten mudrejsi, rozhodnejsi, sikovnejsi.
Proste si zajac dal zavod so slimakom, aby si poskrabkal ego, ze je rychlejsi.
Kratkozrake instatne riesenie problemu.
Ibaze prislo vytriezvenie. Ukazal ti, ze ta vie nahradit, kratko ho to aj blazilo. Laska k tebe uz totiz vyprchala. Lenze zistil, ze s vyprchanym vztahom, whups(!) vyprchali aj dotacie. Ktore doteraz nemusel riesit, stacilo chodit s natiahnutou rukou za tebou.
A ze whups(!) odohnal od seba hus, co znasa zlate vajcia.
Takze toto by rad napravil, len este ho zaroven hryzie hrdost, ze zas sa bude musiet pokorit na uroven toho neschopnejsieho (cim zatial aj je).
Mozno tu fetacku uz odkopol. Konieckoncov mu uz zrejme nic neprinasa, pocit prevahy, ktory pri nej zakusal, je uz prec. Viac stratil, ako vyhral.
No teba uz tiez nemiluje. Aj ked sa mozno este nachvilu kvoli peniazom hecne a este ti nejaku milostnu ukazku zahra.
Osobne by som poriesila investovane peniaze do neho (ak je to vobec mozne a nie su nenavratne stratene) a odkopla ho definitivne. Z tohoto kona sampion nebude.
A co na to zakladatelkin manzel? Ten si nic nevsimol? Tazko uverit, ze je to pravdivy pribeh.
@moonlight1210 Tlieskam... skvele a mudro napisane 👍
@moonlight1210 super si to zhrnula 👏👏👏
@moonlight1210 presne toto si myslim aj ja, tak to vyzera, lepsie by som to nenapisala
Doteraz nie si rozvedena a mamzel si nevsimol ze odchadzaju a kam take sumy.penazi? Plus ak ta aj ten.novy.mal rad tak.cadom si spravil oslika potras sa....
Tak toto sa mi zda dost zvlastne. Najma ze take peniaze investujes do niekoho s kym nemas nic v podstate. Aj ten pozemok, len tak na jeho meno. Pride mi to divne, ja by som toto neurobila. Ale tak budis. Ja by som si s nim vybavila tie peniaze a poslala ho kadelahsie, tento ti v zivote radost robit nebude
akoze.... asi si zabezpecena inteligentna zena.. ale tento dvojity zivotm nizke eq. ktory chlap by nechcel milenku s peniazmi ktora ss nemoze rozviest kazdy. ked vam prachy nefunguju ani pri nadstandardnom prijme vo volnom vztahu tak v manzelstve nebudu fungovat na sto pro. vyser sa na to. toto nema perspektivu.
A ja toto nazvem "karma". Čo si ty vyviedla svojmu mužovi, to na oplátku vyviedol tvoj milenec tebe.
@janinah nuz, ak je vydata a nechcela, aby pozemok bol aj manzelov, resp. aby o nom vobec vedel, tak ho kupila na milencove meno. ci maju nejak poriesene, ako by ho ziskala spat, to neviem.
konkretne tato stranka pribehu aj mne pride taka zvlastne pofiderna.
bud ma autorka poriesene, ako sa jej investicie vratia, alebo pre nu predstavuju sumu, ktoru moze ozeliet.
Píšeš, že on nemá schopnosti viesť firmu a menezovat ju... Zato ma super schopnosť ako ta odrbat. Otvor oči..dobre ta vyciciaval. Co ti tento vzťah dal? Len samé problémy..
by si si zaslúžila dobrú po papuli od tvojho muža. Aspoň by ti to pomohlo vytriezvieť a spamätať sa.
Tak ti treba. Pán milenec sa niekde dobre rehoce a ani sa mu nedivím. Keď niekomu niet rady. A dúfam, že si tvoj manžel bude pýtať polku tých peňazí. Lebo si milenca dotovala aj z jeho.
A pozdraz od neho? Veď ti vrátil požičané. Ty si podrazila svojho manžela, tak aspoň niekto podrazil teba.

Ty si tak akurat fajn dojna krava. Nic viac. Podla mojho nazoru.