icon

Rozchod, podraz alebo nerozhodnosť ?

27. jan 2020

Potrebujem sa s vami baby poradiť, možno trochu vyplakať a vysťažovať, a opýtať sa na názor. Veľmi sa trápim kvôli chlapovi, s ktorým sme boli spolu 5 rokov. Spoznala som ho ako vydatá žena, ale moje manželstvo už ale dlho predtým nefungovalo. Boli okolnosti, kvôli ktorým som sa proste nemohla rozviesť. Zaľúbila som sa do druhého chlapa, on bol rozvedený. Rozumeli sme si výborne a ja som do toho vzťahu vkladala veľké nádeje. Pomohla som mu založiť autoservis, čo bol jeho sen. Pomohla som mu investíciou viac ako 30.000 €. Mala to byť naša spoločná firma, plánovali sme, že keď sa rozbehne, budeme spolu podnikať a budeme z nej žiť. Kúpila som pozemok, plánovali sme, že tam postavíme domček. Pozemok musel byť napísaný na neho, lebo ja som bola stále ako vydatá. V podnikaní sa mu ale moc nedarilo, stále bol v mínuse a vlastne ja som ho z môjho príjmu stále podporovala. V roku 2016 sa dozvedela, že má kopec dlhov, exekúcií, pozemok bol tiež v exekúcii, dlžil na nájomnom tak mu servis vysťahovali a on bol rok bez práce akože hľadá nové priestory. V októbri 2018 našiel nové priestory, parádne, ale mne sa nepáčilo, ako to menežuje. Chcela som mu pomôcť postaviť firmu na nohy, no on si aj tak robil po svojom a nepočúval ma. Stále čakal, že mu budem finančne pomáhať, ťahať ho z problémov, čo som ale odmietla a navrhla som mu pomoc v podobe reorganizácie menežovania firmy. To doslova bojkotoval. Začali problémy, hádky, došla som mu na veľa klamstiev, čo ma síce mrzelo ale nerobila som z toho tragédiu. On mi zas vyčítal, že som sa nerozviedla, že som ho nezoznámila ani s mojimi rodičmi, tvrdil, že má pocit, že to s ním nemyslím vážne a že sa cíti byť na druhej koľaji. Tomu pripisoval aj svoje neúspechy v podnikaní, že nemá motiváciu niečo pre náš vzťah spraviť, keď sa s ním neráta. Posledný rok som už rezignovala, nevládala som ďalej niesť na svojich pleciach jeho problémy a nemala som už ani ja silu robiť niečo pre ten vzťah. Čakala som, že sa pohne z miesta, že si to uvedomí a že konečne spraví niečo on pre nás. Pravdou je, že som bola voči nemu posledné obdobie niekedy až priveľmi krutá, veľakrát som ho urazila výčitkou, možno až ponížením. Myslela som, že ho to nakopne, že sa bude viac snažiť. Stále sme žili každý sólo a ja som chcela, aby niečo spravil preto, aby sme mohli žiť spolu. On si zariadil provizórne bývanie z dvoch miestností pri dielni. Navrhla som mu, že sa to dá parádne prerobiť, stačili by menšie stavebné úpravy a fakticky by bol vedľa dielne parádny byt, kde by sme mohli byť spolu. Bola som ochotná mu pomôcť ešte aj s tou prerábkou. Ku koncu minulého roka mu akoby začalo vadiť, keď som za ním chcela prísť. Že nemám chodiť, lebo on sa nechce hádať. Alebo že má veľa roboty. Na Vianoce sme sa zase povadili, ešte mi aj vyčítal, že on je na štedrý deň sám a ja som s "mojou rodinou". Neskoro večer mi to nedalo a išla som za ním bez ohlásenia. A hádajte, čo som zistila? Mal tam už dobrý mesiac, možno viac, nasťahovanú inú babu (poznala som ju z videnia a z občasného rozprávania). Mladú s prepáčením k…u, feťačku, bez roboty, čo sa poflakovala po ulici a prespávala u kdekoho. Tak on si ju tam nasťahoval a mňa nechcel ani pustiť dovnútra. Neviem, či som ja blbá, alebo to vnímam moc subjektívne, ale cítim to ako hrozný podraz od neho. Tá firma mala byť naša, mohli sme tam spraviť aj byt a spolu bývať, a on si tam nasťahovak štetku, ktorú ešte aj živí. Pritom mne v živote nevrátil jediný cent, povyrábal mi prúsery (napr. dostal pokuty na mojom aute, ja som za neho zaplatila 300e, ani tie mi nevrátil, hoci to sľúbil). Žije a živí inú babu z mojich investícií, a mne zakázal vstup do dielne. Na druhej strane, keď potrebujem spraviť nejaké auto (mám ich viac firemných), spraví, ale s tým, že si auto odvezie a hotové mi ho dovezie. Rozprávali sme sa, on tvrdí, že ja som ho odkopla prvá, lebo som to s ním nikdy nemyslela vážne a že on rok čakal,že si k nemu nájdem cestu. Chcela som to ukončiť, spraviť hrubú čiaru, ale ani to nechce. Zámerne navodzuje situácie, aby sme sa museli ešte stretnúť (napr. poprosila som ho, nech mi donesie moje letné gumy z dielne, tak najprv akože zabudol, potom že ich má na spodku kopy a nemal čas ju prehádzať a pod.) Niekoľkokrát sa ma pýtal, či chcem začať odznova. Rozprávali sme sa posledne pred pár dňami, asi 5 hodín bol u mňa na návšteve. Čudné, že sa neponáhľal za svojou novou priateľkou. Ale zas ani náznak žiadnej blízkosti, už vôbec nie intímnosti. Ja tomu nerozumiem. Neviem, čo vlastne chce. Neviem či sa tak správa, lebo ho hryzie svedomie, alebo či fakt dúfa, že by som sa do toho vzťahu vrátila, alebo čo vlastne? Čo si baby o tom myslíte? Ja sa s tým podrazom neviem vyrovnať a bojím sa, že keby som aj chcela v tom vzťahu pokračovať, nebolo by to dobre.

0silvia0
27. jan 2020

Mne inak nejde do hlavy, kedy si riesila vsetky tieto problemy s tymto nepodarenym chlapom. Popri chodeni do prace, popri vztahu s manzelom, deti nespominas, ale asi aspon nejaku domacnost mas, nie? To sa realne da?

sasa1310
27. jan 2020

@0silvia0 a chlap si nič nevšimol

eliska13
27. jan 2020

Aká išla, takého našla.Ty nehras fér ani on.Neviem co od toho čakáš už viac Ta nemohol ponížiť.Hras sa na samaritanku ty vieš menezovat riadiť on iba drankat peniaze staviate vzdušné zámky.Staras sa o neho ako mama.Hruba čiara viac nekontaktovat a ži svoj život trpké ponaucenie

sasa1310
27. jan 2020

a keďže píšeš, že nevieš, čo vlastne chce, tak ti to napíšem. Peniaze, aby mu mal kto platiť.

len_nig
27. jan 2020

Prepáč, ale niektoré ženy sú tak blbé až to boli. Tu neni ani rady ani pomoci, ty mu stále veríš môže ti tu každá napísať že je to hajzel. Peniaze už tiež neuvidíš... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️A zrejme ani nechceš

laulin
27. jan 2020

Keby bol žena, tak by sme ju označili ako zlatokopku. To on je, ale v mužskom vydaní. Zlatokop ho nazvime 😀 Jednoducho ťa využil. To je fakt. Má ťa ako oslíka zatras sa. Zatrase a idú z teba peniaze. Na pozemok, investíciu 30.000, na pokuty na aute, na dlhy z minulosti a XY ďalších. Sa nečudujem, že sa ťa pýta či to neskúsite odznova, však dobre mu bolo, takú už nenájde 🙂 A vieš čo je najväčšia drzosť? Že to ešte všetko otočí proti tebe a hádže "hovno" na teba - že ty si ho nezoznámila s rodičmi, nerozviedla si sa skôr, že ho odsúvaš na druhú koľaj. Jednoducho, že ty si tá zlá a on je len chudáčik nešťastný, ktorému sa kvôli TEBE nedarilo v práci. A z toľkého nešťastia si našiel druhú, lebo inač by asi umrel od žiaľu. Skús si svoj úvodný príspevok prečítať nahlas a snaž sa ho vnímať akoby to bola situácia tvojej kamarátky. A možno zhodíš ružové okuliare. A aspoň máš ponaučenie do budúcna, že si máš dobre premyslieť komu dáš svoje peniaze, že peniaze sa nedávajú len tak pre pekný úsmev a na dobré slovo. Lebo môžeš o ne ľahko prísť. Hold... To je druhá strana mince dobrosrdečnosti.

modrava
27. jan 2020

este sa chces rozvadzat?
a vek prezradis?

petkaaa
27. jan 2020

Evidentne jediné čo máš sú peniaze. Rozumu nikde. Lebo toto by normálne inteligentná žena určite nikdy neurobila. Nechápem, ako si sa mohla tak namotať na muža, ktorého musíš živiť a v podstate nič z neho nemáš. Klame ťa, zatajuje, podvádza. S takýmto chudákom sa chceš ťahať? Človek bez budúcnosti, ktorý z teba len ťahá peniaze. Buď si zachráň manželstvo, alebo si nájdi normálneho dospelého zodpovedného partnera, ktorý ťa nebude mať ako dojnú kravu.

sissy27
27. jan 2020

a ty naozaj túžiš po chlapovi, ktorého treba vodiť za ručičku, živiť a dotovať jeho neúspešné podnikanie? To si naozaj tak zúfalá alebo má zlatého vtáka? 😒
Fakt by sa ti nehnusilo spávať s chlapom, ktorý obrába nejakú feťácku šlapku?
By ma zaujímalo, v čom je lepší od tvojho manžela...

autor
27. jan 2020

Ďakujem baby za všetky vaše názory, aj za tie kritické a otvorené. Ťažko si to človek pripúšťa. Zhodujete sa v podstate na rovnakom názore skoro všetky. Asi som to naozaj potrebovala počuť od viacerých, aby som dokázala spraviť hrubú čiaru za týmto vzťahom.

autor
27. jan 2020

@moonlight1210 tebe ďakujem zvlášť, to čo si napísala je asi to najvýstižnejšie zhrnutie krutej a skutočnej pravdy, aké vôbec existuje.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
27. jan 2020

@perdulka7 ďakujem. 😔

janikk54
27. jan 2020

Si tomu dala teda. Nop skoda hlavne pre teba lebo si o vela prisla a neviem teda, ci sa budes vediet nejak k tym peniazom dostat. Isto mas nejakych znamych, vezmi ich do servisu nech idu s tebou a vezmi si vsetko co je tvoje a s nim uz ani jedno slove neprehovor. Len ta sprosto vyuzil

autor
27. jan 2020

@janikk54 ach ano... 😞 Doťahovať sa s ním nechcem, nikam by to neviedlo, akurát by som si zbytočne privodila nepríjemnosti. Každý si musí sám znášať následky za vlastné rozhodnutia, aj prijať svoju zodpovednosť. Možno napokon sám doplatí na to, ako sa zachoval. To už ale nechám na osud.

deti95060810
27. jan 2020

za dobrotu na žobrotu...asi sa nevie rozlúčiť s tvojou peňaženkou...Však kde by našiel s prepáčením takú trubku čo ho bude takto finančne dotovať? Ešte raz sa ospavedlňujem za to nepekné slovo, ale iné mi neprišlo na um...
pobrala by som všetky svoje veci od neho a viac by som ho nepoznala...

katkati
27. jan 2020

Už to, že ste boli spolu 5 hodín a nepokúsil sa o žiadnu blízkosť a intímnosť svedčí o tom, že už je citovo niekde inde, vzťah z jeho strany ochladol. Už nie si pre neho tá, bez ktorej si život nevie predstaviť, si iba jeho bývala známosť. S peniazmi sa rozlúč, tými opravami áut ti z časti dlh uhradil a začni menežovať svoj život lepšie, tak ako sa ti to darí vo firme. Lebo vyzerá to tak, že aj keď on je bez peňazí a podľa teba nie je schopný menežovať firmu, teba zmeneževal vo svoj prospech super.

1gabriela13
27. jan 2020

To je hrozne že existujú také ženy ako ty z ktorych si muž robí dobrý deň a ťaží len peniaze. Ja by som ho od kopla pri prvej príležitosti co mi narobí pokutu a nezacvaka si za ňu, nie to ešte spoločne podnikanie. Omg

autor
27. jan 2020

@deti95060810 vôbec sa neospravedlňuj. Máš úplnú pravdu, som fakt blbá. 😣

majkeel
Autor odpoveď zmazal
autor
27. jan 2020

@lavender273
@viera
@janinah
@sense
@kopytko03 nechcela som baby zachádzať do detailov môjho manželstva. Je to trochu komplikované. Môj manžel je cudzinec, manželstvo sme uzatvárali v Iráne, ja som si nevedela zvyknúť na spôsob ich života a on zas odmietol prijať ten náš. Ľúbili sme sa síce, ibaže tam spoločnosť funguje ináč, ako tu v Európe. Hlavné slovo mal a stále aj má jeho otec a on sa mu nedovolí názorovo vzoprieť, aj keby ma miloval jak koňa. Roky rokúce spolu nežijeme, ibaže na Slovensku nás nerozvedú. Do Iránu sa vrátiť nechcem, a vzhľadom na okolnosti, keby som sa tam vrátila, mala by som zo života peklo. Proste je to komplikované. Deti našťastie nemáme, v podstate reálne nebyť sobášneho listu, ani neviem, že som vydatá. Ale bohužiaľ som. A vopred sa ospravedlňujem, nehnevajte sa prosím, ale viac o tom nechcem hovoriť. Ani som vlastne vôbec nechcela, no keďže viaceré ste sa pýtali na moje manželstvo, sluší sa povedať aj "B" , keď už som v mojom príspevku povedala "A".

adka628
27. jan 2020

Ešte dodám - muž, ktorý žil/žije s feťáčkou a radodajkou mohol od nej chytiť ozaj kadečo. Čiže buď veeeeľmi rada, že počas toho rozhovoru medzi vami k ničomu nedošlo a rovno zabudni na nejaké rozlúčkové intimčo, aby si si neodniesla z toho vzťahu okrem finančnej ujmy aj nejakú zdravotnú ;). Taký chlap by už pre mňa bol do smrti tabu 🙂

janinah
27. jan 2020

Cize mas dvoch chlapov a v skutocnosti ani jedneho.no nejako inak.lepsie by si mala mlada zena zivot zariadit...

autor
27. jan 2020

@adka628 ano, to je pravda, a úprimne - ani by som to nedokázala. Akurát som nechápala, čo vlastne akože od toho stretnutia očakával? No.., asi ako ste sa viaceré zhodli - prachy. Možno chcel zistiť, či má ešte stále otvorené nejaké zadné dvierka. Neviem. Nechápem.

autor
27. jan 2020
molllinka
27. jan 2020

Bohuzial vyuzil tvoju zamilovanost a chce ju vyuzit znova ... Mrzi ma to ale je to tak, vyzera to tak, ze tebou emocne manipuluje, vycital ti svoj neuspech a robil zo seba obetneho baranka. Sprav za vztahom s nim hrubu ciaru a ries vratenie penazi pravnou cestou ak mas dokazy, ze si mu poskytla financne injekcie.
Nenechaj sa znechutit niektorymi komentarmi, internet znesie vela a niektore tu doslova cakaju ako supy na taketo prispevky kde si mozu vyhonit ego a napisat ako by oni nikdy ziadnu takuto hlupost nespravili.

flimelka
27. jan 2020

podla mna ta chcel len vyuzit, o nic ineho ako o tvoje peniaze mu neslo. dobre si ta spracoval a tak ta vycical kolko sa len dalo. no ja osobne by som mu to asi nedarovala

autor
27. jan 2020

@molllinka ďakujem ti za podporu. Aj za radu. Dôkazy síce mám, väčšina peňazí išla prevodom z môjho účtu na jeho. Ale neviem či by to malo nejaký zmysel, keď má kopec exekúcií. Reálne si myslím že by som sa k tým peniazom neprepracovala ani za sto rokov.

dilino
27. jan 2020

no to mi fakt hlava neberie ty úspešna podnikateľka dáš cudziem chlapovi 30 tisic eur bez papiera bez všetkého najväčšia hlúposť v živote dalej kúpila som pozemok na jeho meno kto by nebol rád jasne že ťa nechce ako pišeš zastavila som mu finánčne kohútiky takže už je koniec jasne že áno ved už s teba nemá nič to ani nebola láska možno s tvojej strany ucitil priležitosť že máš peniaze tak sa s tebou dal dokopy ale iba za zamerom splatenia dlhov možno ich mal toľko že teraz naňho tlačia banky a tak aby to vyplatil cele exékucie ma a ty takého miluješ och bože žena spamätaj sa to si mohla zastaviť cudzieho na ulici a dať mu tie peniaze ked už to tak poviem znie to až neuveriteľne takže s toho usudzujem že nudzou netrpiš ale toto si si mohla odložiť na horšie časy kopec penazi jasne že bude hrať ešte divadielko aby poplatil ešte dlhý v živote by som nikomu ani tisic eur nedala bez papiera nie 30 tisic keby si bola rozvedená preto ti to vyčital lebo by si ťa chcel zobrať požil by s tebou rok dva rozviedol a už by mu majetok patril polka tak by si mala ešte horšie preto ti to vyčital mal určity plán a ten sa mu prekazil že si vydata ja len vždy nechápem jednu jedinu vec 30 tisic bez papiera niekomu dať tak to je normálne samovražda rozum mi to nebere kúpila si pozemok na jeho meno môžem vedieť ak to nieje tajne koľko pozemok stál a otázne je že koľko s tou akože feťačkou chodil čo ked ju mal po celý vás akože vzťah a ešte dlhšie s tých penazi podporoval aj ju lebo mňe sa nezda že si tam prišla a tam bola otázka oni sa mohli schadzať aj inde za tvoji chrbtom teraz ťa už nechce lebo ho finánčne nepodporuješ aspoň vieš že to bolo na nič a jedine čo chcel sú tvoje peniaze chybú a veľku si urobila ty že si mu ukazala že peniaze máš a neni to problém akože vzťah 5 rokov ako môžeš toto nazyvať vzťah ked iba ťa vyciciaval a nič ine z jeho strany to bola iba lož a pretvarka to čo si mu kúpila ked nebude mať peniaze tak preda a bude si žiť a smiať sa že aka si naivna lebo to sa predsa neda nazvať ináč tipujem IQ asi máš v poriadku ale taku hlúposť urobiť to mi hlava neberie a hlavné ked sa stretnete a bude ti davať do hlavy kaleráby že ťa miluje a ostatne debiliny tak aspoň už vedz že to je iba jeho hra jasne spať s tebou možno pôjde ale ked spi s feťačkou ako ju nazyvaš ty nevieš aku pliagu naňho dá a da ti na rozlučku neželani darček s ktoreho sa budeš liečiť aj rok takže ústup s kratšej cesty a ked si taka úspešna a bohatá ako pišeš tak čo si si našla takého čo od teba len dranka mala si si najsť pracháča ako ty a úspešneho manážera miestami ten príbeh pride nerealný z dôvodu že ty úspešna mladá vzdela bohata by sa úlakomila na nejakého chudáka bez roboty čo by si ho musela živiť to asi nie ved prachačka si nenajde chudobného a chodi s nim krátko a už mu dá 30 tisic bez papiera take sa mi to zdá až nereálne a kúpi pozemok za neviem koľko tisic na jeho meno nezda sa mi to nejako a hned chyti obyčajneho tuctového povaľača čo nerobi niečo jej vyčita zvlastne ale dajme tomu že pravdivé tak ty si veľa rozumu nepobrala prepáč ked ho rozdavali stála si posledna už sa ti neušlo mozog ma každý ale rozum málo kto máš ponaučenie ked toto všetko je pravda druhý krát si rozmysliš nezda sa mi ešte jeden fakt ty tvoje peniaze dáš na cudzieho človeka a neošetriš si to nejako pravnicky ved to nieje 10 eur to sú miliony och žena spamätaj sa.

predajmamina
27. jan 2020

Dať " frajerovi" 30 tisíc 😀 uf