Rozchod, podraz alebo nerozhodnosť ?
Potrebujem sa s vami baby poradiť, možno trochu vyplakať a vysťažovať, a opýtať sa na názor. Veľmi sa trápim kvôli chlapovi, s ktorým sme boli spolu 5 rokov. Spoznala som ho ako vydatá žena, ale moje manželstvo už ale dlho predtým nefungovalo. Boli okolnosti, kvôli ktorým som sa proste nemohla rozviesť. Zaľúbila som sa do druhého chlapa, on bol rozvedený. Rozumeli sme si výborne a ja som do toho vzťahu vkladala veľké nádeje. Pomohla som mu založiť autoservis, čo bol jeho sen. Pomohla som mu investíciou viac ako 30.000 €. Mala to byť naša spoločná firma, plánovali sme, že keď sa rozbehne, budeme spolu podnikať a budeme z nej žiť. Kúpila som pozemok, plánovali sme, že tam postavíme domček. Pozemok musel byť napísaný na neho, lebo ja som bola stále ako vydatá. V podnikaní sa mu ale moc nedarilo, stále bol v mínuse a vlastne ja som ho z môjho príjmu stále podporovala. V roku 2016 sa dozvedela, že má kopec dlhov, exekúcií, pozemok bol tiež v exekúcii, dlžil na nájomnom tak mu servis vysťahovali a on bol rok bez práce akože hľadá nové priestory. V októbri 2018 našiel nové priestory, parádne, ale mne sa nepáčilo, ako to menežuje. Chcela som mu pomôcť postaviť firmu na nohy, no on si aj tak robil po svojom a nepočúval ma. Stále čakal, že mu budem finančne pomáhať, ťahať ho z problémov, čo som ale odmietla a navrhla som mu pomoc v podobe reorganizácie menežovania firmy. To doslova bojkotoval. Začali problémy, hádky, došla som mu na veľa klamstiev, čo ma síce mrzelo ale nerobila som z toho tragédiu. On mi zas vyčítal, že som sa nerozviedla, že som ho nezoznámila ani s mojimi rodičmi, tvrdil, že má pocit, že to s ním nemyslím vážne a že sa cíti byť na druhej koľaji. Tomu pripisoval aj svoje neúspechy v podnikaní, že nemá motiváciu niečo pre náš vzťah spraviť, keď sa s ním neráta. Posledný rok som už rezignovala, nevládala som ďalej niesť na svojich pleciach jeho problémy a nemala som už ani ja silu robiť niečo pre ten vzťah. Čakala som, že sa pohne z miesta, že si to uvedomí a že konečne spraví niečo on pre nás. Pravdou je, že som bola voči nemu posledné obdobie niekedy až priveľmi krutá, veľakrát som ho urazila výčitkou, možno až ponížením. Myslela som, že ho to nakopne, že sa bude viac snažiť. Stále sme žili každý sólo a ja som chcela, aby niečo spravil preto, aby sme mohli žiť spolu. On si zariadil provizórne bývanie z dvoch miestností pri dielni. Navrhla som mu, že sa to dá parádne prerobiť, stačili by menšie stavebné úpravy a fakticky by bol vedľa dielne parádny byt, kde by sme mohli byť spolu. Bola som ochotná mu pomôcť ešte aj s tou prerábkou. Ku koncu minulého roka mu akoby začalo vadiť, keď som za ním chcela prísť. Že nemám chodiť, lebo on sa nechce hádať. Alebo že má veľa roboty. Na Vianoce sme sa zase povadili, ešte mi aj vyčítal, že on je na štedrý deň sám a ja som s "mojou rodinou". Neskoro večer mi to nedalo a išla som za ním bez ohlásenia. A hádajte, čo som zistila? Mal tam už dobrý mesiac, možno viac, nasťahovanú inú babu (poznala som ju z videnia a z občasného rozprávania). Mladú s prepáčením k…u, feťačku, bez roboty, čo sa poflakovala po ulici a prespávala u kdekoho. Tak on si ju tam nasťahoval a mňa nechcel ani pustiť dovnútra. Neviem, či som ja blbá, alebo to vnímam moc subjektívne, ale cítim to ako hrozný podraz od neho. Tá firma mala byť naša, mohli sme tam spraviť aj byt a spolu bývať, a on si tam nasťahovak štetku, ktorú ešte aj živí. Pritom mne v živote nevrátil jediný cent, povyrábal mi prúsery (napr. dostal pokuty na mojom aute, ja som za neho zaplatila 300e, ani tie mi nevrátil, hoci to sľúbil). Žije a živí inú babu z mojich investícií, a mne zakázal vstup do dielne. Na druhej strane, keď potrebujem spraviť nejaké auto (mám ich viac firemných), spraví, ale s tým, že si auto odvezie a hotové mi ho dovezie. Rozprávali sme sa, on tvrdí, že ja som ho odkopla prvá, lebo som to s ním nikdy nemyslela vážne a že on rok čakal,že si k nemu nájdem cestu. Chcela som to ukončiť, spraviť hrubú čiaru, ale ani to nechce. Zámerne navodzuje situácie, aby sme sa museli ešte stretnúť (napr. poprosila som ho, nech mi donesie moje letné gumy z dielne, tak najprv akože zabudol, potom že ich má na spodku kopy a nemal čas ju prehádzať a pod.) Niekoľkokrát sa ma pýtal, či chcem začať odznova. Rozprávali sme sa posledne pred pár dňami, asi 5 hodín bol u mňa na návšteve. Čudné, že sa neponáhľal za svojou novou priateľkou. Ale zas ani náznak žiadnej blízkosti, už vôbec nie intímnosti. Ja tomu nerozumiem. Neviem, čo vlastne chce. Neviem či sa tak správa, lebo ho hryzie svedomie, alebo či fakt dúfa, že by som sa do toho vzťahu vrátila, alebo čo vlastne? Čo si baby o tom myslíte? Ja sa s tým podrazom neviem vyrovnať a bojím sa, že keby som aj chcela v tom vzťahu pokračovať, nebolo by to dobre.
@perdulka7 keby tu čo každý deň prispieva do fora 100 mamičiek by pisal všetko správne podľa pravidiel koľko krát tu pišu nezmysli tvrde y mäkke i ja viem máš zlí deň tak nezadrapuj prosim a nájdi si nejaku inú obeť a mňe daj láskavo sväty pokoj dáš pokoj budeš ho mať nedáš pokoj budeš mať problém bavi ťa to otravovať cudzích ľudi ty dokonalosť presna ako pán boh prikazal.
hlavne slovo dziiis to je čo s činskeho slovnika alebo z Ulambatarskeho lebo take slovo slovenčina nepozná lebo v slovniku Slovenskom sa také slovo nenachádza ked chceš kritizovať a opravovať druhých najprv si otvor slovník ty dokonala druhých ideš napominať a sama pišeš nezmysli
@dilino kým ten vzťah fungoval, vnímala som veľa vecí ináč. A vôbec som to nebrala tak, že ja som úspešná a bohatá, ale tak, že on rozbieha firmu, nejaký kapitál potrebuje, ja mám firmu už zabehnutú, normálne prosperujúcu (čiže síce žiadne miliardové obraty, ale ani na hubu nepadám), dokonca by sme vedeli v istom smere zosúladiť predmety podnikania a obe firmy tak zefektívniť. Asi som fakt bola moc naivná a blbá, ale ani ma nenapadlo, že by ma mohol takto poraziť. Možno si ale istým spôsobom môžem za to aj sama - kríza došla na základe toho, že som začala aj ja očakávať, že konečne on spraví pre nás a pre náš náš vzťah. Čoho asi nebol schopný, ale ani si to nedokázal priznať a sám si s tým ani nevedel poradiť. A čo sa týka toho, že dať mu peniaze bez papieru - ja nemám problém dokázať to pred súdom, problém vidím skôr v tom, že aj keď budem mať papier (rozsudok), môžem si ho akurát tak pripnúť na nástenku, nech vidím aká som blbá. Lebo z čoho to exekútor vymôže, keď na účte nič nemá (leda tak debet), so zariadením servisu sa nebude žiaden exekútor zadrbávať aby ho držil za polovicu, mzdu nemá, šak je podnikateľ, daňové priznanie v mínuse a na pozemku, čo som ja kúpila, je zapísaných na liste vlastníctva 6 exekúcií a tie než by sa vymohli, takú hodnotu ani ten pozemok nemá. Neplatí si sociálku, zdravotku, proste katastrofa.
@sasa1310 ďakujem za názor. Ale súdiť moje počínanie vo vzťahu k môjmu manželovi, keď nepoznáš okolnosti, si myslím že nie je správne. Netvrdím, že som svätá, ale ani to necítim tak, že som manžela podrazila. Peniaze som si zarobila sama a čestne, stálo ma to dosť úsilia aj času. Nikoho som neokradla, ani som ich nenašla na ulici a ani som o ne neukrátila manžela, ktorého som nevidela už niekoľko rokov (ak teda nerátam raz-dvakrát za rok komunikáciu cez skype, čo je vlastne zároveň jediný náš vizuálny kontakt).
zabit 5 rokov zivota a to takymto sposobom je fakticky dost silna kava, poradim ti, urob hrubu ciaru a zacni od znova, ak nie si v manzelstve stastna, tak sa konecne rozved, ale neexistuj v paralelnom vztahu s niekym koho dlhodobo dotujes a kto ti nikdy v zivote nevrati peniaze, ktore si vrazila do “vasho sna a predstavy o nejakej spolocnej buducnosti”, ten clovek je podla tvojho opisu maximalne neseriozny, netusim co ta tak k nemu pritahuje, ci to proste nechces vzdat uz kvoli casu a peniazom, ktore si do toho investovala, ale nezda sa mi, ze by si o nom hovorila ako o laske svojho zivota, fakt zena, zavri tieto dvere, kasli na neho a najdi si iny ciel, muza, cokolvek...
Ty kokos,ty prides o min. 30tisic a ty riesis,co on vlastne chce???? A este nanho napises pozemok? Teba netrapi,o kolko prachov si prisla? Bola som kadejako zalubena,ale zdravy rozum ma nikdy neopustil. Z jeho pohladu tiez nanic,ze si sa nerozviedla,cele je to divne
Pises, ze si si peniaze zarobila sama a cestne a stalo ta to dost usilia a casu a potom len tak do luftu zahodis 30 000 eur? Nie je to divne ? Pravdepodobne vymysleny pribeh.
@vamajka prečo by som si niečo také vymýšľala? Nevnímala som to tak, že vyhadzujem peniaze do luftu. Keby to bola fakt totálna blbosť, tak zas až taký debil nie som. Nedala som mu ich na cestu okolo sveta a on ich reálne naozaj investoval do zariadenia dielne, nenahádzal ich do autmatu, ani neprepil. Servis má vybavený na úrovni autorizákov a on je profesne tiež na vysokej odbornej úrovni, čiže z môjho vtedajšieho pohľadu to ako zhodnotenie financií nebolo zlé, vyzeralo to ako perspektívna investícia. Zlé ale už bolo jeho ďalšie hospodárenie, respektíve menežovanie firmy ako takej. A to ako sa zachoval. Plány boli iné bohužiaľ. Realita iná.
Pytas sa ci si blba...prepac ale si...klame ta, taha z teba len prachy a ty ako dojna krava stale davas a este chces vediet ci to ma nejaky vyznam? Tak hadam mas nejaky rozum a hrdost. No asi nie lebo ani to ze si sa vydata zacala tahat s inym chlapom nie je " koser"
Normálne nechápem🙈🙈🙈☹😲ako možeš byt taka blbá dať mu 30 000 e a teraz akože čo mu ich nechaš ? Len ta tak dobre využil nič viac
je uz jedno ako si to vnimala kedysi, vies ako je to teraz a rozhodne by som mu nic nedarovala. hold kazda sa moze takto oklamat, laska je niekedy slepa a proste to nevidi aj ked v tom ma okolie jasno
Zena, ved sa zobud. Zloz z oci ruzove okuliare. Chlap ta vyuzil pre peniaze a rozpraval ti, co si chcela pocut, kym si otvarala penazenku. Ty v nom vidis partnera a podnikatela, muza pre zivot. Ale on cely ten cas je klamar, lenoch a prizivnik. Cely ten cas ta zodieral z penazi, a teraz ta natahuje ako zuvacku, pretoze chce aby si dotovala aj jeho nove dievca 🙈 To dobro, co v nom vidis, tam nikdy nebolo - a ani nebude. Nebud hlupa, zober sa a daj sa dohromady s muzom ktory si ta bude vazit.
neboj karma nieje zdarma ...vsetko sa mu to vrati chce to cas a trpezlivost daj za tym definitivnu bodku vela stastia
@maria39 Ďakujem ti. 😘
Ahoj autorka, ako sa ti darý? Vyriešila si priateľa? Si už štastná? Napíš niečo ak sa ti dá.