Rozdielne názory na potrat
Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?
@drahomirrra cenzúra. Skoda, ze len na tom jednom brehu.
@fineta ono je zaujímavé ako si každý myslí že som sa pýtala na ich názor na interupciu.
Napísala som Ti, aby si nebojovala o záchranu vzťahu. Je to zbytočné. Ten muž s Tebou viac strácať čas nebude. Po Tvojom rozhodnutí mu za to nestojíš a poďakuje si, ked Ta už neuvidí. To je všetko. Vzdy, opakujem vždy! budem kričať za počaté deti, pretože ony to nedokážu. Je to morálna povinnosť. A je mi úplne ukradnuté, aké nálepky sú za to adresované. Nech Vám je odpustené. To je všetko.
@rybka16 Ale prosim ta, co prekrucas. Sex je pre potesenie, ale je faktom, ze kedykolvek z neho moze byt tehotenstvo a to treba brat do uvahy. Ja uz vobec nemam chut tu obhajovat svoj nazor, nech si ma kazdy svoj, normalne to z cloveka vysava energiu. Potrat ma od zdravotnej starostlivosti na mile daleko. Pokial samozrejme neexistuje zdravotna indikacia. To je obycajne zneuzivanie terminu a stavanie svojho postoja na uroven zdravotnej indikacie. Hnus.
Autorka, vsetky sme ti odpisali na tvoju otazku. Nechaj toho muza ist, nechaj ho nejakej dobrej zene, ktora mu da, po com tuzi. Nezasluzis si ho. Nechaj mu volnu cestu.
Takyto cestny a moralny muz si najde dobru zenu rychlo.
@fineta Ja su neviem predstavit, zeby mi mama pri kavicke len tak povedala, ze mi nechala odstranit surodenca, lebo proste “sa na to necitila”.
Omfg.
Do smrti by som uz na nu nazerala inak.
@drahomirrra ako sa vravi, aka matka taka Katka ☹
Nuž rozhodla si sa a ja ťa nejdem prehovárať -na to význam. Ale do budúcna prosím nesexuj, keď deti nechceš, lebo žiadna ochrana nieje 100%,možno kombinácia? Antika, prerušovaný, kondóm spolu čo ja viem? Bolo by smutné keby musel byť zabitý ďalší človek v tvojom lone....
Že sa na to necítis? No moja...to sa nebudes nikdy, rodičovstvo je čisto o Tom kto vie lepšie plávať , lebo všetci su zrazu hodený do vody. Potom budeš chcieť a cítiť sa a bábo nepríde...to sa tiež stáva..fakt nerozumiem, nevadí, ja som malý pán. Prajem ti ešte pokojný život.
Pre drobca: ahoj maličké, tulim si ťa ako moje 10mesacne bábo a stiskam a hľadím ako moje 3 a 5 dievčatá. Myslím na teba a podopieram ťa modlidbou. Asi budeš smrteľne trpieť ale potom budeš v tej najlepšej starostlivosti, v naruci Lásky, pamätaj na nás keď tam prídeš.
cize po tom ako mala teba ti povedala ze ma uz skusenost ake je to mat dieta a druhe teda nechce...no parada... a ze chce slobodu a peniaze..no matka roka... fakt pre mna sokujuce...ale podala si sa na nu..mozno fakt lepsie ked nebudes mat babo
@zuzkat1 nepoznám lepšieho rodiča ako moju matku a viem, že by bola dobrou mámou aj druhý krát ale nechcela tu obeť priniesť znova. Jedno vychovala, stalo ju to určite veľa sebaobetovania a chce konečně žít život bez starosti. V dnešnej dobe je tých starosti dost aj bez dieťaťa, kedykoľvek môže všetko znovu zdražieť, môže prísť o prácu jej muž a čo potom? Treba myslieť ďalej ako do ďalšieho dňa
ano kedykolvek sa moze stat hocicom.ale keby kazdy tak rozmyslal tak nikto nema deti
😀 😀 Obeť?
Lepšieho rodiča ako tvoju matku? Takže ty si vlastne mala šťastie, že si bola prvá. Keby si druhá, dnes tu nie si. Skvelé. Neviem, podľa čoho tvoja matka selektovala, kto má nárok sa narodiť, ale teda toto okolo skvelej matky ani neprešlo.
Zarážajúce nie je ani to, že sa o dieťati vyjadrujes ako o nejakom nevýhodnom vysávači na kábel, ktorý by ťa celý život len obmedzoval s tým hnusnym káblom 🙄ale to, že otec dieťaťa nemá absolútne žiadne pravo hovoriť do života dieťaťa ktoré vzniklo aj vďaka nemu, ale stavím sa, že keď by sa náhodou dieťa narodilo a partner by dostatočne nepomáhal s uspavanim/prebaľovanim/ hraním tak by bol idiot lebo veď je to aj jeho dieťa, že?
@antonka tak myslím si že keď sa dvaja rozhodnú mať dieťa tak by sa mali rovnako podieľať na výchove a chode domácnosti. Pleties hrušky z jablkami. Keby sa s niekým rozhodnem mať dieťa a ten človek nemá záujem podelit si veci na pol, tak odídem aj s dieťaťom. Ale to je opäť prípad, že to dieťa chceme. Keby chcem dieťa a muž mi povie že dieťa nechce, nie som s tým mužom. Život je krátky na to aby sme ho strávili s nekompatibilnymi ľuďmi. Ale to je celé úplne mimo toho čo ja tu riešim. Veď keď sa dvaja rozhodnú že si dieťa nechajú aj keď bolo neplánovane, tak nech sa potom aj starajú. Nie len silou mocou vynosiť a potom nech sa dieťa vychováva asi samé.
@drahomirrra keby ma dá potratit tak tu nie som a je mi to jedno.
Ale veď ja som nespomínala že si ho máš vziať a žiť s pre teba nekompatobilnym človekom. Ani že máš dieťa nechať položene na dlážke a postaraj sa novorodenec o seba sám 🙄
Spolu ste sexovali? Vtedy bol dobrý, ak nechcem dieťa urobím všetko preto aby nebolo, nepoužívam 98% antikoncepciu ale 100% ak vieš, že dieťa nechceš mala si ísť na zákrok, išla si do antiky s tým že je 1-2% šanca na otehotnenie a namiesto hľadania správnych riešení si si zvolila zobrať život.
Stále sa tu ohanas tým, že ho nechceš a nechceš atď atď, to je v poriadku, nebuď matka , očividne sa na to nehodiš alebo si na to ešte nedozrela, ja len pripomínam, že dieťa má OTCA. Či sa ti to páči či nie...
Ja viem, tehotná budeš ty, ten hrozný pôrod si odbiješ ty a nie on, ale je to posledná vec ktorú dieťaťu ktoré nechceš môžeš dať, sama si sa svojou nedbalosťou pričinila o to, že si ostala tehotná, to dieťa sa ti do maternice netlačilo
@antonka otec dietata moze hovorit do toho (nech to znie akokolvek hnusne): 1. ked vie zabezpecit rodinu, ma pracu, a hlavne buduca matka je jeho milovana manzelka a za 2. vtedy ked to bude on, kto to dieta vynosi, porodi a bude sa starat bezpodmienecne do konca zivota a non stop v dobrom aj zlom. Vtedy mi moze nejaky muz (a napriklad aj zena :D), ktorykolvek diktovat, co budem robit ja so svojim telom, pripadne s chcenym/nechcenym tehotenstvom. . Este to tak aby sa svet, muzovi prisposoboval aj v tomto. V konecnom dosledku si to vsetko aj s moznymi komplikaciami odskace zena. A je to casto viac ako ten "hrozny" porod.
@antonka Áno, to sú také ženy. Autorka nám to tu jasne načrtla. Proste bola vychovaná mamkou, pre ktorú je UPT pohoda, tak to tak berie aj ona. Bez hlbšieho zamyslenia kopíruje vzorec z rodiny.
Mamka ju evidentne naučila, že peniaze a sloboda (LOOOL) sú najdôležitejšie faktory života. 😀 Mne sa ráta, ako si tu baby myslia, že keď už teda študujú VŠ, tak celý svet na ne čaká s otvorenou náručou a po preukázaní diplomu budú zarábať 3k a svet gombička. Akoby absolventov VŠ nebola plná r.ť. 😀 😀
V živote som sa necítila istejšia a slobodnejšia, než odkedy mám syna.
@simca06022011 Teraz si prosprosto z dôvodu biologických (ne)daností urazila kopu perfektných otcov, ktorých si proste poslala do prdele len z dôvodu, že nemajú maternicu a vagínu. Aké slaboduché a prvoplánové, ba až prízemné.
@antonka otec nech si urobí dieťa s ženou ktorá o to stojí. Vedel do čoho ide a tvrdil že potrat akceptuje. Tu nie je o čom. Pre mňa potrat proste vraždou nie je. Kým to dieťa nemá vyvinutú nervovu sústavu natoľko aby dokázalo vnímať tak mi to príde úplne etické. Áno dá sa tomu predísť ale tak stalo sa, viem že nabudúce si mám dávať väčší pozor.
Dobre autorka. Pekne si nám to zakončila, tak nám tu nechaj kontakt na toho pána. Tu je toľko žien, čo túžia po deťoch, dobrom mužovi, ktorý bude tiež túžiť po deťoch a nezdrhne ako zajac pri prvom probléme, ale postaví sa mu čelom....Oj, o takého bude bitka. 😀
@drahomirrra a vieš čo ma ešte naučila moja matka? Tolerovať ostatných ľudí s nejrabat sa im v živote keď o nich nič nevieš. Úplne z tohto komemtara vidím ako si si ma zaškatulkovala pri tom ani lennetusis o čom rozprávaš. Dúfam že takáto si len na internetoch lebo ak sa podobne chovas aj k ľuďom vo svojom okolí tak neviem neviem
@drahomirrra ale pravdive. A ked sa na to niekto urazi, tak nech. Pre mna je smiesne co tu predvadzas, ako keby rodit deti bola povinnost a nikto nemal na vyber a ako keby prave to materstvo bolo ta jedina aktivita ktora ma mlade zeny naplnat, len preto ze tebe to tak vyhovuje. A maju rodit a deti rozdavat :D Ked to prezeniem samozrejme. Nie kazda si tehotenstvo uzije, dieta porodi ako nic a potom ruka hore a vela oteckov uzasnych , ktori zeny presvedcia ze sa "postaraju", nakoniec to vooobec neurobia. Cize aj tento moze byt len kooopa reci a skutek utek.
asmozrjeme NAJ by bolo, keby sa nehody taketo nestavali, ale bohuzial sa stavaju a my tu nie sme na to aby sme tu nutili niekoho menit svoje rozhodnutia, moezme tak max upozornit na rizika, pomoct ak treba a to je vsetko, kazda zena si moze na zaklade svojich moznosti zvolit svoj smer. Nastastie.
@drahomirrra ...no tak ty si dobrá...
@drahomirrra to že chlap túži po deťoch neznamená že je dobrý muž. Keď niektorá chcete chlapa ktorý vám urobí decko a nechá vás bývať u rodičov s príjmom dostačujícím na pol mesiaca, nech sa páči kľudne vám tu nechám aj jeho adresu. Už vidím ako sa o neho pobijete pred domom jeho rodičov.
@autor...ale prosím ťa.Ani si ju nevšímaj.Trepe to,čomu ani sama neverí.Myslim teraz o tom chlapovi.
@doriiis keby je každý chlap tak super len kvôli tomu že chce dieťa a neposiela ženu na potrat tak nemáme toľko matiek samoziviteliek, ktoré sú radi keď im zostane na konci mesiaca na šampón z dmky
A takým tu potom tie isté ženy ešte naložia že sú hlupane. Veď internety znesu
@autor....napíšem to znova.Chlapov,čo chceli strašne dieťa,az kým to dieťa reálne nemali je veľa.Presne ako píšeš ty.V tehotenstve a rodení žiadna rovnoprávnosť neexistuje.O tom kedy,s kým a či vôbec byť tehotná má právo rozhodovať IBA tá konkrétna zena,ktorej sa to týka.Bodka

Aha, tak tu je odpoveď na Tvoj postoj. Zrkadlíš svoju mamu. Ono to tak v živote býva, že buď deti uplne idu vo vzorcoch svojich najbližších alebo pravý opak - poučia sa z ich rozhodnutí a chcú žiť inak. Stredná cesta existuje ojedinele. Mama si ten čin ospravedlňovala pred Tebou v zmysle toho najlepšieho rozhodnutia a prijala si to ako štandardu. Len Ťa chcem poprosiť, vyhni sa tomuto 2.x. Radsej fakt nesexuj, ked nevieš prijať zodpovednosť.