Rozdielne názory na potrat
Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?
@drahomirrra ...ten chlap v prvom rade ani nedodržal to,načom sa s autorkou dohodli na začiatku vztahu
@drahomirrra ja viem že vy sa nepobijete. Ale neviem si predstaviť žiadnu pricetnu osobu ktorá by o neho stala po prečítaní tejto diskusie
@doriiis Zaujímavé je, že na začiatku vlákna autorka pýtala radu, ako si udržať priateľa. Čiže vtedy bol ešte ťuťu a muťu a dobrý. Keď prišla na to, že na jej podmienky nepristúpi, zrazu je chudák bez príjmu s domom u rodičov a neschopák, ktorý by sa o decko nepostaral, no celé zle.
Celý obrat iba preto, že neskákal, ako chcela autorka. 😀 Inak by si takého úbožiaka predsa nechcela nechať, čo chcela.
A to, že nedodržal, "na čom sa dohodli". Dríst jak Brno. Ako môže človek dopredu vedieť, čo urobí, keď taká situácia ešte nenastala? Aj ja tu sfleku môžem povedať, že jasné, na potrat. Ale keď tá situácia reálne nastane, a to dieťa reálne zrazu existuje, už je veľmi ťažké povedať jasné, potrat. Lebo keď som to vyhlásil, tak o žiadne REÁLNE dieťa nešlo, kdežto teraz už ide.
Autorka, z tvojich komentárov skôr kričí, že ty toho chlapa chceš. Veľmi chceš. Ale vieš, že ustúpiť môžeš jedine ty. Lebo on neustúpi. Takže chápem, že prskáš a myslíš si, že by iná o neho bike neoprela. Ale ver, že oprela. 😀
By si sa divila,niektoré ženy takýchto mumlasov priam vyhľadávajú
Autorka, ja ťa naozaj nechcem súdiť. Nerozumiem tomu, to priznávam, ale je to tvoj život a ty o ňom rozhoduješ. Ale prečo si si ho chcela najprv udržať aj keď je taký neschopný a nespoľahlivý ako píšeš?
@drahomirrra som typ človeka, ktorý sa snaží zachrániť vzťah aj keď je rozbitý. Jeho mínusy som si uvedomovala veľmi dobre, dokonca mi to ani nevadilo pretože keďže sme nechceli deti boli mi fakt úplne jedno aký má príjem a kde žije. Ale žena čo plánuje rodinu by s takým mužom ani nezačala
Naučila sa tolerovať iných, len nie tolerovať existenciu svojim vlastným deťom, ktoré si urobíš... Neurobilo sa to predsa samé.
@drahomirrra ja som tiež vyštudovala VŠ so synom , nebolo to med lízať ale vzdať sa je vždy jednoduché 🤷 čo už, autorka má vo všetkom jasno, rozprúdila tu vášne, čo bol možnože aj zámer keďže otázka bola nezmyselná už sama o sebe. Ale pravdu má v jednom teda, nabudúce nech si dáva väčší pozor...
@antonka mňa inak dosť mrzí, že sa to tu tak rozbehlo pretože zámer to teda nebol. Pýtala som sa otázku pre to, že som tušila že sa nájde minimálne jedna ktorá to riešila. A pár sa aj našlo s dobrými radami. Bolo mi jasné že sa nájde niekto kto nebude súhlasiť s potratom, ale v živote by som človeku nepísala to čo tu písali niektoré mne. Nečakala som že sa to tu zvrhne na nekonečnú telenovelu. Som si myslela že keď nemajú čo napísať k veci tak budú ticho. No bohužiaľ splietla som sa.
Autorka, nehnevaj sa, ale čo ďalší koment, to sa viac a viac zhadzuješ. Akože keď ste nemali deti, bolo ti jedno kde žije a aký má príjem? Načo si s ním teda bola? Fakt len pre ten sex, či čo?
Veď keď mám s niekým vzťah, tak mi esenciálne veci nemôžu byť ukradnuté. A ešte keď s ním spávam! A som si vedomá, že tehotenstvo sa pritrafiť môže.
Niektoré tu vravíte, aby autorka nesexovala, keď nechce dieťa, ale zas v iných diskusiách, kde žena nesexuje, tú ženu zhovadíte za to a poviete jej, ze ju chlap opustí. Tak čo vy ženské vlastne chcete?? Samy to očividne neviete. Žiadna z nás predsa nechce byť sama, ale chce byť milovaná a tiež rešpektovaná. No mnohé neviete akceptovať odlišné rozhodnutia. Odporúčam každej takej sa nad sebou zamyslieť a starať sa radšej len o seba a nestrkať nos do záležitostí, po čom vám nič nie je.
Tému som nahlásila, pretože je uplne odveci ako celá autorka s jej prístupom k životu. Dávno mala jasno, zbytočne na koňa vypisovala. Len potrebovala čítať, aky je ten jej partner neschopný vôl a nemá jej byť za čím ľúto. To sa ale nestalo. Takze účel pre ňu v podstate aj tak celá diskusia nesplnila.
@drahomirrra áno, väčšinou keď ľudia nechcú deti tak si môžu každý žiť zo svojich financií a neriešiť príjem toho druhého. Keby začneme riešiť bývanie tak by ma to už zaujímalo. Ale to by bolo ešte za dosť dlhú dobu takže by mal čas sa skonsolidovať a keď by tak neurobil, tak bohužiaľ, nech si hľadá ženu ktorej to nebude vadiť
@fineta účel diskusie mal byť o Tom či má môj vzťah nádej na záchranu. Popravde netuším kde ste si všetky medzi riadkami prečítali že chcem aby ste sa vyjadrovali na mňa alebo môjho priateľa ako osoby
Takže ano, dobré si urobila že si ju nahlásila pretože táto diskusia nemá zmysel a zbytočne vám dvíha tlak.
@drahomirrra ako ja nechapem, mas VS a si matka vzdelana podla vsetkeho a ty mas potrebu sa pytat na co bola s frajerom a preco jej situacia vtedy nevadila? Ty vidis rozdiel mezdi frajer/priatel a otec? ja dost teda.
Presne tak, myslim, ze aj Tebe. Radsej sa šetri, buď v pohode, v Tvojom stave co najmenej stresu.
Dobre autorka, veľa šťastia.
Vzťah nezachrániš. Bohužiaľ, toto žiadny vzťah neustojí. Nie ste kompatibilní. Máte iný prístup k životu a úcte k nemu. Choďte od seba, nech si on nájde dobrú ženu, ktorá mu dá deti a ty muža, ktorý bude skákať, ako ty uznáš za vhodné a stane sa otcom, keď to ty dovolíš.
Neviem, koľko má ten muž rokov, ani aké je jeho zamestnanie, ale má morálny kompas a to dnes veľa mužov nemá.
@simca06022011 Áno, mám tú potrebu. Ja som ani v 16 nemala frajera, o ktorom by som nevedela, že bude v živote k niečomu. Že má dobrú povahu, je pracovitý, má snahu. 16 ročný človek je takmer dospelý, vie rozlišovať.
Akože načo potom také vzťahy? Chodiť len tak? A ešte dávno dospelá, na VŠ? S niekým, o kom mi je jedno, kde býva, čo robí a koľko zarába? A ešte s ním spať a vedieť, že môže prísť dieťa a príde s takým, ktorý mi nie je dostatočný? A ešte sa TY mňa pýtaš, či mi to príde normálne? Ja sa divím, že tebe nie. Ale uznávam, každý sme si vyberali frajerov asi podľa iných kritérií.
Ja som rada, že sa admini konečne rozhýbali a vymazali vulgarizmy istých užívateliek, ktoré autorku len urážajú. Komentáre boli nahlásené už od včera.
@drahomirrra 😂 no jasne... uz ta vidim v 16tke ako si sondovala vsetko okolo frajera a riesila zivot s nim :DDD Ano povahu som riesila, ale samozrejme nie to ci byva s mamou otcom a nebodaj ci to flaka v skole, kolko ma vreckove a kolko si zarobi a veru ani by som s takymto vyberom nepochodila, moj ex so strednej bol riadna hviezda a je teraz je samozrejme uspesny, spokojny a stastny chlap aj s rodinou:D a uz nebyva s mamcou nejaky ten piatocek, ale vtedy som to naozaj nemala ako vediet :D a rovnkao nie tak frajer cez vs, to je mimochodom moj terajsi partner, s ktorym som 18rokov, pokym sme spolu nezacali byvat, nemohla som na 100% nic vediet a ani potom. Velmi vela veci sa odhalilo casom a samozrejme tie najneprijemnejsie prave po narodeni dietata. A ti muzi medzitym, bolo mi uplne jedno kde byvaju a z coho.
Ako to ze ty si to uz v ramci "chodenia" videla a vedela, priam obdivujem. Ale ja si rada vztahy aj uzivam a nie len riesim, co "ak".
@simca06022011 Vidíš, sme každá z iného cesta. A áno, mala som 17 a odmietla som týpka, ktorý fajčil trávu. A že sa mi páčil! Badboy jak z amerického filmu. Tiež už má
dnes rodinu. Dodnes má tú charizmu, keď ma pozdraví, ale aj slušne vytretú hlavu, takže všímala som si dobre. A áno, na strednej je to možno ešte také, že poďme sa unášať láskou a emóciami, ale na VŠ už má človek zvažovať inak.
@drahomirrra tak samozjreme, trava a drogy, alkohol su ina kapitola :DDD rada ides z extremu do extremu :D
🙏👶.
@jozef11111111 vy jste zvlastni tvor, neustale mi tady komentujete moje prispevky,ale ani jednou jste neodpovedel na zadnou moji otazku. takze se opet ptam,kdepak pisu o mrtvem vtacikovi? ..... jo,a jste docela trapny a smesny svymi reakcemi, ktere opisujete od druhych
@autorka prosím prečítaj si ešte toto https://modlitba.sk/?p=13853 svedectvo jednej ženy
@domi995 a to ma byt jakoze pravda?takovych pribehu,ktere jsou "pravdive" a pritom jsou evidentne vymyslene, jsou plne site. a jeden blabol za druhym. tyhle kecy maji nekoho odradit od interupce? naivni prani
Konečné rozhodnutie či ísť na UPT je na tebe, akokoľvek sa rozhodneš budeš niesť následky, to či to vzťah ustojí uvidíš neskôr to si musíš zažiť nedá sa o tom diskutovať, dokonca ani iná skúsenosť ženy čo to mala podobne ti nepomôže, keďže tam je dosť veľký subjektívny pohľad. Držím ti palce.
No dúfam,že toto ani nie je pravda co tu riešiš.
Ani si nezaslúžis takého dobrého muža,ktory je na strane života. Potrat je vražda, nikdy to nie je správne riešenie a tvoj priateľ má pravdu.
Je jedno v akej sme my ženy životnej situácii,zabiť to najnevinejsie stvorenie ma svete je hrozný zločin.
To že zmenil názor na správny znamená dospieva k pravde a láske .To že keď som bol malí nebál som sa medveďa lebo som si myslel že sú na hranie a teraz viem že su nebezpečné tak som zmenil názor keďže viem že môžu aj zabiť !
Vyjadrivala si sa k bunke je to uz oplodnena bunka oprav sa !

HAHA. Ja sa nepobijem, ja som vydatá a s výberom spokojná. Ale keď tu prezrieš fórum, tak veľa žien sa trápi s dementom, ktorý po pozitívnom teste vypne mobil, zmení číslo a ahoj.
Vieš čo, nezvyknem sa rajbať ľuďom v životoch, ak sem neprídu a nepýtajú rady a pritom sem plus mínus rozpíšu, čo - to o svojom živote. Tam vidíš uvažovanie toho človeka. Lebo dnes sa to s všemožnou a všadeprítomnou toleranciou extrémne preháňa. Ľudia zašliapavajú vlastné podvedomie a svedomie z dôvodu, že je to proste moderné a nenormálne veci pomaly ale isto menia na akceptovateľné a potom na normálne.
@doriiis Čoby som neverila. Je pravdou, že až život preverí, alebo by preveril tuto otca nenarodeného dieťaťa, ale základy má. Postavil sa čelom tomu, čo ho čaká. Kým nie je dieťa na svete viac urobiť ani nemôže a už ho degradujete na rodičovský dom a malý príjem a neviem čo. Ako totálne hlupane, čo potrebujú silou mocou preraziť svoju pravdu, tak tu budú vypisovať kydy o tom, že chcieť dieťa nestačí. Ten chlap nedostal ani šancu, aby ukázal čo v ňom je! Lebo tuto mademoiselle ho zo všetkého vynechala a sama sa rozhodla. Tak neviem, či si negramotná, alebo máš problém poprepájať súvislosti.
@simca06022011 😀 😀 😀 😀 Ja som ani raz nenapísala, že má decko niekam rozdať, ani len, že nemá ísť na potrat. Nech ide. Ale nech dobre zváži sex do budúcna. Evidentne má problém aj so správnym používaním antikoncepcie.