icon

Rozdielne názory na potrat

5. nov 2022

Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?

Strana
z17
alexiia
8. nov 2022

@kishka skus davat pozor komu odpovedas asi sa strácas …

kathushenka
8. nov 2022

Odporúčam sa poradiť v Alexis - sú tam skvelé žienky s každodennými skúsenosťami práve z takýchto situácií... https://alexisporadna.sk/ A nerozmýšľala si nad adopciou? Dieťatko, ktoré v Tebe už rastie by malo dostať šancu vyrásť - bez ohľadu na Váš vzťah/nevzťah... Aj Ty si dostala šancu vyrásť, mama sa pre Teba rozhodla - a dnes je z Teba vysokoškoláčka... Verím, že sa rozhodneš správne a múdro... 💛

elenka.k
9. nov 2022

Prečo tu s nami rozoberáš, ešte nás za naše rady zdrbeš, veď ty si bola už dávno rozhodnutá si vziať dieťa .... myslíš si , že my ženy, ktoré sme tak dlho čakali na otehotnenie, alebo ktoré dieťa stratili - ťa budeme povzbudzovať?
Pýtala si sa nás, ako si máš zachrániť vzťah - aj sme ti napísali, aby si si dieťa nechala ...
a ty si vždy to svoje. Tak čo čakáš, áno možno tvoj manžel, či frajer či čo, zmenil názor "dohodu " Tak Ťa sklamal prvý, no - môžeš ísť na potrať a bez výčitiek .... že ty si nikomu nič nespravila a ani tvojmu embriu, či ako voláš dieťatko. Ešteže sa tvoj - oľudnil / stal sa ľudský /, keď ty toho nie si schopná, si iba sebecká, ale to je tvoj život, život, čo máš v bruchu ťa nezaujíma, ok tak choď a ži si po svojom. A ak ten tvoj, nebol až taký fajn ako ho opisuješ, tak si mu to nemala vôbec vravieť, ako som ti spomínala vyššie, vyššie.
Maj sa.

dominikak4
9. nov 2022

@elenka.k dievčina videla vzor správania u toho najdôležitejšieho človeka - u mamy, jej mama si dala vziať jej súrodenca a celý život si to ospravedlňuje sama pred sebou aj pred okolím, že nebola pripravená, že to neľutuje a je to vlastne v poriadku, aj to je spôsob ako sa s tým vyrovnať.... Dievča toto počúvalo a považuje žiaľ tento prístup za normálny a správny, pre ňu je to žiaľ zhluk buniek, ktorý je t.č. nežiadúci, nevníma plod ako dieťa.... Je nemožné vyhovoriť jej to. Mne príde inak nenormálne už to, že sa s chlapom dopredu dohodne, že ak otehotnie, tak pôjde na potrat a ešte sa urazí ak on zmení názor....tu vidno, že to dievča to má zautomatizované a považuje to za normálne - ako umyť si zuby. Ja osobe si myslím, že raz ju jej rozhodnutie dobehne a bude neskoro, ale s tým sa už bude musieť vysporiadať ona sama, resp. jej mama ju zrejme podrží.

elenka.k
9. nov 2022

@dominikak4 aha, už rozumiem, o to viac je mi ľúto ...

kishka
9. nov 2022

@alexiia neviem preco mi ta oznacilo, chcela som napisal reakciu na autorku celeho tohto tu. Sorry

den123
10. nov 2022

podla mna toto je jedna z tych veci co si treba vyjasnit a porozpravat sa o tom uz na zaciatku vztahu inac to nema zmysel... chapem priatela aj teba , skuste najst nejaky kompromis napriklad dat dieta na adopciu (ty nebudes vrahyna a ani si neznicis zivot ) :D vyriesene

helen_167
17. nov 2022

Pýtaš sa na názor ostatných a aj tak si ideš svoje, nezabúdaj, aby si ešte po interrupcií mala nejaké dieťa, škoda ze pán Boh nenadeli detičky do rodín, ktoré po nich túžia. Asi toľko z mojej strany.

megan777
17. nov 2022

@helen_167 boze mate pravdu ja som sa pokusala druhe dieta 5rokov s mojim druhom a nic nakoniec vyslo prve IUI,inseminacia s mojim muzom takze sme radi a keby som mladsia co by som dala zato aby vyslo tretie no uz mam 45rokov takze uz nie ale keby nechtiac sa stalo nedam si ho v tomto veku prec ani za nic

Strana
z17