Skúsenosti s miniinterupciou
Mam len 2 mesačne dieťa, otehotnela som znova aj napriek antikoncepcii. Vôbec sa na ďalšie tehotenstvo ešte necítim to prvé mi dalo tak zabrať že neviem či ešte chcem niekedy ďalšie dieťa. Som pravdepodobne v 3 alebo 4 týždni. Ženy ktoré ste podstúpili miniinterupciu ako to prebieha napíšte najlepšie IP. Neposudzujte ma, odpovedzte mi len na otázku.
1. cyklus ti po porode nemusi nabehnut - to neznamena, ze si tehotna.
2. vy ste mali sex v sestonedeli a nechraneny? Neviem, ci au, ci fuj, ci len nerozum?
3. kedy si bola u lekara, ze mas uz aktivne ta chraniacu antikoncepciu nasadenu pred 4 tyzdnami? Ktory lekar ti ju nasadil v 6nedeli? Ved vtedy sa este ani na prehliadku nechodi. Nesedia ti cisla dievca.
4. hcg po porode klesa u kazdeho inak, tehotensky test moze byt este pozitivny kvoli tomu, ze sa vsetko neodburalo, bola si u lekara na sono/krv?
K dalsim otazkam sa nevyjadrujem, moj nazor je irelevantny. Tvoje telo, tvoje dieta, tvoje svedomie. Na vsetky otazky ti odpovie tvoj gynekolog. Cim skor, tym lepsie.
@dorottka o zvierata som ale myslela tie, teda narazala som na stav kedy si ludia zabezpecia psika a volaju ho svojim synom, dcerou...narazala som na toto pre mna zvratene zmyslanie ...
@updatevani chapem, ale kym tym nikomu neublizuju, tak v tom nevidim az taky zavazny problem 🙂 Vela veci je zvratenych, podla mna aj ked matka robi mama hotel synovi v 30tke alebo ked dieta skace kazdemu po hlave, ale "to nevadi, ono moze, lebo je moje zlate" :P Nepomozeme si 🙂
@dorottka ...taaaaaak o tom mi ty nieco piiiiiis :D dalsia kapitola, ktoru radsej premlcim...jednak sme uz totalne mimo tejto temy a za dalsie viem kam mieris takze tak ako pises nepomozeme si ;)
Neviem podla cisel ci je motne uz byt tehotna...nemam skusenost.
Chces interupciu.
Riesenie by bolo -zabi uz narodene dieta a nechaj rast to v tebe...
Je to predsa jedno a to iste.
Toto nie je moj napad.
Niekde som to citala ale na priblizenie predstavy zene co ide urobit sa mi to nesmierne paci.
Vies so predstavit ze tvoje babo v postielke umrie tvojou rukou?
To iste prezije aj to babo v tebe...je to jedno,aj ked mnohe tu tvrdia opak.
Centra asistovanej reprodukcie to dokazuju mnohonadobne kazducky den !!!
@osky prosim ta to si nemala ved budes priprovnaka k tomu co ja .... a ze si nevazim to co pre nas vybojovali zeny ... a ze nepoznas zakony...
@osky
@updatevani dievcata ale inak sa to ani definovat neda. ak nieco, co je preukazatelne zive, pripravim o zivot, tak je to zabitie. FYZIKALNE, BIOLOGICKY, LOGICKY.
Dievcata ale ak vam ide o to prehovorit tuto autorku alebo inu zenu zvazujucu interupciu, tak slovami ako vrazda nic nedosiahnete, osoba sa stiahne.. Viac zavazi chapajuci pristup alebo snaha priblizit moznosti a dosledky, ako aj apel na zive dieta, ich dieta, ako utok slovami ty chces zabit svoje dieta.. Ked na vas niekto slovne utoci, zvyknete toho cloveka posluchnut a konat ako vravi?
Medzi mojimi sesternicami je 13 mesiacov rozdiel, jedna sa narodila v januari a druha o rok vo februari na termin, takze je uplne v pohode mozne otehotniet aj v sestonedeli. to len na margo niektorych komentarov ako sa neda otehotniet v sestonedeli (aj my sme si na zakladnej mysleli, ze panna nemoze otehotniet, ze cez menstruaciu sa neda a ze z oralneho sexu bude dieta rast v zaludku - to nie je vtip, vazne mala kamoska tuto otazku)
@anjelicek26 Ak ti je sex v niektorych situaciach fuj, tak si to kludne mozes nechat pre seba, su zeny a muzi, ktorym nevadi ani menstruacia, dokonca otehotneli aj cez menstruaciu. Nie kazdy krvaca rovnako. Moje sestonedelie obnasalo vela krvacani, kamoska mala po tyzdni po porode krvacanie ako cez slabsiu menstruaciu, no dlhsie. takze zavisi. Ja som mala bolesti este tri mesiace (rodila som KP) a dalsia kamoska uz dobre ze z porodnice nesla na bicykli, necitila nic. Taktiez antikoncepcia nie je len hormonalna, antikoncepcia je aj kondom, a ten pokial viem doktor nepredpisuje, taktiez pharmatex napriklad. Tak tvoje prve tri body su uplne zbytocne komentare. S tym HCG mas ale uplnu pravdu, tiez by som odporucila ist autorke radsej k lekarovi.
@nepoznastakneries drzim palce, aby to bol len plany poplach a nemusela si podstupit toto rozhodovanie. nemam skusenost s miniinterupciou, no drzim palce, nech sa rozhodnes spravne so zodpovednostou voci sebe a svojej rodine. Je to tvoje telo, nevsimaj si niektore komentare, nech ta zbytocne nedeptaju. Nech ti vsetko dobre dopadne.
@natalkanasta najlepsi komentar v celej diskusii.
@misscelaneous tu nikto netvrdil,ze sa neda otehotniet pocas mrchy,v sestonedeli ani cez HAK.. pisala som,ze je to malopravdepodobne a ze to mohlo test skreslit.. a tak isto,ze nie je standatdom aby antiku lekar predpisal uz v sestonedeli... iba ak si ju dotycna nasadila sama!
Treba citat a svoje komenty prisposobit kontextu!
@ada309 ja zas nevidim kde jej lekar predpisal antikoncepciu. Pis m len ze antikoncepcia je aj kondom a ten je bez predpisu. Co si pisala o otehotneni v sestonedeli ty, neviem, mnohe ale pisali ze sa to neda.
@misscelaneous dá sa otehotnieť aj počas šestonedelia.v mojom okolí poznám 3 pripady 😉
@jenny04 viem, vyssie som pislala, ze moje sesternice su od seba 13 mesiacov, padli tu len nazory, ze pocas sestonedelia sa neda 🙂
@ada309 a este, nikoho som neobvinila ze si mysli ze sa neda oteho pocas menstruacie, iba som poukazala na to, ze ako mnohe ( nie ty) pisu, ze oteho v sestonedeli sa neda je to iste ako tvrdit ze to nejde cez menstruaciu.
Milé dámy, vy ste také citlivé, chápavé a podporujúce, ta láska k blížnemu z vás len tak vyžaruje. Áno, úplne najlepší spôsob, ako pomôcť vystrašenej, pravdepodobne veľmi vyčerpanej a zaskočenej čerstvej prvomame, je vynadať jej do vrahýň, rozprávať jej o hádzaní jej novorodenca z útesu... Žena žene vlkom... Toľko krutosti, koľko sa vyvalí od milujúcich matiek...
Lingvistické otázky, čo je interupcia "prerušnie tehotenstva", alebo vražda si riešte na diskusných fórach napríklad na sme.sk k témam, ktoré sa týkajú interupcii všeobecne.
A teraz k veci: @nepoznastakneries
Uplne rozumiem, ze si zaskocena. Prve tehotenstvo je prve, je to novy stav, kazda sa nan adaptujeme inak. Byt prvy krat mamou da zabrat. Je to ako nastupit do nesmierne narocnej prace, na ktoru nas nikto nepripravil. Ale je to trochu ako zo soferovanim, lyzovanim, bicyklovanim - na zaciatku to je nesmierne narocne, stale si kladieme otazku, ci to robim dobre, ci ma moje dieta vsetko, co potrebuje, mame pochybnosti o tom, ci sme matkami. Ale casom sa to naucime aprichadza to postupne. Tehotenstvo trva 9 mesiacov a je to dost dlhy cas na to aby si si zvykla a pripravila sa na to, ze bude dalsie babatko. Ta zataz uz ale nie je dvojnasobna.
Medzi mojim synom a najstarsou dcerou je rozdiel 13 mesiacov. Tehotenstvo so synom bolo lahsie ako s dcerou. Pri nej mi bolo zle do piateho mesiaca, takmer nic som neudrzala v zaludku, vracala som pri kazdej vymene synovej plienky. Bolo leto, syn mal 5 mesiacov, bol na deke na zemi a ja cele dlhe dni vedla neho. Ukazovala som mu hracky, spievala. Spavali sme spolu pocas dna, dom hore nohami. Počase to prešlo, od šiesteho mesiaca som už bola akčná žena a syn sa dostal aj na prechádzku, aj na túru do lesa, aj galéria a úze v šatke som s ním užila. Nikdy som nebola taká štíhla ako keď sa narodila dcéra. Mala som strašné obavy, či to zvládne, lebo syna som veľmi na začiatku nezvládala. Mal koliky, ťažko sa mi nabiehalo na kojenie. S dcérkou to bolo inak. Telo ako keby nevypadlo z rytmu, na všetko sme nabehli hneď. Na spánok, na kojenie. Keď mala dcéra pol roka, zistila som, že čakám tretie dieťa. Keď mal najstaší syn 2,5 a dcéra necelý 1,5 - narodilo sa mi to najmenej náročné a najusmievavejšie dieťa na svete. To, čo som všetko zvládala v tom období, to už nikdy nezvládnem. Stavali sme dom v tom čase, ja som po nociach pracovala, aby sme vyžili a udržala si kvalifikáciu. Ale deti mi priniesli toľko radosti.
Dnes sú už veľké, máme ešte štvrtú potvorku. Nič nám nechýba, iba viac času. S detí sa tešíme, už pomôžu, sú samostatné, súdržné. Neviem, si predstaviť, že by som jednému z nich nedala šancu sa narodiť. Trápilo by ma to celý život a bolo by to určite horšie trápenie, ako tie prebdené noci, ked boli vštky tri naraz choré, keď som s treťou cvičila vojtovku a staršie deti plakali: Mama, nechaj júúúú (dnes je baletka - sólistka).
Mať deti krátko po sebe nie je tragédia. Sú horšie veci na svete. Je to na začiatku veľmi náročné, ale potom si výhody ty aj deti užívaš celý život. Toto je možno najvážnejšie rozhodnutie tvojho života. Si si istá, že chceš urobiť rozhodnutie, ktoré sa nedá zvrátiť v stave úplného vyčerpania, hormonálnej nerovnováhy. My ženy sme silnejšie ako si myslíme. ZVlášť, keď ide o naše deti. Dopraj si čas zosilnieť. Ak to vštko zvládneš, budeš na seba hrdá.
@rutie Žena klobúk dole... ako aj ja vravím, len žena vie, čoho je žena schopná....
@marlenka222 pardon, ale neda mi nereagovat. Interupcia je pravne presne definovany pojem, rovnako ako vrazda, zabitie a pod. Takze uz tak uplne pravym nazvom veci nenazyvas ani ty. Interupcia -umele prerusenie tehotenstva-je zakonom povolene do 12tt (kedy nehovorime o dietati, ale o plode) a v pripade zdravotnych indikacii tusim az do 20tt.
Vrazda podla zakona tusim povolena nie je.
Podla mna, ked uz na niekoho utocis a vycitas mu nespravne pouzivanie pojmov, tak by bolo vhodne pouzivat tie spravne.
Mám otázku.Ty si asi v tretom alebo stvrtom tyzdni.Ty si mala pohlavny styk s manzelom este pocas sestronedelia?
Myslim zeby si mala pockat, ono sa to vsetko utrasie a nic sa nema riesit s horucou hlavou.ja som otehu neplanovane ked mal maly pol roka.myslienky vseliake, komplikacie,vsetko naruby vsetky plany..plac tri tyzdne.teraz som v 16tt utriaslo sa to a na krpca sa tesime..vsetko sa da a nic nie je az take cierne ako sa na prvy pohlad zda.. jedno dieta nam zomrelo v 36, tt a toto sa ma narodit presne na den, kedy nam to predtym umrelo.osud?vsetko sa deje z nejakeho dovodu..totko nie je rozhodnutie hura za pat min.. naozaj si to nechaj veeelmi dobre prejst hlavou, dosledky budu na cely zivot, ci uz take ci take.. drzim palce 😊
Mam taku otazku.... Mas 2m babo, si akoze v 3-4tt. To akoze obdobie sestronedelia bolo pre teba co? Je to obdobie na regeneraciu a nie na kefovanie prvej ligy Lebo 2m je 8t a mas byt v 3-4tt. Bud si nezodpovedna a horsia nez nasi spoluobcania z osad, ktori utekaju z porodnic aby ich muzi nestihli obstastnit ine susedy, alebo si si to len vymyslela. Tak ci onak, ak ti tu niekto nieco vycita, zasluzis si. Ale ja osobne ti neverim ani pismenko pretoze ziadny zodpovedny gyndos by ti tak skoro po porode antiku ani nepredpisal. A uprimne pochybujem, ze ti 4t po porode nabehol normalny cyklus... By si bola asi chodiaci zazrak....
@marlenka222 prečítaj si zákony, z právneho hľadiska interupcia nie je vražda. Vražda ma svoju vlastnú skutkovú podstatu a interupcia ňou určite nie je. To by potom každá žena, ktorá ju podstúpila, mala sedieť vo väzení. Takze ty nenazývas veci tak ako sú, ty zavádzaš.
@chvostik1 a ty si co za primitivku??? Ty doma kefujes? Asi si z tej mensiny ty,ked sa tak vyjadrujes... Ja ziram.
@chvostik1 kde pise,ze jej lekar predpisal antikoncepciu????
@vineyka takze zjavne si nezodpovedna,ked si"kefovala"a pravdepodobne si z osady..... To je des,ake primitivky behaju po svete....😉

@updatevani to s tymi psami je uplny ale uplny nezmysel (ale predpokladam, ze si to nemyslela smrtelne vazne). Deti aspon spadaju pod daky zakon a ochranu, zvierata su zakonom uplne nic, tiez su bezbranne a totalne odkazane na cloveka, ktory ako vsetko dodrbava, nici, ignoruje vsetko mimo svojho priestoru a svojich preferencii a zbavuje sa zodpovednosti. Neplati to len o zvieratach, ale o strasne vela veciach, ci uz priroda, ale dajme tomu prave spominane nenarodene deti.
To, ze plod nie je povazovany za cloveka, to uz je zalezitost zakonodarcov, oneho casu (nechce sa mi hladat kedy), deti rozhodnutim cirkvi do 5 rokov nemali dusu, a teda nebolo trestne, ked ich niekto zabil... Ludstvo sa nemeni, len casy a obcas zakony 🙂