Snaženie po missed abort
Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂
@marylynn síce smútok bol, ale zas aj psychická úľava.... no aj tak mám dosť strach, keď doktor spomínal, že sa to nemusí samo vyčistiť, že ma si ma môžu nechať... tak som dosť nervozna...
a čo sa týka skúšania, tak keďže je to čerstvé, tak mám strach len pomyslieť na skúšanie.... čas je čas
ahojte, chcem sa Vas zienky, ktore ste po MA spytat, ze ci Vam pri druhom uspesnom tehotenstve castejsie robili sono? lebo moja gynekologicka nema sono a tak rozmyslam, ci nemam zmenit doktora, ktory to sono ma, aby sa pri dalsom, dufam, uspesnom tehotenstve nic nezanedbalo...
@khnobhupka ahoj 🙂 V marci 2016 som mala MA a absolvovala kyret. Som opat tehotna, v 15.tyzdni. Na sone som bola doteraz trikrat. Prvykrat v 8tt na potvrdenie tehotenstva a srdiecka. Potom o tyzden neskor na pohotovosti kvoli spineniu a potom az v 12tt na prvej poradni. Zial MA sa neda zabranit ani castym chodenim na ultrazvuk. Ja som sa schvalne neponahlala na prvy ultrazvuk v 5-6tt ako vela mamiciek, lebo som chcela ist na istotu, aby som videla aj srdiecko. Nastastie je tentokrat vsetko v poriadku a dufam, ze to dotiahneme do uspesneho konca 🙂 Uz si tehotna? Drzim aj tebe moc palce 🙂
@khnobhupka ahoj, ja som mala MA minulý rok v júli 2015, hneď po prvej ms som úspešne otehotnela a áno, pri každej poradni mi lekárka robila aj sono, vždy na chvíľku skontrolovala bábo.... a teraz sa tešíme z krásnej 5,5 mesačnej slečny.... držím palce.
Ahojte koceny
Ja som este do minuleho tyzdna patrila do majoviek 2017... v stredu v 12tt som isla na poradnu a prve odbery a sono testy... Vsetko prebiehalo super a tesili sme sa ze zas uvidime nase drobatko... Prsia boleli, chute boli aj hlad bol stale... po odberoch som isla k dr na sono a??? 😢 dr sa ma pyta ako sa mam.. vravim v podstate vsetko ok az nato ze nevladzem dychat ked vyjdem po schodoch.. Dr ze to sa mu nepaci ze je to skoro.. Pripravena na sono som sa tesila na drobatko.. pozeram na obrazovku a to male drobatko tam lezkalo chrbatikom otocene bez pohybu a bez akcie srdiecka... nechapala som.. doktor mi vravi nieje to dobre nebije srdiecko stale som to nechcela pochopit vravim pozrite este ... ukzaju mi ze nebije.. a ze mu to je luto.. este stale nic.. az ked som vysla sestricke a brala mi tehu knizku a odbery ze musia to zmenit a urobit ine odbery na predoperacne az vtedy som zacala plakat...
Sestricky aj doktor boli v podstate mily.. popytal sa na moje prve tehu a ze to ze tento maly zazrak sa stal bez pomoci hormonov ze ho to o to viac mrzi ale ze to musi ist von.
Este mi vysvetlil ze drobatko malo v brusku nejaku bielu bublinku ze to sa mu nepozdava a objednal ma na piatok na zakrok.
V piatok sme z manzelom isli k nim na jednodnovu chirurgiu.. Aj tu boli super sestricky.. Prisiel rad na mna.. zavolali ma a ulozili na stol.. dr sa pyta ci sa nieco zmenilo... vravim nic vsetko je OK... tak vravi urobime kontrolne sono... pozeram zas na obrazovku v nadeji ze srdiecko bije... no pocujem sestricky mozeme pokracovat... zacala som plakat to uz ma upokojovali sestricky a dr ma pohladil po nohe a vravi ze proti prirode nenarobime nic ona sa tak rozhodla... este ho pocujem ako vravi dame to na histologiu.. a vidim svetla a uz si spominam na problematicky cisarsky porod .... a nic az ked som sa zobudila na posteli zo slzami...
Po 2_3hodkach ma pustili domko.. krvacala som len v ten den.. zato od dalsieho az do dnes mam bolesti.. v podrusku chapem maternica sa stahuje ale mna boli cele brucho je citlive na dotyk... problem pri curani, velkej potrebe ale aj pri ulaveni..
Ak to dozajtra neprejde volam k dr nech ma preistotu pozrie.
Prepacte ze som si tu dovolila takto ulavit.. Doma nechcem pri mojich chlapoch lebo aj oni to tazko nesu.. cvrcek plakal hrozne bol z toho smutny.
Verime ze ked sa nam toto podarilo po 2 rokoch a bez hormonalnej liecbe tak sa to este podari a hlavne uz do stastneho konca.
Vsetkym babulkam ktore si presli MA alebo spontany potrat drzim silno palceky a prajem pevne nervy.. 😵
Dakujem
@juliett99 ahoj. Presne viem co prezivas. Presla sim si tym v aprili 2015 a dnes mam doma uz 8-mes.krasavicu. hned za 2 mesiace som opat otehotnela a vsetko boli ok. Nam vzdy trvalo 4 roky nez som otehotnela a toto bol neskutocny zazrak bez akejkolvek pomici lekarov. Drzim palce nech to nabuduce vyjde
@katka14 dakujem moj cvrcek sa podaril po 10 rokoch ale vsetko pomocou hormonalnej liecby... teraz mam druheho partnera zas sme sa liecili tento x obaja.. Nedarilo sa a tak sme sa rozhodli ze to nechame tak... to bol august zacali sme s cvrckom rozoberat adopciu.. cel rodinka sme boli za... v septembri klasika mrcha meskala ... nic nove ved uz nemam lieky takze som to neriesila..po 15 dnoch meskania sme len tak zo srandy kupili test ... rano urobim test polozim na umyvadlo a prezliekam sa necakam co tam bude.. jasne ze jedna palicka ako vzdy.... ale hoppp oci my vyskocili skoro jamiek tam boli dve ciarocky.. volala som draheho obaja sme neverili... robili sme dalsi aj ten bol pozitivny ... potom som volala sestricke objednala ma .. o dalsie skoro 2 tt neskor.. sono super srdiecko bilo.. druha kontrola vsetko ok srdiecko aj narastlo dalsia kontrola na odbery a vsetko cele zle 😢
Rada citam take pozitivne spravy ako si napisala verim ze sa nam to este podari... prajem vela vela zdravicka
@peppermint nie, tehotna este nie som, MA som mala v septembri, tak este si davam chvilku cas a potom sa pustime do toho, tebe drzim palce, aby bolo vsetko, ako ma a babatko zdravucke 🙂
ja som mala 2 potraty.prvy v 16tyz.ale povedali ze zilo asi do 12tyz.to bolo strasne.lebo na vanoce sme vsetkym povedali ze cakame babo aj dcerke 5rocnej.ta sa tesila.o 3dni som skoncila nemocnici.po roku sme sa pokusili znova.tento krat to vydrzalo do 10 tyz.no strasne.nikto o tom nevedel okrem muza.tento krat sme nikomu nic nepovedali asi bolo aj lepsie.lebo mala stale rozprava o tom prvom.chcela by som este skusit ale mam aj strach.uvidim.dufam ze ak sa podari tak tento krat to bude uz vsetko v poriadku.treba len dufat nieje to lahke.😢

tak... práve ležím zababušená a regenerujem sa.... dnes ráno o osmej sa spustil u mňa spontánny potrat... išli sme na pohotovosť, kde ma doktor vyšetril a skonštatoval, že sa to pekne čistí, ale kedže sú tam ešte zrazeniny, tak mi pichol injekciu na stiahnutie maternice... no musím povedať, že tie chvíle po tej injekcii boli úplne najhoršie a najbolestivejšie, ale doma sa mi uľavilo... a teraz v kľude ležať do ponedelka, kde ma skontrolujú a doktor dúfa, že ma nebudú čistiť lebo by to bol zbytočný zásah... takže by sa dalo povedať, že tá definitíva je za mnou