Snaženie po missed abort
Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂
@motorolka vraj vsetky endokrinologie v bb su na tom rovnako... musim vyzistit od svojho gyndosa, ci mi aspon tie zakladne testy, ci tam vobec treba ist nemoze urobit on alebo vseobecny.
A vraj prednostne terminy sa nedaju od kedy za ne zrusili poplatky.
@jankastubka to je vazne velmi zle... ja chodim vo Velkeho Krtisa a tu problem nemame a dokonca moja endokrinologicka je velmi dobra, neskusala si ZV ?
@motorolka najprv musim vsetko prejst s mojim gyndosom, uz mi prisli vysledky z histologie, tak som zvedava kedy ma vezme. A potom uvidime kde vsade budem skusat sa objednat.
ahojte žienky,
ako sa vám darí? Máte niečo nové?
Tak ja uz mam spravu z histologie, v podstate len potvrdila ze som bola tehu.
Dostala som odporucania na hematologiu, endokrinologiu, imunologiu a genetiku.
Na tu endokrinologiu sa mi napokon podarilo objednat na buduci tyzden. Na imunologiu v piatok, na genetiku som volala az do lucenca, lebo v BB ma objednali na 9.11. azv tom lucenci ordinuju len pondelky a vraj neobjednavaju. Tak super.
Jedine na hematke mi tvrdili, ze musim 2 mesiace po MA cakat a v BB ma objednali az na 26.10., vo zvolene na 8.10. neviem vobec ako to tam chodi, ako dlho trvaju vysledky a pod.
@jankastubka vieš čo? Budú to behačky a vybavovanie a čakanie... ale buď rada, mne po histologii dali do ruky papier, že plod odumrety, ostatne vám povie dr, dokopy nič som sa nedozvedela a u mojej dr sono, krv, vyšetr... a toď vše.. Teraz som 24DC za chvíľku chcem testovať 😉 no možno kedy všetkým robili takto vyšetrenia bolo by menej opakovaných MA...
Držím palce, maj pevné nervy a ber to pozitívne - budeš vedieť ako na tom si 😉 pa
@lavender84 ja to beriem pozitivne, len by som nerada cakala dalsieho pol roka... a tak dufam, ze vysledky stihnu byt do novembra.
@jankastubka mojko, veľa preveľa trpezlivosti Ti posielam a sily, aby si všetky tieto behačky zvládla a vydržala, a hlavne, nech sú správy z vyšetrení čo najpozitívnejšie v prospech ďalšieho snažilkovania 😉
@lavender84 a už Ti aj mešká mrška?
@guga79 ahoj este nie som 24dc a ja mavam tak 30-31 dnove cykly, cakam ju presne o tyzden v stredu, no asi skusim aj o den -dva skor 😉
@lavender84 jáááj, nedočkavosť naša slabosť 😀 😀
Tak sa môžem pochváliť aj ja, dneska doobeda mi prišla mrška...... dočkala som sa 😀 😀
@lavender84 ahoj, vieš čo, chcela som sa niečo opýtať? Počas menzesu až do ovulácie sa odporúča tuším piť alchemilkový čaj a potom? Máš nejaký tip?
@guga79 ahoj ja som pila len alchemilkovy po ovu no niekde tu na mk som citala,ze potom zeny prechadaju na nejaky iny cajik skusim to najst a dam ti vediet 😉
@motorolka tak verim, ze za tyzden budes mat // ja tiez cakam na testovanie v stredu by mala byt mrska ale podla mna nebudeee tak potom testnem 😉
@lavender84 Tak to ti tiez silno drzim palce nech ms nepride a usmeju sa na teba vytuzene //
@motorolka
@lavender84
juuuj dievčence, teda ahojte, ale ani netušíte, ako silno vám držím palčeky, aby to tam BOLO!!!!!!!!!!!!!!!!! Normálne že čakám s vami 😝 😝
Ahojte zenusky, vasa debata mi neskutocne pomohla. Mna este len caka kyretaz buduci tyzden, momentalne lezim doma s krvacanim a unaram sa zlou psychikou :( Tak isto uz teraz som nedockava jedine nato, kedy sa budeme moct nazit opat. Preto ma potesili vase pekne komentare, bud ako sa uz snazite alebo ako tu niektore pisali, ze sa im podarilo. Silno verim, ze uz budem mat hlavne po cisteni a kazdej jednej z nas sa to podari, lebo je to velka bolest a strata. Ja som dostala radu ta isto okamzite pit alchemilkovy cajik, momentalne uzivam len kyselinu listovu ale pocula som zazraky na Femibion vraj presne obsahuje to co babo potrebuje cize za mesiac prejdem aj na toto. Drzim vam vsetkym palce zienky
@888petka888 v prvom rade mi je velmi luto, ze to musis prezivat :'( femibion urcite zacni uzivat naozaj je dobry...chcem ti poradit, aby si sa pytala aj na hematologicke vysetrenie...aby si predisla dalsim takymto stratam...☹ ak bol missed v prvom trimestri po prvej mrche sa mozes snazit....netreba cakat...drzim ti palce :-*
@888petka888 ahoj.viem co prezivas...V marci som mala missed...ale uz cestou z nemocnice som vedela ze sa nevzdame...nohovorim bolo mi aj tazko ale tuzba bola velka...hned som sa objednala na kompletku k vseobecnej ta mi spravila vsetky mozme aj nemozne vysetrenia vsetko bolo ok poslala ma na endokrinologoliu a hlavne na hematologiu a tam po dvojmesacnom cakami na vysledky zistili zvyseny trombone.stav cize zial fraxik cele tehotenstvo...ale bola som rada ze sme prislu na moznu pricinu...moj gynekolog tiez neotalal porobil tiez vsetky vysetrenia hned odkedy som dosla domov brala som kazdy den babyvit, tabletove magnezium,detralex na moje nestastne krcove zily a poctivo pila alchemilku sypanu pol litra denne s manzelom sme zacali papat este viac ovocia,zeleniny a mliecneho...V maji tesne pred mrchou sme si spravili welnes vikend sauny,sauny a sauny aby zmizli skidlivyni z tela...a po mrske sme za zacali snazit s lekarovim pozehnanim od ovulky som brala 2x denne duphaston...a od momentu //ciarok 3xdenne duphaston, fraxik, detralex a vsetky vitamini ako predtym....som v 12.tyzdni zatial sme ok....a verim ze to bude aj nadalej presne do roka...11.3 som bola na cisteni a 11.3 mam tentokrat aj termin porodu...zienky vsetkym vam drzim palce ...viem nie vzdy sa to podari tak ako nam..ale myslim ze pockat 3 mrchy nieje vela...za tu dobu sa zregenetuje tell...dusa...a mate vysledky v rukach ...priprava je dolezita....myslim na vas a modlim za vas :-*
@888petka888 ahoj, je mi ľúto, čo sa stalo...... ☹ no na druhej strane som rada, že si našla medzi nami aj povzbudenie. Kedykoľvek napíš, keď Ti bude ťažko, príď medzi nás...... držím palce, aby si bola čoskoro v poriadku, nielen fyzicky, ale i psychicky...... 😅
@livocka21 Dakujem za povzdbudenie. Tiez mi uz bolo poradene hematologicke vysetrenie, podla mna je tiez super si nejak overit ci je vsetko v poriadku no na druhej strane som si vela krat citala, ze baby si ich nerobili lebo sa to bezne strava tie spontanne a len sa opat posnazili tak ja neviem :( Sice hematologicke sa robia tak, ze moja obvodna mi zoberie krv akoby da ziadanku na hematologiu a ja si to len odnesiem alebo ona posle ? Potom sa vraj nejaky mesiac caka na vysledky, ale to zas nieje dlho. Takze myslis, ze po prvom menzee sa mozme snazit opat ? Niektore baby strasili, ze sa to moze zopakovat ked sa nedodrzia tie tri mesiace a pritom vela bab pisalo ze sa zacali takto skoro snazit a bolo okey uz vsetko. Boze keby clovek dopredu vedel, ako sa ma zachovat co ho opat caka. Ale dakujem za radu velmi pekne
@martinka2005 Tesim sa, ze si takto pekne dopadla, tak nech sa vam s miminkom dari 🙂 Je super, ze si prisla na pricinu preco sa to asi stalo, vraj sa to vela krat stava aj bez priciny tak ktovie. Ja mam na stitnej nejaku cystu 4mm ale nato neberiem ani tabletky vraj je to neskodne, tak dufam, ze naozaj a nezavarilo nam prave toto :( Vidno aj zodpovedny pristup tvojho lekara, uz som si akoby sama naordinovala ze okamzite chcem zacat brat Duphaston ked sa dozviem, ze som opat tehotna, ale som zvedava na lekarov pristup. Tento krat som behala medzi tromi doktormi dokonca som chodila aj ku primarovy. Krvacam od stredy, doma sa len stresujem ze zacinam viac ani len neviem kedy ma kyretaz caka a co je najlepsie Duphaston som si isla sama vybojovat ku mojmu lekarovi kedze primar gynekologie mi ho ani nepredpisal. Velmi dufam, ze sa nam to zachvilku opat podari, no uz teraz sa obavam aky pristup budu mat lekari, kedze mam mat novych gynekologov a maju sa striedat dvaja co je zvlastne, lebo si chcem od zaciatku vydupat tabletky na udrzanie aj keby co bolo. Pritom smiesne, ze ako pacient si asi sama urcim co mi je potrebne uzivat, ale baby to tu spominali ze to hned uzivali a teda dufam, ze to opat nezanedbaju, lebo uz teraz sa obavam co bude opat, ci to bude v pohode ale ty si take dalsie svetielko nadeje, ze ti to dopadlo dobre, tak drzim palce.
@guga79 Dakujem, si velmi zlata. Ani som nemyslela, ze ma takto pekne povzbudite. Rada sa tu pridem ku vam vsetkym hocikedy posilnit a poradit sa.
Baby na tu hematologiu aj vam kazali ist az 2 mesiace po MA? Mne povedali, ze skor to nema zmysel brat. Objednali ja az na 8.10. Lenze potom bohvie ako dlho budem este cakat na vysledky.
@888petka888 no krv ti zoberu na hematologii.treba len ziadanku..ja som mala missed 3x...podarilo sa mi to az ked som tie tri mesiace necakala 🙂 .... Mala som problem s krvou a preto aj opakovany missed...potom som si pichala injekcie a vsetko bolo ok 🙂
@jankastubka ja som bola asi tyzdem po kyrete....nic take mi nepovedali

@jankastubka tak to mas vazne zle a inu endokrinologiu u vas nemate? Alebo nejake prednostne vysetrenie pre surne pripady? Alebo obvodny ti nevie nieco vybavit?