icon

Som manželova slúžka?

5. feb 2020

Vie mi niekto poradit ako fungujete tie co ste bez prace.Ide o to ze som v auguste prisla o pracu,syn nastupil do prvej tak sme sa "dohodli" s muzom ze budem zatial doma ze nejak to utiahneme a bude mi davat peniaze na domacnost.
A tu je problem ze skutek utek.Ja som doma na Upsvar a on mi nedava nic,max.ked idem nieco zaplatit a to mi da presne .Poplati ucty vsetky aj taky vacsi nakup ale ja robin nakupy mensie a castejsie .Ide o to ze beriem zo zasob co som si sama nasetrila ked som pracovala.
On si tiez dopraje a zarobi dobre a pritom doma prstom nepohne ,nemusi absolutne nic aj o deti je postarane .Doma len spi a je.Pytam sa co mam spravit? Do prace mozem ist ale momentalne len na smeny a to by musel byt s detmi on napr.poobede.To mi nevadi kvoli nemu ale skor kvoli deckam ,lebo obcas je nervak a nakrici aj bez priciny.

Strana
z5
majkeel
8. feb 2020

@zana1234 "V tomto su chlapi vychcani, my davame kazde euro do rodiny, chlap mysli na seba," Idem branit druhu stranu. ;)
No ked sa pozriem, ze vela zien uz pred svadbou a detmi zaraba velmi malo, ci vobec, aj ked by mohli viac, ale radsej cakaju na chlapa s peniazmi. Potom chcu byt doma s detmi a on ma pracovat, Preto mi pride, ze je sice pravda, ze zeny by dali detom vsetko, ALE musi to zahrnat ich co najmensie pracovne nasadenie kedykolvek v zivote, bez deti, s detmi. 🙂 Cize detom dam vsetko, ale nechcite po mne chodit do prace. To je pod moju uroven. ;)

majkeel
Autor odpoveď zmazal
majkeel
8. feb 2020

@tmavovlaskakatka "Manželia majú mať rovnaký životný štandard." To je pravda, aj nie.
Zivotny standard nie su iba peniaze a ich uzivanie, ale zahrna, KOLKO musim pracovat, KOLKO mam volneho casu a AKO ho travim. Cize paradoxne, ludia, co robia v praci od nevidim do nevidim, cez vikendy, maju nizky zivotny standard. Dva tyzdne dovolenky to nezachrani, iba zachrani pred vyhorenim.
Najvyssi zivotny standard z hladiska volneho casu maju deti bohatych rodicov, co zdedia a nepracuju, potom manzelky bohatych podnikatelov, ktore nepracuju a este maju upratovacky, potom romovia, ktori nikdy nepracovali, aj ked ziju v kadejakych chajdach, potom ti, co pracuju a zaroven maju nejaku slusnu uroven (byt na hypo, jedna dovolenka rocne) a uplne na koniec pridu ti, co cely zivot dru a robia (nekvalifikovanu) pracu a aj tak nic nemaju.

lenka2710
8. feb 2020

Auto na bratranca?? Keby ste sa rozvadzali??
No on už je podľa mňa ďalej ako ty, tuším vidí aj do budúcnosti! Pokiaľ vzťah klape, tak ani jeden ani druhý nebude rozmýšľať nad tým, ako rýchlo prepísať na niekoho majetok v prípade rozvodu!
Celé zle

jany149
8. feb 2020

@majkeel súhlas..... presne si vystihol

andri7
8. feb 2020

Zo zákona Ti musí platiť na deti. Že platí úcty je fajn, veď v byte tiež býva, ale z toho deti nenakŕmiš. Pohroz mu, že pôjdeš na sociálku a dáš mu vypočítať výšku alimentov na deti a ak si doma, aj na Teba.
Ak Ti vydeľuje takto peniaze, to už poriadne zaváňa týraním.

abbey1
8. feb 2020

Keby mi manžel doma vrieskal na deti a auto napísal na bratranca, pre prípad, že by sme sa rozvádzali, v sekunde by k tomu rozvodu došlo.

marca12
9. feb 2020

Nemozte sa dohodnut,ze ti da cast vyplaty a s tym budem hospodarit? Mne by bolo trapne od muza vypytovat kazde euro ako nejaky sopliak. Predtym bol aky? Ked si pracovala,tiez ste takto fungovali? Divim sa z coho si si dokazala spravit uspory.

marca12
9. feb 2020

Skus tahat celu domacnost z jedneho platu,pre boha ved urcite plati ucty, stravu,detom vsetko. On to mozno ani tak nemyslel ako ste to zobrali s tou poznamkou. Mali sme obdobie,kedy som ja tahala celu domacnost a veru poviem sranda to nebola. Vedela som,ze je to docasne,no aj tak mi bolo luto,ze celou mojou vyplatou zivym chlapa a celu domacnost.

Ako si si ho naucila tak mas. Zahrnies ho starostlivostou a potom mu to vycitas? Od zaciatku treba priucat. Ja vzdy tvrdim,stastna to zena,ktora pride k mojmu po mne. Vsetko som ho naucila,ale trvalo to mnohe roky a mnoho mojich nervov 😀

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
solemami
11. mar 2020

problem je v tom ze ked ty robis tak ani vtedy ti nedava ziadne peniaze. nerozumiem tomu co pises - ked sme mali spolu ucet tak bol schopny minut moje aj jeho peniaze za dva tyzdne. a teraz ked ma len jeho plat tak ho minie za tyzden a pritom robi nejake nakupy podla jeho rozhodnutia? neviem si predstavit ze ja sa doprosujem aby moj muz nieco zaplatil. nas ucet je spolocny a rozhodujeme o vydavkach obaja. nie len jeden ze ja si poviem.
ak uz chces mat oddelene ucty tak nech ti raz za mesiac dava pravidelnu sumu na tvoj ucet a ked budu veci ktore treba kupovat pomimo - napr zaciatok skolskeho roka a veci pre deti alebo vianoce alebo nieco ine, tak vtedy sa extra dohodnite kto bude ako platit.
sama si si to urobila, roky nechala nech on svoje peniaze ma len na minanie. ved to nie je ze co dostanem to miniem, musi sa odkladat aj do buducnosti, clovek nevie co sa stane. hlavne ked vas prijem je taky ze nezije od ruky do ust

janka608
30. mar 2023

Autorka, ako sa máš po troch rokoch? Máte ešte tento problém?

miriam11
Autor odpoveď zmazal
hlupa_troska
15. júl 2023

@limetka69
nehádaj sa s ním, hovorím z vlastnej skúsenosti, mám doma to isté, ísť s takým (chlapom) do konfliktu je čistá strata, rozbije vám to rodinu.. choď do práce, a kľudne rob aj na smeny, práva a povinnosti máte rovnaké, takže keď budeš v práci, musí sa aj on postarať a deti môžu byť v škôlke či škole do 17.00 ak nie najmäš si výpomoc, študentku čo ti vykryje čas, keď ani jeden neni doma.. a platiť by ste ju mali podľa toho, kto bude môcť.. a že tvoj muž kričí, no a čo.. ak by to robil pravidelne, niekto ho nahlási alebo sa deti posťažujú pedagógom a porieši sa to s kompetentnými, ak nepochopí... ale ak je to len výhovorka, ako zostať doma bez práce a brať podporu, tak to rieš tým, že si uvedomíš, dokedy to chceš tak ťahať a asi zmeníš názor, lebo žiaden chlap ŽIADEN nebude živiť doma ženu s deťmi, ak aspoň nerobí na živnosť a nepomáha mu finančne... Nie preto, ze by nemohol, ale presto že je povinnosť pomáhať mu, a muži sú egoisti, nechcú lenivé manželky, aj keby oni sami boli 20x lenivejší, začnú obštruovať, robiť žene zle a sťažovať si, alebo prestanú chodiť do roboty... alebo ženu podvedú a budú sa ju snažiť vyštvať.. to je realita a žiaľ skoro sa to nezmení, ak by, jedine k horšiemu.. na oboch stranách

Strana
z5