icon

Spontánny potrat a úzkosť

ivet001
3. feb 2021

Zdravím. S priateľom sa snažíme 2roky o dieťatko, pred nedávnom sa nám podarilo a otehotnela som. No po 4 dňoch som spontánne potratila. Doktorka povedala, že nám stačí mesiac počkať a môžme sa znovu snažiť. Nakoľko sa všetko zo mňa vyčistilo samé a nemusela som ísť na zákrok... No trápi ma taká úzkosť. Fotila som si aj pozitívne testy na koľko som si ich robila 2 a potom som to mala potvrdene doktormi. Fotky mám stále v mobile, do konca nemôžem byť dlho pri sestrynich deťoch. Príde na mňa úzkosť a plač. Bude to 3tyzdne čo som po potrate a strašne chceme dieťatko no bojím sa, že sa potrat zopakuje. Bojim sa toho ako to bude prebiehať a či sa podarí znovu otehotnieť. Strašne sa bojím no zároveň túžim po bábätku. Prosím je tu niekto kto by mi vedel poradiť?

Strana
z2
ivet001
autor
13. feb 2021

@linkapaulinka je to pre mňa stále ťažké. Ale niekedy na to nemyslím ale niekedy mi je až strašne... už je to mesiac čo som po potrate....

linkapaulinka
13. feb 2021

@ivet001 preto sa pytam. I mne sa to stalo par krat a veru viem ake to je. Znie to sproste ..ale pomohlo mi a rozptylilo ma ze muz navrhol aby sme si nasli steniatko. Moje dusicky su to

laral
13. mar 2021

Ahoj, mne sa stalo niečo podobné v decembri. Prešla som si zamlčaným potratom a v 14.tyzdni mi robili kyretáž. Bolo to strašné obdobie, už je to trocha lepšie od vtedy, ale smútok, úzkosť a všetko okolo toho sa proste niekedy vrátia. Kamarátka mi vtedy odporučila obrátiť sa na Alexis poradňu, tak pridávam link aj tebe https://www.alexisporadna.sk/. Trvalo aj mesiac kým som sa odhodlala, no nakoniec som si začala písať s psychologičkou od nich a pomohlo mi baviť sa o tom s niekým, kto rozumie tomu, čím som si prechádzala a pomohla mi to nejak spracovať. Poradenstvo je zadarmo, stačí napísať alebo zavolať. Tak možno to pomôže aj tebe 🙂 držím palce.

martrle
6. apr 2021

@ivet001 ahoj viem ze je to tazke ale nevzdavaju Sa hlavu hore ide Sa dalej.... Este mas nadej... Poviem ti osobu skusenost... Po ivf s dv... Som 31.1.21 porodila ziveho chlapceka ktory po pol. Hodinke zomrel... Neprajem nikomu... Mam menopauzu a uz nemozem otehotniet prirodzene.. Tehotenstvo strasne 4m lezat v kuse som krvacala.. Ale aj tak to boli krasne chvile s mojim syncekom...ja neviem ci este budem moct Mar resp. Prirodzene uz nie tak si predsa na Tom lepsie a urcite Sa ti to podari.... Drzim prsty...

dejna_
7. apr 2021

@martrle 😓😥 bože to mi je ľúto ..musíte byť silná žena

Strana
z2