Spontánny potrat v 10tt a plod na "dlážke"
Dobrý deň,
Chcem sa zdôveriť, v nedeľu sme boli na výlete. Začínala som 9tt-10tt,nedalo sa presne určiť, kôli veľkosti plodu, chceli sme počkať na presné meranie v 12tt..
Po turistike som začala malinko večer špiniť. Prestalo to. Včera hned ráno, spinenie po celej noci. Okamžite gynekológia, potvrdila, ze srdiečko nebije už ♥️.
Chceli ma rovno poslať do nemocnice, uspať vyčistiť. Ale nakoľko som prvorodicka, tak skúsiť nechať to spontánne.
A dnes pred hodinou, prídem z vonka, cítim ako silno tečiem, tlačím. Ani nohavice som nestíhala dole a sadnúť na wc, vytlačila som celý vak s bábätkom na dlážku. Skoro som sa povracala pri tom ako som to uvidela celé . Necakala som, ze takto kompletne to uvidím aj dieťa malinke vo vnútri s plodovou vodou ešte vo vaku.
Fuuuu, silná káva zažiť toto, všade po zemi krv. A bolo povedané, ze vyjde to postupne po kusoch von. Mne naraz očividne, neporušené.
Chcem sa spýtať, zažili ste takýto potrat vy? A prosím, kedy ste po potrate, otehotneli alebo skúšali?
Inak žiadne problémy niesu.
Prepáčte, musela som sa zdôveriť, je to "silný a nie príjemný zážitok, ale berem to ako rozlúčku s celým plodom.... Mal mať narodeniny na moje narodeniny ♥️😟
Ďakujem srdečne za odpoveďe
Mne sa to tiez raz stalo, iba skorsi tyzden. Bola som z toho trosku mimo. Kamoska vcera po dni vyvolavania musela takto porodit dietatko s velmi vaznym postihnutim nezlucitelnym so zivotom. Tiez to videla cele a potom to odniesli na dalsie skumanie. No myslim, ze tieto veci su fakt uplne peklo. Ale zial stavaju sa.
Som bola zmierena hneď, ze znova sa neudrzalo babatko. Prvy raz v ovela skorsom termine. Ani som nevidela, kde ako. Po kuskoch.
Ale toto ženy, cely vak hruby zilnaty, v placente zrejme, vo vnutri zvlášť vak, a v tom dalsi s plodovou vodou a tym malym babom s crtami končatín a podobne.
Fuuuu, skor mam stále, žalúdok hore ako na vode, nevolno mi je z toho stále. Asi som divna, ale natočila som to gynekologicke, ten plod celý na zemi, nakolko mam s nou super vztah, volala som jej. Az neverila, a ze hned tak skoro vyšlo.
Nechala som ten plod asi 15min na dlážke, naozaj na takeho krvave veci, potoky krvi a tkaniva vôbec nemam žalúdok. A ja sama doma.
Mam to pred ocami ako som to vytlačila na dlážku a ten zvláštny pocit dole, ked to šlo...
Fuuu💔
A už krvacam, len tak normálnejsie, menej qko pri menštruácii
U mna napodobne cely kus len.ja som bola v 7tt...ale nie na dlazku ale bola som na wc....
@sense vobec som nestihala ani sadnúť. Vyvencila som psika, este obuta, odlozila voditko. A zrazu teciem ako potok, dole teplo. Chytila som sa a tlacila na vložku.... Citila som krce akk ozaj volake kontrakcie a nutilo ma zatlačiť.
Davam dole rifle gatky, prikrcena, tie cele od krvy a bum len to vypadlo zo mňa doslova cele bez porušenia , a krv za tym šplechla na misu, po nohach na zem.
No ozaj div, ze som neodpadla 😟... Taka nervozna som z toho.
Nikdy v živote mi nenapadlo, že toto sa dá, takto cele zažiť a vidieť to malinke ako plava v plodovej.
♥️💔...
Velmi som sa tešila, na neho, že ma termín na moje narodeniny.
Mám 27r, a mam problém vynosiť. V rodine sesternice sú bez deti po 29r, 32r nemohli mať uz vôbec deti, predtym sami potrat, dodnes maju 41r a 37r a nemaju dietatko nedarj sa a uz nechcu.
Tak sa bojim. Chceme jedno dieťatko, aspon to jedno. A vidite♥️
Musim sa lúčiť 2x
Zažila, ale v skoršom týždni.U mňa išlo iba o sliz s kúskami krvných žiliek.Prepac asi si v šoku, ale veľmi zvláštne to opisujes.
Mozno by som to odniesla lekarke ze by to poslali na histologiu. Ak si opakovane potratila je to cenny material, ze zistit co sa stalo. Kamoska zistuju, ci nie je prenasac zleho karyotypu.
Verim tomu, musela to byt hroza, hlavne ze sa Ti nic nestalo. Teda myslim ako silne krvacanie, bezvedomie
@eliska13 Som len razna, vela žien hlada tu odpoveď a nevie najst. Iba popisujem, co sa skutočne stalo podrobne. Lebo o takom pripade, ako cely plod vysiel som nepocula.
A lakalo ma lekarstvo, prepáč. Skumala som to potom. Ale ano zo šoku aj. Necakala som to.
@kiki68 krvacala som dosť, od rana, potom to preslo.
Ale vencila som psika, a museli sme sa vrátiť, chytala som, zvlastne krce a stahy. Neviem, asi by som infarkt dostala, keby nestihnem prist do bytu... Nebol ten plod s vakom nejaky maly, práve ma to prekvapilo
Ja som to zazila ,ale uz v nemocnici .. kde som prisa a krvacanim, takze to zo mna vsetko vyslo naraz v podstate,ale do wcka ... hned som to povedala sestricke ( v nemocnici ma nechali dalsie dva dni bez utz ) a nakoniec ked mi ho 3.den urobili , tak prisli na to , ze som potratila a vsetko zo mna vyslo uz dva dni dozadu..super pristup 😥
@simona232323 to mi je veľmi ľúto.
Ale, áno pretoto mi nakoniec gynekológicka dala šancu na samoocistu, aby sa zbytocne v krčku nehrabali, kedze som prvorodicka a som velmi uzucka, ani nic netrcalo z krčka povedala.
Ale, ze robia, zbytočne cistenie a zistia, ze tam uz nic neni.
Ked dokrvacam, idem k mojej lekarne na podrobné sono, ci som vycistena uplne😟
MNE urobili utz a tam prisli na to , ze tam uz nic nie je a ten dr.bol dost prekvapeny , tak som mu povedala o co islo a isiel si oci vyocit , ze nechape , preco ma tak nechali ..... ale cistenie mi robili aj tak
@simona232323 to je to naše zdravotníctvo, i lekári sú len ľudia, ale môžu zbytočne poškodiť, ohroziť vnútro ženy.
Obavam sa ďalšieho tehotenstva, trosku. Toto ubera, psychicku rovnováhu ženy.
Prepáč - NATO ako píšeš že je ti z toho zle to tu dosť kvetnato popisujes. 😔 Chcela si sa poradiť ale nemyslím si že je nutné podať úplne podrobný opis a týrať tým ako seba tak aj ženy ktoré si tým prešli .. môj názor. Nechcela som samozrejme uraziť ani nič. Je mi ľúto čo sa stalo. Nabudúce ti to snáď vyjde 🍀🍀🍀
Fakt nemas blizku osobu ktorej by si sa vyrozpravala.fakt toto treba tak podrobne vesat na net kazdemu? Prepac.lutujem ta.ale toto mne pride cez ciaru...
Nechces ist na par sedeni ku psychologovi? Ako v dobrom, lebo toto by som asi v pohode sama nedala... Budes na tom lepšie psychicky pri dalsom tehu..
Tiež nechapem, co vás tyra, uprimne. Opisala som to, lebo kazda vieme co je to potrat spontánne, ale uz ste doslova tlacili vo vyssiom tyzdni celý nepoškodený plod?
Volala som na gynekológiu, ze to bol asi kus placenty, opisala som jej to ako tu, naozaj prekvapene, ze tak rýchlo to odislo a uplne cele. Videla som to male dnu, nepoškodené.
Nie, som tvrdá povaha, zrejme ako mi bolo povedane, dieťatko nemalo dobru genetiku, je to osud.... Som žena, ktora berie osud ako je.
Samozrejme, mam iba myšlienky, ze este kusok a prvy trimester by bol za mnou.
Ale stres by mi nepomohol. Iba som to opisala, lebo ešte som nezazila osobu, ktora by takyto plod vytlacila a nestratila ho kadejako v menštruácii.
Sok v prvom rade, v druhom som pochopila, že je to 👶🏼.
Ale život ide dalej, nezabúdam, no hlavu hore.
Vela x som tu zbehla pozrieť sama, prečítať si rady, a vela žien tisíc otazok, konkrétnych, rovnakých nezodpovedanych dookola. Alebo podobne temy.
Ked sa to niektorej stane, som živý priklad, ze nie taketo veci sa neudeju len v nemocnici, ale šokovo medzi dverami wc... A rozdychat to, napinalo ma jak koňa, rifle, vsetko som mohla prať, umyt sa cela od krvi.
No ak to nejakej zene skutočne ubližuje. Pardon.
Ale i o tom je tehotenstvo. Vravim nie je to môj prvy potrat, ale toto som široko ďaleko nepocula a nie ešte zažiť.
Chcela som iba vedieť ci uz niekto to zažil....
Samozrejme uz mam pri sebe partnera. Iba som nervózna z toho. Šok to bol v tu chvíľu a veľký. Lebo som myslela, ze si zavolam sanitku, ja ze tak moc krvacam potokom, tlak jak na velku a zrazu to co som pisala... Kto by ma videl zo svojho pohladu odpadol by za mna😷
Tak ešte raz, pardon, ak to znechutilo niekoho, ale i o tom je skutočna časť života....
@vedorka pomohlo mi porozprávať verejné, co sa dokaze udiat, keď vas poslu s vymennym listkom na kyretaz, ale za minutu dvanásť, ze som moc uzka a skúsme počkať len. Vidite a o pol 10h ráno.... Vela zien to asi prežilo inak, ale v nemocnici.
Prepac, ale ja vobec nerozumiem, preco si taka z toho v soku. Je to uplne normalne ze to vyjde cele naraz. Ja ked som bihuzial potratila v 9tt mala som normalne kontrakcie a vyslo to cele naraz. A teda nefotila som si to, ani nenechala na zemi 10 minut ako ty. A uz vobec neopisovala nikomu ako to vyzeralo. Dokonca ani manzela som neznechucovala opisom. Jedine co som mu povedala, ze obal mal asi 2 cm, a ze este pupocnu snuru to malo. Potrat po castiach je mozno do 6tt. Od 9 tt su normalne kontrakcie a vyjde to naraz. Tym to uzavri a nesprtaj sa v tom. A teda nenapadlo ma volat gybekologovi a opisovat mu to. Hrozne...
@maciatkoe každý sa s rôznymi situáciami vyrovnáva inak, pani sa potrebovala vyrozprávať, možno nielen manželovi, ale aj nestranný ľuďom, každý má iný spôsob ako sa psychicky uvoľniť, vyrozprávať atď....
Autorke odporúčam porozprávať sa s gyn o užívaní ASS - anopyrinu v tehotenstve plus injekcie fraxiparin, ak by sa opakovali potraty, myslieť na antifosfolipidovy syndróm! Prajem veľa šťastia, myslí pozitívne, nabudúce to môže byť úplne všetko inak.
@pseudomonas87 Ale ona to tak opisala, az je tato tema nevhodna. Si predstav, ze to cita nejaka 13 rocna... Niektore veci sa nemaju takto extremne opisovat. Potrat je hrozny na psychiku. Ale teda je prva co to takto nechutne opisala, a este aj gynekologovi volala a opisovala...
Hmm cudne z tvojej strany a neako ti neverim.... hmm ,, uzucka" uz to mi je podozrivé....
Rozpravala si sa s gynekologickou, dokonca si to natacala, po takomto tazkom zazitku..... Uff nemam slov
@maciatkoe ako lekárka (nie gynekológ) som už pocula/videla všeličo, mne to až také zvláštne nepríde, ale možno to bude tým, že ja už som zvyknutá 🙂
Tak snáď to neprestrelim, ale mám z teba pocit, že to je ďalší vymyslený príspevok s cieľom šokovať akých tu už bolo v poslednom čase veľa.
Ja neverím, že žena má potrebuje písať na fórum o hrubom zilnatom vaku opísať ako to nechala na zemi a ešte si to natáčať.Prilis okato opisujes všetko krvavé a pod ..myslím si o tom svoje.
@pseudomonas87 Asi ozaj to bude tym, ze si zvyknuta 😊. Lebo, keby kazda telefonovala po spontannom potrate gynekologovi a opisovala by mu to podrobne ako tu, a este video natacala, a ukazovala by mu to. No chudak doktor...
Keď máte problém vynosit dieťa... Hned ako sa dozviete že ste opet tehotná mali by ste mať kludovi režim... Žiadna turistika a podobne veci 🤦♀️
Tak cez ciaru to prijde aj mne. Potratila som v siedmom tyzdni a slo mi srdce puknut z toho, ze toho maleho cloviecika zo mna idu vybrat, hoci viaceri lekari povrdili, ze srdce nebije. A ty ho nechas lezar na dlazke 15 min ako kus h***a s prepacenim a potom ho este studujes zo zvedavosti a natacas na video. Nechapem, preco sa ti tak hnusi prirodzeny biologicky vak, ktory mu mal zabezpecit zivot, zvlast ak ta zaujima medicina. Ok, potrat je bezna sucast zivota a jasne, ide sa dalej, ale mozno by sa trebalo trosku zamysliet, ci absencia akychkolvek citov k tomu plodu nie je trosku zvlastna.
Toto sa stalo aj mne 6.3.2020...nie teda takto na zem, ale vycikala som sa a ako som sa obliekla a vystrela som zacitila niečo teplé sklznut na vložku tak som dala dole gate a presne celé plodove vajce so všetkým..... No asi 15 minút som bola c šoku. A ľúto mi je to doteraz, o ďalšie sme chceli skúšať, ale teraz ostal chlap bez práce tak sme si povedali že to odložíme na neskôr.

ahoj, mne to išlo postupne, ale tiež vačok celý asi naraz, len týždeň-dva menej... nestíhala som sa ani pozrieť do záchoda... :( ak sa vyčistíš sama, môžeš kľudne otehotnieť znovu aj o mesiac... záleží od toho, v akom budeš stave