icon

Spoveď po miniinterupcii

tehulka1111
29. jan 2014

ahojte boli ste niekto po interupcii alebo mini interupcii na spovedi.. čo vam povedal na to knaz.. dal vam rozrešenie.. ako reagoval.. odsudil vas za to.. ☹

macamac
30. jan 2014

@tehulka1111 inak mňa by zaujímal ten dôvod, pre ktorý si to dieťa nemohla mať
lebo od toho aj závisí hĺbka tvojho vnútorného utrpenia a dĺžka sebauzdravenia
mám pocit,že ten dôvod nebol až tak smrteľne vážny...a možno preto ťa to ťaží o to viac
ak to bola tvoja mladosť, tak to by bol naozaj jeden z tých veľmi veľmi blbých dôvodov 😔
ešte by ma zaujímalo, čo na to tvoji rodičia a teda aj prípadný priateľ,alebo neviem, s kým si to čakala
kludne aj IP 😉

valy
30. jan 2014

@tehulka1111 obavam sa, ze dovod, ze chces prijat v buducnosti sviatost manzelstva, asi nie je dostatocna lutost. Su to len obavy z reakcie spolocnosti, co by povedali, ak nepojdem na prijimanie a pod. To by Ta malo trapit najmenej. A je mi smutno, ked taketo temy citam.

elika74
30. jan 2014

@drobec888
Ahoj drobec, tato tema nie je o tom , kedy zena zisti svoje tehotenstvo.
Ja som zistila, ze som tehotna, tak ako to tu uz niekto zverejnil, je to pravda a na tom uz nic nikto nezmeni, ci sa z toho niekto smeje, ci to niekoho poburuje.
Pisala som to do IP len preto, ze to mozne je.
A nebudem sa tu s nikym hadat. Ked niekto tvrdi, ze netusi, ze je tehotna, ja sa z toho nesmejem a taktiez sa neznizim k vyjadreniam, ci je taka duta. Ale prosim, kazdy nech sa vyjadruje ako mu jeho inteligencia dovoli.

elika74
30. jan 2014

@billam Oplodnené vajícko - v 4-5. tt ako spominala zakladatelka je viditelne. Nasla som to na nete, pisu o tom zeny, co boli na sone v tomto obdobi. Ale nechcem sa hadat. U niekoho sa mozno podari najst, u niekoho mozno nie. Dobre, tak je to ok? 🙂
A uz koncim s touto temou. Môj zážitok s otehotnením je asi rarita, ja som rada, že som mohla vedieť o mojich tehotenstvách hneď. Keby to dotycna nezverejnila, bol by tu vacsi klud, mozno. 🙂 Ale, niektoré sa aspoň zasmiali. Som rada, že som vám skrášlila deň.
Všetkým prajem, aby počali deti z lásky a žili v harmonických rodinách.

billam
30. jan 2014

@elika74 v 4tt určite nevidis...v 5tt je diskutabilne...lekár robí sono okolo 6tt, aby potvrdil či ide o vnutromaternicove tehotenstvo...potom ta zavolá v 8tt, či je pritomna akcia srdca.

balada6
30. jan 2014

@billam musim vam do toho skocit,,kedze naas vysetrovali uplne od zaciatku ,aby vylucili mimomaternicove,,,,tak nam uz v 4-5 tt- bolo vidno usadene v maternici,,,sice to bolo drobunkeeeeeeeeeee len vacok ale bol tam,,,v 6tt sme mali srdiecko 🙂)))))

melanka21
30. jan 2014

@billam ja som bola na prve sono 4 plus 2 tt bolo vidiet vacok zltkovy bublinku, srdiecko este nebolo, o 2 tt nato uz bolo aj srdiecko.

billam
30. jan 2014

@balada6 ešte raz...v 4tt len zistis, že ti mešká ms...robíš si test a v 5tt ideš k lekárovi...max.vidí gestacny vak /ak má dobre sono/...musíme si ujasniť asi počty...tehotenstvo sa ráta od prvého dna poslednej menstruacie...priklad 1.1. bol prvý deň poslednej ms...ty najskôr zistis, že si tehotná - pri napr.28 dnovom cykle až okolo 30.1...a to uz si na konci 4tt a začiatok. 5tt.

billam
30. jan 2014

@melanka21 jasne, teraz tu všetky píšte,že vo 4tt každej bolo vidieť gestacny vak 🙂...poslednýkrát...v 4tt by si mala dostať ms...a vtedy určite nemáš dôvod ísť k lekárovi...

melanka21
30. jan 2014

@billam 🙂 nemusim nikomu nic dokazovat, viem kedy chodim k lekarovi a kedze som zacala krvacat museli ma skontrolovat test mi ukazal 2 dni pred ms, dnes ten test ma uz 9 mesiace

melanka21
30. jan 2014

@billam a ked ste si nevsimla napisala som 4 plus 2 tt 🙂 je to 5 t tehotenstva 🙂

billam
30. jan 2014

@melanka21 samozrejme, že viem, že je to 5tt...ja som pisala, že v 5tt je to diskutabilne - podľa sona aké má lekár...

lucka184
30. jan 2014

@tehulka1111 no ja som proti interupicii ale nikoho nesudim ,ale poviem ti,ked moj 2 tyzdnovy syn dostal zapalm obliciek a bol na hrane zivota a smrti,tak som po modlizbach nadavala apytala sa boa, ze akoto moze dopustit,z eon nie je milujuci otec ale hajzlik, samozrejsme za som sa isla vyspovedat,lebo mi to bolo nasledne luto a farar ma vyhodil,ze ma diabla v tele,lebo si dovolim skaredo povedat na Boha.... vdaka pristupu knazom na SR som prestala skoro verit v Boha, stratial som vieru a ked bolo najhorsie a vdaka jednemu cloveku som bola rada,ze sice ja som tu vieru v Boha stratila ale on ma neopustil a som rada,ze je... a viem,ze zlo nie je , je to len nasa vola a nasa volba, Boh nesudi

melanka21
30. jan 2014

@billam tak moj lekar ma dobre sono v Ke jedno z tych najlepsich, pekne bolo vidiet vacok a bublinku srdiecko este nie az o 2 t neskor, kedze to bolo nalanovane tehotenstvo tak ma aj dost kontrolovali, aj lieky na udrzanie som brala lebo som zacala krvacat presne v den kedy som mala dostat ms, kedze vedeli na 100 percent aj z krvy ze tam tehotnost je robili potom aj sono, preto pisem ze4 plus 2 lebo vtedy robili prve sono a na ten den niky nezabudnem 🙂 ja som do 16 tt krvacala, lieky nejako nezaberali ale aj napriek tomu sme to vydrzali 🙂 mala som niekolko potratov preto nic nezanedbavali.

billam
30. jan 2014

@melanka21 takze v 6tt+2 uz bilo srdiecko?

melanka21
30. jan 2014

@billam ano mam aj v albume fotku z prveho utz a tam pekne vidiet ktory tt to je 🙂 a v popise ze uz aj srdiecko krasne bilo 🙂 kludne kuk 🙂

billam
30. jan 2014

@melanka21 máš tam napísané, že veľkosťou to je 8tt - z toho vyplýva, že máš posunutu ovulaciu - nemala si ju v strede cyklu, ale na začiatku - mozno počas ms a vtedy to vysvetľuje všetko - to že gestacny vak bolo vidieť v 4+2tt - to znamená, že veľkosťou bol plod 5+2tt

nini1010
30. jan 2014

Takto,registrácia v januári 2014 a 54 príspevkov...ja si osobne myslím,že niekto tu skôr nemá od nudy do čoho pichnúť a vymýšľa si hlúposti aby bol zaujímavý...

tanickaskorokubikova
30. jan 2014

😀 😀 oplodnene vajicko vidi doktor vo vajcovode len ked si da lsd 😀 😀
@elika74

tanickaskorokubikova
30. jan 2014

@billam aj ja som mala 6+2tt uz akciu srdiecka a dokonca mi robil sono cez brucho nie zo spodu 😉

melanka21
31. jan 2014

@billam nie ovulacia posunuta nebola ovulacia bola presne v ten den ako lekar povedal ked robil folikulometriu a viem to preto lebo som si to kontrolovala ovulacnym testom, velkostou mozno zodpovedala v danom tt viac ale na dalsom sone uz bola mensia.

melanka21
31. jan 2014

@billam mne to totiz pride tak, ze ty tu tiez len vyhladavas spor , bavis mudru a mozno ani len sama nevies o com hovoris 🙂 ja mam deti 2 🙂 viem kedy som bola na utz, viem co mi lekari hovorili, viem kedy mam ovulku a kedze mam 28 dnovy ciklus asi viem o com hovorim 🙂 ja nepotrebujem tvoje premudrele reci 🙂 napisala som svoju skusenost a aj to kedy bolo vidiet vacok 🙂 nechapem preco sa tu s nami pretekas a robis s nas debilne. To, ze niektorym zenam test ukaze par dni pred ms ciarocky neznamena, ze nieje tehotnaa ,neznamena ze aj na smejdackom utz lekar nic neuvidi 🙂 ak niesi gynekolog a nemas s tymto skusenost nemala by si sa tu vytahovat a zneprijemnovat zenam tiez den 🙂

billam
31. jan 2014

@melanka21 som lekár - nie gynekolog...mám statnice z gynekologie...môžeš si má pozrieť aj iných témach 🙂 rovnako som matka a mám dve dcéry. Ešte raz a naposledy opakujem aké je štandardne vystrenie u lekára...k lekárovi ideš s tým, že máš pozitívny test...lekár vezme krv a moc...zrejme si bola raritou, ked ti videl v 4+2tt gestacny vak, ale ako opakujem plod bol väčší, preto ho mozno videl...a další rozdiel je robiť sono na 2D sone a na 3/4D sone.

afrika
31. jan 2014

@billam takže v niečom máš pravdu - vo 4 tt nieje na UTZ nič vidno, v 5 tt je vidno plodový vačok a v 6 tt sme mali akciu srdiečka.. a nie raz... takže sa nemusí čakať do 8 tt na akciu - je ju vidieť skôr 😉 😉

billam
31. jan 2014

@afrika každý lekár volava tehulku podľa seba, ked v 5tt nevidí ani gestacny vak, nebude ju volať v 6tt na srdce

afrika
31. jan 2014

@billam ešte som zabudla dodať, že akcia srdiečka začala na konci 6 tt.. nee na začiatku

afrika
31. jan 2014

@billam áno samozrejme, súhlasím.. len som chcela uviesť na pravú mieru, že srdiečko je možné vidieť aj skôr.. inak súhlasím 🙂

melanka21
31. jan 2014

@billam Dobre tak sa osparvedlnujem ale tiez by si nemusla tolko rypat, ak zena napise ze bolo vidiet tak to uz netreba tolko rozmazavat a robit z toho tragediu ze si vymyslaju. Ako si napisala je to diskutabilne, ale ak je lekar specializovany a dokladny uvidi aj to co nechce 🙂

billam
31. jan 2014

@melanka21 ja som nepisala, že si vymyslaju...reagovala som na príspevok, kde elika74 pisala, že vedela 10hod. po sexe, že je tehotná a navyše, že lekár vidí oplodnene vajicko na ceste vajcovodom do maternice...napísala som štandard ako prebiehajú prvé poradne...vždy záleží od odbornosti lekára a samozrejme od sona aké používa...bo môže to byt naj odborník, ak nemá dobrý prístroj nič neuvidi...len pohmatom môže cítiť zdurenu sliznicu maternice.

melanka21
31. jan 2014

@billam ja hovorim o tom prispvku co patril mne, ze vsetky piseme o tom, ze uz vo 4 tt bolo vidiet vacok . a kde ja som ale pisala, ze v 4 tt. mozno niekedy tvoje reakcie niesu priliz prijatelne,