Spoveď po miniinterupcii
ahojte boli ste niekto po interupcii alebo mini interupcii na spovedi.. čo vam povedal na to knaz.. dal vam rozrešenie.. ako reagoval.. odsudil vas za to.. ☹
@tehulka1111 presne tak
@tehulka1111 hm, podla ucenia katolickej Cirkvi ti asi ziaden knaz rozhresenie neda ☹ Ano, porusila si jedno z Bozich prikazani, lenze, ty si vzala zivot. Nech uz je pricina akakolvek, nesudim ta, nepoznam dovody, pre ktore si sa k tomu rozhodla, no na vyber si mala ☹ Viem, ze je to tazke, ja som davnejsie tiez mala take myslienky.. Ide o to, ze to nie je ani "klasifikovane" ako tazky hriech, ale je to jeden z donebavolajucich hriechov, , spachala si umyselnu vrazdu, aj ked nie vlastnou rukou. To, ze teraz lutujes, je dobre.. urcite chod za nejakym knazom, no zisti si v okoli, kto sa tomu naozaj venuje..
Drzim palce.nesuhlasim s tvojim cinom,ale stalo sa a je dobre,ze ta to mrzi.nemame pravo ta odsudzovat.aj Jezis povedal,nech hodi kamen,kto je bez hriechu.vies co si urobila a preco.ja mam 4deti,ale ani jedno by som nedala ani za svet.budem na teba mysliet a neodkladaj to,aj ked urcite ti bude tazko este velmi dlho.
@majmik a myslis že aspon sviatosti ako sviatost manzelstva budem moct prijat,
@tehulka1111 .....jedna rada do buducna: nesulozit!!!
... moj dojem z teba je nesmierne rozporuplny....pises relativne formalne dobre, isty intelekt sa ti upriet neda....a na druhej strane mas otazky a myslenie nesmierne infantilne.....Krestanstvo a farara a rozhresenie ani nebudem rozoberat....pretoze to je len formalny ukon, rozhresenie dostavas vo chvili nekonecneho dusevneho utrpenia, neznesitelnej duchovnej bolesti, a to od seba samej, presne vtedy, ked v tej bolesti sa zrodi tvoje poznanie hrozy spachaneho hriechu a premkne ta nevypovedatelna lutost,....Nevieme ci si naozaj bola tehotna, ci si naozaj bola na potrate, ci proste len neobis retazove diskusie....nechavam to tak.....Rada, aby si isla za psychologom, nie je az tak absurdna.
Pravo zeny rozhodnut sa, ci chce dieta alebo nie uznavam.......pri ateistkach. krestanka, naozastna zena, ktora ma vztah k Bohu a nabozenstvu a pod, toto neriesi... ak by mala aj 20 deti, tak na potrat nepojde.Ak by to naozaj neslo, tak by porodila a dieta dala do hniezda zachrany.................. V kazdom pripade, poriadne si precitaj moju prvu vetu a riad sa nou.
Volaj k Bohu a odpusti ti...odporucam 50ty žalm🙂
http://www.lifenews.sk/content/socha-o-potrate-...
@tehulka1111
Ja tiez milujem tonic a preto som aj citala temu, ktoru si zalozila pred skutocne nedavnom, inak tu az tak moc necitam. A uz tam si sa mi zdala - ako to povedat, aby si to neoznacila ako odsudzovanie a nie odcudzovanie, kedze je od slova sudit a nie cudzi - zdala si sa mi troska slabomyselna (mozno 15 rocna), povedane inak, mam z teba pocit, ze si ani tehotna asi nebola, ale rada riesit zamotane situacie mozno len v teoretickej rovine. 🙂
Rozhresenie v pripade interupcie, teda umyselneho potratu, ma pravo dat skutocne v Katolickej cirkvi len biskup. Ale pokecat si urcite moze zena aj s kaplankom. 🙂
No a co sa tyka pristupu k veci, ktory si tu predviedla, nielen v tejto otazke, ale aj v inych, to je uz ozaj o svedomi a o vztahu k Bohu... ten vidi ako veci vidis, beries a riesis a on jediny odpusta.
@tehulka1111 v ktorom týždni ti bola spravena interupcia?
@tehulka1111 fuj vef to je hnusne len ked to citam,a nie to este vykonat...neviem si predstavit zeby niekto povysaval moje deti... inak z toho co pises si podla mna este neplnoleta..., toto by dospela zena nedokazala
@chokma nič som si nevymyslela, bohužial stalo sa a nevedela som ako sa s tym vysporiadat, tak som robila hluposti.. za ktore sa teraz odcudzujem..
@billam prečo sa pytaš.. bol to 5-6tt
@luci5 tak nečitaj a neodcudzuj druhych
@tehulka1111 na spovedi je prítomný Ježiš Kristus, v mene ktorého kňaz udeľuje rozhrešenie. Na spoveď nejdeš za kňazom ale za Ježišom Kristom. Nie je podstatné čo si o hriechoch myslí kňaz. Ide o to, či ľutuješ vykonaný hriech. Aj ja mám kamarátky ,ktoré veľmi tento svoj hriech oľutovali, boli na spovedi a rozhrešenie dostali. Len choď na spoveď , kňaz Ti poradí lepšie.
tak nam povedz tie dovody.............................
A neskusili ste to rozobrat s ucitelkou na hodine etiky?
@tehulka1111 no to si mala expresne rýchly termín...v 5-6tt sa len dozvies, že si tehotná a ty si uz aj mala po interupcii
@tehulka1111 Ako nič v zlom, ale na tvojom mieste by ma trápili iné veci, ako či ťa kňaz odsudzuje. Ty tu neriešiš nevydarenú večeru, ale Život. Za kňazom si radšej mala ísť predtým. Mne sa zdá až neuveriteľné, že by žena po umelom potrate mala takéto zvláštne reakcie ako ty. V každom prípade ti želám pokoj v duši.
@awalancha3 a naco to bude hovorit,aby ju za kazdy jeden tahali za slova,.....ona vie ,preco,....
@chokma právo rozhrešovať od hriechu interrupcie majú aj kňazi určení biskupom a tiež rehoľní kňazi.
@billam dozvedela som sa to v 3tt
@tehulka1111 no tak v 3 týždni ani nevieš, či si tehotná 🙂...vtedy ti totiž ešte nemeska ms
@majmik to nie je pravda co pises, kopirujem sem z prvej strany odpoved od jednej baby: Nik z nas si odpustenie nezasluzi. Boh odpusta, preto ze nas miluje, nie preto, ze si to zasluzime. Ak uprimne lutuje, neexistuje hriech, ktory by jej Boh neodpustil.
Ma tazky hriech (spravila to vedome,dobrovolne), ale ak UPRIMNE LUTUJE, tak odpustenie od Boha isto dostane 🙂.
Ale s pristupom "kazda zena ma pravo volby" asi nie... - tam nie je jednoznacny postoj proti potratom.. v zmysle "uz nikdy viac, za ziadnych okolnosti".
@tehulka1111 Fiha, tak to asi zijes v krajine zazrakov.
@tehulka1111 preco na vsetko odpovedas,hm???ved ta zodru z koze,...ty si dala jasnu otazku a kto ti pise ine veci,nereaguj,.....naco,???
@billam doktor mi povedal že som v 3 tt, tak asi vie lepšie.. a prečo to teraz rozoberaš, ked je pov šetkom..
@annazozelenehodomu1 cierny humor: to je tych zien teraz tak vela, ze by biskup nestihal................ ale na druhej strane, kolko sa k tomu prizna a riesi to spovedou? aj by som dala smajlik, ale nejako mi to pri tejto teme nejde.
@billam ak je ovulacia dva tyzdne pred menstruaciou a menstruacia meska tyzden, bum, tri tyzdne tehotna.
@tehulka1111 3tt neexistuje 🙂

@annazozelenehodomu1 na spoved chcem ist, ale bojim sa toho ako ma bude odcudzovat knaz.. bojim sa že už nikdy nebudem môcť prijať žiadne sviatosti - ako sviatost manželstva..