icon

Spoveď po miniinterupcii

tehulka1111
29. jan 2014

ahojte boli ste niekto po interupcii alebo mini interupcii na spovedi.. čo vam povedal na to knaz.. dal vam rozrešenie.. ako reagoval.. odsudil vas za to.. ☹

billam
Odpoveď bola odstránená
tehulka1111
autor
29. jan 2014

@luba28 a ten vyšši je kto biskup..

fotoarch
29. jan 2014

Apropo co je miniinterupcia ? Je to zakrok ked som trosku tehotna ?....

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@billam myslim si že každa žena ma pravo sa rozhodnut, či si dieta necha, alebo nie, tak neodsudzuj nikoho, ked nevieš aka pričina tam bola..

luba28
29. jan 2014

@tehulka1111 ano,...

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@fotoarch miniinterupcia sa vykonáva do 8tt a je šetrnejšia k organizmu ako normalnejšia interupcia.. nepouživaju sa tu žiadne kliešte, ktorymi sa tento potrat vykonnava, ale nejaka hadica, tkorou sa odsava..

billam
29. jan 2014

@tehulka1111 áno, ale nepisem tu spôsob ako môžem zabiť dieťa...

jana293
29. jan 2014

ako matka 3 adoptovanych deti,vazne milujem taketo temy....

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@jana293 tak načo sa do tejto temy zapajat.. kazdy sme si strojcom svojho stastia.. kazdy ma svoje dôvody prečo to urobil a prečo tak urobil... to že ma odsudzujete, ked neviete dôvod je spravne. podla vas asi ano..

miskakyska
29. jan 2014

tehulka = elina
uplne to isté vyjadrovanie 😝

dejnas
29. jan 2014

@tehulka1111 kiežby to bolo tak jednouché, ako dúfaš ... jedno rozhrešenie a výčitky svedomia zmiznú ?

elina25
29. jan 2014

@miskakyska len škoda že ina osoba 😀

billam
29. jan 2014

@tehulka1111 tak napis dôvod, prečo vlastne chceš ísť na spoveď?

jana293
29. jan 2014

@tehulka1111 nenapisala som ani pismeno k tvojej osobe,ani naznak odsudzovania..ano, neviem dovody,je mi to vazne luto,ale nieje to moja vec... iba som vyjadrila svoj nazor,ze sa mi to tazko cita,to je vsetko.a veta "kazdy je strojcom svojho stastia" je vazne nevhodna.moje deti milujem,aj ked niesu biologicke,ale ked si spomeniem na roky snazenia,nieje mi najlepsie.

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@dejnas viem že to jednoduche nebude........ale stalo sa..........a nezmenim to

miskakyska
29. jan 2014

@elina25 noo dva krát nepoviem 😝 🙂

kvetinka4
29. jan 2014

@tehulka1111 chod sa spytat knaza. ak to bude nieco, co nemoze rozhresit on, tak ti to povie a posle ta za vyssou šaržou. Len ta chcem upozornit, ze ak sa chces spovedat z tohto hriechu - klasifikuje sa to ako tazky hriech (ja som to nevymyslela, aj ked s tym suhlasim). Neviem, aky bol tvoj dovod, v kazdom pripade sa stalo. Z tvojich odpovedi usudzujem, ze kazda matka ma pravo ak uzna za vhodne (tvoje slova,mierne skratene), co sa zrejme nebude az tak brat ako uprimne olutovanie. Je to samozrejme vec tvojho svedomia. Drzim palce aby si si to riadne premyslela.

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@billam prečo pretože mam vyčitky svedomia a nedokažem s tym žit..........dufam že ked sa niekomu vyrozprávam, že mi pomôže.. a rpedsa farar je tu nato aby nas vypočul a pomohol nam aj v tycch najtažšich chvilach.. preto dufam, že mi pomôže vratt sa k bohu..

saffi
29. jan 2014

je smutne, ze my zeny sme taketo - hned vyskocit, urazat, osocovat, mudrovat a hlavne odsudzovat. ano, su tu temy a zakladatelky, ktore robia co robia a napisu co napisu... ale preboha ked proste nemam co k teme povedat, tak proste nepoviem. naco toto cele? adrenalin? zakladatelka sa nieco pytala a NIKTO jej normalne neodpovedal... tiez nie som stotoznena s nazormi zakladatelky, ale nebudem jej preto pisat blbe poznamky, ked jej neviem odpovedat na to, co sa pytala. tato stranka je o tehotenstve, snazilkach, mamickach... je tu kopa zien, ktore maju kopu problemov a niektore sa poviem az marne snazia o babo, ale je to stranka o diskusiach, o tom, aby sa niekto opytal na nieco co potrebuje vediet, nech je to uz cokolvek. a apropo - tato diskusia NIE JE v casti "snazilky"

marllik
29. jan 2014

@tehulka1111 http://rachel.rodinabb.sk/ mozno pomoc najdes tu.. rozhresenie ti dat musi, ak uprimne lutujes, aj keby bol ako rozhorceny, odpusta Ti Boh nie knaz. Problem je, ze interupcia je tak vazna vec , ze rozhresenie Ti moze dat len biskup, pripadne knaz ktory ma na to specialne povolenie od biskupa. Ak pojdes za knazom urcite Ta usmerni za kym mas ist, ak by on to povolenie nemal.. skus sa ozvat na tej stranke, mozno Ti odporucia i dobreho knaza, ktory ma s takymito situaciami viac skusenosti..

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@marllik dakujem ti

luba28
29. jan 2014

@tehulka1111 len ty vies,ze preco,...a my ostatne nemame pravo ta odsudzovat,......verim,ze mas co robit sama so sebou a neni to jednoduche teraz ked je to cerstve,.....prajem Ti aby sa ti uz nikdy v zivote take nieco nestalo a verim,ze ked pride cas tak budes velmi dobra mamina,.......aj napriek tomu co sa stalo,...nezabudnes nikdy,ale zivot ide dalej a urcite zo srandy a len pre dobrodruzstvo si to neurobila,....vela stastia ti prajem,....

rebeka7501
29. jan 2014

@tehulka1111 ďalšia "katolíčka" ? vyrozprávaj sa s kamarátkou, ktorej dôveruješ, a nie tu na fóre. Katolíčky ťa budú odsudzovať. Samozrejme bola to tvoja vec, ale nie je to v rozpore s tou vašou vierou a vaším presvedčením ? Toľko iba môj názor.

billam
29. jan 2014

@tehulka1111 a ked ti dá rozhresenie, bude ti lepšie? Lebo o to ti ide...či dostaneš rozhresenie.

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@billam áno ide mi o to aby mi dal rozhrešenie, aj napriek tomu že som sa previnila voči desatoru a vykonala som ten najhorši čin.. ale ako nahle mi da rozrešenie, aspon v mojmu svedomiu sa trošku ulavi, že boh je naozaj laska a aj napriek tomu čo som urobila mi dokaže odpsutit i ked sama seba za to odsudzujem a sama som na seba nahnevana..ale nezmenim to

annazozelenehodomu1
29. jan 2014

Neexistuje hriech, ktorý by Boh neodpustil, ak ho človek ľutuje. Väčšinou rozhrešenie od tohoto hriechu môžu udeliť rehoľní kňazi, ale myslím, že Ti lepšie poradí kňaz, ku ktorému sa rozhodneš ísť na spoveď. Ježiš trpel na kríži aj za tento Tvoj hriech, tak choď na spoveď, popros ho o odpustenie a on Ti odpustí. Budem sa za Teba modliť, aby si čím skôr na spoveď išla.

billam
29. jan 2014

@tehulka1111 takze ide o teba...vyspovedas sa, dostaneš rozhresenie a si čistá...pred sebou aj pred Bohom...Aké jednoduché...

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@billam nie nejde o to že som čista to nikdy nebudem ide o to, že ma niekto pochopi a dovoli mi opet normalne žit..

billam
29. jan 2014

@tehulka1111 raz sa za to budeš spovedat svojmu nenarodenemu dieťaťu...nie nejakému fararovi, či inej sutane

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@billam každy z nas bude stat pred božim sudom a len on rozhodne čo s nami bude