icon

Spoveď po miniinterupcii

tehulka1111
29. jan 2014

ahojte boli ste niekto po interupcii alebo mini interupcii na spovedi.. čo vam povedal na to knaz.. dal vam rozrešenie.. ako reagoval.. odsudil vas za to.. ☹

majmik
29. jan 2014

@tehulka1111 dievca zlate, nemusis mne hovorit o tom, co citis.. neviem, z ktoreho si kraja, vedela by som ti povedat mena zopar knazov, ktory by ti v tomto pomohli. Co ti odporucam, este tento tyzden si urcite niekoho najdi vo svojom okoli, alebo skoc k byvalej katechetke, fararovi, reh. sestre ak taku poznas, aspon na rozhovor. A odporucam ti aj ozvat sa adminovi na uzamknutie tejto temy, lebo sa tu baby slovne pozabijaju 😀

kemonka
29. jan 2014

@tehulka1111 ahoj. Co sa stalo ze si sa rozhodla pre interupciu? A co na to priatel?

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@majmik mohla by si mi prosím poslať do ip mena niektorých knazov, tiež kde ich nájdem, kludne by som za nimi aj zašla, ak by mi pomohli, dakkujem

macamac
29. jan 2014

@tehulka1111 a čo stále riešiš kňaza?
no tak jeden - dvaja ťa vyhodia ( aj keby nemali) a pôjdeš ďalej
určite nájdeš raz takého, s ktorým ti sadne reč

každý môžme robiť chyby
ale toto, čo opisuješ...nie je chyba
chyba je tá, že ty nechápeš - nerozumieš viere v Boha
a zrejme si moc moc mladá - to je ten dôvod

ak sa snažíš o rozhrešenie.....tak pokoj nájdeš len vtedy,ak to budeš vedieť odpustiť v prvom rade sama sebe
a to ťa čaká dlhý ozdravovací proces

ak žiješ s Bohom, tento čin si nemala spraviť
bola možnosť
utajený pôrod, anonymný pôrod, hniezdo záchrany,....

zvolila si skutočne nevhodný spôsob riešenia problému

a do budúcna
sexuj až v manželstve
tak,ako to chce Boh

zeta
29. jan 2014

@majmik s tvojim dalsim prispevkom suhlasim 🙂. ak pojde na spoved kvoli strachu z Boha a nie z lutosti, on ju mozno rozhresi, ale odpustene mat nebude..
@tehulka1111 knaz ta nemoze sudit, on je len sprostredkovatel... ak ta nerozhresi a bude ta odsudzovat, je to jeho problem, nie tvoj... vyhladaj ineho 🙂

macamac
29. jan 2014

@tehulka1111 a inak
23.1. sa ti nepodarilo potratiť pitím toniku
a dnes si už po ???
a to ako ti stihli spraviť aj predoperačné vyšetrenia?
či to na mini UPT netreba?

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@zeta nerobim to zo strachu z boha, ale z vyčitiek svedomia a viem že som urobila chybu.. ako pišem každy jeden riadok, pišem ho zo slzami..

tehulka1111
autor
29. jan 2014

@macamac ano treba, ale myslim že stači ked mi odoberu krv a stery o dva dni maju vysledky ideš na predoperačne vyš -ct a ked mas sikovneho doktora tak ti to vybavi hned na dalsi den

macamac
29. jan 2014

@tehulka1111 fakt by ma zaujímalo, koľko máš rokov
a to si čakala s priateľom?
či ako?

macamac
29. jan 2014

@tehulka1111

"ale myslim že stači ked mi odoberu krv a stery o dva dni maju vysledky ideš na predoperačne vyš -ct "

tak myslíš? 😕
alebo si bola? 😕
a načo si bola na CT ?? 😕

ikke
29. jan 2014

uz udreli prazdniny?
ved ani piatok vecer nieje...

@tehulka1111 dievca, ked chces fabulovat, nastuduj si aspon zakladne fakty z biologie (napr. knizka pre siedmy rocnik ZS). inak budes akurat na smiech... 😝

mollyslips
29. jan 2014

Tak toto je to kresťanstvo a jeho "kresťania"... budeš sa citiť lepšie, keď ti odpustí?? Alebo ťa tá interupcia mrzí menej ako ten hrbolček čo ti spravila na ceste do neba??? Nemám slov... šlahnú sa na kolená, poprípade im nejaký z tých perverzních kňazov dá rozhrešenie a s úsmevom a čistým svedomím si žijú tie svoje "pokorné" životy... až kým zas nepríde na lámanie chleba... fuj! Keď si kresťan tak sa teda tak aj správaj...a nie až keď treba zájsť po odpustky... “Mám rád vášho Krista, ale nemám rád kresťanov, vôbec mu nie sú podobní.”
Gandhi

gubcikova
29. jan 2014

ten kto ide dobrovolne na interupciu nemá výčitky svedomia hned po zákroku

gubcikova
29. jan 2014

@macamac presne to som chcela napísať ,,myslím,,

billam
29. jan 2014

Ja len pevne verím, že je to vymyslené a nič z toho sa nestalo

dorenika
29. jan 2014

@mollyslips ako fakt mam pocit ze to tak funguje ze je jedno co porobim mozem prejst clovekovy autom po hlave ale ked lutujem a prisaham ze uz to nikdy neurobim tak mi farar odpusti? ci vlastne nie to neodpusta farar ale jezis a on je len prostrednikom ale ako je potom mozne ze jeden knaz sprostredkuje jedno ale urcite sa da najst aj taky ktory rozhresi?to si to ten jezis rozmysli ci ako? 😅

billam
29. jan 2014

Spojiť dve kontroverzné témy - interupciu a vieru....ešte k tomu zakomponuj ockovanie a bude to komplet 🙂

macamac
29. jan 2014

@billam a ešte k tomu si len MYSLÍ ako prebieha predoperačné a bola ja na CT 😕 😅 😀
chápeš?
ja nie 😝

billam
29. jan 2014

@macamac mozno bola na CT hlavy 🙂

gubcikova
29. jan 2014

@macamac
@billam teraz je ticho a hladá na ujovi googl aké predoperačné sa robí.

katy2
29. jan 2014

@billam mozno to CT bolo vlastne Ekg 😉

billam
29. jan 2014

@katy2 dosť podstatný rozdiel 🙂

katy2
29. jan 2014

@billam mne je ten rozdiel jasny, ale nejaky nazov tomu vysetreniu dat musela 😝

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
zara0201
29. jan 2014

Du blejt Velebnosti.
Navrhujem debatu zrusit lebo slecna sranduje a my sa zbytocne pripravujeme o energiu.

22adusa22
29. jan 2014

@gubcikova myslím,že každého osobná vec či ide na interupciu a asi má na to dôvod.Ako môžte niekoho súdiť a už hlavne vy.....Obyčajný človek,vám bych nedala žiadne rozhresenie!!!!Tu sa budete udierat do hrude aký ste kresťan a len vydete z kostola a hneď ohovarate ako bol kto oblečený.....aj ohováranie patrí do prikázaní!!!a to si rozhresenie zaslúži??Každý z nás sa dopustí hriechu a je len na nás či budeme považovať za ťažký alebo ľahký hriech a nie na iných,ktorý budú súdiť.....Súdiť ma niekto iný nie VY a ani JA!!!!!

blienka
29. jan 2014

Ak máš v srdci úprimnú ľútosť, Boh ti odpustí, na spoveď choď. Ale trápiť ťa to zrejme ešte bude dosť dlho, ak nie celý život. Keď budeš mať ťažkú chvíľu, tak sa zahľaď na nočnú oblohu plnú hviezd a povedz si, - moje dieťa je niekde tam - a pohovor si aj s ním, popros a odpustenie aj jeho, ak si skutočne veriaca, tak potom vieš, aj keď ťa to neospravedlňuje z tvojho skutku, ale vieš, že tvoje dieťa žije vo večnosti, čiže ŽIJE!!!, len si mu vzala možnosť prežiť ten život na zemi, je to veľmi ťažký hriech, no rozhrešenie existuje na všetko. A vedz, že nie som tvrdá katolíčka, ale Božia moc a sila sa ma už neraz veľmi dotkla, a to ani nechodím do kostola, jediná vec, na ktorej záleží, je láska, tak to učí Ježiš Kristus. Osobne by som ti radila nečítať po mojom príspevku už žiadne iné, dosť bolo, keď som to čítala, tak z tej hromady žien tu skutočne veria možno dve a vôbec to nie sú tie, ktoré ťa odsudzujú, tie ti nepomôžu. Nech to, čo sa ti stalo, ti slúži na poučenie, a rob všetko preto, aby sa to už nikdy nezopakovalo a neboj sa, nevidím dôvod, prečo by si nemohla mať deti, občas sa to stáva, ale je to vec poškodenia materníc pri zákrokoch, čo sa dnes stáva už veľmi zriedka pri dnešnej medicíne, alebo ako to nazvať, ja som bola po prirodzenom zamĺknutom potrate na kyretáž, robí sa to bežne pri prirodzených potratoch kvôli vyčisteniu maternice a tiež sa mohlo čokoľvek stať a nestalo sa, sú to veľmi šetrné zákroky, čakám 2. dieťa, a ak by si sa bála Boha, či ti ešte dopraje mať deti, tak rýchlo na takéhoto Boha zabudni, takýto nie je, a len tak na okraj, ak mám mať právo na niekoho hnev, tak sú to zákony, ktoré potraty dovolia a lekári, ktorí si na tomto dokonca zarábajú, tí to myslím budú mať pri poslednom súde horšie ako ty, ty si mala dôvod, v tom čase si inú cestu nevidela, oni dôvod nemajú a robia to, treba zmeniť zákon, konečne, aj keď toho sa asi nedočkáme v tomto svete, konečne zákon na ochranu života od počatia, pretože to je človek, od počatia, nie od pôrodu, ako si niektorí myľne vysvetľujú, raz to niekde bolo veľmi pekne napísane- keby maternica mala okno, tak aby mohla žena vidieť od začiatku svoje dieťatko, to, ako mu bije srdiečko, ako sa vrtí a podobne, mnoho žien by na potrat ani nepomyslelo. Je v tom veľká pravda. Drž sa a mysli, na moje slová, tvoje dieťa ŽIJE!!!

tanickaskorokubikova
29. jan 2014

Sa smejeeeeem 😀 tema vynikajúca 😀 😀 3tt tehotenstva je Naj!! Tvoj gymekolog je ta vestica Vanga Venga ci jak sa vola? @tehulka1111

flower2
30. jan 2014

Ahoj, precitala som si zopar reakcii..... Moj nazor bol ze interupcia nikdy...ani mini.... kedysi by som odsudila...
no dnes viem ake to je nad takym niecim rozmyslat, citit tlak okolia dokonca najblizsieho a mat malo casu..... zvazovat pre a proti, par dni nespat.... rozmyslat nad neistou buducnostou.... presla som uvahami o interupcii a dnes mi je z toho zle, ze som nad tym vobec rozmyslala..... ja som na nu nakoniec nesla ....zvazovala som mini...vela som vtedy o tom citala.... bolo to to najtazsie rozhodnutie v zivote (ale v danej situacii najspravnejsie)....
Teraz je dobre lebo som na materskej, ale co ak si nenajdem potom pracu?? odovzdavam to do Bozich ruk....
Mne knaz povedal vetu ktoru som si zapamatala "Ked da Pan Boh zajacka, da aj travicku"... postara sa, neviem ako, ale doverujem....
Co sa tyka rozhresenia.....uvedom si ze Boh je laska...laska milosrdna a odpustajuca, takze neexistuje hriech ktory by neodpustil ! Problem by mohol mat knaz, ale on je tiez len clovek.... preto sa nedaj odradit achod za inym.... urcite najdes pochopenie... bude Ta to tazit cely zivot, mna by to nicilo....ale uz sa to neda zvratit....
Boh Ti dava moznost zit v pritomnosti a snazit sa zlepsit co sa da v damom okamihu..minulost nezmenime....
Prajem Ti aby si nasla pokoj ktory hladas ! a ostatne zienky, neodsudzujte...kazda zena po takomto niecom ma dost robit co sama zo sebou ! a je si dost vedoma svojej viny, takze jej ju pripominat nemusite....
nesypme sol do ran !

monika15
30. jan 2014

hmm, kolko krat vylso na javo ze farar obtazoval dieta a ty tu riesis take veci ty kokso, je to snad tvoja vec nie?
milujem tie akoze SPOVEDE>>>> farar co nema rodinu idu radit rodine a sudit ich och boze .... wake up !!!