icon

Trauma po pôrode

8. apr 2023

Ahojte. Mám za sebou 4 spontánne potraty. A teraz krásnu 10 týždňovú dcérku. Ale od pôrodu sa nedokážem vrátiť do normálneho života tak ako predtým. Pôrod bol hrozne ťažký. Skoro som zomrela aj s dcérkou. Doktor ma nenastrihol. Maličká nevedela vyjsť von. Celú ma dotrhala, on ma zle zašil, všetko sa to rozpadlo, začala nekróza tkaniva. Ešte k tomu mi aj prešil vagínu z vnútra a to sa zrástlo... Bolo to po pôrode hrozné. Maličká bola prvých dvoch dní v inkubátore a mala ATB a antimikotickú liečbu. Ja som sa snažila dať na oddelení do poriadku, ale nedokázala som ani len spať. Malá som hrozné zášklby a absolútne nepokojné sny, až hororové. Mlieko mi zmizlo. Nedokázala som ani jesť. Po príchode domov všade hrozný neporiadok. Ja slabá, ledva som stála na nohách. A stále sa mi chcelo plakať. Zúfalo. Bezútešne. Manžel bol z toho vydesený. Jeho reakcia bol hnev a útek z domu do práce. Prešlo 10 týždňov. Mnohé sa zlepšilo. Už plačem len niekedy. Manžel sa snaží. Doktor mi rozrezal vagínu. Ostatné bude nutné spraviť v celkovej anestéze. Ale vo vnútri som akoby zaseknutá, stále smutná, akoby som sa nedokázala vrátiť späť a zasa žiť. Myslím, že mám traumu a tá trvá. Nikdy som nemala myšlienky ublížiť sebe či dcérke, ale akosi som vnútorne ako zamrznutá s tým, že niekedy proste ešte plačem. Po plači sa mi uľaví. Myslíte, že časom sa to zlepší? Budem zasa veselá? Budem opäť silná? Fyzicky aj mentálne? Je možné, že proste je to trauma po pôrode?? Lebo teraz som navonok celkom ok, ale vo vnútri ako troska. Teda niečo funguje, ale je to ako keď ide človek na zotrvačník... Nežije, len prežíva. Zo dňa na druhý deň. A ja moc neviem ako to všetko zlepšiť.

Strana
z2
palculienka40
10. apr 2023

@dilino veru je to to najhorsie. 😥😥

gabika0825
10. apr 2023

Máš traumu z pôrodu. Môže tam byt aj poporodna depresia. Kamoska to mala a tiež nemala myšlienky že by malej chcela ublížiť, ani nič podobne, mala to podobne ako ty. Čiže môže byt aj poporodna depresia čo vôbec nie je sranda. Takze ísť čo najrýchlejšie k psychiatrovi

lily246
25. okt 2023

Ahoj, ako sa cítiš po čase?

autor
10. feb 2024

@lily246 ahoj, je to omnoho lepšie 🙏 omnoho. Psychika je už lepšia, začínam riešiť chudnutie. Maličká je uuuuuuuuuuuužasnaaaaaaaa ❤️🥰

any_soj
10. feb 2024

Teším sa ❤️ teraz má niekedy rok, však? 🙂

lily246
11. feb 2024

Človek má hneď z rána krajší deň, keď číta, že toto dobre dopadlo ❤️ drž sa, staraj sa o svoje zdravie a užívaj si rodinku 😊

autor
12. feb 2024

@any_soj áno áno už máme rok ❤️ v januári mala ☺️

autor
12. feb 2024

@lily246 ďakujem ti veľmi pekne 🙂 ste strašne zlaté 🥹

femina10
7. júl 2025
@palculienka40

Mala si stastie v nestasti. Obe ste prezili aj ked mas nasledky. Mne sa stalo to iste s tym rozdielom, ze dcerka umrela a ja mam fyzicke dozivotne nasledky a mozno uz nikdy mat dalsie nebudem. Rob to najnevyhnutnejsie. Casom to bude lepsie.

@palculienka40 ahoj, pri spontánnom pôrode? 🥺 ak by si si mala šancu vybrať, zvolila by si si ďalší pôrod cisárskym? Ďakujem 🥺

palculienka40
7. júl 2025
@femina10

@palculienka40 ahoj, pri spontánnom pôrode? 🥺 ak by si si mala šancu vybrať, zvolila by si si ďalší pôrod cisárskym? Ďakujem 🥺

@femina10 ja som mala diagnozu na cisarsky, ale neviem preco sa to neriesilo. Ak by som este niekedy bola tehotna uz mozem len cisarsky.

Strana
z2