icon

Umelé prerušenie tehotenstva v 11. týždni

23. okt 2025

Dobrý večer prosim vas tie ktore ste podstupili upt po 10 tt mali ste aj komplikacie počas a po zakroku? / horsie zotavovanie? Ďakujem za každu odpoveď

anonym_a5cb5f
23. okt 2025

@anonym_autor ja som podstupila 2x kyretaz,ale kvoli tomu,ze dietatu prestalo bit srdiecko v 10tt.ziadne tazkosti som nemala potom,dodrzala som pokyny lekarov kvazi 6tonedelie,a po 3 cykloch som otehotnela so stastnym koncom

anonym_3e69e5
23. okt 2025

@anonym_autor mala som kyretaz v 12tt ,bohužiaľ nepodarilo sa vycistit dočista ,po 2 mesiacoch som išla znova. Ďalši kyret som mala v 10tt a tiez ostali este kúsky, ale chodila som potom tusim tyzden na injekcie a vycistila som sa . Snažia sa to spraviť setrne aby neposkodili maternicu, tak moze sa stať, ze uz v takom týždni sa nepodari vsetko naraz vycistit.

anonym_f19776
23. okt 2025

Vôbec som nekrvacala. A tým vôbec myslím ani kvapka. Deň dva som to brala OK veď to príde. Miesto krvi prišli kontrakcie v pravidelných intervaloch niekoľkokrát do hodiny. Ale ja múdra co urobila? Treba chodiť do práce tak som sa nadopovala ibalginom a fungovala som ďalej. Takto týždeň. Potom sa bolesti zhoršili aj keď som vzala ibalgin. Išla som na urgent. Jeden deň mi pichli injekciu na vyčistenie. Vraj môže prísť silné krvácanie a silné bolesti. Bolesti došli asi také ako pôrod ale krv nič. Ďalší deň to isté. O dva dni ďalšia kyretaz. Maternica zapálena zle vyčistená.. No otras. Ako dokážu zbabrat tak rutinny zákrok nechápem. Ďalšie deti mať nemôžem. Poškodili maternicu. Otehotnieť môžem ale donosit nie. Beriem to ze je to tak spravodlivé. Dostala som odplatene zato ze som vzala život..

anonym_164e84
23. okt 2025
@anonym_f19776

Vôbec som nekrvacala. A tým vôbec myslím ani kvapka. Deň dva som to brala OK veď to príde. Miesto krvi prišli kontrakcie v pravidelných intervaloch niekoľkokrát do hodiny. Ale ja múdra co urobila? Treba chodiť do práce tak som sa nadopovala ibalginom a fungovala som ďalej. Takto týždeň. Potom sa bolesti zhoršili aj keď som vzala ibalgin. Išla som na urgent. Jeden deň mi pichli injekciu na vyčistenie. Vraj môže prísť silné krvácanie a silné bolesti. Bolesti došli asi také ako pôrod ale krv nič. Ďalší deň to isté. O dva dni ďalšia kyretaz. Maternica zapálena zle vyčistená.. No otras. Ako dokážu zbabrat tak rutinny zákrok nechápem. Ďalšie deti mať nemôžem. Poškodili maternicu. Otehotnieť môžem ale donosit nie. Beriem to ze je to tak spravodlivé. Dostala som odplatene zato ze som vzala život..

@anonym_f19776 podľa mna nemuseli uškodiť pri kyretazi, nemyslite že pri silných kontrakciach a silných bolestiach ktoré trvali týždeň a vy ste to utláčali ibalginom tak že to nemohlo uškodiť? Ja keby mám silne kontrakcie deň dva a nič sa nedeje žiadne čistenie tak utekám na urgent. A nie až po týždni. Ani kyret sa nie vždy podarí a musí sa telo docistit alebo spraviť znovu kyret, zapálená maternica nemusela byť s dôvodu prvého zlého kyretu, ale každopádne má mrzí že nedokážete donosiť úspešne dieta.

any_soj
28. okt 2025
@anonym_f19776

@anonym_f19776 mrzí ma to...

anonym_5913ee
13. nov 2025
@anonym_f19776

@anonym_f19776 poskodena maternica ako celok? Alebo krcok? Lebo pri strate krcku sa da donosit dietatko po abdominalnej serklazi...