Únava pri neplodnosti
ahojte borim sa s neplodnostou uz dlhsi cas, no v poslednej dobe mam pocit ze na mna vsetko pada, ze sa moj cely zivot ruca ako domcek z karat. pripravujem sa na ivf, moje zname tehotneju, niektore uz s druhym dietatom. citim sa unavena,nic ma nebavi, som bez motivacie, bez sebavedomia, bez nadeje. vsetky peniaze co s zarobim idu na ivf som samoplatca. citim unavu, okrem vstavania do roboty a dom. prac ktore su funkcne nevyhnutne nevladzem nic urobit, nemam chut stretavat sa s kamaratkami (vsetky maju deti a furt je vsetko o tom, ako kakali, kolko spapali)...stale rozmyslam nad tym preco ja a ako dlho bude mojho priatela bavit znasat so mnou tieto problemy (problem je vo mne) kym si nenajde zenu s ktorou bude moct mat deti. nemozem spat, rano sa budim unavena-cely den by som spala a v noci kukam do blba. co vam pomaha zvladat tazke chvile? cim si urobit radost? nechcem sa kvoli ivf napchavat antidepresivami (viem, ze by mi ich predpisali). strasne by som potrebovala dovolenku, no nemozem si ju dovolit ☹ ani neviem, ci mi mate co poradit, aspon som sa vyzalovala ☹
@gagik inak to je strasne, ako tie matky stale len o detoch hovoria. a to je jedno, ci su male alebo uz vacsie. ja niekedy v robote chvilu pocuvam a potom radsej idem prec robit si svoje, lebo ma to fakt nebavi 😀
@gagik ja som zas citala z inej strany..o nejakej najstarsej anglicanke, ktora bola na ivf a porodila dcerku. 40 alebo kolko rokov bola stastna v manzelstve a nic im nechybalo okrem dietata...po prichode malej to bol pre muza taky sok, ze sa po tolkych rokoch rozviedli a zostala sama, dieta prvačka ona pred sedemdesiatkou... 😅 su aj opacne pribehy..hento netreba počuvat, aby si to clovek neuhnal
@paskolinka my sa vobec nechystame rozchadzat kvoli tomu...mm hovori, ze bezdetni neumreme a aj keby ano, hlavne je ze sme prezili zivot sami dvaja ale milovani a stastni <3 on je take moje slniecko. tiez je nakloneny adopcii. ja myslim, ze by som mohla milovat aj "cudzie" dieta...pretoze je to dieta a potom by uz nebolo cudzie, ale moje 🙂 zatial len uvazujeme...chceli by sme "biele" a takych je malo a tiez sme medzinarodne manzelstvo, tak ktovie ako by sa to riesilo...
bolo by mi ale luto, keby sme nemali ani jedno svoje...manzel ma prenadherne, nezne oči krasneho tvaru a dokonalej farby mora...bola by velka skoda a ochudobnenie pre svet, keby ich nezdedi dalsia generacia 🙂
@tomiholjubavi tiez sa na to tak pozeram, ze zit sa da aj bez deti 😉 a verim tomu, ze kazdy ma poslanie na zemi. ak nebudeme mat vlastne deti, mozno sme tu prave preto, aby sme vytvorili domov dietatu, ktore vlastni rodicia nechcu alebo nemozu vychovavat 🙂 alebo je nam sudene prezit zivot uplne bez deti, kto vie? neznamena to, ze sa prestanem snazit teraz, ale tiez nechcem upadnut do depky a cely zivot sa pretrapit kvoli tomu, nedajboze este aj manzela si odohnat od seba...
@paskolinka presne toto je moj postoj...a verim tomu, ze toto blbe obdobie potrva este nejake roky...mozno 5 -10 a potom to prejde. rodicia su taki akcni len na zaciatku...kamosky co mali kojencov davali 50 fotiek denne na fb a teraz ked maju skolacikov tak raz za uhorsky rok nieco postnu...ak by sme nikdy nemali deticky, tak verim, ze za takych 15 rokov, ked sa budu vsetci trapit s pubertakmi, hadat sa kvoli tinedžerskym pijatikam, prespavačkam, metalovym skupinam a podobne, ešte budu zavidiet ony nam 😀
samozrejme, že tužim po potomkovi, dvoch, troch...vzdy som chcela velku rodinu. nevadilo by mi ani 5 deti...niekedy mam hrozny hnev, pocit nespravodlivosti, priam az besnim a penim...ale potom to zase prejde...mozno sme tu ozaj pre nieco ine...Pocuvam aj take nazory, ze adoptovane deti su zle, nevdacne, vyrastu z nich galgani, drogovi dileri a podobni asociali...nemyslim si to. adoptovane dieta musi byt automaticky zle, alebo horsie...clovek nikdy nema zaruku čo porodi a vychova...(Bohužiaľ)..aj Stalinova mama bola pobožna gruzinska tetička čo celu svoju lasku dala jedináčikovi...holt tak to vyšlo 😅 podobne aj pani Hitlerová, uzkostliva mama, ktora by sa tu dnes určite vadila v teme o zdravej vyžive a postovala by albumy s detskym oblecenim 😀
@paskolinka no tak to mas fajn, ja si toto povedat neviem a preto prezijem cely zivot v nestasti. Ja adopcii naklonena nie som ani moj manžel, nakolko viem ze vlastne dieta mi to nenahradi a nakonec by bolo nestastne aj to dieta.
a na to ze mame nejake ine poslanie tiez neverim, podla mna je vsetko len nahoda a skratka som sa narodila pod zlou hviezdou, preto mam taketo problemy.A na žiadne skryte vyznami svojho utrpenia neverim, lebo taketo nico nemoze mat ziadny vyznam, jednoducho sprosta smola
@tomiholjubavi nuz male deti male starosti, velke deti velke starosti, ziadne deti ziadne starosti 😀 ono s tymi adoptovanymi detmi neviem, nikdy nevies dopredu, ake geny to dieta zdedilo. ja by som sa napr. bala adoptovat ciganca, lebo mam predsudky... na druhej strane, vychova robi vela. a neverim tomu, ze len preto, ze je dieta adoptovane, tak musi z neho vyrast grazel, to urcite nie.
ja si zase myslim ze je vacsia pravdepodobnost ze z bieleho dietata vyrastie grazel, nakolko aby nejaký biely dal decko do domova, to uz musi byt extra asocial, kdezto pre ciganov je to take normalnejsie blizke ich kulture, ale to nemusi este znamenat ze su to nejakí totalni magori ked si dacko daju do domova. Ale neviem, nemam ziadne skusenosti.
@gagik ano, to si musi uz kazdy sam nejako v hlave zrovnat a rozhodnut sa, co so zivotom, ked sa taketo nieco prihodi... su ludia, co vedia tesit pomaly aj z nicoho a su ludia, co maju objektivne vsetky predpoklady byt stastni a oni chodia po psychologoch a jedia antidepresiva...
@gagik neviem, no... tiez nemam skusenosti. podla mna cigani su vsetci tak trochu "z divych vajec" 😉 nic v zlom, mne len ta ich mentalita nesedi a preto by som sa aj bala take dieta vychovavat. a bieli? asi mas pravdu, ale ja verim, ze ta vychova to vie dost zachranit. najhorsie je ale vsetkym detom v domove, tam je asi najvacsi predpoklad, ze vyrastu z nich nejake pripady...
@tomiholjubavi dakujem za rady. len u mna je ivf jedinou moznostou naozaj biologicky to inak nie je mozne ☹
@paskolinka no s cigancatom by som mala problem aj ja...mm zase nechce srba 😀 ...s inym problem nemame...
@paskolinka ved prave preto si nechcem adoptovat, nakolo keby nastali nejake vazne problemy, tak si este si k tomu povedat ze ani to nie je moje a mam sa s nim trapit...ci by bolo biele alebo cierne...
@tomiholjubavi
@gagik
ani ja by som ciganca nechcela. moj postoj k adopcii je taky, ze dieta by sa nemalo brat ako naplast na rany z neplodnosti, predsa toho tie deti maju za sebou dost 😢 skor by si ich clovek mal brat, ze ma priestor a prostriedky na to, aby dal takemuto dietatu nieco do zivota
@nicki447000 presne. Ja by som mozno skorej uvazovala o adopcii kebyze mam uz svoje deti, ze proste so snahou pomoct niekomu, ale urcite nie ze nemam svoje no tak si to nahradim adoptovaným, nech mam aspon nejaké.
@gagik
@nicki447000 ano, ja by som do tej adopcie isla az vtedy, keby som si bola ista, ze to dieta dokazem mat rada ako svoje. urcite nie ako nejaku nahradu, ze ked teda svoje nemozem tak aspon nieco...
@nicki447000 my by sme chceli aspon jedno adoptovane, ci budeme mat svoje alebo nie 🙂 ved priestora mame dost, aj zivit by sme ho mali z coho..a mame navyse sest apartmanov na mori, ktore nema kto zdedit 😀 ja to neberiem tak, ze by som si liecila traumu...na to mam mojho najmilovanejsieho psika 🙂 hoci ciganca by sme urcite nechceli, sama som si presla tym peklom sebaobvinovania a trapenia, vtedy som tiez nechcela ani pocut o moznosti adopcie... 😉 ale to uz mam nastastie (dufam, ze navzdy) za sebou...ked to je take kur*vstvo, ze cim sa viac snazis, tym vacsie prd..a ludia co nechcu a prespia sa na diskoteke s niekym koho videli prvy a posledny raz o pol roka uz chodia s bruchom...toto sa proste neda vydupat a vyrevat si ☹ Bohužial...
@paskolinka a uplne suhlasim s tebou Paskolinka 😉 myslim, ze tie predpisy su pri adopcii take prisne a dlhotrvajuce, ze by ani nedovolili niekomu so sebeckymi alebo nestalymi pohnutkami bez zabezpecenia si dietatko osvojit....
inak dievcata mam kamaratku co sa ozaj roky snazila...mala diagnozy hrozne - jeden vajecnik jej vobec nefungoval, anovulacne cykly a endometriozu...chodila na operacie, spriechodnovali jej aj vajecnik a doktor povedal, ze prirodzenou cestou nikdy...tak zacali setrit na ivf...ked uz mali skoro nasetrene, zistila ze je tehotna 🙂 na oslave narodenin sa opiti aj s muzom poriadne odviazali 🙂 dnes maju ročneho synka a pravidelne spamuje plochu milion fotkami a je presne taka matka nad akou sa vzdy pohorsovala a teraz sa tu pohorsujeme aj my 😀
zabudla som napisat, ze ked otehotnela brala som to doslova tragicky...ako keby som stratila posledneho spojenca v boji ☹ ...dnes uz sa na to tak nedivam, som stastna ze ma toho chlapceka
@tomiholjubavi
@paskolinka
@gagik
kdesi na diskusnych forach som citala, ze neplodni ludia su sebecki ze neadoptuju. ano je tu moznost adopcie... ale to je tak ako ked vam zomrie mama, vsak mate este otca nie? to neznamena ze to boli menej... 😔 je sebecke, ze tuzim po VLASTNOM byte? ved moji rodicia aj svokrovci aj rodinni prislusnici maju volne izby, mala by som kde spat... chapete na co myslim?
@nicki447000 ja si nemyslim, ze si sebecka...uplne ta chapem <3
@nicki447000 jasne, adopcia nie je pre kazdeho. a je to velmi vazna vec, preto si to treba dobre rozmysliet.
@nicki447000 a aj keby to bolo o sebeckosti, asi som aj ja typická zla sebecka neplodna žena, ale si hovorim, že s tou neplodnostou sa mi stalo uz tolko zla, že nie som ochotná robiť dobro, ked samej sa mi ho nedostava. Proste zacnem robit dobro ak sa ho aspon trochu dostane aj mne, bez toho zeby som musela oň krvopotne bojovat.
@gagik ale Gagik, ved sa ti dostalo dobro 🙂 maš skveleho milujuceho manzela...čo by za to dali tisice a tisice starych dievok 🙂 ked sa koncentrujes len na jednu vec v zivote, milion dalsich prepasieš a to je škoda...existuje určite hned niekolko ludi co ti zavidi ...muza, byt, postavu, pracu, peniaze.. 🙂 neni na svete cloveka, ktoremu by sa nestala krivda
@paskolinka ja mam stale kamosky bez deti, ale zasa aj take , co deti maju a tie praveze o detoch moc netocia, praveze ked idu von, chcu mat od takychto reci klud 🙂) .. .ale to su baby, ktorych zivot sa netoci len okolo hrncov 😀 😝
a fakt, este jeden prispevok na povzbudenie 🙂 viete kolko cakali svokrovci na mojho muzicka? 15 rokov...a to boli roky 60te a 70te a ak aj existovalo ivf, tak v juhoslavii isto nie 🙂 ked uz stratili vsetku nadej narodil sa im prvy a jediny syn, ktoreho rozmaznali do neba 🙂 a je to moj anjelik 🙂

@radina no chystam sa tam, ale mam cystu, tak asi ju budem muset najprv poriesit.
@tomiholjubavi inak mne tie dovolenky moc nepomahaju, chvilku ano, kym som tam , ale ked sa vratim naspat som zase v tom istom. A s tými kamaratkami, uz si ich postupne vyhadzujem aj z facebooku, nakolko sa nemienim pozerat na tristú fotku ich ratolesti akonahle otvorim facebook.
Raz som sa stretla s babou co IVF-ka riesila asi 20 rokov, bola spolu mozno na 15 IVF, aj tak sa jej to nepodarilo, nakonec ju nechal manžel s tým že caka dieta s inou, uplne ma to znechutilo.