icon

V 39. týždni som porodila mŕtvu dcérku. Kedy môžem otehotnieť?

radusqa20
23. nov 2015

Dobrý deň prosím vás o radu ak máte niektorá skúsenosti. V 39tt som porodila mŕtvu dcérku je to ešte čerstvé bolo to pred týždňom s priatelom by sme chceli druhé bábätko máte niektorá skúsenosti s otehotnením po šestonedelí a s tehotenstvom po takejto strate. Budem vďačna za každú radu, odpoveď

luta13
17. aug 2016

@anjelicek26 hrozne vyzera desivo ten uzol...Chudiatko malicke, co si musel vytrpiet v brusku...Mali ste stastie, ze drobcek je bojovnik...Inak by to bol velmi smutny pribeh...Prajem vela zdravicka celej Tvojej rodinke 🙂

anjelicek26
17. aug 2016

@luta13 tak bol velmi uvrestane dieta, hypermobilne, vela sme sa tie prve tyzdne natrapili, nieco pomohol osteopat, zvysok bude chciet este trpezlivost dalsie roky, Ja som ani nevedela, ze tam ten uzol ma, keby lekarka neodflakne prietoky za 5 minut ho musela vidiet, ved taky uzol si nespravil den pred porodom,a le najneskor 20-25.tyzden neskor to uz nespravi taku obratku. Som jej bola osobne potom povedat svoje a pri dalsom tehotenstve zmenila veru lekara.

luta13
17. aug 2016

@anjelicek26 dobre si urobila s tou Dr....Hrozne, ako moze Dr. takto zanedbat a prehliadnut zivotne dolezitu vec!!! Nemam slov, nasrata by som bola ako pes na nu...No co by mi to pomohlo, keby sa stalo najhorsie a prisla by som o dieta??? Nikto ani ta sprosta Dr. by mi ho spät veru nevratila...Boh ochranuje Tvoju rodinu, mali ste ozaj stastie, ze malicky to prezil...Maj sa krasne a opatruj svoje 4 nadherne deticky 😅

rica1
18. aug 2016

@anjelicek26 sila, až ma mraz premkol a tiež to nevedeli????? prietoky boli pred porodom dobre??? chvalaBohu že všetko dobre dopadlo, ja mam akurát teraz dilemu som 27+2tt , kazde tri minuty mi tvrdne brucho už je viac tvrde ako normalne, teraz dieta sa mi v bruchu tak meta že neviem či je to ok či nie,potom je zase take ticho že neviem či vobec niečo v tom bruchu je, a mam trochu strach ist ku gynovi na sono lebo on vždy tak trochu znervoznie ked poviem že chcem sono ale pojdem zajtra okolo obeda to by tamuž nemusel mat taky natresk poviem že sa necitim dobre a že nech mi to pozrie sonom či ta snura stále škrtí alebo nie.. ach ani jedno tehu nemam v klude veru ... presne tak keby videli že dieta sa vymotalo tak možem konečne uzivat tehu ako písala pani vyššie.. takto ma to len dávi a dávi

anjelicek26
18. aug 2016

@rica1 nevedeli veru, ale ona mala na hodinu 6 pacientiek naplanovanych vratane sona a vsetkeho, ako sa da stihnut robit to poriadne? Ked vypadavalo srdiecko az uplne tichy monitor chaos panika, tlacili sme proti krcku neotvorenemu s dvoma sestrickami na bruchu, ze okamzite von. Mne to doslo az spatne, ze ake to bolo riziko, ked mi ukazal tu snuru a aj muz, ze uplne modry, este okolo hlavicky to mal 2x

rica1
18. aug 2016

@anjelicek26 je to naozaj strašne ☹ ale chvala Bohu všetko dobre dopadlo a nema nejake nasledky ak sa smiem spytat? ja zajtra pojdem k tomu gynekologovi nech mi spravi sono, budem dufam kludnejšia, lebo dnes mi je psychicky strašne.. prenasleduje ma to

anjelicek26
18. aug 2016

@rica1 nasledky no neviem, ako babo bol strasne drazdivy, urevany, mal kadejake blokady, co mu osteopat potom odstranoval, dodnes je "iny" no ale ci je to tym? Ale ten pocit zatahovat si pupocnu snuru cele tyzdne v brusku + ten porod zanechat take podprahove nieco v psychike mohli. Je spomaleny v reci, ine nic, ale on bol dlho hluchy, tak jedno z druhym. Ale ide to k lepsiemu. Uplne ta chapem, ja vediet, ze tam ten uzol ma tak ani nespim od starosti :( Pri malej som vzdy u gynekologa kontrolovala, ze kde je snura a ci je to v poriadku 😖

rica1
18. aug 2016

@anjelicek26 no len teraz fakt neviem lebo ja terza neviem či je tam ten uzol... moj doktor tvrdi ze sa mu nezda ze je to pravy, a ten Grochal v martine sa vyjadril ze ma komplet slučku okolo krku.. a terza neviem, do martina idem az o mesiac.. kazdej by som priala len štastie a zdarve deti lebo teraz ako matka som na tie deti taka citlivá ze plačem pri kazdej nepravosti alebo probléme ☹

anjelicek26
18. aug 2016

@rica1 chapem ta ja by som strachom nespavala :(( Strasne volaco staci ked sa otoci a si to pritiahnut moze :( Mne sa Benjji este par dni pred porodom pretocil 😖

ifkael
18. aug 2016

Asi nieje namieste strasit tehotne zeny..

rica1
18. aug 2016

@anjelicek26 budem sa to snazit zajtra povedat gynovi ten moj strach a nech mi to sono spravi , ale aj tak somlen 27tt čo mozu v taktomto tt asi nič ja vyzeram ze mam maleho zatial KP

lucka1987
18. aug 2016

@ifkael toto nie je tema pre tehotne, ale pre tie, ktore prisli o dietatko v takomto tyzdni a potrebuju poradit, ci mozno vyrozpravat. a ak sem nabehne nejaka tehotna, tak " na vlastne riziko " nikto nikoho tu nechce strasit . zial pravda je taka, ze tieto veci sa stavaju, a stavaju sa ludom a velmi casto, ze nie su to vymyslene pribehy a vacsina z nas co tu pise sme boli ich tragickou sucastou

rica1
18. aug 2016

@lucka1987 ja to tiež tak beriem, každa tu ide na vlastné riziko, a mozno niektorej aj pomoze skusenost inych vyvarovat sa .. tazko povedat.. určite tu nikto nikoho nestraší a čo som si tu ja prečítala tak vecsinou kazdá potom napíse hlavne aby to dobre dopadlo a ze zelaju všetko dobre..

ifkael
18. aug 2016

@lucka1987 mne nemusis hovorit ake to je, ja som si to prezila.. Takze tak.

rica1
18. aug 2016

@ifkael a tiež šnura alebo niečo ine?

lucka1987
18. aug 2016

@ifkael pisala som ti to len preto, ked si pisala , ze nie je namieste strasit tehotne zeny.. prezili sme si to my, ked sme prisli o svoje deticky,, ked sem niekto iny nakukne, tak je to na kazdej maminy zvazeni ci si bude citat taketo veci, ktore sa zial stavaju

ifkael
18. aug 2016

@rica1 ano uzol a snure.. Dr mi to vysvetloval, ze ked sa aj urobi uzol, neda sa tak utiahnut aby sa babo zadusilo.. Ale my sme mali na pupocnen snure vodovu cystu-uzol na nu narazil- a maly si to utiahol.. Prisla som o dva dni skor na poradnu, ze sa mi zda ze maly sa menej hybe.. Poslal ma domov. Dnes uz viem ze sa meraju prietok na viacej miestach- nielen na jednej. Je to 2,5r.. Neprejde to nikdy, vzdy bude sucastou nasej rodiny aj ked poslal za seba brata na tento svet..asi nas mal nieco naucit..neviem. Tvrda skola.. Nemalo by sa stavat, ale stava sa.. Nepomohla mi rodina- trvali na pohrebe, rodinnom obede- co teda je uplne cau- ja mala problem dychat, nieto s niekym komunikovat.. S maxikom sme sa rozlucili my s muzom.. A co s urnou este neviem. Je doma- a nepocitujem potrebu ju niekam davat.. Nechavam to na cas... Cas sam ukaze co s tym

rica1
18. aug 2016

@ifkael je to silne ☹ a ja tak sucitim a je mi tak luto, moj doktor povedal ze uzol na snure čo odrodil asi 15tisic deti mali mozno 4 čo za jeho kariery je , a tuna čitam ze akosi často sa to stava.. zivot vie byt fakt kruty.. a to je to čo som myslela že nenechat sa poslat domov, trvat si na svojom, ale vela je aj na osude,niekedy človek spravi maximum aj tak sa neubrani ☹

rica1
18. aug 2016

@ifkael a ako myslis na viacerych miestach ze sa meraju prietoky

ifkael
18. aug 2016

@rica1 no na snure nielen na jednom mieste. Ale najde si na sone viacej miest..

rica1
18. aug 2016

@ifkael skusim sa na to doktora popytat jaj už nech to mam za sebou

anickabasnicka
18. aug 2016

@rica1 držím ti pěstičky at všechno dobře dopadne...mysli pozitivně a nepřivolávej si stresy, tím si taky hodně můžeš ublížit

selina.liana
18. aug 2016

aj moja mala šnúru 2x okolo krku plus pravy uzol veru. našťastie všetko ok

@anjelicek26

vejapa76
23. aug 2016

@rica1 Myslela som na teba... Bola si na to sono? Je všetko v poriadku?

rica1
24. aug 2016

@vejapa76 ahoj , ano bola som u gyna, robil mi sono, bolo všetko ok, akurát snura je tam stale akurát on mi povedal že nemam na to mysliet ze by to mohol byt pravy uzol a ze on to nevie takto vyhodnotit ako tam ta snura je, prietoky boli ok.. babo bolo naposledy KP ale teraz je otočene tak ako byva na porod čiže dole hlavou.. tak neviem aj ma napadlo teraz ked sa otocilo či si to ešte viac ta nejak nebude tahat, neviem ešte idem na to specialne sono po 30tt do sukromneho centra tak snad sa dozvieme viac...

vejapa76
24. aug 2016

@rica1 ja si naopak myslím, že je fajn, že maličké je už otočene. Ten najväčší "kotrmelec" v brušku už ma za sebou-prietoky v poriadku- a čím väčšie tým menej sa bude vrtieť. Všetko dobre dopadne- verím v to...držím ti palce... A nezabudni informovať keď už bude malý bojovní-k/čka na svete 😉 ...ešte raz : želám krásne voňavučke zdravé miminko a nech ti čas do pôrodu prejde čo najrýchlejšie nech opadnú z teba všetky stresy a konečne si začneš užívať to že si mama 😉

rica1
24. aug 2016

@vejapa76 ďakujem si zlatá , krásne si tonapísala, no tak pokial ho nebudem mat na rukách neuverim :-/ ja toto strašne prezivam, pretože ako som tu aj písala mojej mamine ale to bolo šak dávno sa to stalo a nikdy sme sa o tom nebavili škoda lebo mi zomrela a dost skoro ale z rozprávania jej kamaratok viem že ako bola na tom zle keď sa to stalo a že keď potom porodila mna aká bola stastná , lebo aj predtým ako v čase termínu rodila mrtve babetko tak predtym mala potraty takže na psychiku to muselo byt velmi velmi zle a tak si poviem že musela byť velmi silná keď to dala ☹ je to veľké utrpenie a preto aj tak nejak strašne mi je ľuto každému komu sa to prihodila, zivot vie byt hnusný ale aj krásny.. treba verit len niekedy to ide tazko

vejapa76
24. aug 2016

@rica1 ja chápem tvoj strach. Nechápem skôr to, prečo lekári niečo take vravia mamičkám. Čo sa tým vyrieši? Neomotane bábätko sa môže deň po sone zamotať a omotane vymotať. Nijako sa to ovplyvniť nedá. Neovplyvní to ani lekár ani mamička, takže touto informáciou spôsobia len a len stres, obavy, strašný strach o mimi... Teda neviem...aspoň ja to takto vnímam...som vďačná, že som o ' komplikaciach " v mojom bruchu nevedela.

folgaria22
24. aug 2016

@rica1 drzim paste, ale vraj je to bezne a deti sa rozne zamotavaju, verim, ze to dobre dopadne, drz sa!

fialka1989
29. aug 2016

Ja som 22.8 prišla o synceka..z ničoho nič som sa otvorila...3dni som čakala na porod v 20tt..chudiatko žil ked sa národil..ťažko to znasam a pritom mam doma 6rocnu dcerku..zenie ma iba nádej po druhom miminku..snáď čim skôr otehotniem