icon

Všetky ženy naokolo čakajú bábätko a my zase nič

vierocka888
18. apr 2015

Baby, chcela som sa vas spytat, ako zvladate ten smutok a mozno trochu aj zavist ked vo vasom okoli kazda druha kolegyna, kamoska ci svagrina ostane tehotna? My sa snazime o dietatko, ale akosi sa nam nedari. Moja uz druha veduca caka dietatko, kamosky cakaju....A teraz otehotnela aj svagrina, ktoru az tak nemusim. Ja som z toho tak neuveritelne smutna 😒 ... samozrejme dufam ze bude v poriadku a ze malicke v pohode donosi... ale ta zavist tam proste je ☹ ako sa s tym vysporiadavate vy?

nelbublinka
18. apr 2015

🙂 ahoj no poznam to co prezivas!sama som tym presla vydala som sa ako 21 rocna,podotykam nie tehotna 🙂 no velmi som tuzila byt matkou strasne sme sa sbyvalim snazili a nic po cca 1 roku som povedala ,bud budememat deti alebo nie a zacala som mysliet uplne inak a za 4 mes potom som ostala tehu no bohuzial 4mes.som potratila a popotrate som o 3mes ostala tahotna zasa a donosila som syna teras ma 12 rok.Vies velmi vela zien bolo okolo mna tehotnych velmi ma to trapilo ze ja nie ,preco ja,kedy budem mat ja,co mam robyt,preco ine maju a ja nie toto boli stale vycitky otazky viem presne ako sa citis porodila som ako 22roc.aj nieco 🙂musis pretat mysliet nato viem ze je to tazke ale skus🙂tie co ti stale pindaju malada si,uzivaj si,mas cas ty sama musis citit ci si nato pripravena 🙂 ja som ako pisem mala 22 aj nieco a nelutujem voooobec ze som tak skoro mala syna nevymenila by som to zanic nasvete🙂 no ja mam 34 rok a pred 2 rok.som porodila dcerku bolo to neplanovane sterajim mojim manzelom po cca 4 mes znamosti som otehotnela som vydata stasna manzelka a matka 🙂verim ze to pride a ze budes mat mimi🙂 bude vytuzene a budes ho milovat len musis nato trosku prestat mysliet 🙂🙂drzim vsetkych 10 🙂 prepac ak som ta urazila

vierocka888
autor
18. apr 2015

@maslenka47 na toto som uz odpovedala mime... my sa snazime uz skoro rok. Vsetky baby,co spominam su tehotne tak pol roka. Takze nie, nechceme dieta pen preto ze ich maju ini... to by sa dalo potom povedat o kazdej snazilke ze chce dieta lebo niekto iny ho ma.... 🙄

vierocka888
autor
18. apr 2015

@nelbublinka nie, neurazila si ma. Prave tvoja odpoved bola jedna z mala normalnych 😀 pride mi to tak ze baby co pisu ze si mam uzivat beru dieta ako pritaz, kvoli ktorej prestali zit. Dakujem ti za podporu 🙂

lucyzet
18. apr 2015

@vierocka888 nenapísala som, že máš čas na zakladanie rodiny, ale že máš čas to riešiť. práveže si myslím, že máš správny vek aj z biologického hľadiska. 😉

vierocka888
autor
18. apr 2015

@lucyzet ano,tvoju odpoved som pochopila 🙂 ved su baby co rodia v 16tich, bez zazemia, rodiny ci partnera.... dakujem ti za podporu 🙂

david93
18. apr 2015

objednajte si krásnu letnú dovolenku a tam sa možno zadarí, budúci rok už bude bábätko tu

vierocka888
autor
18. apr 2015

@david93 samozrejme ze aj na to sa chystame 🙂 vdaka za tip 😉

sorciera24
18. apr 2015

@vierocka888 za mna...psychika!...velmiv elmi robi svoje a potom to, co ams v halve, to sa aj deje...fakt to funguje.....bola som na tom podobne....mala som 24, ekd som sa vydala a chceli sme dieta.....a cim viac som na to ymslela, tym to bolo horsie....okolo same tehulky a my nic....).....zadarilo sa po polroku, ked som sa vykaslala na negativne pocity, smutok, naplanovala si ine aktivity...dovolenku, jazykovku, cvicenie, studium.....proste kadeco a v tom bum, otehotnela som....a moje krasne aktivity, sli bokom...chvalabohu 😀
ked sme planovali druhe...uz som vedela ako na to....v hlave som mala....ze otehotniem vo februari alebo marci....a dalej som to neriesila...ziadne zufale pocity a azvist! ätomu nesmises prepadnut)....zadarilo sa hned v tom februari....sama som bola v soku 😉
je to tazke sa zbavit tych ymslienok, viem....treba sa anstavitpozitivne...vyhodit zavist a smutok z hlavy a uzivat si pekne veci a ked to najmenej cakas to pride...
vek neries, je vysostne tvoja vec, kedy a ako sa citis an dieta, ci annmas....to je tvoja vec.... ja by som tiez nechcela dieta po 30tke........(tolko problemov , co vidim okolo seba u znamych...kazda druha umele....plus ine problemy....)....a takisto uz nechcem risit v 40tke slabikar, ci v 50tke ZRPS.....a je mi jedno, co si kto mysli.... svagrina ma 23....a ma problemy s tlakom....lekari jej odporucaju dieta co najrychlejsie.....
ja ta uplne chapem...len ty sa vykasli na okolie....uplne vsetkych a aj na MK...ved vidis, co tu je.....vzdy budu ludia, co ta budu presviedcat o svojej pravde a vyvolavaju v tebe neg. pocity...a ty tie nepotrebujes..... 😵 vela stastia prajem! 😵

vierocka888
autor
18. apr 2015

@sorciera24 no toto je najtazsie odoosobnit sa od toho a nemysliet na to. Dakujem ti za podporu. Snazim sa na to tolko nemysliet ale niekedy to na mna dolahne, teraz mi to ta svagrina pripomenula.... dufam ze sa nebudeme dlho trapit....

dandas
18. apr 2015

@rora asi tak hihi 🙂

vydrnik
18. apr 2015

Kazda tuzi po tom byt mamou.Tuzila som po velkej rodine.Lahko som otehotnela ale nedonosila.Ked mi bolo 26 zistilo sa preco memozem dieta donosit.Potom som bola dlho sama.Dceru som porodila v r.2006 a zo sucasnym priatelom-nastavajucim manzelom mame 9 mesacneho syna.Ato zme spolu 2 roky.A nelutujem.A zadarilo se par mesiacou co zme spolu zacli byvat.

vierocka888
autor
18. apr 2015

@vydrnik no my sme spolu uz skoro 8 rokov, 4 roky manzelia.... sme zdravi, zreli.... a akosi sa nedari. Verim ze nelutujes, je to isto krasny pocit 🙂

sophie1981
18. apr 2015

@vierocka888 my sme sa s mm zacali snazit o babatko ked som mala tiez 22r. ale zial, otehotnela som hned ale nasledoval potrat, druhy krat som otehotnela ako 23 rocna a zasa to iste....dostala som sa do dost zleho stavu, kedy som nevedela vlastne co chcem, kedy chcem a ako chcem,......tak som sa rozhodla zmenit prostredie a zivot...odisla som z dobrej prace, mm tiez, zbalili sme kufre a vycestovali do zahranicia...dali si bod, ze chceme domcek, zacali sme makat a sustredit sa na nasu buducnost na to ze to musime dokazat a splnit si spolocny sen bez pomoci inych...vlastnorucne sme nan zarobili a postavili tiez len my svojpomocne...a ked sme sa blizili k cielu nejako to zasa zacukalo mojim srdcom a skusili sme ci to pojde a slo to velmi rychlo a lahko.....porodila som ako 28 rocna, rok a pol sme dokoncievali dom a zatial byvali pri rodicoch, kedze mesiac pred porodom prveho babatka sme sa vratili nazad na svk a 30 som oslavovala uz v nasom dome aj s druhym babatkom v naruci......a teraz uz mame aj tretieho zlobra.....ale viem cim si prechadzas.....ta tuzba, tie brucha vsade okolo, tie kociky deti....mala som pocit ze vsetci maju deti, ze vsetci rozpravaju len o svojich detoch a ja nemam nic.....ale oplatilo sa cakat....teraz si to vychutnavam....tri krasne deti v dome postavenom s laskou a s milujucim muzom....drzim prsty, nech sa postasti aj tebe...zacni si splnat sny.....daj si nejaky ciel....a vsetko pride ako ma.....uvidis.... 😉

vydrnik
18. apr 2015

Nelutujem.deti su zdrave.priatel ma uz deti dospele.ale maeho maju vseci radi.nechali zme tomu volny prubeh.A keby som vedela ze bude vsetko oki.chcela by som este jedno.

monusik73
18. apr 2015

Viem ako sa citis ja som sa vydavala 21 rocna a teraz mam 25 rokov a babo nemam este myslela som si zo zaciatku ze vsetko pojde rychlo no bohuzial nie je to tak ked sme sa zacali snazit o babatko a nedarilo sa nam vyse roka chcela som zistit preco sa nedari tak gynekologicka ma vysetrila a povedala ze som poriadku akurat to mi povedala ze mi nemusia dozrievat folikuly ale ze pre istotu nech ide aj manzel na spermiogram a tam sa zistila pricina ze manzel ma znizeny pocet spermii no urolog povedal ze nic nie je stratene na otehotnenie staci jedna ziva spermia tak sme sa snazili dalej ja som brala vitaminy, hormony, manzel a nic teraz sme sa nato vykaslali ideme stavat dom takze myslienky budem mat niekde inde teraz ale je to tazke ale verim ze raz budem mamou urcite a urcite aj ty budes mamou len niekedy musi clovek na lepsie veci cakat 😉 🙂

vierocka888
autor
18. apr 2015

@sophie1981 to ma mrzi aky tazky bol ten zaciatok... ale aspon si si vychutnala viac to co prislo neskor. Krasne ste to zvladli 🙂 gratulujem k drobcom a dakujem za povzbudenie 🙂

vierocka888
autor
18. apr 2015

@monusik73 no asi si pockame na tie nase potesenia malicke 🙂 verim za sa nam to coskoro podari... ked si predstavim ze by som mala zacat so snahou otehotniet az v 30tich a nedarilo by sa nam 4 roky...takto ked zacneme skor, skor sa moze zadarit 😎

monusik73
18. apr 2015

@vierocka888 no my sa snazime zachvilku 3 roky ale mavam niekedy take dni ze to vzdavam ale potom znova si poviem ze nie nesmies to vzdavat musis bojovat ty budes mamou kolke zeny mali horsie problemy a ked nedufali sa im zadarilo takze musime verit 🙂 😉 aj mate vysetrenia nejake spravene a vyskusali ste nejake vitaminy?

petuskaa1
18. apr 2015

@vierocka888 ahoj nam sa tiez nedarilo zacala som uzivat inofolic rano a vecer 2 mesiace a otehotnela som skus ho

vierocka888
autor
18. apr 2015

@petuskaa1 ahoj,inofolic uzivam prvy mesiac. Zatial ale nepomohol. Zacinam aj s alchemilkovym cajom 🙂 snad zaberu 😉

vierocka888
autor
18. apr 2015

@monusik73 vysetrenia su ok, femibion som skusala ako prvy a tak stale dookola... uvidime kedy sa nam zadari...

monusik73
18. apr 2015

@vierocka888 niekedy je to aj tym ze clovek nato velmi mysli a psychika byva zablokovana a tym padom sa nedari a ked clovek nedufa alebo uplne vypne vtedy sa zadari ale niekedy sa neda aby clovek nato nemyslel

gapre
18. apr 2015

Ja som mala taketo pocity,ked som potratila.A ked som isla pri detskom obchode aj som plakala,a ani na deticky som sa nemohla pozriet.Tak niekto nie je pripraveny ani v 30.A ked to citis takto v 22 tak je to uplne v poriadku,kazdy je iny,A radu ako na to nemysliet nemam,ked budes tehotna tak potom na taketo veci uz mysliet nebudes 😉 ale odporucam ovulacne testy, ked si neskusala.Mne pomohli.Drzim palce.

petuskaa1
18. apr 2015

@vierocka888 davas si ho rano aj vecer,ktomu si davaj vitamin E ale aj tvoj muz

vierocka888
autor
18. apr 2015

@gapre tie som skusala. Ale nevydrzala som kazdy den testovat. Vacsinou som okolo stredu cyklu testovala ale nikdy som nemala dve silne ciarky. Asi sa skusim na to viac zamerat, nakolko mi zas zacina novy cyklus. Snad to vyjde. Dakujem za povzbudenie 🙂

vierocka888
autor
18. apr 2015

@monusik73 najtazsie je nemysliet na to... 😒

brita
18. apr 2015

@vierocka888 Ahoj, moja, poznam tvoju situaciu. Aj ked, povedzme, ze vekom som bola starsia nez ty. Vydala som sa v 26 a chceli sme hned, ale pockali sme si 10 dlhych rokov plneho smutku, aj zufalstva, nekonecnych vysetreni, chodeni po doktoroch a nespocetnych pokusov umeleho oplodnenia. Nakoniec sa podarilo cez umele, ale presne viem, co teraz prezivas, ked vsetci cakaju a ty nic. O psychike a veku nejdem pisat, to je stara znama pesnicka, ktora mne osobne lezie na nervy. Neviem, ake vysetrenia mas za sebou, ale ak len bezne u gynekologa, to je malo. My sme boli tiez akoze OK, obaja, kym sme sa nedostali do ruk odbornikom v centre asistovanej reprodukcie a tam uz sa zistovalo skutocne detailne a aj sa zistilo, ze vobec nie sme uplne OK ani jeden. Ja ti zelam, aby ste nemal skutocne ziadny medicinsky problem, len ti chcem poradit, aby si si dala na to pozor, aby si nezila v tom, ved nam povedali, ze je vsetko OK a ono nie je. Ja by som ti poradila vybrat sa do centra asist reprodukcie a nechat si urobit vysetrenia. Taketo vysetrenia vobec nie su drahe a budes mat istotu ty aj manzel. Odporucam Helios v Martine, alebo ISCARE v Martine, myslim, ze tie su na SK najlepsie. A moc drzim palce. 😉 😉 😉

vierocka888
autor
18. apr 2015

@brita dakujem, no uvazujeme uz aj my trochu nad tym. Uvidime, nechame tomu este chvilu a ak to aj napriek tomu nepojde, obratime sa na odbornikov.... som rada ze je tu tolko zien, ktore mi davaju nadej 🙂

brita
18. apr 2015

@vierocka888 Ale ano, nadej urcite je, neboj sa. Ono sa to nejako vyriesi. 😉 Dajte si nejaky cas, ako pises a potom tam zajdite. Nemusis sa nicoho bat. Doktor si ta gynekologicky pozrie, pozve ta na ultrazvuky, aby skontroloval, ci sa ti tvoria vajicka a zoberie ti krv na podrobny hormonalny profil, chlapovi urobia detailny spermiogram. Ziadne cenove palky to nie su ani nahodou.Budes ovela kludnejsia a budes vediet, co a ako, ver mi. 😉

vierocka888
autor
18. apr 2015

@brita dakujem 🙂 snad to ani nebude treba.ale pokial ano, viem kam ist 🙂