Výčitky po interupcii
Ahojte, neviem, ako mam začať s touto temou..chcela by som, či by ste sa so mnou nepodelili o pocity, ktoré ste mali po interupcii.Som mamička dvoch krásnych detičiek, a nemám to ešte potvrdené, ale všetko nasvedčuje tomu, že som tehotná aj napriek tomu, ako sme si s manželom dávali veľmi pozor, lebo tretie dieťa už nechceme. Neviem, čo mam robiť, lebo som už 6 rok doma na materskej dovolenke a už vážne nevládzem a chcela by som už mať taký "pohodlný" život..neviem, či viete čo myslím, skrátka môj syn má rok a milujem ho aj svoju dcérku,ale už dalšie dieťatko neviem, ako by som zvládla..aj psychicky, aj fyzicky aj finačne...bojím sa ale, že ked pojdem na interupciu, budem mať výčitky a že sa z toho zbláznim...viem, že je veľa žien, ktoré by chceli a nemôžu a ja môžem a možno aj som...ale každý mame svoje problemy a netreba ich porovnávať. Dakujem za reakcie, aj ked asi veľmi príjemne nebudú
Ja osobne som sa po zakroku citila spokojna, padol mi balvan zo srdca, ziadne vycitky, dieta som vtedy v ziadom pripade nechcela, mala som uuuplne ine plany. O inej moznosti som ani neuvazovala, s nikym som sa neradila, hned som to riesila. Hoci moj vtedajsi partner dieta chcel a dokonca ma poziadal o ruku. Dieta som mala po 8 rokoch, s inym partnerom, za inych okolnosti, planovane. Vela zavisi od okolnosti, od prostredia, od partnera. Ak to nie je z vlastneho presvedcenia, ale pod tlakom, verim, ze to poznaci psychiku.
boze zeny, ako si len vobec mozete mysliet, ze mate pravo rozhodovat o zivote niekoho ineho? Kde beriete tu drzost? Je to nezrelost ci len sprosta sebeckost? ..To,ze ma niekto dieta nepripraveny,neznamena,ze to dieta bude nestastne..dieta nevima materialne veci ako znak stastia,potrebuje matku ktora ho miluje a to je vsetko.. A ze sa to stalo 'nahodou'? Tak zena, ktora nechce dieta, robi vsetko preto,aby ho nemala-berie antikoncepciu plus pouziva kondom ako druhu poistku a vyhyba sa plodnym dnom...a nie ze si sexujete kedy chcete,nepouzivate antikoncepiu lebo od nej priberate ani kondom,lebo frajer ho nema rad a potom poviete,ze Neviete ako sa to stalo?... Ja to naozaj nechapem, keby to bola nejaka vysinuta bezdomovkyna alkoholicka co spi niekde v stane pod mostom a bola by znasilnena tak OK to sa este ako tak da pochopit.. ked dieta nechcem nesexujem a bodka... a ked to dieta pride, tak to beriem ako fakt a riesim situaciu a pripravujem sa na to, ked to dieta nenavidim a necitim k nemu matersky cit tak ho dam na adopciu .... ale interupcia?? Ze si znicim postavu, ze nebudem moct cestovat? ..to je sila veru takto rozmyslat... a co by ine matky dali za jedno zdrave dieta, pary ktore nemozu mat deti...
@miralama Ahoj,ja mám iba jedno dieťa lebo na viac sa necítim,pretože som nikdy viac detí nechcela,poviem ti úprimne nie som na to stavaná,rada cestujem,chodím na drink,do kina.Neviem ale myslím že v dnešnej dobe stačí aj jedno dieťa,je nezamestnanosť,ja sama som bola 4 roky nezamestnaná a bolo nám velmi ťažko pretože aj muž bol nezamestnaný a neviem ako by sme to zvládli z viacerými detmi.Ja rozmýšlam moc dopredu a predstavujem si vždy len to najhoršie a preto aj s počtom detí som opatrná,ale rozhodnutie je iba na tebe a nikto ťa nemá právo odsudzovať akokolvek sa rozhodneš.Prajem vela šťastia.
😕 😕 😕 😕 citam prispevky anechapem......dala som si dieta vziat,aby som sa mohla vyspat,chodit na drinky.. ????haloo??a co tak predtym,ako si zasexujem ,poriadne porozmyslat????myslimze v tejto dobe je veela alternativ,ako sa chranit a nie nechat to na manzela,ved on si da pozor..to na biologii vas neucili,ako vznika novy zivot???
@sabrinana ked dalsie dieta naisto nechces, sposobilo by vam financne problemy, neumoznilo cestovanie a popijanie drinkov, asi by bolo dobre pouvazovat o sterilizacii .. takto sa to vzdy moze nejako stat a ked to dopredu vies ze by si sla na potrat, je odsudeniahodne s tym nic neurobit ked sa to este da
@awamys cítila si sa spokojná po zákroku.... takto si to sem formulovať určite nemusela, sorry.
Je to založené ešte v septembri, takže by bolo dobré to zamknúť, nie je to aktuálne,,,,ktovie ako sa nakoniec rozhodla.....
@sabrinana to som pochopila ze si nebola, ale dvojzlozkova kobinovana tabletka ktora sa najcastejsie predpisuje ma 91% spolahlivost pri typickom pouzivani, kondom 85% ... takze s detmi treba ratat a nepovazovat to za vylucenu vec
O nieco lepsie je to s tymi implantatmi co sa davaju pod kozu, tam je to uz vyssia spolahlivost nez sterilizacia, mirena je na tom tiez dost dobre ... takze ak niektora s tych moznosti, to sa uz da povazovat za takmer 100% (99,8 resp. 99.95%)
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birt...
@fidka79 nebudem reagovať na tvoje slova,ako,že som to dopustila,že som otehotnela,,,,a bla,bla,,,,reagovala som, len na temu,a chcela som,aby sa nastavajúca mamička správne rozhodla,nie ako ja,a ak jej moje priznanie pomohlo a ona si babo nechala,tak som rada,za svoju omylnosť budem a som sudená ja.Nič nevieš o mojom živote,tak si tie uštipačne poznámky nechaj pre seba!
Môže žena a dokonca už matka o takomto niečom vôbec rozmýšľať?????????????????????? Práve teraz
po strašnej udalosti v Paríži všetci odsudzujeme ten strašný čin,zabíjať nevinných . Interupcia je niečo iné???Človek dokáže zabiť cudzieho človeka -je to strašné zverstvo,čo je potom to, keď žena dokáže zabiť vlastné dieťa,kus seba.
Vôbec nechcem moralizovať a už vôbec nikoho odsudzovať na to nemám žiadne právo,len si uvedomme na čo máme rozum a slobodnú vôľu.Dieťa je dar.Poznám rodiny s piatimi,šiestimi aj viac detičkami a fungujú, úžasne sa ľúbia,tolerujú a nemajú ani outfity z netu.Nepoznám osud dieťatka tejto mamičky,ale dúfam,že sa rozhodla správne. 🙂
@kukucka12 je to vzdy individualne...ja som to nikdy neurobila,mam za sebou tri spontanne potraty a tri mimouterina...ja som jej uz uvode odpisala, ze ona urobila dobre..vôbec nebola pripravena na materstvo...chcelo to len viac zodpovednosti...nech nas boh sudi, nie jeden druhého...
Ja som počula jednu veľmi peknú myšlienku: Radšej o jedno dieťatko viac ako menej. Dieťatko je dar a aj keď je veľakrát situácia krkolomná, treba si povedať že nic netrvá vecne a aj zle časy pominu a slniečko znovu zahreje. Nie je nic krajšie na svete ako úsmev dieťatka.
@ivivaiveta kto nebol pripraveny na materstvo?Ved ta mamicka uz ma dve deti,to treba pred narodenim kazdeho dietatka absolvovat nejaky kurz a vhodne sa pripravit?Nemame to niekde vo vnutri?Svedomie a srdiecko 🙂
neviem štatistiku, ale podľa mňa je veeeelké percento detí neplánovaných, alebo prišli skôr ako bol plán alebo boli dvojičky, ked plán bol jedno, že? veď to by sme na potrat išli skoro každá potom 😒 a argument, v dnešnej dobe, je úplne smiešny, lebo v histórii ľudstva nebol ešte nikdy taký blahobyt ako je v tej slávnej "dnešnej dobe"
poznám ženu, ktorá mala 5-te dieťa nasilu (lebo viera) a nikdy si k nemu nenašla vzťah, dieťa tým trpí celý život...
vychovala, postarala sa úplne vzorne, ale nikdy si nenašli k sebe vzťah aký má napr. so staršími deťmi
tehotenstvo pretrpela, ku bábätku mala doslova odpor... je to ťažké, ani silný veriaci to nemusí zvládnuť
@david93 poznám veľa mám,ktoré veľmi túžili po dieťatku a pár týždňov po pôrode som sa s jednou stretla na lyžovačke a keď som sa pýtala na dcérku,tak mi odpovedala,,,,že musela už od nej vypadnúť,lebo to je hrozné,vždy ten istý kolotoč,,,nie je to v našej hlave?Samozrejme každý sme inak stavaný,či fyzicky ,či psychicky,ale je to hlavne o prioritách a spôsobe/moderne povedané štýle/ života.Ja si nemyslím,že inetrupcia by mala byť,,tabu"len pre veriacich rodičov,ale dotýka sa morálky a ľudskosti každého človeka.
Šokuje ma,keď mama dospievajúcej dcéry/samozrejme aj otec tu má zastúpenie/ namiesto rozhovoru a nejakej prípravy do života,zoberie dcéru k lekárovi a dá jej predpísať antikoncepciu,veď čo keď...
Jeden veľmi múdry človek raz povedal: "nejako si vsimam, ze všetci, co su za interupciu, sa uz narodili..."
Vezmi si to z druhej strany - ze sa jedna o tvoj život. Chceš zit, alebo zomrieť? ...
Drzim palce...asi by som tiez isla na interupciu, ale ako sa poznam, rozhodla by som sa nakoniec srdcom...nie nadarmo sa hovori, ze matky su obetave...ty si aspon mala sex...co taka Maria a Jozef🙂
Cas plynie rychlo, ani sa nenazdas a bude v skolke a Tebe bude smutno za tymi okamihmi, ktore sa Ti niekedy zdali nekonecne🙂
@nasta55 Ja som povedala že som nikdy nechcela viac detí ako jedno a preto sa chránim aby som nešla na interupciu,pretože si uznám že na viac detí nemám,radšej mám jedno a dám mu všetko,ako mať štyri a pozerať sa ako hladujú a žobrať potom v telke !!!!! Mám tolko detí kolkým viem poskytnúť pekný život,vzdelanie,dovolenky atd.Nech si má každý detí kolko chce ale aj v mojom okolí ich majú viac a odo mna potom žobrú oblečenie a neviem čo.Takže to je moj nazor iba a ja sa nestarám či niekto chodí na drinky alebo nie,myslím že nie je tam nič zlé ísť po práci na jeden drink 🙂
@sabrinana zle na tom nic nieje, ale ked uprednostnim potrat pred drinkom 🙂 tak to je uz na zaplakanie, ja som otehotnela svojou hlupostou mladucka ani raz ma nenapadla interupcia, samozrejme pomahali mi rodicia a bolo to velmi velmi tazke niektore mamicky fakt sa mozu stazovat tak ... ale neskor ked uz som bola samostatna a nasla si super priatela, zatuzila som po druhom, som stastna ze ich mam.A viem aj ked sa chranim clovek nikdy nevie ale nechala by som si aj tretie aj ked by to bolo tazsie financne aj inak, uz by som potom riesila sterilizaciu takze ak niekto aj ked vie ze sa moze stat aj ked si dava pozor sa neda sterilizovat, ale rozmysla o potrate je to smutne. Neviem dieta ked je male niak nevnima super oblecenie a dovolenky, ale skor milujucu a nehadajucu sa rodinu a stastnych rodicov tak len tolko 🙂

@radovanko3 tak krasne si to napisala...az sa mi tlacili slzy do oci...ten materinsky pud, zachranit a chranit je v kazden zene, ktora ma srdce...a po pravde je mi luto vsetkych zien,ktore interupciu podstupili a lutuju....ja viem, ze ja by som sa zblaznila...cely zivot by som si to vycitala...a aj to,ze som svojim detom zabila surodenca...my mame jedno dietatko, už slecnu 7 rocnu, ale ked budeme mat dalsie dve, urcite sa budeme chranit...