icon

Z rodinych dovovod musim ist na potrat

annamaria245
2. feb 2022

Viete ako to chodi s potratom? Z rodinych dvovod musim ist na potrat .. su podla vas nejake tabletky nato ? Čo predpiše gybekolog ? 🤷‍♀️

vikisukik
2. feb 2022

je to plne tvoja vec, no musis byt ty s tym vnutorne zmierena, ze by si sla na poptrat a nie len pod tlakom okolia, to by si si podla mna potom mohla vycitat do konca zivota

kiki68
2. feb 2022

@annamaria245 vo Viedni sa to robi co viem tak, ze daju tabletku a poslu domov. Rovnako riesia zamlknute tehu, daju tabletku a poslu domov, do 5 dni sa mas vycistit. Viem, ze pre zamlknute tehu je to zadarmo, co stoji potrat netusim. Par sto eur to bude urcite , aj na sk to stoji podobne.

deti95060810
2. feb 2022

nadpis je úplne na h***o... ale ja viem že to zmenil admin - zmení a ani nevie o čo sa jedná...🙄

zuzinabila
2. feb 2022

@annamaria245 skontaktuj sa s Poradňou Alexis, poskytuju bezplatne poradenstvo

nykkushka
2. feb 2022

@zazvorka87 prepáč, ale tým, že jej budeš posielať nejaké linky (neviem čo tam je, neotvorila som to) jej vôbec nepomôžeš. Nesnaž sa každého presvedčiť na tvoju stranu. Autorka si myslím je vedomá následkov, fyzických a hlavne psychických, takže ju nechaj tak, nech sa rozhodne aj keď inak ako by si sa ty.
A radšej nech ide na UPT ako sem za pár mesiacov rokov písať ako je nešťastná lebo nemá z čoho živiť dieťa, domácnosť a pod. Alebo ako ďalšia, čo tu zverejní číslo účtu a bude pýtať peniaze, stravu oblečenie, lebo počúvla múdre ženy na MK a dieťa si nechala.
Nevieme nikto v akých podmienkach žije , takže si tieto somariny odpustí ✌️

kris_tin257
2. feb 2022

Nie je to nič hrozne, prídeš na kliniku prípadne so nemocnice urobia všetky vyšetrenia dajú ti celkovú anestéziu zaspíš zobudíš sa a za hodinku ideš domov 😊 potratove tabletky myslím že u nás ešte nie sú chcela ich zaviesť SaS ale neprešlo to.. ale nie som si tým úplne istá

gazpalm
2. feb 2022

@annamaria245 zqvolas si na kliniku,kde to robia,vypisete hlasenie o potrate,do 8 tt je to "miniinterupcia" urobia vysetrenie,vezmu krv , daju anestezu ,za pol hodku ta zobudia a hodinu a pol lezis ,prepustia ta domov ,mozes tyzden krvacat ako pri menstruacii ,po 3 tt kontrola ,suma cca 300 e .

tosomja
2. feb 2022

@annamaria245 nezostaneš v nemocnici. Ráno prídeš, o tri hodiny si doma aj s cestou. Nemám skúsenosť priamu, ale čo som bola u jednej gynekologicky, tak vedľa ambulancia mala tri postele a brali ich tam ako na páse. 😑 dokonca ani zvlášť na sálu ich nebrali, len do vysetrovne. Joj, zlý zážitok toto vidieť a počuť 😒 neodhovaram, je to každého vec, a stoji to okolo 300e plus ešte predoperacne si platíš sama.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
petrad15
2. feb 2022

@tosomja fúúú to fakt? Som si myslela, že sa to teda robí normálne na sále a nie len na vyšetrovni. Musí to byť veru hrozný pocit, neviem a nechcem si to ani len predstaviť

luccija
2. feb 2022

@babulkomale su to idioti ja neviem za čo sú platení polka príspevkov denne skomolena

luccija
2. feb 2022

@annamaria245 koľko máš rokov?robí sa mininterupcia poobede ideš domov.Gynekolog Ti to vysvetli
@zazvorka87 je to jej vec nepáči sa mi, že tu dávaš videa a nie prvý raz.Kazdy má svoj život, zodpovednosť.

nykkushka
2. feb 2022

@zazvorka87 nie, nepozrela som si to video, pretože takých "aktivistiek" ako si ty mam plné zuby a videla som čo všetko dokážu ženy ako ty jedným "nevinným príspevkom". Nie je to prvý príspevok, kde sa snažíš ženu presvedčiť o opaku, aby na UPT nešla.
Opakujem sa, každá jedna žena (aspoň väčšina) si až moc dobre uvedomuje, čo interrupcia obnaša, či už po fyzickej ale hlavne psychickej stránke, takže je nevhodné ukazovať jej tu také videa.
A áno, získa dieťa, nezabije maly ľudský plod, ale asi nechce žiť tak, že bude nútená odtrhnúť si od huby, počítať každý cent, vysvetľovať dieťaťu, prečo nemôže ísť na školský vylet, prečo nosí obnosene veci, prečo nemôže mať hento a toto.
A nechoď na mňa s rečami, že peniaze nie sú všetko a kde je láska, ide všetko, je doba kedy peniaze sú dosť dôležité a keď ich človek nemá , je v riti.
Takže áno, pre mna sú tvoje reči somarina, keď nemáš ako autorke poradiť k veci, tak radšej mlč...

sparrows
2. feb 2022

@reaan “dieta si dovolit nemozes, ale potrat ano?” Potrat je lacná záležitosť oproti dieťaťu

prvecominapadlo
2. feb 2022

@zazvorka87 ale ale, co to nevidi moje oko modrave, ludsky zivot ma podla teba nevycislitelnu hodnotu, kazdy jeden? A co ten tvoj nedavny vylev, v ktorom si slovakovi vrazdiacom v irsku zelala trest smrti, dovolim si citovat " trest smrti pre takych ludi, bezpodmienecne" lebo "ja nelutujem vrahov"? Postradam v tvojom postoji konzistentnost.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
sparrows
2. feb 2022

Niekoré ženy by sa mali nad sebou zamyslieť. Autorka napísala, že si dieťa nemôžu dovoliť. Kebyže sa rozhodne pre adopciu, zase ju budete presviedčať , aby si ho nechala, že “dieťa patrí k matke” a neviem aké podobné bludy. Kebyže si dieťa nechá a o pár rokov píše, že nemajú čo jesť, tak by ste ju zhejtovali, že načo si robila decko, keď sa nevie postarať. Ako naozaj, nestarajte sa a nesnažte sa emócionalne vydierať ženy, pre ktoré je to už takto ťažké.

prvecominapadlo
2. feb 2022

@zazvorka87 Fiha, a kto si ty, aby si urcovala, kto ma pravo zit a kto nie, to je trosku aj ruhanie, nie? A vies sa pri tom rozhodovani opriet o nejaku pasaz z Pisma? Lebo samozrejme, niektore ciny su neospravedlnitelne, ale na to uz mame svetske sudy, aby rozhodli a trestali.

gazpalm
2. feb 2022

@zazvorka87 ako mna to videjko teda vobec nedojalo,neviem kazda sme ina ,chce ist na potrat ,nech ide, cim skor a neviem preco tu riesia citove vydieracky o tom aby nesla ked sa pyta nieco ine ako " pomozte sa mi rozhodnut ,ci si to mam nechat "

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
prvecominapadlo
2. feb 2022

@zazvorka87 ty vazne postradas akukolvek sebareflexiu, ved ty tu stale vykrikujes, ze nemame pravo urcovat, kto ma pravo zit, nekompromisne a bez vynimiek, a zrazu v inej situacii a kontexte sama seba pasujes prave do pozicie sudcu a rozhodcu. To, co ten clovek spravil, je neospravedlnitelne, napriek tomu ak tvrdis, ze kazdy clovek ma pravo na zivot, nezabudni vzdy dodat, ze samozrejme sama osobne mas vlastne ponimanie na to, kto si to zasluzi. A pripomeniem uz len, ze Stary zakon prekonal Jezis Novym zakonom, v ktorom lasku a odpustenie povysuje nad vsetku pomstu a odplatu. Skus na sebe trosku popracovat, Pan ti casom tvoju malomyselnost urcite odpusti

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
prvecominapadlo
2. feb 2022

@zazvorka87 Ale ale, co na to list Rimanom 12:19? Stale hovorim o tvojom postoji. Ty sa citis povolana jednym ludom prikazovat ctit zivot za kazdych okolnosti, a druhym dychom sama nemas zabrany inym ludom toto pravo upriet bez mihnutia oka. A to nieje tvoja kompetencia, ani jedno ani druhe. Alebo mas zo seba pocit, ze ty si Pan? Neboj, aj s tym sa da nieco robit😉

prvecominapadlo
2. feb 2022

@zazvorka87 Kde konkretne sa zastavam vrahov? Vravim, ze to co spravili, je dobre? Vravim, ze nemaju byt potrestani? Kludne sa vratte par statusov vzad, kde vravim, ze na tresty mame svetske sudy a tie svatske sudy ma vynasat Pan, a nie vy.
A skuste zacat argumentovat ferovo, toto vam zozerie mozno Jozko z vasho valala. Alebo som vas precenila a je to nad vase mentalne schopnosti?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
2. feb 2022

@zazvorka87 ty čo pôjdu na potrat, budú zatratení ?

janulik2008
2. feb 2022

@prvecominapadlo s ňou sa neoplatí púšťať do reči, ona má svoju pravdu a o inom nechce počuť

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
prvecominapadlo
2. feb 2022

@zazvorka87 Ulohou krestana nema byt sudenie, ale viac chapat, odpustat a milovat. A zit Pismom nie za klavesnicou pocitaca, ale v svojom srdci a v kazdodennosti. Sudit, co je dobre a co je zle, ma pravo iba Boh - ci uz sudit zeny, ktore interupcie podstupia, alebo ludi pachajucich hriech.