Z rodinych dovovod musim ist na potrat
Viete ako to chodi s potratom? Z rodinych dvovod musim ist na potrat .. su podla vas nejake tabletky nato ? Čo predpiše gybekolog ? 🤷♀️
@mess123 predpokladam 5 tyzden
@annamaria245 v Bratislave som počula že už v nemocniciach majú tabletky ktorá ťa sama vyčistí a nepotrebuješ kyret ale neviem ci to platí aj keď chceš sama podstúpiť potrat a plod žije.. Používa sa to vtedy, keď žena potratila aby sa vyčistila sama teda a nebol nutný kyret
@annamaria245 chemický resp. tzv. tabletkový potrat je na Slovensku nelegálny. Najbližšie ho robia v CZ a len počas hospitalizácie kedy je žena sledovaná personálom. Je možný max. do 63 dňa tehotenstva. U nás je legálny iba chirurgický potrat - nie každá nemocnica resp. gynekológ ho vykonáva - kontaktuj svojho gyn. mal by maž zoznam takýchto zariadení.
@alenah31 a ten zakrok ako prebieha ? A ake su možnosti ?
@annamaria245 myslíš ako prebieha potrat? Závisí od týždňa tehotenstva. Treba čo najskôr potvrdiť tehu u gyn. a ak si rozhodnutá nech ti odporučí kam máš ísť. On ti všetko vysvetlí. Len upozorňujem - budeš si to platiť.
@alenah31 to hej každopadne budem kontaktovat gyng. To je mi jasne že to nebude lacny špaz 🙈 musim to prediskutovat z lekarom
@alenah31 to je mi luto my sme to nečakali tiez ale teraz si to dolovit nemôžme 🥺
Len som sa chcela vyhnut nemocniciam .. som myslela že su nejake tabletky alebo podanim nejakej injekcie alebo niečo 🤷♀️🤷♀️
@annamaria245 určite smer gynekológ. Ja ti kázanie robiť nebudem - ak si rozhodnutá do toho ísť priprav sa na prípadné komplikácie (nemusíš už otehotnieť) a hlavne výčitky samej sebe - tie padnú asi na každú.
@alenah31 to hej áno to viemsom si toho vedoma
@annamaria245 ani pri tabletke by si sa nemocnici nevyhla. Skús si napísať o info do najbližšej nemocnice v CZ - ale je to drahé.
@alenah31 nahodou neviete chodim ku dr.langovej neviem ci ju poznate .. či nemate skusenosticči take ona robi
V Cesku su nejake take moznosti, u nas je to zakazane etickou komisiou Ministerstva zdravotnictva, pravidelne to niekto napáda, ma to asi nabozenske pozadie resp. aby sa to nezneuzivalo. Malo by to byt skor na docistenie pri spontannom potrate ako na interupciu. Lekari maju urcite postupy,ktorych sa musia drzat
@annamaria245 nie netuším, nepoznám ju. Ale zbytočne máte takto zisťovať - priamo ju treba kontaktovať.
@alenah31 ano hej urcite jej zavolam ďakujem za info
A to, ze si to teraz dovolit nemozete kvoli nejakym dovodom ste pred tym nevedeli ako si otehotnela?
Ahoj nechcem ťa súdiť nič také chápem že si v ťažkej život.situácii ale nechceš si to len predca rozmyslieť? Dieťa to je to najkrajšie stvorenie dar od boha❤potrat obnáša aj množstvo rizík v budúcnosti budeš chcieť mať bábätko a nebudeš ho moc mať.vies ako by si to lutovala ako si to budeš vyčítať?Všetko sa dá keď človek keď chce ja som v ťažkej životnej situácii každý deň a mám dve deti a som za ne vďačná
Treba zavolať gynekologycke, čo a ako. Ta ti vysvetlí aj možné rizika. Je to tvoja vec, ty vieš čo robíš , prehovárať ťa nebudem.
@vladkabalazova je to jej vec. Asi fakt si to dovoliť nemôžu.
@annamaria245 nabudúce skús tabletku PO, ak sa stane nehoda a nechceš bábo. Nedoporucujem ju, nedala by som si ju ale lepšie jak potrat asi.
@annamaria245 nechápem kto premenovava stále tie nadpisy aby to bolo zaujímavejšie... Ani čítať nevedia asi keďže neraz to zle opravia
@annamalaga samozrejme že je to jej vec ja som chcela len poznamenať nato že mi bývame tiež nie dobre mame unimobunku v ktorej je jedna miestnosť a vyzijeme sice v malom ale slušne a dieťatko by som si nikdy nedala vziať sama premna to je ako vražda!lebo je to tak ako keby som si niekoho najala na vraždu aby vo mne zabili to malé nevinné stvorenie a ešte za to aj zaplatím peniaze...ano samozrejme je to jej vec každý rozmýšľa inak
@annamaria245 V nadpise nechcem a v popise musim? 🤦♀️ Dieta si dovolit nemozes, ale potrat ano? Ze na to mas vobec odvahu a svedomie. Na sposoby ako neotehotniet si mala mysliet skor. A co spravis ked do roka budes znova "v tom"? Zasa si sem prides po radu? Jaaj, nie, ty uz budes vediet co...
@reaan to zmenil admin, a na uplny opak 🤦😂

@annamaria245 podľa toho v akom týždni si