Koľko máte stupňov v byte počas horúčav?
Zaujímalo by ma kolko stupňou mate v byte pri týchto horúčavách - kludne aj s klimou či bez. A ako fungujete? Ak máte klímu tak na kolko stupňou chladite byt ked je vonku 38?
Vonku v tieni mi teplomer ukazuje takmer 38°C. Dnu v byte máme momentálne 29°C. Klímu nemáme. Máme dva väčšie ventilátory, ktoré v izbách striedame. Ale zdá sa mi, že ani to veľmi nezaberá😅 Máme však vonkajšie žalúzie, čiže na tej strane, kde práve svieti slnko, sú žalúzie úplne stiahnuté. V noci vetráme - okná dokorán a aj tak sme ráno mali v byte 25,5°C. Nenormálne teplá noc bola a na dnes je nočná predpoveď 29°C😨 Keď je to už na nevydržanie, tak idem pod sprchu, čiže tento týždeň som pod sprchou asi tak 5-6 x denne🙈 Pomáha mi aj častejšie umytie tváre chladnou vodnou a chladná voda na predlaktia rúk.
klimujeme obyvacko kuchynu a dvere do spalne otvorene, cely den windfree na 24 stupnov, je to tichucke, jemne klimovanie. vonku 38. v chodbe neklimovanej 27
dom s klimou, vsade je nastavena na 25... a ide nonstop windfree ...nemam rada ofuk z klimatizacie
Vonku 40,2 a vo vnútri príjemných 24. Ale máme klímu.
Svokrovci nemajú klímu a ani nechcú a v byte 32 stupňov. Idú umrieť ale nechcú si dať rolety, závesy, klímu ani žalúzie. Nechcú tak nechcú. A o peniaze vôbec nejde.
dom bez klímy, dnu 27,1
von 37 st.
Dom bez klimy. Vonku v tieni 37, dnu 25, v podkrovi 26.
Cez noc mame okna dokoran, zatvarame az rano, ked sa von otepluje. Cez den nevetrame. Nemame este dokoncene vonkajsie zaluzie, bolo by to lepsie 👍
@anonym_autor 29,9 a to podchvilou klimujem
Klima od rána, máme cca 25,5.
Bez klimy by som odpadla (realne, mám s tým problem).
Vonku 40. Juh Slovenska.
@anonym_autor ja pustam klimu na 23-24 stupnov, nikdy nebezi cely den, ale bez klimy si to uz neviem predstavit, asi by som sa uvarila vo vlastnej stave. Pri tychto teplotach sa uz byt nijako inak vychladit neda a mne velmi vadi ventilator, tak ze ten som uz davno vyhodila.
Orava bez klímy momentálne máme v obývačke 25,2
@anonym_autor
Je len jedno pocasie...ked vy mate teplo my mame zimu nam tiez teraz bezi klima - ale na kurenie bez klimy bolo vo vnutry 10C a teraz je 21 C
Pozdrav z Australie
Máme klímu, ale nechávam tu okolo 25,5-26 stupňov, nejde celý deň, máme tu malé deti, čiže ide vždy len tam, kde sa nezdrziavaju, máme dve jednotky. A vonku 38
Dom ..vonku 41 bez klímy ráno 28.5, klimu pustam na 25, vonku som bola iba vyvesat prádlo
@anonym_autor
Je len jedno pocasie...ked vy mate teplo my mame zimu nam tiez teraz bezi klima - ale na kurenie bez klimy bolo vo vnutry 10C a teraz je 21 C
Pozdrav z Australie
@anonym_f9f6e1 dnes mi tam priletela teta domov.Akurat mi volala, že prišla z najvacsieho tepla na SK do najväčšej zimy v AUS😀
bez klimy 27 , nechcela by som klimu , v podstate na tu moju ekzemom skušanu pokožku ani náhodou, som rada že je to v klude
všetky možné návody ako ulahčit si život v tomto teple dodržiavame a dá sa
vonku mimo tien ano padam totálne na hubu ale doma to dávam / me v pohode
je proste teplo ...
Dom bez klimy. Vonku v tieni 37, dnu 25, v podkrovi 26.
Cez noc mame okna dokoran, zatvarame az rano, ked sa von otepluje. Cez den nevetrame. Nemame este dokoncene vonkajsie zaluzie, bolo by to lepsie 👍
@margaretka_ tie vonkajšie žaluzie som neverila ako to vie pomôct
Nás byt ma vlastnú klímu ,23
Cele dni mame otvorené okna terasu a zatiahnutú markizu ,deti keď pridu na návštevu vždy povedia konecne sa vyspia v chládku
@margaretka_ tie vonkajšie žaluzie som neverila ako to vie pomôct
@sara07 určite vie pomôcť každé tienenie, my sme v dome a nemáme terasu, čiže mi svieti najväčšie slnko do kuchynského okna 8-13. Dávam pred okno veľký slnečník a veru je tu teplo pomalšie. Mám to odskúšané ešte pred tým, ako namontovali klímu

V byte 26 st., bez klimy. Vetrame v noci a rano zatvárame okna.