Koľko máte stupňov v byte počas horúčav?
Zaujímalo by ma kolko stupňou mate v byte pri týchto horúčavách - kludne aj s klimou či bez. A ako fungujete? Ak máte klímu tak na kolko stupňou chladite byt ked je vonku 38?
Nemám klímu. Zatiaĺ 28 st. Poobede zapnem v obývačke ventilátor a v noci spím pri otvorenom okne nahá pod plachtou.
Bez klímy stary dom 25°c v pohode sme
V dome bez klímy 29,6 stupňov, von 34,8
v byte bez klimy, 27 st.
Byt bez klimatizacie momentalne vonku 32, vnutri mi ukazuje 28.8… ale teda neviem, nohy mam studene 😀
Od PO máme konečne klímu je nastavená na 23-24° bez nej máme aj 30°. Problém u nás je že spodná časť balkóna je blech a horná sklo a to ptm na balkóne máme aj 50° a to nám šlo dnu do obývačky. Ale tomu už vďaka klímy konec
Vonku 33, vnutri prijemne, neviem presne, ale na prizemi sme, tu sa tak skoro nenahreje.
@anonym_autor Byt bez klímy,v obývačke 25,6st.
@anonym_autor Panelákový byť bez klímy 28 Stupňov, vonku je 38, Máme zavreté okná, zatemnené vonkajšími žalúziami. Otváram okolo polnoci, o 6 ráno zatváram. Dnes bola mimoriadne teplá aj noc. nestihlo sa moc vyvetrať.
@anonym_autor tak zalezi aj asi, ako je otoceny byt, ak na vychod, juh, zapad, tak to bude tazke bez klimy vydrzat a dosiahnut pod 30, mali sme obyvacku a kuchynu na JZ a tam bolo 29 v horucavach, ale nie takychto. S tym, ze sme vetrali ako besni v noci a aj tak to nevychladilo, lebo betonova dzungla. Ale potom zavriet okna rano a zatiahnut zaluzie, zavesy.
Tu v dome, kde je obyvacka na SZ, a mame vacsie presahy strechy, od susedov nam tieni ich vysoky dom, tak mame 24,8 teraz a to som robila harule. Z JV mame jednu izbu a tam zatial tienime len scasti, nemame tam zaluzie a ani zaves, ale je to v rieseni 😆, hore je takto spalna a tam je najteplejsie veru. Ale vecer po 20:30 otvarame krizom a tu sa to pekne vychladi, aj na 20 stupnov, hlavne na prizemi a rano zase zatvarame a tienime, kam aktualne svieti slnko. Zateplujeme teraz, tak sa uvidi, ale zit sa tu da normalne oproti panelaku. Ale bola som vesat pradlo a som skoro vonku umrela.
My sme si ani nedavali tie vonkajsie zaluzie, sme usudili, ze na nase pouzitie, ked ziadne izby nemame vyslovene na juh, tak ani netreba. Ale zato v zime mame viac kurenia. Je takto hlupo postavena cela ulica. Ale zas, 2 mesiace v roku je hic a 10 mesiacov kurime pomaly, vsak v maji sme este prikurovali 🫣.
Nemám klímu. Zatiaĺ 28 st. Poobede zapnem v obývačke ventilátor a v noci spím pri otvorenom okne nahá pod plachtou.
@anonym_5390f5 hmm , nahá....🤤
@anonym_autor klíma na 24 a 23 teraz som bola vonku a v tieni 40 stupňov a o 11 na priamom slnku bolo 50 teplomer nestíhal
@anonym_autor mám dieťa klímu nenechavam pustenú celý deň ale v intervaloch keď sme vonku alebo spi. Snažím sa nepresiahnut 26 ale som na prízemí ..
@anonym_autor
Nepouzivat AC je znak hrdinstva na MK
V byte mame 25, vonku je 36. Od rana ale fici klima nastavena na 23.
Dom 25 stupnov ,chladit sa chodim do pivnice+mam ventilator.klimu neznasam
vonku je 34. v byte mám 29
klimu zapnem zajtra a pondelok na chvíľu kebyžo to šlo hore…
@anonym_autor
Nepouzivat AC je znak hrdinstva na MK
@anonym_20e13b ja klimu doslova neznesiem
Spalna nastavena na 22, obyvacka 24, otvorene dvere do zvysku bytu. Na spanie vypnem spalnu a necham v obyvacke bezat na 23.
@anonym_autor My bývame síce v dome ale máme vnútri momentálne 31,5 stupňov, vonku je 39 a nemáme klímu.
Je to hrozné teplo.
Byt, prvé poschodie, zatvorené okna a stiahnuté žalúzie. Vetram len v noci a mame 30 🤦♀️
Dom s klimou 24 st... vonku je 34 st.

Klímu mám nastavenú na 25, teplota, v byte ukazuje 26. Von chodím po 19.