(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka To "ý" ti bolo vytknuté z dôvodu, že si označila cudzincov ako hrozbu ochorení, ktoré nám vraj prinášajú do mesta. Ak delíš ľudí podľa rás či náboženstva v súvislosti s ochorením, tak som len slušne doporučila, že by bolo fajn, keď už sa oháňame rasami a podobne, ovládať slovenčinu, a nie mať 3 chyby v jednej vete.
@aristka no tak to si ma teda necitovala moja pekná....a ty čo sa do toho miešaš? to som si s tebou písala??? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .... nádchy z alergie moja....nie normálnu nádchu....ty čo sa miešaš do každej diskusie??? to už ale nie je v poriadku čo robíš....počuj moja? A nie si ty tak hneď pri zrode tých vakcín, keď tak fanaticky zastávaš ich používanie? Hmmm ???? 😉 😉 ..... inak ty si fakt perfektná, klobúk dolu....ty na jednej strane tu popisuješ ako my prijímame karcinogénne zložky, či už v jedle alebo vzduchu, spomínaš tu umelé vitamíny.....ale hlavné je, že tu zastávaš používanie vakcín 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .... a tie sú prírodné, že?úplná vitamínová prírodná bomba 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .... ty musíš byť vždy a všade....neuveriteľné....super....palec hore nad tvojou húževnatosťou...
@tanapeta .......no tak by si si mala pozrieť aj iné témy ,kde sa aj ja čudujem odkiaľ poniektorý berú tie plátky a vedala by som menovať ....takže to nechajme tak ..lebo zas sa toho niekto chytí a bude o mne celá ďalšia stránka .... emoticon .... toto som skopírovala od vieš koho 😉 to opäť písala o sebe....aj vo ´´v´´ v úvodzovkách bolo dobré....to mysleli akože mňa 😀 😀 😀 😀
@abbey1 ja ti nestíham ,debatujeme v inej téme o týchto veciach a je mi jedno aké hrubky ja som sa strojopis neučila a nikoho tu za to neopravujem ..toto nie sú témy o hrubkách ,ale o očku a ak ma chceš kritizovať za hrubky pokračuj v téme ,kde sa to stalo ,tie hrubky tam stále mám ...takže daj niečo o očku k téme ...
@aristka no tak moja pekná takto, ty mi tu nepíš že som mimo....lebo by som mohla začať aj ja,Ok? píšeš tu s dospelou osobou tak sa tak aj chovaj....čo si toto ty dovoluješ....to si už ale pekne drzá....
@tianka Ahoj, nemyslím, že tu padne dosť príkladov na to, aby to bola nejaká objektívna vzorka a aby si mohla z toho vyvodiť nejaký záver. Či má očkovanie pre deti nejaký význam, to sa ukáže až o pár rokov, keď tu bude viac neočkovaných detí a tým pádom väčie diery v kolektívnej imunite. Čo sa týka nádchy, angíny a iných ochorení, to dopredu nevieš, až kým Ti dieťa nenastúpi do kolektívu. A môže mať dieťa hoci aj dobrú imunitu a ak tam bude niekto s angínou a napije sa po ňom z pohára, alebo bude v jeho tesnej blízkosti, tak Ti ju schytá.
Moja má dobrú imunitu - konzultácia s imunologičkou, občas začínajúci sopel je do 2 dní preč, bez mega céčka a déčka, ale je práve ten agínový prípad. No keď ju začína pobolievať hrdlo, nasadím propolis, tak už to býva ojedinlé, že sa rozvinie.
@aristka nieco pre teba ohladne GMO, aby si si doplnila info a nabuduce tu nepisala take bludy ako tie potraviny pomozu chudakom z tretieho sveta
http://www.slovenskypacient.sk/clanok/1956/gmo-...
a s tou kolektivnou imunitou tu uz nestraste, ako ju my neocko rozbijame, tak napisem pre vas zjavne novinu, nam ostatnym zo sedliackym rozumom uz dhlo znamu vec, ze kolektivna imunita je blbost 🙂 a ked si ju teda uz tak chranite, tak spravte opatrenia aby ste sa nou mohli ohanat - zavrite hranice (izolujte Slovensko), vystahujte na Mars vsetkych dospelych a dedkov a babky (ti nie su ockovany) a aj vsetkych ktory nie su preockovany, aj adolescentov (lebo ti uz ziadne protilatky nemaju z detstva), vsetky neockovane deti a ktoze vam tu ostane ? 🙂 spravne, len tie vase ockovane, teraz sa mozete ohanat nejakou kolektivnou imunitou (ale bacha na tie ktore si nevytvorili po vakcine protilatky) 😀 😀
kebyze sa zaujimam o tuto temu, tak urcite nevyhodim z diskusie a neutocim na cloveka, ktory, podla toho co tu citam, problematike dobre rozumie-myslim aristku, uroven komunikacie poniektorych z vas je na grc ☹ co je dost smutne
a co sa tyka mojho pohladu na ockovanie- som za povinne ockovanie, ine som nedavala ani nebudem davat, moj doktor za tym ani nestoji, zato na povinne ockovanie neda dopustit-videl nazivo zaskrt, zazil osypky je to des, nemyslim ze tie choroby sa uz nacisto stratili, naco pokusat?
😀
@kvieta neviem, čo riešiš, či si ich niečim natierali, alebo nie...aj kiahne sa už dnes nenatierajú a v témach kážu dávať puder, dokonca aj naša pediatriačka to stále radí...ja som osýpky nemala, ale som ročník, ked na základnej starší spolužiaci ich mali bežne, dokonca si na spomínam, nikto neumrel...a susedin syn ich dostal po očkovaní, ale jasne, nikto to nikde nehlásil...len mama dostala info, ako sa postarať o dieťa...ale či natierala, neviem, ale spýtam sa a napíšem ti...je to 6 ročný chlapček a dostal ich po MMR...vtedy som ešte očkovanie neriešila a čudovala som sa, ako ich mohol dostať...
hmm ..ze by prve luce svetla do toho cierneho brlohu ?
@jonas17 Boli tu debaty o natieraní pri osýpkach, tí, čo sledujú diskusie o očku vedia, na čo narážam - podľa popisu šlo o kiahne, nie o osýpky.
U očkovaných detí môžu objaviť tzv. abortívne al. mitigačné osýpky http://primar.sme.sk/c/4117234/osypky.html
Je možné, že nie u každého sa vytvoria protilátky - napr. kvôli neúčinnej vakcíne, ktorá obsahuje oslabené živé vírusy môže dôjsť k znehodnoteniu (zlá preprava, skladovanie...), a pod... Je to síce málo %, pretože účinnosť je tuším okolo 95%.

@aristka pozrela som si len fotoblogy. Na témy nemám čas.
Vieš, ono to je celé o tom. Možno kvôli tomu, že nemám potrebu tu nikoho presviedčať o svojej pravde, tak nikoho neurážam ani neponižujem. Neubudne mi z koláča, keď určitú časť ľudí tu nepresvedčím o svojej pravde.
Nepotrebujem si vytvárať kadejake stupidné odkazy na svojom fotoblogu, nové témy zakladať a podobne.
Ono si to pozri len z tohoto hľadiska, že kto to ako berie fanaticky. Asi vieš koho myslím.
Takže vulgarizmy a urážanie sú pod moju úroveň, nemám to za potrebu. Máš pravdu, kuknem si niekedy aj fotoblogy od neočkujúcich. Ktovie, možno sa dozviem niečo ďalšie ako pomôcť mojej dcére, ktorá je obeť očkovania.