(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@gabrielkaa ved ja tuez nie som ockovaci fanatik,aj ked mije maju aj niektore nepovinne,ale mala ma o 3 ocko menej ako maly. U nej este zvazujem meningokoky,len sa este poradim.maleho sme dali..no zvazujem.
deti boli vlanu nadchovejsie,ako byva u nich zvykom,no oni maju zvacsenu mandlu,tak to je tym. Nastastie napriek ockovaniu doteraz nemali nic katastrofalne,zatial vzdy aj teploty skoncili do 2dni,maly v prvy den vzdy aj vracia a len v decembri sa stazoval na,ucho. Dovtedy vzdy len sople a raz bakteria v moci. Je super,ze teraz sa robi to crp,aspon ich nenapchavaju atb ako mna. Doteraz brali raz atb - kvoli tej bakterii v moci plus raz atb lokalne -pamycon. Uvidime,co s nimi urobi kolektiv. A to by sme ani nevedeli,ze daco je,len malemu nehak,smrdel moc. A malej to zistili nahodne pri poradni,ked sme mali doniest tu povinnu vzorku na kontrolu. Tak 3.x sme sli s mocom,aby sa uistila,ze bohuzial ta moraxella tam je.a mala nemala ziadne prejavy.
a ja mam,tiez povinne,j tenti rok,idem na preockovanie. Plus som asi 2-3x mala,ocko proti chripke,no rozdiel som nevidela,tak som sa uz ockovat nedala.
@saska.t ..ale nastastie realne dokazy ohladom cierneho kasla existuju v podani uradov ako - Epidemiologicky informacny system , Statni zdravotny ustav , Ustav zdravotnickych informaci a statistiky CR .
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...
..aj ked chapem ,ze niekomu asi viac zarobi system "pochytajme sa spolu za ruky a podme sa bat " ..a coho ? "to je jedno, hlavne sa bojme" 😅
@prevenar pozor,koli vakcine nie je smrtelny,ale kudne ho mozes dostat,len budes mat lahsi priebeh ,preto sa musime zaockovat,nielen to,este ohrozime ockovanu populaciu,len som este nepochopila cim,kedze oni to budu lahsie znasat,ako ti neockovani,ale ti zacnu umierat,lebo nie su ockovani a prirodzenu imunitu zabudneme Doma 😉
@prevenar normálne tú tá tvoja geometria chýbala ....inak máš 100percentnú istotu ,že údaje ČR je len česká republika ,keďže v 50tych sme boli československo a potom to bolo len česko v 90tych rokoch ....prečo si nedal slovensko od roku 1955....inak si sa poučil už nedávaš obdobie Márie Terézie ako v minulosti....čo to by bolo viac rysovania ...inak prečo nejdeš na detskú jis robiť aspoň sanitára a pozrieš si ako vyzerá zaintubované dieťa a čo to obnáša a budeš určite užitočnejší ,keď pomôžeš keď len z dezinfekciou postele ,kde drobček takto zaistený leží ...bol by to určite užitočnejšie využitý čas ,ako kresliť grafy a podučil by si sa ,ako sa dokáže dieŤa drhnúť hlienmi a nemôže dýchať ....
ak niekto dnes nepozeral tv noviny na markíze ,treba si pozrieť ,ako a kedy sa zráža teplota ..bolo tam upozornenie ako im prišli detičky neskoro a zomreli a keďže aj tu v téme sme to preberali a niekto z toho mal srandu ,plus niektoré mamičky nechajú detičky v horúčkach 39 a viac lebo je čulé ,určite nech si tú reportáž pozrú v archíve...
@aristka povedz nam, kedy sa ma zrazat. ja to nemam ako pozerat.
u nas ministerstvo zdravotnictva, vsetky lekarne to maju na strankach, odporuca zrazat az pri teplote nad 39. a samozrejme pozerat celkovy stav dietata. ze ten je dolezitejsi ako teplota. a samozrejme je rozdiel teplota jeden-dva dni a dlhotrvajuca a je rozdiel dieta par mesacne a par rocne.
i ked teraz sme odbocili od (ne)ockovania ako takeho.
hmm, vidis, dam sem link, norskeho zdravotneho institutu, skoda, ze tento clanok nemaju po anglicky. ale posledny odsek:
teplota u dietata nie je rovnako doveryhodny dokaz choroby ako u dospeleho cloveka, kvoli roznej regulovatelnosti teplot u dietata a dospeleho.
- deti mozu mat 39-40 a predsa byt v dobrej forme
- inak povedane teplota u dietata nie je jednostranny dokaz zavaznej choroby u dietata
Tiez je to len nazor viacerych Dr. a odporucanie,nie biblia,teplota je obrana organizmu na Virus a telo sa nou brani voci chorobe,kedze vysia teplota Virus zabija,preto by sa nemala min. do 38,5 pod pazou zrazat,samozrejme zalezi na veku a okolnostiach.. mam odskusane na vlastnom dietati,ak zrazam skor ako 39 trva teplota aj 3 dni, ak necham 1-2 dni bez zrazania a teplota nevystupi nad 39 za 24 hhod. je fit,odporucil mi to jeden strary Dr. a naozaj to funguje
@aristka ale na druhej strane, sama som raz prehnala nezrazanie. maleho som nechala s teplotou vyse 39 viacero dni a tam som mala definitivne zrazat, lebo potom som mala dieta-ducha dva tyzdne, kym som ho dala dokopy. takze suhlasim s tym, ze ani jedno, ani druhe netreba prehanat. ak si to teda takto myslela.
@norwayka netreba ísť do extrému a pri malých deťoch duplovane,dochádza tam rýchlo k dehydratácii a u detí ,je zlé ,že dlho vyzerajú ,že je všetko ok a len zrazu sa org.zosype a vtedy môže byť neskoro ..aj v týchto prípadoch teraz medial...na markíze detičky boli dehydratované a zomreli ,ak prídu neskoro a je úplný rozvrat vnútr.prostredia .nedokážeme do dať dokopy ..tam príchádza k zlyhaniu organizmu ..a jedno malo febrilné kr´če a neskoro vyhľadali pomoc....treba z rozumom ...
Nic, take hororove tam nebolo, treba len podavat vela tekutin a pri teplote viac ako 38 C zacat podavat antipyretika... ale vratme sa k teme.... Mna by zaujimalo, ako si vysvetlujete fakt, ze v TN kraji bolo viac ako 1000 pripadov CK prevazne u stredoskolskej mladeze, ktora samozrejme bola plne ockovana a nie tak davno, ked kukneme na ocko kalendar / lebo ako to zvyknu nazyvat pro, anti je vec niekolkych rokov myslim ze najstarsie plne neocko ma 6r/ A zrazu bum bububu epidemia
Zajímavý článek http://pouzar.blog.respekt.ihned.cz/?article[comment][ukaz_vsechny]=1&article[comment][art_id]=61704170&p=Rb1000_d&article[id]=61704170#comm
@bluerose K tym horuckam. Je to velmi dobry clanok
http://primar.sme.sk/c/4117016/horucka.html
@nikimax Najlepšie by bolo komunikovať s ňou, alebo známym doktorom, ktorého synovec dostal po očkovaní zápal mozgových blán a následne zostal retardovaný, či tety, ktorej vnuk zostal po očkovaní čiastočný autista čo potvrdila aj nová lekárka ku, ktorej prešla. Problém je, že proti tejto mašinérii, zmôžete niečo až vtedy, keď to ako Ste napísala zverejníte v médiach. No pre ľudí, ktorých takéto niečo postretne, je traumatizujúce, ďalej to rozpitvávať. Dcéra tety otvorene vystupuje proti očkovaniu. Aj preto hľadáme v Žiline pediatričku, ktorá je za neočkovanie.
baby ale na DETSKU MOZGOVU obrnu sa neockuje...to je DMO ta zial sa vykytuje bezne aj dnes a nie je na nu zial ziadna vakcina
ockuje sa len na obrnu-POLIO-to je virusoveho povodu a na nasom uzemi sa nevyskytuje,ale aj tak sa na nu ockuje.
Detska mozgova obrana -DMO-nie je virusova , nie je infekcna, vznika ako nasledok poskodenia mozgu pred, pocas, alebo prve dva roky po porode...ale nie je to to inefkcne polio.
Kedysi bola ziva lyzicova vakcina na polio a mala vedlajsi ucikon samotne polio-aj preto sa zrusila.
Dnes sa polio ockuje nezivou hexavakcinou,ktora je na 6 chorob a jedna z nich je polio.
DMO sice mohlo dieta dostat z dakej vakciny-pisu o tom aj v neurolgii pre medikov....ze DMO moze vzniknut ako postvakcinacna komplikacia pocas prvych dvoch rokov zivota....ale urcite sa nejednalo o vakcinu na DMO...lebo to sa nikdy neockovalo.
Asi sa tu mysli vakcina na polio......ale ta sa ako samostatna,ziva vakcina nedava uz viac rokov-cca 8 rokov-neviem presne- sa dava uz len hexa.
@lesana39 ja absolútne chápem, že je to veľmi bolestivé a citlivé, mám skúsenosť ☹ Dokonca takéto vážne prípady nie je jednoduché dostať do médií (ked sú sponzormi farma-firmy) 😝 😝 !! Nedostáva sa to na verejnosť, preto sa všeobecne tvrdia úplne iné veci......Ale každý lekár podľa zákona MUSI hlásiť nežiadúci účinok, či súvisí priamo, alebo nepriamo s očkovacou vakcínou a vôbec nemusí byť uvedený v príb. letáku danej očk. látky....Na tom treba trvať, lebo možno raz motyka vystrelí a náš veľactený štát, ktorý nám očkovanie prikazuje ako povinnosť - zoberie za poškodených zodpovednosť a začne konečne odškodňovať OBETE vakcín....

@kbeata okrem neplodnosti (chceli okrem mojej mamy este deti,ale neslo to),co mi je uz jedno, mal pol roka opuch a na,to ucho,kde mal opuch takmer nepocul. A po takom dacom teda netuzim.