icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
sanym
23. apr 2015

@monca1982 🙂 Tvoje dieťa je proti chrípke očkované?

adsumus
23. apr 2015

@sanym Nepísala si prednedávno zufale apely na adminov, aby zakázali iným diskutujucim zaťahovať tvoje deti do debaty? Pre teba to očividne nepaltí, že? 🙂

sanym
23. apr 2015

@adsumus jeminečku, aké zúfalé apely? Písala som, že si neželám, aby niekto klamal o zdravotnom stave mojich detí a uvádzal nepravdivé informácie. Na normálne otázky nemám problém odpovedať. Ak sa niekoho slušne opýtam, či je jeho dieťa očkované proti chrípke, robím tým niečo podobné? Už fakt nemáš normálne argumenty?

adsumus
23. apr 2015

@sanym admin dal jasné info na tvoju sťažnosť, že sa zaťahuju (tvoje) deti do debaty (čo som sa veľmi čudovala, lebo svojimi deťmi si ako prvá a dlhodobo argumetnovala ty), že nie je vhodné používať vlastné deti v diskusii na dokazovanie svojich názorov, čo ja plne suhlasím a preto sa teraz zasa čudujem, že znova ideš po detoch, aj ked tentokrát su to deti iných ludí. To bola len poznámka z mojej strany na margo tvojho posobenia na stránke, žiadna argumentácia. 🙂

monca1982
23. apr 2015

@sanym Ešte nie. Keď začne chodiť do kolektívu, dáme sa určite zaočkovať. Ja a aj dieťa. Muž odmietol. Aspoň si spravíme malý test, kto bude častejšie chorý. 🙂

Keď už sme odbočili k očkovaniu proti chrípke, tu je zaujímavý postoj, ktorý plne schvaľujem. Presne takto budem očkovanie vysvetľovať aj svojmu dieťaťu:
https://bezpecneockovanie.wordpress.com/2013/10...

sanym
24. apr 2015

@monca1982 a prečo do kolektívnej imunity nechce prispieť aj tvoj manžel? Kto ma pozná, vie, že nezavrhujem očkovanie ako také, ale očkovanie proti chrípke je jedno z tých, ktoré je u zdravého človeka úplne nepotrebné. Ak už, nech sa očkujú oslabení jedinci, ktorí sú chrípkou reálne ohrození a mohla by pre nich byť nebezpečná. Veď si zober, že sa necháš proti chrípke zaočkovať ty aj tvoje dieťa, ale manžel nie. Predpokladajme, že ty a tvoje dieťa vďaka očkovaniu neochoriete (aj keď je to veľmi diskutabilné, stačí si pozrieť aký kmeň chrípky najviac šarapatil túto sezónu a aký obsahovala vakcína). Tvoj manžel ochorie a nešťastnou náhodou nakazí chrípkou oslabeného jedinca, ktorý jej podľahne. Ako tomu zabrániš? Alebo by sa snáď proti chrípke mali zaočkovať úplne všetci, aby tým ochránili ostatných? Ja mám s očkovaním proti chrípke dve skúsenosti z najbližšej rodiny. 1. Môj otec - onkologický pacient, očkovaný proti chrípke na odporúčanie obvodného lekára s odôvodnením, že chrípka by pre neho mohla znamenať ohrozenie na živote. Výsledok? Človek, ktorý predtým všetky virózy prekonával v pohode, s párdňovou zvýšenou teplotou dostal hroznú chrípku (laboratórne potvrdenú), ktorá ho skoro stála život. 2. Môj syn, v tom čase čerstvý škôlkár, ktorý predtým nikdy chrípku nemal očkovaný proti chrípke. Výsledok? Čuduj sa svete - chrípka s ťažkým priebehom a komplikáciami. Takže je logické, že členovia mojej rodiny zmysel tohoto očkovania nevidia a nemajú záujem ho viacej absolvovať. Dokonca aj pediater mojich synov (veľký fanúšik očkovania), mojim deťom po tejto skúsenosti očkovanie proti chrípke už nikdy viac neponúkol a moja obvodná lekárka s dlhoročnou praxou ho tiež štandardne svojim pacientom neodporúča.

aristka
24. apr 2015

@sanym prečo ,už po upozornení adsumus zaťahuješ rodinu
@monca1982 do diskusie a snažiš sa vyťahovať z nej info o jej rodine ak sama si apelovala na adminov ,aby to nikto nerobil tebe a doslovne nám bolo hrozené stopkou a pritom sa operovalo s info z verejneho fora...
@monca1982 neodavaj jej info o svojej rodine,ona si to o svojej neželala a kričala tu opakovane na strany a adminov a verejne ich oslovovala,že ju otázky a spomínanie rodiny obťažuje a neželá si to....a teraz to robí tebe...odporúčam ti nereagovať.....
@sanym a ak to budeš opakovať budem kontaktovať @admina....rovný meter pre každeho...

sanym
24. apr 2015

@aristka daj mi láskavo pokoj, teba som sa nič nepýtala, ani ťa nikde neozančila. Moniky som sa pýtala na jej manžela a moja otázka je úplne v poriadku v súlade s pravidlami prispievania na toto fórum. Snáď je svojprávna a sama sa rozhodne či a ako na moju otázku odpovie.
Ešte raz opakujem, neobťažujú ma NORMÁLNE otázky ani diskusia o mojej rodine. Nikdy som s tým nemala problém. Obťažujú ma tvoje klamstvá o zdravotnom stave mojich detí, ktoré si tu uvádzala opakovane a len toho sa týkala moja intervencia u admina.
Kľudne kontaktuj koho chceš, ja žiadne pravidlá neporušujem. A nauč sa admina aspoň správne označiť, keď už ho chceš kontaktovať. 🙂 Normálnym ľuďom si už len na smiech.

aristka
24. apr 2015

@sanym ja nebudem polemizovať a určite ťa nahlasim ak sa budeš pýtať na rodinu nejakého nicku a tahať sukromne ,dam to posúdiť adminovi,ani ja som nič neporušila a bola mi udaná dutka....robiš to za čo si ty na strany žalovala....takže k teme ,ale vynechaj rodinu....

sanym
24. apr 2015

@aristka Ty si predsa nebola adminom upozornená kvôli tomu, že si sa niekoho pýtala na jeho rodinu. Nahlásila som ťa kvôli KLAMSTVÁM o zdravotnom stave mojich detí. Vidíš medzi tým nejaký rozdiel? Ja áno. 🙂 K téme som napísala čo som chcela.
Ozaj, ako sa má tvoj manžel? 😀 Už ma môžeš nahlásiť. Pekný deň. 🙂

aristka
24. apr 2015

@sanym tu sa klame veselo,ako si admin overil ,ci neklameš ty....mam dutku lebo si apelovala ,ze si nezelaš ,aby som spomínala tvoju rodinu......pravdivost podaných info si nemá ako admin overiť ,pokiaľ si nechodíte s adminom na súkromne návštevy a nečitate si spolu zdr.karty rodinnych prílušníkov....plus všetko sa da precitať v temach ,ale sme mimo temu ...a lamanie nie je porušenie pravidiel,plus ak by bolo av a pol koňa by malo stopku ako hrom...asi by mk zanikol....

monca1982
24. apr 2015

Očkovanie a autizmus
https://dennikn.sk/110177/ockovanie-autizmus-ne...

ďalšia štúdia, ktorá preukázala, že spojitosť medzi očkovaním a autizmom je iba zbožné želanie antivax

monca1982
24. apr 2015

@sanym Ak by sa celoplošne všetci zaočkovali proti chrípke, tak by prestala mutovať a tvoj príbuzný - onko pacient - by mal nižšiu šancu po zaočkovaní ju dostať. Úplne by sme ju asi nevyhladili, ale jej výskyt by bol nižší ako v súčasnosti.

Priebeh chípky je "ľahký", nakazený pacient sa môže hýbať a dokonca aj pracovať. Teda chrípku môže ďalej šíriť. Čo viac si vírus môže želať? Čím viac a dlhšie sa šíri, tým vyššia šanca je, že začne mutovať a lepšie sa adaptuje na hostiteľov - teda ľudí a ich obranné prostriedky proti nemu.

prevenar
26. apr 2015

@cajocka85 to je len jeden z problemov ..dalsie su zlozenie - neurotoxicke kovy a ine neurotoxicke latky , mikrobiologicka necistota vakcin , mnozstvo antigenou na ktore telo reaguje - respektive absoluna nemoznost odhadnut reakciu konkretneho dieta, alebo dospeleho . tieto rekcie casto spustia autoimunne ochorenie s dozivotnymi nasledkami . je dokazane ,ze mnohe vakciny su viac menej bez akehokolvek ucinku ..cize ako celok sa vakcinacia javi skor ako ruska ruleta so zdravim , ako nieco co by sa malo maso aplikovat na nase deti.

nastastie ludia sa k tomuto faktu prebudzaju a unikaju do bezpecia mimo vakcin. na tomto trende nic nemenia , ani sfalsovane "studie" , zaplateny "odbornici" a financovani "diskuteri" v ramci internetoveho priestoru. ockovanie bude klesat aj dalej napriek vrazenym miliardam do reklamy , lebo sa jedna o deti a kazdy rodic kt. sa popali uz viac neriskuje znovu. je super ,ze rastie pocet rodicov, ktori na to "popalenie" uz necakaju a radsej sa poucia z osudov inych a tym ochrania svoje dieta dopredu.

veronikax
26. apr 2015

@monca1982 chripka by sa mala poriadne vylezat v posteli .. a nie ockovat proti nej ... O chvilu sa bude ockovat aj proti bolestiam zubov ... ci akne .....:P

aristka
26. apr 2015

@prevenar pišeš akoby si vedel,čo tie slova ako neurotoxicke a autoimune znamenajú ,ale pritom nevieš vysvetliť jednoduchú vec ako dobrá oxygenácia organizmu a nemožnosť dostať tetanus,čo je tvoja teoria a na vysvetlenie už čakam rok....plus ako veľky odborník si vo svojom bloku dal užasný koláčik ,kde si sladido použil med a je to užasný koláčik pre potravinovych alergikov....,ale samozejme ak bude reakcia organizmu na ten užasný koláčik ,ty maš ruky čiste a mamičke napíšeš ,že dieťa tak reagovalo lebo je jeho organizmus znečistený a potrebuje detoxikaciu,ktorú odporučíš ty....pekne si prihravaš.....a o kokosovom oleji a jeho použivaní v kuchyni radšej pomlčím....aké sú bezpečne tvoje amaterske rady.....

monca1982
26. apr 2015

@veronikax Áno, my ktorí sme zdraví, chrípku vyležíme v posteli. Ale ak chrípku dostane človek/dieťa s nejakým závažným problémom, končí v nemocnici. O tom je solidarita. O tom je očkovanie - zabraňujeme cirkulácii a mutácii vírusu medzi ľuďmi a tým chráni všetkých - teda aj slabých.

Druhá vec. Keď dieťa nastúpi do kolektívu, budeme mať chrípku doma furt. A mne sa nechce furt ležať v posteli. Preto sa dám očkovať.

A na bolesť zubov si daj nejaké homeopatikum. 🙂

tin007
26. apr 2015

Nemam chut sa pustat do diskusie ohladom chripky a ockovaniu proti nej, len chcem upozornit na to, ze virusy chripky su asi najviac mutujuce (z existujúcich virusov). Existuju sice len tri zakladne kmene, tie vsak mutuju, cize vedia zmenit svoju antigenocitu a tiez sa dokazu rekombinovat (kmene si vymenia casti RNA a vytvoria novy virus s inými vlastnostami - zvycajne odolnejsi, agresivnejsi).
A dalsia vec je, ze vela vírusových ochoreni je zamienanych za chripku, avsak realne sa potvrdi laboratorne chripka len u niekolkych % pripadov a zvysok sa radi do kategorie "chripke podobných ochoreni".

veronikax
26. apr 2015

@monca1982 my mame doma stale nejaku chorobu ... svoricka je ucitelka v skolke... v kuse je niekto chory ... okrem mna a malej 🙂 Zalezi na imunite ;) A presne podla toho potom clovek premysla...co a ako ;)
... ja bolesti zubov nemam ;)

veronikax
26. apr 2015

@monca1982 a ked uz ten dotycny nechce dostat chripku ...nech sa ockuje ... nemusi sa cele ludstvo ockovat ... ved ked uz bude zaockovany proti chripke tak by mal mat slabsi prirbeh nie? Aj ked poznam dost ludi co povedali....ze ockovanie proti chripke....nikdy viac 🙂 V zivote im nebolo tak zle ... ako ked boli proti nej ockovani .. 🙂 1000 ludi ... 1000 skusenosti ;)

sovica
26. apr 2015

Nečítala som príspevky, ale môj názor na očkovanie je - áno, očkovať, ale očkovať LEN ZDRAVÉ DETI, ktoré sú momentálne fit. My žijeme v Nemecku a naše deti majú všetky základné očkovania. Ale, aj keď mali len obyčajnú nádchu a mali sme termín na očkovanie, očkovať sme nedali a termín sme posunuli, keď bude dieťa zdravé - lekár s tým nemal žiaden problém, naopak, bol vždy za. Žiadne iné očkavania sme nedávali, napr. proti chrípke, ktorá stále mutuje, takže to nepokladáme za potrebné. Ale základné očkovania sa nám zdali fér pre naše deti, ako aj pre okolitú spoločnosť.

Keď deti nastupovali do škôlky, škôlka vyžadovala všetky základné očkovania, tak isto aj škola. Práve minulý týždeň sme boli na predškolských testoch v škole a ako prvé sme museli predložiť očkovací preukaz, ktorý pani dopodrobna preskúmala.

Kamarát - Slovák + Ukrajinka - na základe článkov a propagandy o ne"očkovaní", nedali svoje dieťa zaočkavať vôbec a lekár - pediater ho vyradil z evidencie. Malý bude mať teraz rok. Tiež hovorím o Nemecku.

Treba sa zamyslieť nad tým, že v minulosti boli rôzne epidémie a keby nebolo vynájdené očkovanie, tak by pomrelo neuveriteľné množstvo ľudí. Myslím, že také epidémie nikto už nechce zažiť, ale ak nebude viac ako polovica detí zaočkovaná, tak sa nám to kľudne môže stať. Teraz je v Európe strašne veľa migrantov, hlavne z Afriky a ani si len nechcem pomyslieť, čo všetko sem môžu "priviesť".

Samozrejme, keďže svoje deti milujem, viem sa vžiť aj do pocitov mamičiek, ktorých detičky po podaní očkovacej látky ochoreli.

Mňa osobne zaujal tento článok (viď link nižšie) a v mnohom s ním súhlasím.
http://mariadzunkova.blog.sme.sk/c/378437/ako-v...

prevenar
26. apr 2015

@aristka ak ta zaujima nieco o ockovani , tak si mozes doplnit vedomosti v skupine k tomu urcenej - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ ..na svojom druhom accounte 😉 paa 😵

monca1982
26. apr 2015

@veronikax "Dotyčný" sa nemôže očkovať. Práve preto, že má nejaký problém. Napríklad detskí onkologickí pacienti. Nemôžu byť očkovaní a chrípka im môže dosť zásadne zmeniť zdravotný stav. Preto je solidárne, že my - zdraví sa zaočkujeme, aby sa chrípka v spoločnosti nešírila a nemutovala. Znižuje sa tým riziko, že ju dostanú aj ľudia, u ktorých má horší priebeh.

veronikax
26. apr 2015

@monca1982 🙂

monca1982
26. apr 2015

@prevenar Vedomosti by si si mal doplniť skôr ty. Kľudne aj na tomto linku:
http://www.3rokyprazdnin.sk/molekularny-biolog-...

Je dokázané, že po zavedení očkovania celosvetovo poklesol výskyt chorôb, proti ktorým sa očkuje. Pozri si štatistiky WHO. Ťuk. Čítať menej konšpiračných akože odborných webov.

prevenar
26. apr 2015

@monca1982 ja som s mojimi vedomostami nadmieru spokojny . "dokazane" haha boziinku 😵

dokazane je ,ze napriklad vakcina proti ciernemu kaslu ma temer nulovy ucinok - vid oficialna statistika , ceskoslovenska , ceska , slovenska . vsomni si od akeho roku stupaju pocty nakazanych a ktora vekova skupina je najviac postihnuta tymto ochorenim .. a nemas zac 🙂

https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...

monca1982
26. apr 2015

Všetkým antivax dávam do pozornosti túto edukatívnu hru, ktorá vás okrem iného naučí:
- uvažovať v rovine "väčšia/menšia šanca"
- pozerať na svet nie z pohľadu jednotlivca (častá chyba pri vašom uvažovaní je: v našej rodine, moje dieťa, nikto v mojom okolí...), ale z pohľadu počtu obyvateľov

🙂

http://www.ihrysko.sk/kooperativne-hry/pandemic...

monca1982
26. apr 2015

@prevenar Tu máš oficiálne údaje o čiernom kašli:
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

maslenka47
26. apr 2015

@monca1982 zaplatis za mna aj tych 33eur? Ale inak prepac, ale nejake "z pohladu poctu obyvatelov" ma vobec nezaujima. Zaujima ma moja rodina a moje deti.

Presadzovat nazor, ze "moje dieta sice zomrelo, ale vdaka tomu zije 100 dalsich", moze naozaj len niekto, kto este nema vlastne deti. Alebo ked ma, tak ich ma zrejme uplne na haku, alebo ten nazor bude presadzovat len dovtedy, kym tym jednym nebude jeho vlastne decko alebo nebodaj on sam. A je uplne jedno, ci bude povodca "nestastia" toho jednotlivca ockovanie, alebo nieco insie 😠

adsumus
26. apr 2015

@maslenka47 a čo inšie by to ako malo byť, neviem vyčítať z tvojho príspevku? dakujem nie som síce monča,ale zaujíma ma to, čo tým myslíš. ináč taký názor, že dieťa síce zomrelo,a le prežiju iné tu nikto nepresadzuje, môžeš doložiť, kde si to našla?