(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
ahojte, ja mám 2 detičky, obe sú zaočkované povinnými vakcínami, reakcie takmer žiadne. Takže som spokojná a našla som zaujímavé čítanie, možno vás tiež zaujme:
http://www.lovcisarlatanov.sk/ockovanie-uvod-do...
@maslenka47 Neviem, kto v tomto diskusnom fóre presadzuje uvedený názor. Ak narážaš na Pandemic, tak aby nedošlo k omylu a nepochopeniu:
Nemôžeš posudzovať jednu vec na základe toho, ako na ňu reaguje tvoje dieťa. Keď čítam diskusie antivax mamičiek na MK, mám pocit, že všetky detičky na Slovensku trpia veľmi zriedkavými reakciami na očkovanie, ktoré postihujú 1 z 10000 zaočkovaných detí. Pritom takých detí môže byť na Slovensku len 500, kdežto 4 milióny 500 tisíc detí je po očkovaní vporiadku a získava výhody z toho plynúce. Aby si ma lepšie pochopila, dám príklad: Nemôžeš tvrdiť, že citróny sú zdraviu škodlivé a brojiť za to, aby bol ich predaj zakázaný, lebo tvoje dieťa má na ne alergiu. Ostatným deťom neškodia a sú pre ne zdrojom vitamínu C.
@maslenka47 A ešte dodatok, že ťa zauiíma iba tvoja rodina a tvoje dieťa je síce pekné, ale treba si uvedomiť jeden podstatný fakt - ľudia žijú v spoločenstvách. Spoločenstvo prináša ľuďom veľa výhod, ale zároveň od nich vyžaduje dodržiavanie istých pravidiel, aby mohlo fungovať. Ak tie pravidlá nedodržiavaš, no chceš naďalej mať výhody plynúce z pobytu v spoločenstve, je to obyčajná vychcanosť. Ak by sa tak správal každý - spoločenstvo by prestalo plniť svoju funkciu a ľudia by stratili aj výhody z neho plynúce.
prevenar ty si môj človek 🙂) bodaj by viac hlava nehlava ockujucich mamičiek otvorilo oči.. nuž...verím, že raz k tomu pride a budú si buchat hlavy co za svinstva do svojich detí dali napichat
@maslenka47 ono, zial realita je este horsia , ako "moje dieta zomrelo a zachranilo sto dalsich" ..skutocnost je taka - moje dieta zomrelo a nechachranilo absolutne nikoho ^^ . drviva hyper vacsina vsetkych nakazenych su OCKOVANE deti . uz sa to pisalo vela krat , ale ockovanie nechrani voci nakazeniu ! nakazi sa kazdy rovnako . ma zabezpecit , akoze "lepsi priebeh" co ako prax ukazala je totalny blud.
dnes ockuje uz len neinformovany clovek, alebo niekto , kto celu svoju zivotnu energiu investoval do ignoracie reality.
@srdeenko19 dufam ,ze informacie ktore sa zhromazdili v nasej skupine - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ pomozu co najviac ludom . ci si je niekto ochotny spravit cas na ich studium je uz kazdeho osobne rozhodnutie 🙂
ockovanie je extremne nebezpecny zasah do vyvoja imunity a nastastie si to zacina uvedomovat cim dalej tym viac ludi . kazdy rok odmietne zhruba 2x viac ludi , ako rok preddym , co je super.
FAKTY (tiež som študovala, čo ponuka ujo antivaxer a zistila som napríklad takéto veci, taktne zamlčané)
V USA každoročne 20,000 detí pod 5 rokov ochorelo na Haemophilus influenza type B a okolo 1000 zomrelo. 1 z 5, ktoré prežilo ochorenie, malo trvalo poškodený mozog alebo bolo hluché. V roku 1980 sa zaviedlo očkovanie a to prinieslo zníženie ochorení o 99%. Dnes už sa táto choroba vyskytuje len u okolo 55 detí ročne, väčšina u detí neočkujúcich rodičov. Rozhovor dieťaťa, ktoré prekonalo Hib (bez následkov) so svojou maminou.
http://teamvaccine.com/2015/04/24/surviving-hib...
FAKTY pokračujú: ako choreju "rovnako" očkovaní a neočkovaní, bullshit. 😝 Berte štatistiky a zistite, že vám antivaxeri klamú. V roku 2013 na osypky v Europe ochorelo 10,268 ludí. A iba 7 z nich boli plne očkovaní, 0,1%.
http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publicati...
@adsumus ja mám údaje z r. 2011. V priebehu januára až novembra roku 2011 bolo hlásených spolu 28 887 prípadov osýpok v 29 európskych krajín. Zo všetkých prípadov, u ktorých bol známy očkovací status, bolo očkovaných 18 % chorých. Ja netvrdím, že chorejú rovnako očkovaní aj neočkovaní, ale mne sa to percento očkovaných, ktorí napriek očkovaniu ochoreli, zdá dosť vysoké.
@monca1982 Tebe niekto pod hrozbou pokuty núti citróny? Alebo ťa nepríjmu do zamestnania, keď si nedáš povinne pohár citronády? Keď už si použila taký "vhodný" príklad. Chrániť si vlastné dieťa nie je vychcanosť, je to prirodzené pre každú matku. Už tu boli také hrdinky, ktoré tvrdili, že im ide o blaho spoločnosti a následne i ony nechtiac priznali, že by pre svoje deti urobili čokoľvek, i dali úplatok, aby dostalo prednosť pred iným dieťaťom. Čo nikomu nezazlievam, lebo pre každú matku je jej dieťa prvoradé.
@monca1982 vďaka za postrehy. Mna celkom zaujal postoj Austrálie - vraj tam budu musieť byť všetci povinne očkovaní, máš o tom nejaké bližšie info, zdroje? Vraj tam chcu odoberať finančné dávky rodičom s nezaočkovanými deťmi....tvoj názor?
Skladam klobuk pred kazdym jednym racionalnym clankom v tejto diskusii 😀 precitala som si nastastie len zopar "100% argumentov" preco neockovat a uz ma vôbec neudivuje kam tato krajina speje...s tolkymi hlupakmi, to nie je az take udivujuce 😀 odborne argumenty preco je vakcinacia potrebna (kedze som z fachu) radsej predostierat ani nebudem. V tejto komunite je to len plytvanie energiou a casom...peace 😉
@sanym To máš veľmi zlé informácie, nechápem ako môžeš takým veciam veriť, fakt tomu nechápem 82% bolo neočkovaných a zvyšok bud status neznámy, alebo jedna dávka alebo neznámy počet dávok alebo dve dávky a chápeš, že mna zaujíma kolko plne očkovaných ochoreje a ked vyšlo, že len 0,1% tak mne to stačí a komu nedochádza, že to je obrovská ochrana pre očkovaných pred chorobou, tak mu nedochádza a ked si navyše nedoštuduje, že mreli tiež len neočkovaní, tak to je tiež jeho vec. http://ecdc.europa.eu/en/publications/Publicati... A na také veci vás ujo neupozorní, samozrejme.
@adsumus inak, aj v tvojom zdroji pre r. 2011 sa spomínajú 4 % chorých očkovaných dvomi alebo viacerými dávkami. Samozrejme v tomto počte nie sú zahrnuté deti, ktoré absolvovali len jednu dávku MMR (aj keď vzhľadom na vek sa aj napriek jednej dávke považujú za plne očkované). Takže je veľmi diskutabilné, nakoľko by boli v prípade epidémie osýpok na Slovensku chránené deti mladšie ako 11 rokov, ktoré majú za sebou len jednu dávku MMR.
@sanym myslím že ta vekova skupina 1-4 je príliš mala aby sa z nej dalo niečo vyvodzovat. Radovo môže ist o malo pripadov cca 10, pravdepodobne aj menej. Aj keď ak to tu uvedies v percentach,znie to hrozivo. Jeden rok ti to v tej skupine vyjde 20%, druhý rok to môže byt 1%.
Neviem aká je preockovanost na osypky v Európe, odhadujem cca 90%. Ja tie čísla chapem tak, ze z celej tej obrovskej skupiny ockovanych ochoreli len cca 6000 ľudí a z tejmalej skupinky neockovanych viac ako 22 000.
Samozrejme nevieme koľko ľudí z oboch skupín prislo do kontaktu s osypkami, takže uspesnost ockovania z toho nevieme vyvodiť....
@sanym Len som ťa chcela upozorniť nato, že je uplný blud, čo tvrdí ujo antivaxer, že očkovanie nechráni a že je jedno, či je dieťa očko alebo nie. Nie je. Iba 7 ludí bolo plne očkovaní proti osypkam počas roku 2013 z vyše 10,000 chorých, 82% boli neočkovanci a zvyšok bud jedna dávka lebo neznámy počet dávok. A kto toto nepovažuje za ochranu má asi klapky na očiach alebo neviem čo, často sa považuju za ludí s očami otvorenými paradoxne, ale to asi patrí k tomu. A ešte si prečítaj ešte raz informácie o Haemophilus influenza type B. Každoročne tisíce zachránených detí z dovodu, že boli očkované.
@adsumus Ako píšem v príspevku o 10:19 - "Ja netvrdím, že chorejú rovnako očkovaní aj neočkovaní, ale mne sa to percento očkovaných, ktorí napriek očkovaniu ochoreli, zdá dosť vysoké." Ja sa žiadnymi odporúčaniami "antivaxerov" neriadim. Ale ako matku ma trápi, že moje deti napriek očkovaniu môžu na choroby preventabilné očkovaním ochorieť a dokonca ani deklarovaný miernejší priebeh ochorenia u očkovaných nie je celkom zaručený (ako to ukazujú výsledky lokálnych epidémií mumpsu, kde sa komplikovaný priebeh ochorenia nevyhol ani plne očkovaným). To je všetko, čo som chcela k tejto téme napísať.
@sanym tam si treba uvedomiť, že pravdepodobnosť, že ti ochorie neočkované dieťa je ovela, ovela vyššia. Dokonca sa udáva, že z neočkovaných ochorie až do 90% tých, čo su chorobe vystavený, a len okolo 10% očkovaných a ako matka by si mala vedieť, že nič na tomto svete nie je stopercentné a nikdy nebude.
@sardinka333 Neviem, nemám o tom informácie, čo sa deje v Austrálii.
Môj názor je asi takýto: Doma sme sa s mužom rozprávali o tom, kam dáme dieťa do jaslí, škôlky a kam do školy. Dohodli sme sa, že to bude zariadenie, kde budú požadovať od rodičov očkovací preukaz. Takže tak. 🙂
@monca1982 V Austrálii sa deje to, že neočkujuci rodičia, kedže nechcu prispieť do spoločnej ochrany a teda byť solidárni voči ostatným, si nebudú mocť uplatniť rozne bonusy na dieťa a teda spoločnosť nie je solidárna s nimi, su to pre nás dosť vysoké sumy(11,000 ročne) okrem toho idu zrušiť výnimky z očkovania na základe náboženskej viery, nakolko žiadne náboženstvo sa pod tento postup nepodpisuje, jediná cirkev, ktorá bola proti očkovaniu Kresťanskí scientisti, toto odporúčanie pre svojich veriacich neočkovať, stiahli. Takže takto výnimka prestala mať zmysel.

@prevenar čo tak mi to vysvetliť na verejnom poli a nie ma tu odporučať na skupinu ,kde si ty bačuješ a kam ja nemam prístup a ja druhy nick nemam ....plus ,moje vedomosti sú ok....kedže tetanus môže dostať aj veľmi dobre oxygenovaný človek z 98percentnou saturáciou tj veľmi dobre oxygenovanym organizmom...tvoja doteraz nevysvetlená teória s neznámou klinikou,ktorú som chcela vedieť ako to má fungovať v reáli nefunguje...no čo už ...