icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
30. apr 2015

@denduska tu nejde o jednotky, ale že stanovil hranicu otravu podla plazmy a počítal to s krvou, koniec.

denduska
30. apr 2015

@adsumus tak teoreticky vieme "odpočítať" krvinky, teda krv mínus hematokrit a vyjde nejaká virtuálna plazma, kto má čas, nech sa baví 😅

denduska
30. apr 2015

@monca1982 nemyslím si že striktné nariadenie očkovania niečo porieši. Taká doba už raz bola, a aj keď za niektorými vecami ma chytá nostalgia, toto medzi ne určite nepatrí. Uznávam, že nie je možné aby všetci obvodní pediatri ovládali dokonale problematiku očkovania. Ale keby bolo dobrovoľné, budú nútení sa dovzdelávať, aby rodičov presvedčili a vedeli odpovedať na otázky. Nie ako teraz, že sa stane to, že pediatrička povie že údaje o MMR existujú len u 15mesačných detí a pritom sa ňou očkuje aj v 11.roku. Alebo ich potom od toho oslobodiť, nech sa očkuje v centrách, kde bude sedieť erudovaný človek, ktorý vie čo sa má pýtať, bude vedieť ušiť očkovanie na mieru atď.

tortelinka
30. apr 2015

@prevenar mňa zaujala jedna vec, spomínaš prípad malého dieťaťa, ktoré má vážne problémy po očkovaní a dodávaš že z pochopiteľných dôvodov sa nemedializuje..to nechápem, rodičia to nechcú zverejniť?keby sa mi niečo také stalo, tak by som to teda zverejňovala všade, inak sú to pre mňa stále informácie typu "známa mojej známej počula"

prevenar
30. apr 2015

@tortelinka samozrejme , mozes si z tej informacie vyvodit, taky zaver, aky len uznas za vhodne .

adsumus
1. máj 2015

@tortelinka to nemusí byť nijako potvrdené, pretože cielom je strašiť rodičov aby si neočkovali deti, potvrdené nedali antivaxeri nikdy nič. Vrcholom bola afera Amálka, ktorá pol roka umierala na očkovanie mmr a potom sa ukázalo, že mamina si to vymyslela. Ale učel to splnilo, kopec deti je vdaka tomu neočkovaných. Febrilné krče dieťa môže dostať pri akejkolvek horúčke, či už tej z očkovania alebo z choroby. Bohužial.

adsumus
1. máj 2015

@denduska takže uroven hliníka v sere predčasne narodených detí nie je zvýšená po okčovaní nie to ešte žeby boli otrávené. tak kde urobili ujovia chybu vo výpočtoch? https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/

denduska
1. máj 2015

@adsumus priznám sa, že len veľmi hmlisto viem, o čom píšeš, musela by som si to poriadne pozrieť, ako to kto rátal a z čoho vychádzal. Ja ale naozaj neovládam presný mtb alumíniových solí v organizme a už vôbec nie u nedonosených detí..takže predstavu mám aspoň zatiaľ veľmi obmedzenú na to, aby som čokoľvek hodnotila 😒

adsumus
1. máj 2015

@denduska studiu, ktorú si dala je od shaw a tomljenovič, tuná je povysvetlované v čom sa mýlia. https://www.metabunk.org/threads/debunked-lucij...
http://sciblogs.co.nz/diplomaticimmunity/2013/0...

denduska
1. máj 2015

@adsumus aspoň vidím koľko času si tomu venovala. Nebudem reagovať, každý si spraví názor sám. Ale pošepkám ti..trošku si mimo.

adsumus
1. máj 2015

@denduska prečo som mimo, títo ludia mohli zobrať decká a pomerať im hladinu hliníka v sere po očkovaní a dokázať bez akejkolvek pochybnosti, že deti maju hranice prekračujuce otravu a máme po probléme, miesto toho napichávaju potkany, prečo?

denduska
1. máj 2015

@adsumus však sa ich spýtaj, kontaktuj, alebo chceš určovať kto má o čom písať vedecké práce a ešte aj ako? Najlepšie aj s akým výsledkom 😀

adsumus
1. máj 2015

@denduska ja si skor myslím, že oni to urobili a vyšlo im, to čo aj ostatným a čo hovorí zdravý rozum, že žiadna otrava sa nekoná a preto testuju potkany, tak že do nich láduju hliník hlava nehlava. 😀

denduska
1. máj 2015

@adsumus keby si to naozaj čítala, máš tam presné dávky aj prepočítané vo vzťahu k človeku. Viem, že je to dlhé a dosť krkolomné, ale bez prečítania je recenzia len mlátenie prázdnej slamy. Ja odchádzam sa rekreovať, pa 😉

adsumus
1. máj 2015

@denduska ale načo si dávali takú krkolomnu a namáhavú robotu, ked stačilo pomerať hodntoy u detí? asi chceli vyčerpať granty, ktoré dostávaju od antivaxerských organizácii, ale z praktického hladiska nedokázali nič.

denduska
1. máj 2015

@adsumus však v pohode, zožeň dosť ľudí nech poskytnú svoje deti na to aby im po očkovaní spravili biopsiu predných rohov miechy, aby sa vylúčila potenciálna degenerácia motoneurónov a budeme konečne pokojne spávať. Jednoduché. Viem, že sa ti nepáči, k čomu došli, mne tiež nie.

adsumus
1. máj 2015

@denduska čo dokázali, že ked budu myši napichávať hliníkom, že im sposobia rozne poškodenia? Dokázali, že hliník vo vakcínach ohrozuje deti? Nie.

saska.t
1. máj 2015

Pokial ja viem,testy na detoch su zakazane z viacerych hladisk,nie len z moralneho,takze ako inak dokazovat ak nie na zvieratach,nejak nerozumiem tvojim argumentom,ako mozu dokazat,ze hlinik vo vakcinach ohrozuje deti,ked deti pouzit oficialne nemozu? @adsumus Pre teba by bol dokaz ,ze ohrozuje deti,len keby ho skusali na detoch? a kde ich zoberu? Poskytnes svoje,obetujeme siroty,alebo pojdeme skusat do tretich krajin,tam sa to tolko nesleduje,ved uz bolo zopar afer. Uff

tortelinka
1. máj 2015

@prevenar to bola čiste otázka, lebo mi už ide na nervy kecy tohto typu, ešte ani raz neprispel nejaký rodič, a napísal konkrétne info, vždy len niečo z 10. ruky

prevenar
1. máj 2015

@tortelinka ..ked budes ockovat , tak mas dobru sancu na info z prvej ruky . mozes sa potom podelit v nasej sekcii "neziaduce ucinky" .

adsumus
1. máj 2015

@saska.t testy na deťoch, ked niekto tvrdí, že uroven hliníka v krvi prekračuje hranicu otravy, mal by dať krv na rozbor aby to dokázal a to nie su žiadne testy na deťoch, ale chápem že teba asi stačí, že to tvrdia, že? nemusia nič dokazovať.

saska.t
1. máj 2015

@adsumus moja otazka bola polozena inak a zamer bol jasny, nic by sa nestalo keby si povedala, ze odpoved nemas ale ty musis byt vzdy extra no uzi si 5 minut slavy

aristka
1. máj 2015

@saska.t pri intoxiaciach sa bežne robia odbery na latku,ktora škodí ,nie je to žiadny problem ,plus na zaklade toho sa volia liečebne postupy ,keďže su rôzne ....a ak by sa nerobili odbery tohto typu ,nikdy by sa nezistili bezpečne hranice alebo davka ,kedy vznika intoxikacia a da sa to vyš .aj u dieťatka...nie je problem....

aristka
1. máj 2015

@prevenar maš aj sekciu škodlivosť odporúčani prevenara....vieš ,ak napr.za pár rokov sa zistí ,že tebou odporúčany kokosovy olej spôsobuje rakovinu alebo po užasnom kolačiku pre potr.alergikov.dieta dostane anafylaxiu alebo dieťa po osypkach do 10rokov umrie na degeneraciu mozgu....budeš tu vôbec vtedy ešte figurovať,ale vlastne tvoje teorie su tvoj nazor a mamičky robia na vlastnú zodpovednost....

saska.t
1. máj 2015

@aristka ked uz je dieta intoxikovane uz je neskoro, snad sa testovanie akehokolvek lieku vakciny robia dopredu preto, aby nedoslo k vyhubeniu polovice ludstva minimale, takze Vase odpovede stracaju logiku a preto sa pytam ako otestovat latku chemicku/toxicku podavanu detom celoplosne na Sk aj povinne, ked sa nemoze testovat na detoch, ked to ze to skodi zvieratu hlavne vam nepostacuje ako dokaz?

adsumus
1. máj 2015

@saska.t neviem o čom píšeš o akej intoxikácii, bolo jasne a zretelne povedané a vedcami odmerané, že deti po očkovaní nemaju žiadne toxické urovne otravy hliníka v plazme. vyhubenie ludstva? nečítaš moc konšpiračky?

saska.t
1. máj 2015

@adsumus no ja o voze a ty o koze ako vzdy 😂ale uz sa tym nebudem ani zaoberat ani vysvetlovat, pretoze pri tebe a aristke je to zabijanie casu, idem radsej sviatkovat 😉

adsumus
1. máj 2015

@saska.t ako otestovať, či deti maju v krvi viac hliníka ako je potrebné na otravu? veľmi jednoducho, zobrať krv a dať celému svetu dokaz, ale to neurobia (alebo urobili a nevyšlo), asi ako všetci konšpirátori.