(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@mariosmykal povôdne som sa chcela na to vyfláknuť, už som od petota prežrela, keď mi nadával do platených trollov. Zdalo sa mi detinské sa sťažovať a žalovať, ale teraz som však bola označená za KLAMÁRKU a to sa mi veru nepáči.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/
Nemám uloženú pôvodnú verziu jeho knihy: http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf, na ktorú som v nov-dec 2014 reagovala.
Myslela som si, že diskutujem so slušným človekom. Ani ma nenapadlo, že všetko na čo reagujem, musím mať uložené. Ani ma nenapadlo, že ju petot prerobí, a bude tvrdiť, že to čo som mu vyčítala tam nemá a nikdy nemal. Jedná sa o odstavec:
"Pre injekčné podávanie používame askorbát sodný (AS), ktorý má
v koncentrovanom roztoku fyziologické, mierne alkalické pH7,4; kyselina askorbová je nevhodná, pretože aj v malých dávkach by spôsobila metabolickú acidózu. Treba upozorniť, že aj keď v niektorých publikáciách sa hovorí o injekčnom používaní kyseliny askorbovej, a aj injekčné balenia niekedy uvádzajú obsah kyseliny askorbovej, v skutočnosti musí byť vždy bufrovaná - zvyčajne sodným bikarbonátom (hydrogénuhličitan sodný), čo znamená, že je prinajmenšom sčasti neutralizovaná na askorbát sodný.[52] V prípade neistoty treba radšej skontrolovať pH roztoku. Aby bol tento fakt zdôraznený, a nedošlo nedopatrením ku podaniu kyseliny Takže roztok dáme na tri dni do chladničky"
Nemám priame, dôkazy. Ale dá sa vededukovať z našej diskusie z nov-dec, že sa bavíme o jeho knihe, a že citovaný odstavec dokonca obhajuje (od strany 278),
ale gro diskusie je na strane :
Pridávam obrázky- môžeš si skontrolovať, že prípevky idú za sebou, nič som nevynechala.
Z tohto príspevku, je jasné, že som knihu čítala, a citujem mu priamo z nej.
Z prvého príspevku, je jasné, že som knihu zbežne čítala, a citujem mu priamo z nej.
Petot, na to nereaguje ako na niečo, čo by považoval za klamstvo- nehovorí,že by som si ten citát vymyslela, že v knihe ho má ináč- on ho dokonca obhajuje.
A v treťom príspevku tu dokonca píše, že ho preberá od Cathcarta.
Myslím, že je vidieť, že som si to nevymyslela a že neklamem.
Ahojte, ockoval niekto ked u rocneho dietata sa este neda zistit alergia, a ma po tele flaky a vyhadzania? Zaujima ma bezna prax. Doktorka to chce stihnut pred narodenim druheho .. (cca mesiac). Dik za nazory - ale plnohodnotne, najlepsie z vlastnej skusenosti a odovodnenim, ked mozem poprosit.
@zuzkaanicka to ty robíš @lucus83 tie printscreeny? 😀 to len tak na okraj, sranda s vami baby, sedíte vedľa seba? 😅 Pardon som mimo témy ale hneď mi to tam udrelo do očí 🤐
@lucus83 a @petot Prosim vas, mohli by ste ist s otázkami, ktore sa tykaju cisto vitaminu C na stranku, ktora je mu venovana? https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/
dakujem
@lucus83 však v pohode, ja som sa len opýtala. Pravdupovediac to ja som taká blbá, že som si najprv myslela že to som lajkla ja 😀 ale vôbec som si tú časť diskusie nepamätala, tak reku nalistujem si, o čo tam šlo. Nič zákerné v tom nehľadaj, och bože ľudia,veď sa trochu povzneste (hlavne) nad tento virtuálny svet 😉
@ivkadracova ahoj,nas syn ma 10 mesiacov a uz docela vieme na co je alergicky podla imuno-alergologa...zobrala mu krv na konkretne veci,kto ti povedal,ze sa neda do roka zistit?nam zistili...my sme sa ockovaliz aj ked je kazdu chvilu vyhadzany,len sme neockovali,ked bol chory...inak ma problem s imunitou,aj tak sme ockovali.a klop klop klop zatial mame klud.
@lucus83 to už ja za to nemôžem, mne sa tu vysmieval kde-kto, keby som mala každého rozoberať a uraziť sa, zošaliem, poradím ti úprimne, rob to aj ty, lebo zbytočne si pokazíš deň. Výsmech to nebol, áno prišlo mi to smiešne, to ešte neznamená, že sa vysmievam. No tak teda prepáč, že som sa ťa dotkla. Už sa nič neopýtam, človek nemôže ani podpichnúť, posrandovať, už z neho urobia necitlivé monštrum. Tak pekný večer 🙂
@babika_se a ako zistuju alergie z krvi u rocnych deti? alebo skor.. ako to robia?
Ja som mala na mysli tie normalne testovania, tie sa robia vraj az od troch rokov. A jedna Pani mi hovorila ze doktorka jej nezaockovala dieta kym sa nevedelo z coho ma exemy, zistila sa alergia na bielok, a jedna vakcina je s tymto kontraindikovana, a tak tu nezaockovali, a ockuju velmi pozvolne.
Preto mam obavy ockovat, lebo zijeme v smogu, ma tieto kozne problemy, aj laringitidu, a doktorka nahana ockovanie aby sa stihlo pred narodenim druheho dietata, lenze ja viem ze sa nestihne. Rada by som najprv vedela ci tie exemy su z alergii alebo z coho. Poskusali sme dat aj vynechat vselico mozne, jedlo, chemiu, jazero, kupanie... pranie, zehlenie, vselico, nezda sa ze to ma vplyv, neviem si v tomto pripade poradit.
@lucus83 @petot Pozrel som sa na vaše príspevky a sú vzájomným obvinením o klamaní. Nakoľko neexistuje jasný dôkaz o zmene textu v @petot knihe, nemám možnosť rozhodovať, kto klame a kto nie. Jediné, čo odporúčam, je pre @petot, aby sa vzdal nepriamych urážok a označovaní diskutujúcich za trollov. Akékoľvek ďalšie označenie diskutujúcich za trollov budem považovať za dôvod udeliť zákaz diskutovať v tejto téme, prípadne v tých, kde bude správanie podobné. Ďakujeme za porozumenie.
@ivkadracova aha,tie napichovacie do ruky si myslite? nam zistovali alergie z krvi na konkretnu alergiu... my mame atopicky ekzem,plus alergie a v pohode sme sa ockovali... myslim, ze to na to vplyv nema, bo on je od narodenia alergik a ma ekzem... n ockovanie v tomto ohlade nic nesposobilo a je ozaj tazke prist na to, z coho ma ekzem a alergie... nam z krvi zistili len nieco,ale tiez skusam vsetko mozne vysadit a odsledovat...aj teraz ma po tvari lisaj a neviem z coho,tak vyradujem postupne ☹
@babika_se tiez skusam obmienat vysadzat, no zatial sa mi nepodarilo prist na to ze co to je .. no mna trapi napr. vo vakcine MMr kontraindikacia na alergiu na bielok.. takych moze byt viac, nemam to poriadne nastudovane, vtedy je az zakaz ockovat. Preto to vlastne aj riesim.. a ockovat budeme asi pozvolnejsie.
No,ja som testla,ci mame alergiu na bielok,sprcla som do polievky,do plneho hrnca samozrejme vajce a dala som mu a nic,lebo som uz bola zufala...Tak my nastastie na bielok nemame...A ten by sa mal az po roku,takze hociktore dieta moze byt na neho alergicke v case ockovania,to tazko zistit...
Je tu jedna téma, kde sa už začína handlovať aj s infúznym céčkom. Plienky v ňom matky asi neperú 😕
@lucus83 Myslím, že na predstieranie útlocitu už je trochu neskoro. Je to aj trochu trápne - najprv na mňa opakovane útočíš, o.i. obviňuješ z "návodu na zabitie" a lživo ma osočuješ tvrdeniami (napr. "nerobíš rozdiely medzi intravenóznym podaním a p.o. podaním", "nevidíš rozdiel medzi intravenoznym a p.o. podaním", "úprava pH a osmolarity roztokov pred podaním Ti nič nehovorí", "Ani riziko hypernátriemie, hypokalémie" atď) ktoré sú úplne zrejmými nepravdami nakoľko sa týmto témam v knihe venujem. A potom samozrejme klamstvo vo forme vkladania takých slov do úst ktoré som nepovedal.
A teraz sa zrazu rozhorčuješ, že som ťa nazval klamárkou.
Viem byť veľmi trpezlivý pri korektnej diskusii. Ale osobný útok je osobný útok, a ten si nezaslúži žiadne ohľady, o to menej keď sa opakuje. Zvolil som jednoduchú a podľa mňa ešte vcelku miernu formu obrany - iba som nazval veci pravým menom.
To, že som si tvoje prekrútenie citátu nevšimol už v minulosti, bolo zrejme preto, lebo píšeš dlhé texty kde skáčeš z témy do témy a nevieš ich prehľadne formátovať.
@mariosmykal OK.
Btw, vedel by si mi poradiť iný, vhodnejší termín pre skupinu ktorá sa vzájomne podporuje v osočovaní a osobných útokoch?
@petot jedine kto tu osočuje a uraža v tomto pripade si ty ,a krasne sa ti to zas prepeka ,nič nove pod slnkom,viď ako sa ti prepieko obviňovanie môjho nicku na strany v tejto teme z duplicity ,zhovadil si sa vtedy riadne a bohužiaľ teraz tiež nevieš kedy konca a robiš to iste .....
Co si myslíte? Jim Carrey sa dal na antivax bojovú stezku a najnovšie použil fotografiu autistického dieťa aby propagoval neočkovanie, akurát, že sa sekol. Rodičia dieťaťa sa ohradili, autizmus ich syna je geneticky podmiennený a nemá nič spoločné s očkovaním. Ten človek stiahol fotku ich dieťaťa zo svojich statusov,ale medzičasom sa už retwitovala asi stokrát Myslíte, že je morálne takto zneužívať chorobu dieťaťa na presadzovanie nejakých názorov a postojov, čisto subjektívnych?
http://www.buzzfeed.com/virginiahughes/jim-carr...
http://www.salon.com/2015/07/02/jim_carreys_rec...
jim Cerry išiel do útokov potom čo v usa sprísnili zákon o očkovaní a a v kalifornii sa nebudu neočkované deti príjmať do škol a školok, jedinú výnimku maju deti, ktoré nemôžu byť okčované zo zdravotných dôvodov.
toto je stránka dotknutého dieťaťa https://www.facebook.com/alex.autism.rage.mmj?f...
Milý @petot keď dochádzajú argumenty vždy ideš do osobných útokov a do zosmiešňovania. Uznavam je to efektívne, vždy sa nájde niekto, kto Ti zatlieska. No na každého raz dôjde, ked začnú tym deťom, z mega p.o. dávok odchádzať obličky, ked na Slovensku niekto umriie na osýpky, ci iné preventibilne ochorenie- bude to aj Tvoja zásluha. Máš pravdu nemam na Teba, nemam na diskusiu s Tebou dostatočne silný žalúdok. je to pod moju úroveň, obhajovať sa voči, tvojim nepravdivými obvineneniam. Ži si vo svojej bubline sebakultu a polovzdelanosti.
takže mu trvalo dva dni kým došiel s ospravedlnením, rodina dieťaťa to prijala.
He wrote: "I'd like to apologise to the Echols family and others for posting a pic of their kids w/o (without) permission. I didn't mean to cause them distress."
Alex's mother Karen replied: "Jim Carrey we appreciate the apology."
http://www.sbs.com.au/news/article/2015/07/05/j...
@mariosmykal Ešte mám jednu otázku: keď "troll" je neprípustné slovo, je v poriadku, keď v tomto fóre ľudí hojne častujú nálepkami ako "antivaxer"?
@lucus83 Je naozaj trápne keď lamentuješ nad "nepravdivými obvineniami" a pritom v skutočnosti práve ty nepravdivo obviňuješ, o čom som uviedol dostatok príkladov.
@adsumus "Myslíte, že je morálne takto zneužívať chorobu dieťaťa na presadzovanie nejakých názorov a postojov, čisto subjektívnych?"
-A nerobiš to práve ty na tomto fóre? Nájdeš nejakú chorobu alebo úmrtie z nejakého kúta zemegule a presadzuješ svoj čisto subjektívny názor, že by sa to nestalo keby bol zaočkovaný atď.
@petot Ale čo to čo to? Opeť nečítaš s porozumením? Ja som kde písala, že by sa mu to určite nestalo keby bol zaočkovaný? Nikde, môže sa stať ako sa stalo aj tej nešťastnej chorej dievčine, že na liekoch potláčajucich imunitu, s inými chorobami podlahla infekcii osypok, aj napriek tomu, že bola očkovaná. Takže bud nečítaš s porozumením, čo píšem alebo si domýšľaš, čo ti vyhovuje alebo umyselne tu klameš o mojich názoroch, to je jedno. Robíš to stále, umyselne, nielen mne, každému, kto si dovolí s tebou nesuhlasiť. Opakujem ešte raz, ja si nemyslím, že by nejaké dieťa za žiadnych okolností nezomrelo, keby bolo zaočkované. takže to o mne nepíš, okey, dokey?