(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@sophieeee takze deti .ktore su neocko a maju ekzemy .alergie su casto chore ...pricinou je ...nekojene...inak robili ste si nejaku statistiku v av skupine .to by ma zaujimalo ...inak kolko mas deti .jedno .to mas presvedcujucu statistiku...ja tiez mozem na mojho najstarsieho ocko syna nakaslat a nedostane chorobu a to bol kojeny asi 3 mes...no .ako mi to vysvetlis..
k otázke kojenia by som chcela prispieť vlastnou skusenosťou, moja kojená sestra mala oveľa horšiu imunitu ako ja nekojená, na sunare vychované dieťa. teraz koniec vedeckým dokazom o prospešnosti dojčenia, lebo maminka na MK, má osobnú inú skusenosť, tak reagujeme aj pri otázkach očkovania, čo natom, že vedci dokazali tisíckrát bezpečnosť a prospešnosť očkovania, maminka je presvedčená, že jej dieťa ma autizmus z očkovania a hotovo.
@sophieeee prosím ťa aké nezávisle stránky napísane vedcami a doktormi si si čítala, z ktorých si si vyvodila, že očkovanie nie je bezpečné? dakujem
@adsumus na to kojenie nebudem radsej ani reagovat lebo vidim ze obidve na to mame iny nazor a porovnavat tvoju imunitu a imunitu tvojej sestry na zaklade kojenia je dobra blbost je tam viac faktorov a kazdy clovek ma iny organizmus. A co sa tyka stranky tu je napriklad pekny clanok kde je vsetko vysvetlene o vakcinach a o tom ako to funguje..aj ked to pisala zena a k tomu doktorka ktora pravdepodobne svoje dieta nedala ockovat, je to napisane tak ze nevnucuje svoj nazor a neznazi sa zmenit nazor rodicov.. http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostliv...
@sophieeee prečo by sme mali iný názor na kojenie, ja rešpektujem vedu, ktorá opakovane prichádza k záveru, že kojenie je pre deti prospešné, nesporím sa v danom ohlade, akurát som upozornila na fakt, že aj kojené dieťa môže mať biednu imunitu a nekojené bolo choré dvakrát v detstve a nechytalo žiadne choroby, aj ked s nimi bolo v kontakte a to kojené presedelo pol detstva na marodkach, taká je moja skusenosť.
co sa článku týka, ten už poznám, upozorním hádam len nato, že nie je pravda, že sa v japonsku znížil sids potom ako posunuli očkovanie do vyššieho veku a preto sa vrátili k systemu očkovani a ako máme aj my, aj mali tam zvýšené počty umrti na čierny kašeľ, tento experiment nevyšiel.
http://www.drwile.com/lnkpages/render.asp?vac_SIDS posielam tabulku ako im tam prudko narástlo po roku 1974, ked stopli okčovanie malých detí počty umrtí na čk.
http://www.ratbags.com/rsoles/comment/immunise.htm tento je veľmi podrobný link aký vplyv ma očkovanie aj napríklad na pokles encefalitíd, po zavedení mmr vo svedsku. ušetrené ludske životy.
ešte upozorním, že povolená dávka hliníka v infuznych roztokoch na den a povolená dávka hliníka vo vakcíne vpichovanej do svalu je rozdiel obrovský, neviem prečo pani doktorka mieša hrušky s jablkami, umyslene? z nevedomosti tiež posielm link( http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-... ), ktorý sa problematike hliníka vo vakcínach venuje podrobnejšie, založený na vedeckých dokazoch, nie linkoch z antivax stránok, ktoré dala pani doktorka tothova, navyše stránky podvodnej a v sučastnosti z hladiska vašej bezpečnosti zablokovanej, dajte jej echo, ak sa s nou niekto poznáte, že tam má takúto perličku, lebo to už je veľká hanba sk zdravotníctva, cudujem sa ale veľmi všetkým, čo takýmto informáciam či ako to nazvať veria, osobitne, ked si nekupujem nové auto, ale rozhodujem o zdraví svojho vlastneho dieťaťa alebo im stačí, že im pani doktorka svoj antivax názor kvazi nevnucuje. fakt len kvázi (zdanlivo).
Na zakladatele Facebooku se vrhli odpůrci očkování. Dal naočkovat svou dceru
Je to jen fotografie roztomilého miminka nebo důkaz tajného spiknutí farmaceutických firem a vlivných osob? Tuto otázku si zřejmě museli klást mnozí odpůrci očkování ve chvíli, když Mark Zuckerberg, zakladatel sociální sítě Facebook, zveřejnil fotografii své měsíční dcery s komentářem, že je čas na očkování. Tím se stal terčem útoků ze strany anti-vaxx, kteří dopředu vědí, co strašného se s jeho miminkem stane.
http://www.zdravotnickydenik.cz/2016/01/na-zakl...
Odporucam precitat kazdemu, volby sa blizia 🙂 Je povzbudive, ze myslienka slobodnej volby v ockovani sa pomalicky dostava aj do vrcholnej politiky a mnohe strany maju snahu dostat SK na uroven zvysnych demokratickych vyspelych krajin v nasom okoli.
Vyjadrenia kandidátov na poslancov NR SR k nášmu dotazníku ohľadne povinného očkovania a alternatívnej medicíny
tam chýba otázka, že ked zrušia povinné očkovanie, či nezavedu to, čo v zahraničí, zníženie štátnych príspevkov pre neočko rodičov, prípadne odovzdávanie očko statusu do škol a školok a nepríjmanie neočko deti, no ved ale politika, poviem a a nepoviem b. 😎 ale velmi som zvedava ako bude sns rušiť povinne očko.
Ja som kojila 19 mesiacov, z mojich zdravotných dovodov som musela dcerku odstavit. V 15-tich mesiacoch nastupila do jasiela a po 3-och tyzdnoch sme dostali sopliky, ktore sa s nami tahaju uz rok. Takze, ak si niektore mamicky myslia, ze ak kojim, tak moje dieta bude stale zdrave (kiez by naozaj bolo) tak su na velkom omyle. Kojenie je uzasna vec, to je bez pochyby , ale poznam dietatka, ktore boli na umelom mlieku a su "zdravsie" ako moje...tak neviem. To ze kojim a moje dieta ma super imunitu..... nechem to tvrdo povedat (prepacte) ale je to trosku hlupost.
Na druhej strane mi pediatricka povedala, ked mala nemala este MMR, aby sme s nou (na jar min. rok) nechodili nikam do zahranicia, kde sa rozmohli osýpky (Nemecko, Rakusko a pod.) Ked som sa pytala preco, tak mi povedala, ze i zaockovane deti mozu dostat osýpky, ale priebeh je uplne iny ako pri neockovanych, kde hroti vazne poskodenie mozgu.
Ako som pisala v predoslych príspevkoch, tak nie som zastancom neockovania, ale ako som pisala, to je moj nazor, ktory nikomu nevnucujem. Nepaci sami, ale ak su mamicky, ktore dali svoje deti ockovat pomaly "ukrizovane". Kazdy jeden rodic sme si zodpovedny za vlastne dieta. Na druhej strane je smiesne, ak si niekdo mysli, ze tu napr. cierny kasel nebol a ani nebude.....ano, nebol, ked sme boli 40 rokov zatvoreny...teraz to uz nie je...
@monka338 o ciernom kasli som spracoval 2 prispevky z ceskej a slovenskej statistiky . pocty cierneho kasla rastu od roku 1980 ..a plati to aj dnes, napriek desatrociam plosneho ockovania.
zhruba 90% vsetkych chorych su +/- 10 rocne deti (najzaockovanejsia skupina) z grafov to pekne vidno , mrkni sa na ne.
https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message...
neviem, ako keby to ockovanie nie ,ze zle fungovalo, ale skor to vyzera , ze samo zvysuje chorobnost na toto ochorenie.
cize cierny kasel tu bol, je a je ho kazdym rokom viac. ^^
@monka338 never mu, klame, bábetká su dobre chránene, aj deti do desať rokov. chorí byvaju viac tinegeri a dospelí. ja som sa dala minuleho roku preočkovať, bez akýchkolvek nežiaducich a bola som v uzkom kontakte s chorým a nedostala som to a teda ani nepreniesla na malé deti, čo nie su doočkovane, aj s tými som v kontakte.
Za posledných desať rokov však najvyššiu chorobnosť zaznamenali v roku 2010. Od roku 2008 došlo podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR k posunu vekovo špecifickej chorobnosti z bábätiek najmä na adolescentov a potom dospelých.
"Neboli pravidelne preočkovaní a ich protilátky získané očkovaním v detstve postupne klesali," konštatuje sa v správe.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/
a ešte posielam poriadny graf, kto je vlastne chorý na čierny kašel, bábetuška, lebo bud nie su doočkovane alebo ešte nie su vobec očkovane a potom ludia 15 roční a vyššie, teda tým, čo už vyprchala ochrana a never ani ked ti bude antivax tvrdiť, že po chorobe budeš mať doživotnu imunitu, čierny kašel doživotnu imunitu nezanecháva, takže si to kludne môže taký neočkovanec o pár rokov zopakovať.
@mariosmykal Neviem, prečo ste zmazali môj príspevok. Priamo súvisel so včerajším prevenarovým príspevkom z 13.18hod. Niekedy by nezaškodilo rozkliknúť priložený link, kým napíšete "Neodbočuj od pôvodnej témy".
OPRAVA moj príspevok 16:58 veľmi zlý link som dala omylom, patrí tam tento
http://www.topky.sk/cl/10/1491221/Slovensko-tra...
@kvieta pýtala si sa či su ludia ochoní financovať zo zdravotneho poistenia šarlatánov, tak určite su, ale pochybujem, či bude aj štát ochotný dávať peniaze na neoverene a potenciálne nebezpečne postupy a kto bude potom ludom platiť odškodnenia, ked ich nevyliečia,a le naopak dokatuju, ale tak ako experiment by to mohlo byť celkom zaujímavé, antivaxeri sa budu skladať ludom na následky neočkovania, možno potom začnu naopak očkovanie odporúčať. ale ono sa veľa slubuje ludom a čo z toho býva?
@adsumus Ja som nepísala zo zdravotného poistenia, ale z daní a presne toto som mala na mysli, čo píšeš. Pretože z daní sa budú naprávať omyly šarlatánov. A týka sa to aj ne/očkovania. Veď je to pre nich ryža neskutočná. Ani sa ďalej radšej nerozpisujem.
Ak by išlo iba o čerpanie zo zdr. poistenia, tak nech sa pre mňa za mňa kŕmia guličkami. Ale potom na to ostatné sa zložíme všetci. Ono sa to dobre hrá frajera s cudzou peňaženkou a zadnými vrátkami.
Ale admin nerozklikne, neprečíta, rovno zmaže.
..spracovavam "MOJE" data . cisty koniec 😀
ockovanie je podvod, skor ci neskor na to pride kazdy.
peace out.
@adsumus Ja si to tiez myslim..... Paródiou je, ze som si nedavno spomenula na jeden americky film (nejaky unos vlaku a neviem este co) a bol tam jeden unosca z vych. Europy, ktory nakazil cestujúcich ciernym kaslom + par z cestujúcich bolo tiez z vych. Europy. Ostatni sa nakazili a tito z vych. E sa nenakazili. Srandou je, ze ten tim lekarov, ktory sa snazil vynajst, lebo zabezpecit vakcinu v americkom filme povedal, ze ti z VE neochoreli preto, pretoze tam sa povinne ockuje proti ciernemu kaslu................... velmi casto si na to spominam, takze nieco na tom asi bude...
Ja osobne a ani moj manzel nie sme ockovani napr. proti chripke, co by som sa nikdy nedala a ani malu, ale cierny kasel a pod. (pisem len o povinných ockovaniach) tak to ano..pred tym mam respekt.
Dobrý deň,
žiadam všetkých diskutujúcich, aby sa jeden k druhého správali slušne, rešpektovali názory druhých, neurážali sa. Sme na diskusnom fóre, kde sa Vaše názory môžu líšiť. Ak sa diskusia nebude uberať správnym smerom a bude plná osočovania, urážania, útočenia na druhé osoby a nevhodných komentárov, budem nútená ju uzamknúť.
Ďakujem
Adminka fóra
@xxxxxnnnnn tak sorry.kto tu urazil koho .ja napisem.ze tolerujem nazor nejakeho nicku .aj ked je laik a ty to vymazes ....tak zacni od zaciatku napr.tejto temy .aby si videla .co je urazka ...a budes mat pracu na rok ....
@xxxxxnnnnn nie zamknut diskusiu ..ale vylucit z diskusie uzivatelov, ktori pouzivaju osobne invektivy a agresivne oznacuju inych uzivatelov , ako na beziacom pase ...specialne v situacii , ked sa bavime o 2-3 ludoch. ^^
ja výnimočne suhlasím s názorom uja prevenara a pre lahšiu orientaciu kto tu je agrsívny a používa invektívy odporučam zadať si do vyhladávača nick prevenar a vedla napísať ovce, trollovia, vakcinacisti, vrahovia v bielych plášťoch, psychopati, bielamafia a podobne, ktorými tu hojne a intezívne už roky častuje spomínaný nick očkujucich rodičov a lekárov vlastne každeho kto s ím nemôže suhalsiť a ked nepresvedčí svojimi klamstvami mamičky neváha im ani napsíať na plochu verejnu, že sa maju zabiť.
@xxxxxnnnnn
Dobrý deň,
zaujímam sa o rozhodovanie o očkovaní dieťaťa, konkrétne o podieľaní sa otcov detí na tomto rozhodovaní.
V rámci mojej diplomovej práce robím výskum na túto tému a hľadám otcov detí do 5 rokov, ktorí by boli ochotní vyjadriť svoje názory na túto problematiku v krátkom dotazníku, ktorého vyplnenie zaberie približne 5 minút. Chcela by som Vás preto poprosiť o vyplnenie dotazníka (pokiaľ ste otec), ale keďže táto stránka je najmä pre mamičky, chcem Vás poprosiť o posunutie dotazníka Vašim partnerom/manželom/otcom Vašich detí.
Link na dotazník sa nachádza tu: https://docs.google.com/forms/d/1u6_0eyi5GnrKVu... .
Ďakujem veľmi pekne 🙂
@sedlackovab tvoj dotazník ti vyplnia ženy, kontaktuj chlapov osobne, ak chceš poznať ich názory. a infoš aby to malo vypovednu hodnotu, a hlavne daj im svoj postoj, že si antivax. 😉
@sedlackovab hotovo, muž vyplnil 🙂 čítala som si ho aj ja, samozrejme a myslím, že chlapov odradí, že musia dávať podrobné odpovede 😀 😀 teda chlap by najradšej dával áno -nie 😀 😀

@sophieeee mohla by si tych 13 diagnoz vymenovat...