(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus ja som netvrdila,ze verim tomu,ze ockovanie sposobuje.homosexuaalitu,tak nepis,ze tomu verim...existuju aj.studie,ktore tvrdia,ze ockovanie sposobuju problemy..stale hovoris len o autizme,cukovke a rakovine..ale ocko sposobuje aj ine veci a problemy...a hladala som studie ohladom ocko.neocko deti,ale nic som nenasla.. niektori ludia,co uverejnuju svoje vyskumy nie su antivaxeri,lebo nie su proti ockovaniu,ale.su za to,aby boli ludia informovani aj o rizikach a moznostiach ockovat individualne a bezpecnejsie...ale ty si dokazom toho,ze kazdy,kto vyboci zo stada,co i len trosku,dostane nalepku,aj ked chce danu problematiku len vyjasnit...
@arwen88 ale nie, pre mna su antivaxeri len guru neočkovania na sk a v zahraničí a potom niektoré sfanatizované osoby vyznávajuce alternatívne liečby, niektorí nepochodia dobre ako hentí rodičia, neverili klasickej liečbe do tej miery, že ich to stálo život ich dieťaťa, to je fanatizmus, slepý, vražedný.
čo sa informovania týka, tak mna antivaxeri na sk informovali tak hrubo zavádzajucim sposobom, že som sa rozhodla očkovať, jeden z dovodov. porovnávacích studii je kvantá, naozaj, kvantá. napríklad jednu robili neočkujuci a záhadne sa zistilo, že neočko deti v jednej z vekových skupín mali vyšši vyskyt autizmu ako okčovane, nikdy mi nikto z guru nevedel tuto skutočnosť vysvetliť, reportovali rodičia detí, napriek tomu prezentovali vysledky studie v neporspech očkovania. a iné studie posielam
https://thoughtscapism.com/2015/04/10/myth-no-s...
@adsumus tak ak su pre teba antivaxeri.len guru neockovania,tak preco.nie.je.pre.teba.dotacujuci.dokaz,aby si si davala.pozor na.ocko,vyskum pana Prouska? Ved on nie.je antivax...on len.robil vyskum o hliniku vo vakcinach a zistil nezavisle.to,co.aj ini.vedci..a k.tomu.fanatizmu..niektori tak veria.zdravotnictvu,ze ich to.stoji zivot...lebo im chyba.zdravy sedliacky.rozum...na.kazdej.strane sa najdu.fanatici...a co.viem,tak neockujuci netvrdia,ze.autizmus nemoze mat aj neocko.dieta...a jasne,ze.ti.to nikto.nevedel vysvetlit,pochybujem,ze niektori.z nich.poznal.cele rodinne anamnezy a zdravotne stavy tych.deti...
@arwen88 co take vyskumal p.Prousek ...ze hlinik v roznych zluceninach mame vsade .je sucastou nasho zivota a dokonca je aj v tej vode .ktorou sa hlavne zaobera a k zivotu ho potrebujeme .kedze nemame za neho nahradu ....nikde nenapisal.neockovat a dokonca isty casopis jeho slova prerobil na svoju verziu a asi aj skupiny .ktorym to vyhovovalo .....takze co vykukmal podla teba ...
@aristka ze hlinik sa po podani do.krvneho obehu sprava nevyspytatelne,kumuluje.sa.na roznych miestach v tele a je velmi nebezpecne ak.prejde.do mozgu,co sa stava pomerne casto...a mas pravdu,nikdy nenapisal,zenemame ockovat,lebo nie je antivaxer,ale podal.informaciu,ktora.dokazuje nebezbecnost hlinika podaneho vakcinou do maleho telicka...ked som mu povedala,ze nasa pedina mi tvrdi,ze.hlinik sa v zaludku.sprava.rovnako ako.v krvnom obehu,skoro.vyletel.z.koze,ze ako moze nieco take.lekar tvrdit...no ak.chce lekar donutit.ockovat,tak sa uchyluje aj k takemuto.konaniu...a ja.som jeho vyskum.citala.este pred.uverejnenim.v danom.casopise...
@arwen88 ako sa hlinik aplikuje do obehu ....citala som jeho upraveny prispevok v danom casopise a tam nebolo nic pisane ako sa hlinik ockom vpravuje do obehu ....ani nemohlo byt .kedze je to hlupost .na to je velmi vzdelany .aby to nenapisal....plus hlinik vstrebany zo zaludka .ci skor z dvanastnika ci hrub creva sa vstrebava rovno .ci priamo do krv obehu a kedze je to prvok hlinik .sprava sa uplne rovnako .ci mozno este horsie .kedze z im sa uvolnuje postupne a dlhodobo .kedze je pichnuty v medzibunk.priestore a jeho vstrebatelnost je velmi obtiazna tj.do krvneho obehu .je jeho davkovanie minimalne a postupne .ale pri dychani .ci strave .ci vode ...tam vsade v nejakej zlucenine je ....je jeho cesta do cievneho rieciska omnohi lahsia ....neviem kto vyletel z coho z koze ....ale pre lepsie pochopenie ..ak ti vpravim rovnaku davku hlinika iv priamo a rovnaka davka sa ti vstrebe v trav.trakte .sprava sa rovnako .ale pri im alebo sc podani .nie .pre jeho chem.vlastnosti a pre jeho formu podania a ockovanie sa podava im alebo sc a nie iv ....
@arwen88 to nevyskumal moc dobre, lebo hliník sa nepodáva do krvneho obehu, ale sa očkuje do svalu, odkial sa vyluči močom a stolicou a len veľmi mala časť prechádza do krvi a ešte menšia časť zostáva v tele a to iste sa deje aj ked ho príjmaš v potrave, vzduch a vode, hladina hliníka v krvi je viac menej rovnaka po celý život a po očkovaní sa nijako dramticky nezvyšuje, nieto ešte aby sposobovala otravy ako to vyšlo chemikovi http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?ar...
,takže ja odporučam prepočítať si to ešte raz na ten sval a nie nato riečište, pretože tam sa to nepichá a prestať desiť matky otravami.
@adsumus @aristka tak.ste mimo.vy obidve...kedze si.myslite,ze hlinik podany do svalu sa sprava rovnako ako v zaludku...vy proste.nechcete.vidiet dany problem...no krvneho obehu sa to dostane zo svalu,vo svale mate nie.len zily,ale aj vlasocnice,zo svalu to tam prejde,aj ked sa budete tvarit,ze nie...a v traviacej sustave sa hlinik sprava iplne inak,je tam uplne ine prostredie.ako vo svale..to nemozete tvrdit ani vy,ze v zaludku,v crevach,je rovnake prostredie a prebiehaju rovnake procesy ako vo svaloch...ved.to.vedia aj.deti na.zakladnej skole,ktore.preberali ludske telo..ale ako som si myslla..vase.klapky.na.ociach mate prilis.prizvarane aaj ked sa k vam dostane dokaz o tom,ze.vakciny nie su bezpecne tak,ako nam tvrdia,tak.si budete.tvrdit.svoje...zelam vam.pekny pobyt vo vasej naivnej.predstave o neskodnosti ockovania
@adsumus ulozi sa len male mnozstvo a aj to sa postupne vyluci...a ci chces,ci.nie,ta davka hlinika je vyssia..a to netvrdi antivax..to mi potvrdil pan Prousek...a on nie je antivax...ja som s nim toto preberala..nikdy mi nepovedal,nedaj dieta.ockovat,lebo ti umrie a pod..odpovedal mi len cisto na.otazky hlinika a jeho spravania v tele...a fakt nemozes.tvrdit,ze ty vies o tom.viac.ako on...ak mi dorucis.tebou napisany.vyskum a budes mat tituly.z.biochemie,potom mi.mozes dokazovat veci...mozes mi tu a.linky hadzat..ja nestudujem veci na.nete...ja sa bavim s.odbornikmi.osobne..mam asi stasie,ze mam.k nim pristup a hovoria bez zastrasovania,ale.racionalne na.rovinu
@arwen88 nejak sa robis .ze rozumies anatomii .ale zjavne to mas popletene ....krvny obeh sa sklada z ciev a srdca ...tie cievy su veny tj zily a venuly tj .vlasocnice .ktore vracaju krv tela neokyslicenu do praveho srdiecka .kedy krvicka prejde do pluc .tam sa okyslici a z laveho srdiecka tj z komory ide do celeho tela arteriami ....vo svale su aj .aj tj venuly aj arterioly .ale im inj tj do svalu sa picha mimo venul a arteriol tj .do medzinbunkoveho priestoru ...preto sa pri tychto im inj.aspiruje a to pri kazdej .vstrebavanie lieciva podaneho im je uplne odlisne ako podanie lieciva iv ..preto su rozdielne podania inj ....v trav trakte ci v zaludku a hlavne v dvanastniku je obrovska splet ciev .kedy sa cez sliznicu trav traktu vstrebavaju latky priamo do ziloveho systemu tj.do krvi ...v plucach sa cez aleveoly priamo vstrebava do krvneho obehu ... takze zily tj veny a vlasocnice tj venulky je to iste z venuliek ide neokyslicena krv do ven a do srdiecka .....inak nemam pocit .ze by hcl v trav.trakte mala nejaky vazny vplyv na hlinik ....
@arwen88 z traviacej sustavy ide krvicka portalnou zilou do pecene .ktora filtruje skodliviny .ale pokial viem nie je vsemocna a nehovoriac hlinik je schopny sa naviazat na transferin a tym padom pekne prejde pecenou dalej ....vsetko jednoducho zalezi od davky ....a co dychanie ...ved tam ziadny filter nie je a hlinik sa nachdza v nejakej zlucenine aj vo vzduchu .je jednoducho vsade a my ho dychame.jeme .pijeme a tymito cestami ide priamo do krvi a do celeho tela .neuvolnuje sa postupne odniekal ...ako je to pri im inj....
@aristka krasne si opisala, ako funguje krvny obeh...to je fajn...ale ten hlinik tam je a aj ked ho das do medzibudnkoveho priestoru, to neznamena, ze sa nedostane do krvi..ved aj ked sa porezes, tak krv tecie a do tela sa moze dostat hocico cez ranu..tak ak ked pichnu injekciu, do tela sa hlinik dostava..a moze sa dostat k´hocikde..ako sa dostanu aj ine latky, ako napr, pri tom porezani...mna neoslnis takymito rozpismi..mozno nejakych jednoduchsich ludi, ktori ked vidia odborne slovo, tak padnu na zadok...ty proste nechces vidiet skutocnost, ze hlinik podany injekciou posobi narobi viac skody, ako podany ustne..kludne si zi vo svojej rozpravke o neskodnom hliniku...mne je to fuk
@arwen88 pozri ked ti nevadí, že prousek vychádza z nesprávneho predopkladu a to, že vakcína ide priamo do krvi, tak to je okej, že si sa podla neho rozhodla. niekto sa proste jednoducho nerozhoduje na základe záverov odvodených z mylných predpokladov, to neznamená, že ho budeš označovať, že má klapky, tie možeš mať kludne ty. Co si myslíš o tých nešťastníkoch, už to je aj v našich médiach?
@adsumus ty tiez oznacujes.ludi,ako sa ti zachce a teda o dost horsie,ako su klapky na ociach...takto by sme sa mohli dotahovat donekonecna...neviem,ci si so vzdelanim na tom tak dobre,ze si mozes dovolovat zhadzovat vyskum cloveka z.fachu..to je fakt silne.kafe..ale.budis...proste.dosli argumenty,tak.zacinas ponizovat...ja nemam zaujem ti.nic.dokazovat ani ta presviedcat...sama.si povedla,ze prestanes ockovat,ked ti.da niekto.dokaz a nebude.to antivaxer..a presne,ako som.predpokladala,ak sa nieco take ukaze,ty to proste zmeties zo stola a spochybnis,aj ked je to vedecky podlozene...tym vyjadrenim,ze by si ockovat vtedy prestala si chces len.pridat na.doveryhodnosti..ale dokazala.si.pravy opak...tla.som.si zvysila dostatocne,dakujem,aspon budem mat na.poradni dobre.vysledky...zelam.vsetko dobre
http://tech.sme.sk/c/20114563/vytvorili-vakcinu...
"Úžasné" - ešte vakcínu proti blbosti a je to kompletné. 😀 😝
@arwen88 ja by som si nikdy nedovolila zhadzovať vyskum z fachu, ani náhodou, len som upozornila na nesprávne predpoklady (že sa vakcína pichá do krvného riečišťa) čo može mať za následok, nesprávne závery(že vakcína sposobuje otravu), takže toto ja za dokaz škodlivosti okčovania nemôžem považovať,a le ty kludne považuj. čo sa toho linku týka, pýtala som sa ťa jasne na tvoj názor na takýto postup, vobec si prebežne nemyslím, žeby si postupovala rovnako, prečo by som mala.
Studia o ASIA syndrome; adjuvanty vo vakcinach su spomenute ako jedny z pricin. "It seems that the role of adjuvants in the pathogenesis of immune-mediated diseases can no longer be ignored, and the medical community must look towards producing safer adjuvants."
http://lup.sagepub.com/content/21/2/118.full
@adsumus ja som netvrdila,ze prousek povedal,alebo ze si to.ja myslim,ze sa vakcina.aplikuje.do.krvneho riecista..viem,ze sa dava.do.svalu,ale to neznamena,ze sa hlinik to.krvneho.riesicta nedostane...asi.si.necitala.ostatnr.prispevky,co.som pisala...a moj nazor k linku je,ze.rodicia mali ist.k.lekarovi s dietatom
Nech si kazdy zo studie a prilozenych zdrojov urobi svoj vlastny nazor; su tam konkretne priklady toho, ako sa autoimunitne ochorenia prejavili v kratkom case po ockovani.

@arwen88 ale sťažoval, písali tot ut neočkujuci, že z očkovania je homosexualita. ja nikoho nenálepkujem , su ludia proti očkovaniu a spoločne sa označuju ako antivax, to pozná celý svet, nie je to nič nové, v minulosti boliludia tiež proti očkovaniu, podla nich to naruša karmu, ak má niekto zomrieť, má zomrieť a nie chrániť sa okčovaním alebo písali, že sa pomenia na kravy, ked sa budu očkovať, dnes tvrdia, že dostaneme rakovinu, ekzem, cukrovku a tak dalej, ale bez dokazov, očkovaní a neočkovaní jedinci maju rovnaký vyskyt všetkých týchto ochorení. tu máš vedca, čo tvrdí, že očko sposobuje homosexualitu, naši sa tým ale velmi neohánaju, fakt je to kyd, príšerný ako drviva väčšian antivax propagandy, ale ked im veríš, ja tito neberiem, je to tvoje dieťa.
http://www.huffingtonpost.com/2013/04/01/vaccin...