(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@buckeye ohh ahahaha "nezavisle organizacie" ..ktore plati KTO? 😀
dievca moje, pozri ..je absolutny fakt ,ze boli XY krat odsudeny za podvody za vsetko co som spominal , tak o co riesis, ako keby som pisal o tvojej matke, alebo co 🙂 neries, chod nieco navarit a tes sa z pekneho dna 🙂
@kbeata ty čo furt máš s tým citovým vydieranim, admini už neriešia citove vydieranie, tak sa tu s tým stále neohánaj, ja som matka a rozhodujem, či moje dieťa bude alebo nebude chodiť do skolky s neočkovanými deťmi a to je fakt a realita a žiadne citove vydieranie a mám plne právo vedieť percento začkovanosti na školke a skole. nie, zahraničí zostavaju doma v karantene len neočkovaní, ja fakt nechápem, čo natom nechápete, už to píšem 80krát as tále nedošlo. 😖
@mb269 v brazíli je zika, nech si vezme aspon dve kilá, napáda to nervovu sustavu, ale pozor na ten syneticky z číny, z geneticky modifikovaných plodín, s prímesou uplne neškodných látok ako nás tu presviedčaju antivaxeri.
@buckeye čo narobíš ,previ nechápe ,čo sa píše ,keďže otázka mikrocefálií tu bola vysvetlovaná ,len keď pán neovláda ani základy prenatálneho vývinu ,potom nepochopí čo mu napíšeš ani ty a to ,že mikrocefália vznikne skôr ako v treťom trimestri ,či možno nás poučí ako sa v treťom trimestri hlavička plodu scvrkne @prevenar...
@gabrielkaa sporadicky si prečitam a sem tam som uchvátená ,čo tu dokáže niekto vyplúť 😕
@prevenar zboznujem tie reci laikov, ktori biologiu videli naposledy na zs aj to polovicu hodin prespali, alebo citali komix pod lavicou, miesto toho, aby si cital relevantne studie, budes tu vypisovat konspiracie a tvoja reakcia ad hominem nesuvisiaca s temou, len dokazuje, ze nemas sajnu.. 🙂
@buckeye trafila si si klinec po hlavicke. Schopnost tohto pana pretocit akukolvek informaciu tak, aby to zapadalo do jeho teorie je vynimocna, na to treba mat naozaj zvlasny talent, antivax je postaveny na ludoch ako on, pretoze vystupuju velmi sebavedomo a este sebavedomejsie prezentuju tie svoje bludy, su schopni presvedcit vela ludi o svojej pravde, kedze mnohym ludom chybaju nielen vedomosti ale hlavne kriticke myslenie.
@prevenar takto ti poviem, lebo ocividne nemas tucha ako prebieha vyskum, uz som pisala aj inde..ked niekto chce opublikovat vysledky svojho vyskumu, posle to do casopisu (vedeckeho!), ked sa tamojsia komisia zhodne, ze tematicky to do ich okruhu patri, poslu to anonymne svojim editorom(tiez vedcom), ktori pracuju v danej oblasti, ti skontroluju, ci dane vysledky nie su vymyslene, ci su riadne potvrdene a ak treba poziadaju o doplnenie, ked su spokojni clanok sa uverejni, ak nie casopis clanok odmietne a vedec ho posle do ineho, alebo si vezme k srdcu rady a podoplna vyskum, takto a zredukuje znacna cast podvrhov, aj ked sem tam nieco ujde, ziadny editor nie je dokonaly, ALE nastava sekundarna kontrola, pretoze nikto nerobi vyskum vo svojej oblasti sam, vzdy su tu konkurencne labaky z inych statov, ktore robia na niecom podobnom alebo rovnakom, ci pribuznom, tj niektore experimenty z jedneho labaku sa behom par mesiacov zopakuju v inych, pretoze chceli nadstavit vyskum, pokracovat v danej teme, ak sa im ich nepodari zopakovat a vyjde najavo, ze v tom povodnom clanku je podvrh, okamzite sa na to pride, tak sa dokazalo klamanie Wakefielda, Korejca co vraj klonoval ludi, aj nedavno Japoncov, co v kyslom prostredi vraj vyrabali z obycajnych buniek kmenove, ich vysledky sa nepotvrdili, toho sa chytili dalsie skupiny a neskor vysetrovanie (jeden z Japoncov spachal samovrazdu, lebo ako vedec-klamar by si neskrtol ani ako ucitel biologie, v tomto hra Japonsko prim), takze akonahle sa nieco deje, vzdy sa na to pride, je uz vec konspiracie, obvinovat ockovanie z niecoho, co vznika za A este predtym ako boli zeny ockovane, za B rovnaka vakcina sa pouziva inde (v inych krajinach) a v tych sa podobny problem nenachadza, who vyhodnocovala situaciu v GB, kde sa tiez ockuju tehotne touto vakcinou, ziadna mikrocefalia sa u danych zien nenasla, jedine, co sa dosiahlo je znizeny pocet chorych novoredencov a znizeny pocet umrti novorodencov na dane ochorenie..
@adsumus a to o akej krajine pises? OSlovensku? Nepoznam ani jednu skolku, ktora by si viedla zoznam ocko, neocko, ciastocne ocko atd deti a uz vobec ziadnu, ktora posiela oznamenia o tom, ze nejake dieta musi ostat doma v karantene. Ako mimochodom posielaju avizo? Telegramom ci prvou triedou? Ci sms?
@prevenar ludia neuverili rozpravke o zike, tak rychle prisla lokalna mutacia ziky... Uf...
Navyse ocko je tam od 24tt tusim, k poskodeniu mikrocefalia moze dojst pocas celeho tehotenstva, pocas porodu a aj tesne po narodeni. Mnohe hlasene pripady mikrocefalie sa nakoniec nepotvrdili, lebo islo len o hranicne hodnoty, nie poskodenie, to jest k poskodeniu mohlo dojst naozaj v ktoromkolvek stadiu tehotenstva. No ale kazdy z nas rad uveri inej rozpravke.... Lebo zika nam zmutovat moze, ale chybna vakcina to nieeeee 😉 zaujimalo by ma, kolke z tu pritomnych mamiciek sa ockovali v tebotenstve a kolke sa na taky krok chystaju.
@sirinka amen 😵
..tak, kazdemu musi byt jasne, ze masove ockovanie v tehotenstve musi byt absolutne bezpecne a neskodne. doporucujem uplne kazdemu, kto chce mat 100% zdrave dieta. dufam ,ze vsetky nase "bezne" ockomamicky sa pri dalsom tehotenstve pobezia ockovat , ved pre zdravie dietata vsetko , nie?
zaroven so si isty, ze by na nich urcite tajne neskusali nejake "novinky" vo svete vakcinacie ^^ vsetci vieme , ze koli zdraviu matiek a deti ti ludia, ani oka nezazmuria ^^
@sirinka jasne ze je to rozpravka, rovnako ako vymyslena prasacia a vtacia chripka na ktoru boli vopred prichystané vakciny skor nez pustili akoze nebdezpecny virus do vzduchu 😀 ved to je tak krasne vsetko pripravene
vakcinacie su za jedinym ucelom ,znizit pocet obyvatelstva na tejto zemi. ( samozrejme okrem specifickych monovakcin ktore sa podavaju ako rychle protilatky uz ked nejaka choroba vypukne)
Ich najlepší plan je pustit taky fajny virus na medzinarodne najvacsie letiska na svete , kde sa rozsiri do celeho sveta a tam nastupuju tie ozajstne ucinne vakciny ku ktroým sa dostanu len vyvolení

@prevenar nevymyslaj konspiracie, testy okolo ziky robili nezavisle organizacie