icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
dankovv
14. apr 2016

@hajanka obrna a čierny kašeľ sú u tebe bežné detské choroby,na čierny kašeľ môže dieťa zomriet,vyše 200 000 deti naňho rocne zomrie,hlavne v krajinách tretieho sveta,trošku rozmýšľam keď máš cim 🙂

buckeye
14. apr 2016

@volterra tou vakcinou sa ockuje aj inde, v inych krajinach a tam mikrocefalie nie su

buckeye
14. apr 2016

@kbeata ja som zaockovana este pred planovanym tehotehotenstvom, tak sa totiz normalne robi, lenze nie kazdy dospely na to mysli, tak sa niektore (nie vsetky) ochorenia ockuju v 3. Trimestri, aby sa znizil pocet ochoreni u novorodencov, co aj funguje, podla posledneho zasadnutia who, ked tuto konkretnu vakcinu vyhodnocovali (sledovanie ockobania prebehlo v GB)

buckeye
14. apr 2016

@gabrielkaa ano to si zastancovia prirodnych liekov neuvedomuju, ze priroda nam vie ponuknut najsilnejsie jedy :D a vsetko zavisi od davky aj taky dihydrogenmonooxid (blbo to znie co?) je vo velkych davkach toxicky, ale pijeme ho vsetci a kazdy den 🙂)

gabrielkaa
14. apr 2016

@evittam Ano lebo o tom rozhodujes len ty aky liek si naordunujes. Ale v pripade ockovania ide o kolektivnu imunitu a stat nechce aby o nej rozhodovali jedinci

buckeye
14. apr 2016

@prevenar aha takze, ked ti napise niekto z vyskymu su to pre teba debiliny, ale konspiracne stranky su ok? Fajn

sardinka335
14. apr 2016

@buckeye a šak prosím ta...čo nepasuje do kramu je debilina aj keby to anjel z neba povedal...tito ludia nemaju elementarne zdravotnicke vzdelanie ako nick petot - Peter TUharsky magister asi sociálnej práce - kedze nikdy nepriznal čoho a ide pisat traktaty o očkovani ved to je nonsens...to akoby som ja išla davat školenia o vysokozdvižných vozikoch a nikdy v nich nesedela..A furt sa najdu ludia čo im to zeru, ze s vitaminom C porazia všetky choroby...to iste. Len pokial sa s tou chorobou nestretli. Skoda reči ,,idzem het, pracovat,,.

gabrielkaa
14. apr 2016

@buckeye ved prave preto vedcom nefusujem do remesla, lebo niekto ked povie A musi povedat aj B.... Napríklad taká ortuť sa nachádza aj v potravinách ....ktoré bežne jedavame ...

evittam
14. apr 2016

@gabrielkaa Aj tak sa našťastie môžem rozhodnúť sama a tak aj robím. 😉 Hej, hej ortuť je aj v potravinách.....ale tú "len" zješ. 😉

buckeye
14. apr 2016

@gabrielkaa ano aj hlinikate soli, ale v zanedbatelnych mnozstvach, co je zaujimave, ze vyvojom vakcin sa tieto latky zredukovali (ortutove komplexy sa v niektorych nepouzivaju uz vobec) a obsah hlinikatej soli (co nie je to iste ako cisty hlinik, tak ako cisty sodik nie je ako NaCl), je v jednej vajkcine mensi ako priemerna davka v jednej hruske, hruska je super, ved ovocie je zdrave a vakcina fuj, nechapem tuto ich logiku 🙂

aristka
14. apr 2016

@mb269 pozor .aj kozmetika je nebezpecna a moze zabit ....

mb269
14. apr 2016

@aristka Opakujes sa ako pokazene radio 😀 takze ty nepouzivas kozmetiku ? 😀

gabrielkaa
14. apr 2016

@evittam všetko čo zješ sa ti dostáva trávením do krvi, nie? Samozrejme rozhodnúť sa môžeme sami... V súčasnosti je drvivá väčšina zaočkovaná takze neočkovanie momentálne nie je riziko

sardinka335
14. apr 2016

@buckeye a kolko olova a iných kovov je v tých zdravých rybách čo mnohý konzumuju akoze v ramci zdravia .....Mendelejevova periodicka sustava prvkov sa moze schovať...

sardinka335
14. apr 2016

@gabrielkaa teraz je kazdy hrdina ked o nič nejde...ked pride na lamanie chleba tak otočia o 180 stupnov...potom budu dobry aj lekari, aj zasahy, aj chemicke lieky...

hajanka
14. apr 2016

@dankovv a na rozdiel od trba trosku rozmyslam 😉 dieta moze zomriet aj na zapal pluc,

aristka
14. apr 2016

@hajanka ano moze a duplom ak ide o pneumokoky.na ktore su obrovske rezistencie ...a mame preventabilne ockovanie.

kbeata
14. apr 2016

@buckeye a proti comu si ockovana?to nedavno?

buckeye
14. apr 2016

@kbeata preockocanie v dospelosti + zltacka dvojkombinacia pred dvomi rokmi, lebo napr cierny kasel aj tetanus uz bolo treba preockovat

kbeata
14. apr 2016

@buckeye a proti ktorej zltacke? a ta druha vakcina 3-kombinacia,alebo 3- plus obrna,ako su u nas?

buckeye
14. apr 2016

@kbeata ja som bola na svk este preockovana, dTap a zltacka A,B, ta koli praci a rizikovemu prostrediu, bola pre mna povinna, tu sme len deklarovali, ze som bola ockovana, v opacnom pripade by mi vakcinu proti zltacke dali tu (tiez rizikove pracovisko)

sisaka
14. apr 2016

@kbeata dTaP IPV sa dava malym detom, uz teenagers sa preockovavaju s dTaP tak isto aj dospeli.
Ja robim v nemocnici, mam aj MMR 😱

prevenar
14. apr 2016

@buckeye mam pre teba super tip , zaloz si skupinu - " Reagujeme do bezvedomia" . budes super moderatorka, normalne ta tam uz vidim, ako ziaris 😀

prevenar
14. apr 2016

@volterra problem je ,ze si prilis logicka ...s tym v tejto diskusii daleko nezajdes 😵 tu to je maximalne po podplatene "studie" a konecna, dalej uz len tma. 🙂

kvieta
14. apr 2016

@buckeye Ja som za, aby si reagovala do bezvedomia tu, zjavne svojimi informáciami, ktoré majú hlavu i pätu, niekomu fajne dvíhaš tlak😉

adsumus
14. apr 2016

@sisaka a mmr ti dali v kanade alebo na sk?

buckeye
14. apr 2016

@kvieta ja som zvyknuta na taketo reakcie, vacsina konspiratorov takto reaguje, ako male deti 🙂 ockovanie nie je oblast, ktorej by som sa venovala vyskumne, ale aj ked sa ma niekto podobny spyta na moju oblast a odpoviem mu, ze takto ako si to predstavuje, to z hladiska biologie nefunguje, tak reakcie su velmi obdobne 🙂

sisaka
14. apr 2016

@adsumus v Kanade

adsumus
14. apr 2016

@sisaka a to ti dali lebo si v zdravotnictve alebo to dávaju každemu

volterra
14. apr 2016

@aristka áno,aj kozmetika je nebezpečná, ale nikto ťa ju pod hrozbou pokuty a perzekucie nenúti používať! Už konečne pochopte všetci ten rozdiel!