(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@mirkaaa80 tej hlinikatej soli je v jednej vakcine menej ako napr v hruske, a potom dieta a jeho imunita sa stretava od narodenia so stovkami bakterii a virusov (nie vsetko su totiz infekcne ochorenia), takze tych 6, co napr v hexe je pre imunitu zanedbatelna polozka, formaldehyd sa v tele prirodzene vytvara pri niektorych metabolickych drahach, vo vakcine je ho menej ako ti vlastne telo vyrobi za jeden den
@mirkaaa80 no ešte to tak, ja som sa len dotázala, prečo raz uvádzaš, že sa ti zhoršil zdravotný stav po očkovani a raz po tehotenstve, otázku sme si vyjasnili, to bolo celé, ja nemám čas ani záujem tu sledovať nikoho, kde kedy ako po ktorom príspevku prispieva, či neprispieva, či su jeho príspevky konzistentne a či sa to, že človek neje meso mládať vylučuje s tým, že nie je vegetarián alebo nevylučuje a už vobec nikoho z ničoho neobvinujem ako vejula mna, že som podplatená a podobne, ona má pocit, ale zlý a ked jej to napíšem, tak to má rešpktovať a nie opakovať to stále dookola a šíriť tu klamstvá a ašiaknovať užívatelov, tebe by sa páčilo asi, abysa toto stalo bežným sposobom komunikácie medzi ludmi ale mne nie.
čo sa riadu týka, doplnam infoš, aj dnes sa požíva hliník na prípravu pokrmov a prečo sa vyhadzoval pred tým, určite to máš od antivax, ale B nedodali, ake "prekvapujuce". ináč to nechápem, že si neoverujete tieto infoš, pár klikov na googli, vy budete radšej podzrievať tých, čo si to overia.
http://delikatesy.etrend.sk/kuchyne-vybavenie/h...
@lucus83 myslela som si, ze mas na mysli pasovy opar. Viem, ze ho sposobuje rovnaky virus ako varicellu.
Herpes zoster moze vsak dostat len ten jedinec, ktory prekonal uz ovcie kiahne. Ale herpes zoster vznika po reaktivacii virusov, ktore uz v tele zostali, nie? Viem, ze plati pokial niekto nemal ovcie kiahne, moze ich dostat od cloveka, ktory ma herpes zoster (aj ked infekcnost nie je vysoka), ale naopak to velmi neplati. Ci sa mylim?
@lennkka17 ake tazke kovy prostim ta??? ziadne tam nie su,. ja neviem kde toto ludia stale beru..kedysi sa pouzival thimerosal (zlucenina viazuca ortut) ,ten sa vsak nepouziva, hlinkatej soli je vo vakcine menej ako v priemernej hruske a formaldehyd, ktory ale vznika aj prirodzene v tele v urcitych metabolických procesoch (demetylacia DNA ale aj travenie ovocných dzusov), a v tej jednej vakcine je ho menej ako telo samo vyrobi , v jedenj vakcine je totiz obsah 0.25-0.5ug (mikrogramu), naprikald hexa ma 0.5ml (objemovo) cize koncentracia formaldehydu je 0.125-0.5ug ale stabilna koncentracia v tele je okolo 3ug/ 1ml krvi (opakujem na 1 ml), a potom bezna koncentracia formaldehydu v ovoci alebo zelenine (aj oni maju DNA, ktora sa demetyluje) je 3-60mg/ kg hmotnosti..davam do pozornsti jednotky mikrogram vs miligram
@vejula takže k mäsu, odporkyne muslimov tvrdili, že najhorší sposob zabíjanie zvierat maju muslimovia a následne nato sa tešili ako si peču teliatko, to ma zarazilo, vadí im halal zabíjanie dospelých zvierat ale nie zabíjanie mládať pre lepší pocit z jedenia, tak som sa dotázala v tejto veci, prečo halal nie, ale zabíjanie mládať zvierat pre rozkoš z jedenia ano. no dostala som svoje, že som pokrytec lebo jem kuracinu (snád jedine meso, čo dám raz za týžden do ust vo forme šunky), takže podla nich som rovnaka ako oni, čo jedia teliatka, jahniatka, prasiatka. Nie som, ja mladata zvierat nejem a neplatím ťažke peniaze aby ich zabíjali, ani nikdy nebudem a meso mládať nebudem kupovať ale nie som vegi,len meso nemám rada, jem ho len velmi zriedkavo, nechutí mi. a nie je mi jedno, že ma ohováraš, vadí mi to, zásadne. 🙄
@lennkka17 ak vies .ze anestezia je mensia zataz ako ocko ....napis mi co sa pri anestezii podava dietatku .....kedze by si to mala bediet .kedze na zaklade niecoho by si ti mala dedukovat ....ja si dovolim s tebou opakovane nesuhlasit a opakujem.ze pre detsky org.je celkova anestezia obrovska zataz oproti ocku ...plus ako pise
@buckeye ziadne tazke kovy v ocku nie su ...tie dychas kazdym nadychom .ale urcite ich nikto nepicha...
..nechápem čo sa tu stále dokola rieši.. Niektoré prispievateľky by si mali uvedomiť, že každý rodič má právo sa rozhodnúť či dá svoje dieťa zaočkovať alebo nie..aký ma na to dôvod je LEN a LEN jeho vec!!..je to jeho dieťa a jeho zodpovednosť..tiež sa tomu hovorí rešpektovať názor a rozhodnutie iných..vo vyspelých krajinách je úplne normálne, že sa dajú zaočkovať tí ktorí chcú a ostatní ich neriešia, nepoučujú a neosočujú.. tak spraviť krok týmto smerom by už bolo konečne na mieste!!
@lennkka17 u nas bol priebeh po ockovani identicky; tiez okolo 20 mesiaca to zacalo byt vidiet; aj ked vtedy som si to neuvedomovala. Dnes mi len ostavaju oci pre plac ked si pozeram stare fotky a videa. Pochopi len ten kto to prezije. Inac-poznam Ta z fora autizmus. Tu sem tam nakuknem precitam si co pisu baby..a aristka zije tymto forom ..prispievala tu asi pred 3 mesiacmi alebo v inej teme to bolo ale ohladom ockovania stale proste obhajuje ockovanie ako neskodne..pride mi to ako keby jej niekto za to platil..a je ich tu viac takychto.tymto otvorene poprosim aby na mna nereagovala lebo viem aka vie byt neodbytna a ja mam ine problemy.tato sprava je adresovana len lenke pre jej info.
Opeť dalšie vysledky vedeckého vyskumu potrvdzuju skutočnosť, že bežne používane pesticídy maju veľmi zlý dopad na nervový system, nielen škodcov, ale všetkých živočíchov, vrátane človeka. Sposobujú poruchy vyvoja detí. Prosím podporte petíciu na obmedzovanie používania pesticídov.
http://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.c...
http://civileats.com/2016/04/26/the-epa-says-ju...
..len tak mimochodom..keď už sme pri tom vzdelaní, výskumoch, prieskumoch atď..
@menatko ved uz ani neplanujem reagovat na take prispevky. Nechce sa mi tu s niekym dotahovat. Aj tak svoj nazor na ockovanie nezmenim.je to velka pravda ze pochopi to len ten kto prezije. Ja som predym tiez bola za ockovanie ale teraz keby sa to dalo vratit spet tak to urobim inak.
..som si hneď myslela, že keď žiaden príspevok tak dlho, tak p. DOKTORKU - MUDr. lustrujú a snažia sa na ňu niečo vytiahnuť...aké úbohé 🙂))..najprv Vám Ing. nieje dosť dobrý, neschopný sa sám dovzdelať vo veciach, ktoré ho zaujímajú a teraz ani MUDr. Vám nestačí?..som presvedčená o tom, že žiaden človek, nech by bol ako vzdelaný, sčítaný, otitulovaný, skúsený, ale proti očkovaniu by Vám nebol dosť dobrý..problém nieje v tých ľuďoch, problém je niekde inde..to motto v úvode toho článku hovorí za všetko:"Je těžké přesvědčit člověka, aby něco chápal, když jeho příjem závisí na tom, že to nechápe. Upton Sinclair" ..a ak toto nieje ten problém, tak mi z toho vychádza už len že psych. narušený človek môže dokola vnucovať svoj názor ľuďom, ktorí majú postihnuté deti po očkovaní a dokola ich presviedčať o tom aké je očkovanie "zdravé".. našťastie karma je zdarma..
@menatko my sme spolu niekde komunikovali ,ja ťa nepoznám a vyprosujem si urážku ,že som platená za prispievanie sem ....nie som ani admin ,nepredávam a nepropagujem tu ani lieky ,ani čističku vody ,či vysávača ,ani homeopatiu ,ani vit.C ...jedine čo všetky z antivax dokážete namiesto argumetov ,sucho a trápne obviňovať ...mám pocit ,že sa pohybujem a komunikujem s deťmi v materskej škôlke ,aj tie ak nevedia kam z konope ,sa schovávajú za detské obvinenia niekoho druhého ....
@mb269 pani doktorka predáva homeo a berie peniažky za pohovor ...priama platba a zarába sa tak ,že hatám niečo z čoho mám prospech ,zarába sama na seba vo svojom biznise ...sú to všetko len psychologické ťahy a peniažky padajú ,plus príbeh so spinálnou musc.atrofiou tu bol už dávno rozoberaný ...asi ti tá dg.nič nehovorí ...
@buckeye rozdiel je ale v tom, ze hrusku si nikto z nas nebude pichat podkozne, kedze je uplne iny mechanizmus vstrebavania hlinika v traviacom trakte, da sa povedat, ze len zlomok z neho sa skutocne vstrebe, zvysok je prirodzenym sposobom vyluceny. Je takisto rozdiel, ked je organizmus vystaveny patogenom prirodzenym sposobom, kedze mame rozne ochranne bariery a telo dokaze rychlo reagovat. Pri injekcnom vpraveni su obidene niektore mechanizmy, plus vakcina obsahuje mnoho pridavnych latok, ktore mozu sposobit v organizme tazkosti navyse.
@sirinka vies ten vami ospevovaný hliník nie je len v tej hruške ,ale vo väčšine potravin ,či vode ..takže ak sa ho tak strašne bojíte ,musíte sa naučiť žiť zo vzduchu ,pretože ak sa zo všetkého čo i len trošku vstrebe v konečnom dôsledku to vôbec nemusí byť zanedbateľná čiastka a ak si pridáme ,že sa môže nachadzať aj vo vzduchu ,je to úplne v háji ..ako s tým pocitom dokážete žiť alebo ste fakt tak naivní ,že neočkujete a ste úplne zachránení od zamorenia od hliníka v nejakej forme ....nehovoriac z tráv.traktu ,či plúc ,ide všetko priamo do krvičky ..v čom vidíš výnimočnosť tohto procesu ,len to že je to prirodzené ,aj keď je to rovno v krvi

@adsumus 1. Smirujes aj ty, mna si smirovala v iných témach čo som povedala!!!! 2. Nejde ani tak o to že to sú vírusy xive ck mrtve-ale o to koľko ich je, resp. niekoľko chorôb naraz je v tej vakcine a k tomu tie " mnamky" prídavné látky, samozrejme neškodné. Prečo je zakázané používať hliníkový príbor a hrnce - ktorý len olizujes? Sak injekčné podaný hlinik vo vakcine je ok. Aj hliník v antiperspirantoch ktorý sa vstrebáva cez kožu robí sarapatu a usadza sa v uzlinach. Ale ty mi určite zase povieš xy štúdií a testov ako je neškodný. Aj formaldehyd aj glutamat........aj aj aj. Pekny dnik