icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
16. máj 2016

@prevenar fantasticke vysledky 😀 😀 😀

adsumus
16. máj 2016

@bro1 ty si písala, že si si potvrdila názor tvojej švagrinky, že očkovanie je viacej škody ako užitku čítaním slovenskej literatury o očkovaní, tak to ma zaujalo, že aku literaturu si si to čítala, nepamätáš si, chápem.

mb269
16. máj 2016

@adsumus Do kazdeho rypat to vies najlepsie , nic ine nevies

prevenar
16. máj 2016

@mb269 amen 🙂

prevenar
16. máj 2016

@adsumus ..ak sa niekto smeje bez zjavnej priciny ..vyzera to minimalne "divne" ..skus sa nad tym zamysliet 😉

adsumus
16. máj 2016

@prevenar ja sa smejem ako fantasticky vám funguje vitamín C, uplne ako v reklame. 😉 funguje to fantasticky, ludia, fantasticky, načo studie, odporúčam na sto precent, fantasticky to funguje.

mb269
16. máj 2016

keby aj niektomu rozum fantasticky fungoval nebolo by odveci

bro1
16. máj 2016

@adsumus no nepamätám si názvy kníh, nemám ich teraz po ruke, len nerozumiem tomu ironickému podtónu, či sa mi to iba zdá ?

petot
16. máj 2016

@buckeye Vyhla si sa otázke, tak ju zopakujem: ako chceš obhájiť nepoužívanie farmakologických dávok vitamínu C pri tak ťažkom ochorení ako je tetanus, keď pacientovi nemôže ublížiť a môže pomôcť?

prevenar
16. máj 2016

@bro1 si radsej zvykni, lebo to je cca vsetko co vie 🙂

buckeye
16. máj 2016

@petot nevyhla, pokial nieco nie je schvalene na zaklade evidence based medicine, nemoze sa to pouzivat na dane ochorenie, to ze moze pomoct nemas overene..za B pri velmi vysokých dávkach vit C hrozi oxalatova akutna nefropatia, zvlast aj ked je pacient postihnuty nejakym dalsim pridruzenym ochorenim, ktory mimochodom tetanus je, nie je zriedkave, ze pacienti s rozvijajucim sa tetatnom, maju akutnu renalnu disfunkciu

adsumus
17. máj 2016

@bro1 ano zdá sa ti to, ja sa uprimne zaujímam o otázky očkovania a fakt ma zaujíma ta slovenská literatura o očkovaní, kde si sa dočítala, že očkovanie je viac na škodu ako na osoh, pretože ja okrem toho, čo tlačí tuhársky a fillo, taku nepoznám. fakt by ma to zaujímalo, dakujem.

@petot takže kedže odpved nezaznela, je mi jasne, že počet studii pre liečbu tetanu u zvierat zo strany farmafiriem, ktoré ho propaguju rovná sa nule. Nulový zaujem dokazáť, že liečba vitamínom C je efektívna, tuším, asi prečo.

sirinka
17. máj 2016

@petot
@buckeye inak nieco nove ohladne ocko a protilatok tetanu...
http://cid.oxfordjournals.org/content/early/201...

bro1
17. máj 2016

@adsumus tak tieto mam doma, aj anglické sú tu tam

adsumus
17. máj 2016

@bro1 dakujem za odpoved, tá prvá kniha je jediná slovenská a chceš povedať, že tá kniha ťa utvrdila v tom, že očkovanie je viac škody ako osohu? 😕 😕 😕

Jej spoluautorka Epidemiologička Henrieta Hudečková o rizikách neočkovania detí:

https://www.youtube.com/watch?v=qPyF249a3sw

Vo zvyšných knihách si skus overiť bársake info. Aj tu na príklad máš niečo k nej, vždy treba veľa názorov na všetko. http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2010_05.htm

bro1
17. máj 2016

@adsumus spolieham sa na informácie od rodinnej lekárky - švagrinej plus jej tím, čo sú taktiež naši priatelia , knihy su len bonus v ktorých píšu zhodné informácie s tými , ktoré máme my

adsumus
17. máj 2016

@bro1 a ta slovenská kniha nie je vzhode s tým, čo ty tvrdíš, že tvrdí tvoja rodinna lekárka.

tin007
17. máj 2016

V CR aspon seriozne pracuju na tom, ze prijmu zakon o odskodnovani nasledkov ockovania: http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/chlapci-oc...

aristka
17. máj 2016

@petot velmi jednoducho objajim nepodanie megadavok vit.c pri tetane ...nikde nie je uvedene .ze vit c je antidotum .kedze pri tetane zabija jed a potrebuje protijed .plus nieco ako hemostaza .oblicky ti nic nehovori .asi si zjavne nezazil pac vo vazbom stave na UPV ..

aristka
17. máj 2016

@petot sorry teraz citam preklep telefonu ...homeostaza .kedze ide o rozdielne vec ako hore napisane ...

petot
17. máj 2016

@buckeye Oxalátová nefropatia je hypotetický problém, aj to len u predisponovaných pacientov, čo sa dá (tak ako všetky kontraindikácie k vysokým dávkam vitamínu C) jednoducho laboratórne zistiť.

petot
17. máj 2016

@aristka Ktorý postup pri liečbe tetanu je evidence-based?
(Samozrejme, prosím si aj placebom kontrolovanú štúdiu účinnosti liečby).

buckeye
17. máj 2016

@petot lenze u pacietna ktory sa dusi, pretoze ma akutny tetanus a zlyhavaju mu aj oblicky (ano u tetanu sa vyskytuje) nebudes davat robit rozbor na oblicky, lebo budes rad ak ti do par hodin neumrie

petot
17. máj 2016

@buckeye Používaš krajné prípady aby si sa vyhla realite, že riziko podania vitamínu C je mimoriadne malé a dá sa vopred laboratórne zistiť.

Takže prakticky neexistuje zdravotná prekážka v jeho podaní.

Prekážky sú výhradne mentálne.

petot
17. máj 2016

@adsumus Aha, takže štúdie o účinnosti sa rátajú len keď ich urobia farmafirmy? 😀
Už asi chápem tvoj postoj k očkovaniu. 😀

aristka
17. máj 2016

@petot klinika tetanu je aj krcovite stiahnutie svalstva hrudnika a tym padom znemoznenie dych.pohybov.pac je napojeny na UPV a dovolim si povedat .ze max do dvoch dni ma pneumoniu a uz s tym idu aj oblicky do prdele a pri insuficiencii obliciek je kontraindikacia vit.c ....plus opakujem alebo sa pytam odkedy je tetanus antidotum ...a
@buckeye nehovori krajne pripady ...to je pripad da sa povedat kazdeho pac .na upv .pneumonia .problemy s homeostazou .kde je problem samozrejme aj s oblickami ...chod.na aro a uvidis sam...

aristka
17. máj 2016

@petot nehovoriac o liekoch na tlak .pac musi byt uspaty a kvantum ineho .kde kontraindikacii je az .az ....ten priebeh tetanu je rychly a dramaticky ...

buckeye
17. máj 2016

@petot nepouzivam, do prvej hodiny od prijatia pacieta s tetanom sa musia urobit vysetrenia na urcenie hladiny toxinu, urcuje sa hladina kreatininu, kreatinin kinazy a inych, do 24 h sa podava diazepan, alebo lorazepam (koli krcom, na tie ti vitamin C nepomoze) u zavaznych pripadov sa zavadza umela ventilacia, podava sa antitoxin, podava metrodinazol (ATB, na zlikvidaciu bakterii ako povodcu toxinu, pricom penicilin byva menej ucinny), nasledujuce dni a tyzdne sa pacient stale sleduje, latky su nadalej podavane, ak je zosileny sympaticus podava sa morfin, alebo labetalol, nesmu sa podavat diuretika, pri nizkom tlaku sa podava fyziolog, pri zavaznejsich norepinefrin, pri bradykardii atropin, prebezne sa sleduje pacient ak je potrebne poda sa heparin, po 2-3 tyzdnoch, ak sa pacientovi stav zlepsi postupne sa odpusta podavanie liekov a zacne sa fyzickou rehabilitáciou, nakolko svalstvo vdaka spazmom je uplne mimo, lieky proti bolesti byvaju podavane dlho, rehabilitacna liecba trva nasledne az do 6 tyzdnov
a potom aj v samotnom Odrigovom clanku, je pisane co presne popisuju studie, ktore Tuharsky cituje, zjavne ich celkom nepochopil, myslim Tuharskeho, inak by ich necitoval, pretoze niektore z nich popisuju ako vit C podporuje rast anaeróbnych bakterii, a ako priliz nizke neinaktivvali toxin a dokonca priliz vysoke davky zosiluju ucinok toxinu a len stredne davky (urcene zatial len na mysiach) jeho ucinok blokovali aj to len ciastocne

veriiii
17. máj 2016

@prevenar hmm??co to tu splietas?aha tvoju obohratu pesnicku🙂
ja som ta opravila v tom co si netusil-ockovanie proti tetanusu nema ciel zabranit nakaze clostridou tetani,ale vytvorit protilatky proti tetan.toxinu..co si myslis,kto skor vyhra pri nakaze?ockovany ci neockovany? 😉

veriiii
17. máj 2016

@petot ale kto si dava zistovat ci je predisponovany ?proste mamicka podava dietatu na denno dennej baze 5,10g askrbatu.a propo,.kolko sodiku, resp kalcia je v tom?umely vitamin c nema a nebude mat vsetky vlastnosti prirodzeneho..