(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@evittam chorobami, čím asi tak?
Chlapček po obyčajnej detskej chorobe vyzeral ako zombie: Matka zalarmovala celý svet!
http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/chlap...
@adsumus Ja som sa nepýtala teba a s tebou si nemám čo povedať a ani nemám o to záujem. Tak buď taká dobrá a neotravuj ma. Ďakujem.
A ešte raz - tú obrnu by dostal či je alebo nie je očkovaný - už to konečne pochop, alebo mi daj konečne priamu odpoveď na moju nedávnu otázku - nedáš, nakoľko ju nemáš a to je všetko.
@adsumus Pardón - teda tie kiahne by dostal tak či tak....zle som si to prečítala - a fakt "pluska.sk" - to je už len vierohodná stránka a medicínsky zameraná - čistý bulvár - ale v prípade, že tebe "nahrávajú do kariet" tak to nevadí iba v opačnom prípade je to "smiešny bulvár"...😀
@evittam ja som mama (aj napriek ťažkej paranoji, ktorú tu dennodenne prezentuje hlavný predstavitel antivax na MK) a potrebujem vedieť aké su riziká jednotlivých ochorení, aj ich príznaky, človek musí chrániť svoje aj iné deti, je to každeho vlastne rozhodnutie ako a či bude chrániť deti pred chorobami, ktoré sa zdaleka nedaju označiť ako bežne či neškodne. takže si tiež nechaj svoje hluposti o tom ako mi niečo nahráva alebo nenahráva do kariet.
@adsumus To bohužiaľ nie sú hlúposti - ak niekto chce a bude mať čas tak si to pekne nájde-ja si len pamätám, že ak tu hocikto dal hocijaký článok o neúčinnosti vakcíny a nebodaj o jej škodlivosti - tak to buď bol podľa teba bulvár alebo nedôveryhodný zdroj. Ty sem "zavesíš" link z teh istej stránky a už to má byť akože v poriadku a dôveryhodné - aké krásne subjektívne - okrem iného... 😀 A mysli si čo len chceš ale u mňa sú stránky typu "pluska, zoznam,topky..." a podobne naozaj len bulvár.
Čo sa týka tvojho ostatného - ja som tiež len matka, ktorá chce pre svoje deti len to najlepšie a to aj robím - chránim ich a starám sa o ne najlepšie ako viem. A riziko či už ochorenia alebo len "chodenia po ulici" je tu každý deň a vždy bude. 😉
@evittam ale ved v tomto prípade ide o obyčajnu vypoved matky choreho dieťaťa, to predsa nebude vo vedeckom časopise, ale na nete, je to po celom nete, nielen v bulvároch, ona to dala na svoju FB stránku, takže tuná zdroj nie je doležitý, ale to, že dieťa zle znáša taku obyčajnu chorobu ako kiahne, ani ja som nevedela, že kiahne v takom veku môžu mať taký zlý priebeh. To je predsa dobre vedieť. Ak sa ti zdroj nepáči, ok, ale nemáš právo o mne písať klamstvá, že mi niečo nahráva alebo nenahráva do kariet, pretože ja sa zaujímam o očkovanie z oboch brehov a sledujem oba tábory rovnako a vyberám si tak, aby moje dieťa zbytočne netrpelo kvoli manipuláciám, take ake tu predvádza prevenar, ked obyčajných rodičov, ktorí nemaju nič spoločne s farmabiznisom, len mu jednoducho neúverili jeho dezinformácie označuje za podplatených, to je hrubá nehoráznosť takto manipulovať ludí.
Dokazal by tu niekto neagresivne napriklad dat informacie ako to celkovo vyzera s ockovanim na SK? Mne sa zda ze nasa lekarka reagovala na mna tak podrazdene lebo sa s tym stretava castejsie.
@adsumus preco si myslis ze prevenar manilupuje? ja som tu nova, rovno poviem ze som sa prihlasila na konika kvoli nfomraciam ohladne ockovania, ktore som si zatial hladala na anglickych strankach. Zacala som citat jeho blog a aj ked som precitala par prispevkov, tu v tejto diskusii kde sa to hned od zaciatku zvrhlo na hadku a nebavi ma to citat tak zatial jeho info ma hlavu a patu.
@adsumus Aháááá, takže ak ja dám článok napríklad z hocijakej stránky ako dieťa trpí, trpelo a nebodaj zomrelo po vakcíne - tak podľa teba je to nedôveryhodný zdroj, chceš naskenovanú zdravotnú dokumentáciu dieťaťa, dôkazy od lekárov, nebodaj mená a adresy a tel.čísla (a neobťažuj sa napísať, že to tak nie je - lebo to tak je - a naozaj sa mi nechce prehrabávať v tvojich príspevkoch rok-dva dozadu, ale veľmi dobre si to pamätám), ale ak je tu spoveď matky, ktorej dieťa zle znáša bežnú detskú chorobu (proti, ktorej sa mimochodom u nás povinne ani neočkuje) tak už som ja tá zlá a podceňujem spoveď chudery matky a podobne?! To som ani nikde nenapísala - tak zo mňa nerob necitlivú osobu, ktorá neverí danému príbehu - len som reagovala podobne ako to rada robíš ty - je mi úprimne ľúto toho malého a neverím, že ak by aj bol očkovaný tak má lepší priebeh - ale to už sa nedozvieme. Poznám prípady kiahní, ktoré dopadli katastrofálne a poznám prípady (napríklad mojich detí) kde sme zvládli kiahne úplne perfektne. A vieš čo - choď do čerta. Prepáč. Máš dva metre na jednu vec a to je celé zle. Zrazu je z teba aký "samaritán" a chápajúci človek obe strany - no normálne neverím. 😀
A ešte posledná vec - mňa nikto nemanipuluje - ale to už vieš len nejak zabúdaš.
@mw63 pretože opakovane píše o iných uživateloch klamstvá, doslova dopísmena bludy, z ineho uhla mna napríklad presviedčal, že obrna sa nemôže šíriť vzduchom ale môže. jeho blog tam nestrpí žiadny iný názor, ak by tam niekto jeho dezinfo uviedol na pravú mieru vymaže to. to všetko je manipulácia. lekári nikdy nemažu ak sa ich na niečo spýtaš, odpovedaju, prevenar napáda, že si farmafirma.
@evittam ano prečo by ma to nezaujímalo, ak matka informuje že dieťatko zomrelo po očkovaní a následnými otázkami sa dojde nato, že dieťa je vymyslené a nikdy žiadne nebolo, tak ma to sakra zaujíma, pretože som sa mohla rozhodnuť neočkovať dieťa na základe klamstva a to nie je v poriadku. a nemám dva metre, ale ty si dokonale zaslepená a neveríš nikomu nič, ani nos medzi očami jedine rpevenarovi, ktorému si schopná zalajknuť aj ked mi napíše, že sa mám zabiť. a do čerta ja nepojdem.
@mw63 ako to myslis ,ze "ako to vyzera" ? co konkretne ta zaujima . oficialnu SK statistiku najdes tu - http://www.epis.sk/AktualnyVyskyt.aspx to je moj najcastejsi zdroj grafov ..tak isto pouzivam rovnaky urad, ale v ceskej republike.
napriklad v prispevku https://www.modrykonik.sk/blog/prevenar/message... pouzivam 2 ceske statne statistiky . mozes si tam najst linky na ne a pozriet sa na ine ochorenia.
@adsumus Mne je prevenar naozaj ale úplne ukradnutý (prepáč prevenar) ale ja nepotrebujem jeho články, názory a neviem čo aby som spravila to čo spravím - konečne prestaň o mne písať tieto klamstvá, že sa držím len toho čo povie prevenar- ja som bola rozhodnutá nepichať do svojich detí dnešné vakcíny ešte predtým než som vôbec vedela, že existuje nejaký modrý koník, prevenar, Fillo, Eleková a podobne a ty si tá posledná osoba, ktorej budem vysvetľlovať prečo načo a začo. A ak niečo "laiknem" niekomu tak len preto lebo súhlasím s jeho názorom. A to o tom tvojom zabití - ach jaj - vyťahuješ to stále dookola - tam som mu "laikla" hlavne jeho názor na ostatné veci a to, že ti tam napísal niečo také tak to už je na jeho svedomí.....Do kedy to tu budeš vyťahovať - do smrti?
A podľa teba vymyslené dieťa -možno je to fakt - verím tomu, že aj môže byť. Ako prepáč -ale taktiež toto dieťa môže byť vymyslené - kde máš dôkaz, že to tak nie je - spoveď matky na pluska.sk?..... V dnešnom svete je všetko možné.
@mw63 v tejto teme neprides k ziadnym relevantnym informaciam, tu sa argumentuje urazkami inych prispievatelov. Pokial nie si rozhodnuta, cos ockovanim, hladaj dalej info, pripadne sa pridaj dooboch skupin tu na mk, teda za a aj proti, kde je vacsia sanca na nejaku slusnu komunikaciu. Pokial si uz pevne rozhodnuta a hladas len info, co a ako dalej s neockovanym dietatkom, tak v skupine dostanes slusne podane informacie bez urazok a citoveho vydierania. Tato tema uz je mrtva. Asi bola zle zaockovana 😉
@adsumus Vôbec ma to nezaujíma ...A aký by to bol akože dôkaz ak by napísala, že je? Dieťa ochorelo - malo veľmi zlý priebeh a teraz čo? Koho je to chyba - nebodaj to zase hodíme na ľudí čo neveria dnešným vakcínam? Chudera mamička sa nechala zmanipulovať a uverila tomu, že je vakcína neúčinná a teraz sa ide sťažovať? Alebo teda ako? Koho je to chyba, že malo to dieťa taký priebeh choroby aké malo? Pre teba relevantný dôkaz, že len napíše na fb že je to tak? Lebo podľa tvojich požiadaviek v dávnejších príspevkoch určite nie.
@evittam nie maminka, chcela očkovať, ale u nich sa očkuju deti až po18 mesiacoch, dieťatko nemohlo byť zaočkovane kvoli veku. Ja neriešim koho je to chyba, ja riešim,že sa to stalo, že dieťa bolo neočko, že malo zlý priebeh a ako sa mám k veci postaviť ja, to je celé. Ak by ma zaujímali podrobnosti, maminy sa spýtam, je volne dostupná, rovnako beriem aj matky, čo píšu, že deti maju poškodenia po očkovaní, napríklad bradavica sa vrátila, beriem na vedomie.
@adsumus a k akemu zaveru si vlastne vdaka tomu clanku prisla? Tvoje dieta ma menej ako 18 mesiacov, respektive menej ako 11, kedy je mozne uz ockovat proti kiahnam priorixom tetra, respektive na odporucanie lekara sa da este aj skor? Ty ako konkretna matka tvojho konkretneho dietata si si vzala aku informaciu z toho clanku?
mas vobec informaciu, o aku infekciu islo, kde k tomu dieta doslo, aka bola terapia a ako na nu dieta reagovalo? Tvoja informacia z bulvarneho clanku nema vobec ziadny prinos tak ako je tam podana, ale uznavam, ze moze v inych maminkach, ktore maju prilis malo informacii o danom ochoreni vyvolat strach a budu utekat ockovat svoje mimina... Nula, nic....
@sirinka ja som si vzala taku informáciu z toho, že je klamstvom tvrdiť, že tieto choroby su neškodne, ale že môžu byť nebezpečne, dokonca život ohrozujuce, a že to nie je len tak vystavovať deti chorobám. a teda antivax mi klame, že treba chorieť, že je to pre deti lepšie, v tomto prípade nebolo a nie je zdaleka jediný.
@evittam to dieťa nemohlo byť očkované pre vek, nie pretože mamka nechcela očkovať.
a obe dámy sa tu ohánate pojmom "citová manipulácia", tak si doštudujete alebo sa nechajte poučiť odo mna, ak vám niekto dá pravdivé info tak vás nemanipuluje, ale informuje, ak vám klame vtedy ide o manipuláciu.
@adsumus Veď v poriadku - ale ešte raz - mňa nikto nemanipuluje, nakoľko mňa nikto neklame...... 😉 Vieš, ja nemám ani 20 a ani bohužiaľ 30 aby ma niekto manipuloval a klamal mi - ja mám dosť vlastného zdravého rozumu a inteligencie aby som sa vedela správne rozhodnúť sama a nepotrebujem k tomu žiadne neznáme "nicky" na MK alebo hocikde inde. Alebo nejaké články z topiek, plusiek a podobne....Mne dáva dôkazy sám život - niekedy našťastie-niekedy bohužiaľ.
@adsumus a teda doteraz si to nevedela? Alebo ako mám chápať prínos tohoto článku priamo pre teba ako obyčajnú maminu? Uz máte ocko proti kiahnam za sebou? A poviem ti ešte jednu informáciu, existuje mnoho ochorení, proti ktorým existujú očkovacie látky a tiež nepatria do povinného kalendára a na každú jednu z nich sa dá umrieť alebo nože byť komplikovaný priebeh, alebo sa prípadne u nás teraz nevyskytujú,ale čo ty vieš, čo bude zajtra... takze by si mala pristúpiť k týmto info zodpovedne a vyvodiť dôsledky v zmysle plánovania nielen povinných lekárskych aj všetkých dostupných dobrovoľných ockovani.
Moje deti prežili ovčie kiahne bez akýchkoľvek problémov a aj to, ktoré má ťažkú formu atopickeho ekzemu. To je môj príbeh obyčajnej maminy a moja skúsenosť s ovcimi kiahnami.

@2sisi2 Presne ako ti napísal @prevenar. A ty čo budeš robiť keď tvoje dieťa ochorie na tú istú chorobu proti, ktorej si ho dala očkovať?