(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@evittam V medicíne a ani v žiadnej inej ludskej oblasti ti nikto nebude nič garantovať na 100%, nakolko je to uplne nerálne, vždy je možnosť, že si dieťa nevytvorí protilátky alebo jeho imunita bude v čase stretu s nakazou oslabená tak, že aj napriek očkovaniu sa nebude vedieť brániť, mne záruka na tých 98%, že si dieťa vytvorí protilátky stačí k tomu, aby som mu tuto možnosť poskytla, aj vzhladom k tomu,že dieťa bez protilátok má ovela horší predpoklad na boj s chorobou ako dieťa s vytvorenými protilátkami. Ale ty čakaj, kým ti niekto niečo zagarantuje na 100%, kludne, aj ked mne je take myslenie cudzie, teraz ked niečo nie je 100%, ale len 98%, tak taku možnosť zahodím a radšej budem riskovať ako moje dieťa zvládne vážne choroby, kiahne bud ako bud,ale tu predsa ide o tetanus, hepatitídu, osypky, pneumokoky, záškrt a čierny kašel.
98% 😀 cisty koniec 😵 no nic, idem , lebo sa tu zadusim smiechom (co by som nechcel 😀) 😎
@adsumus brutál ale nastáva vtedy keď očkovaný človek túto chorobu naozaj dostane napríklad D osýpky moj muz v 45 rokoch, nikdy na to nezabudnem alebo čierny kašeľ moja dcéra 3-ročná priblížila som to z práce od Rómov a ona očkovaná to dostala tak ze sme sa liečili pol roka a doteraz stále kašle.
@mw63 tvoj muž ked má vyše 45 rokov dosť možne, že nebol zaočkovaný. nemyliš si kiahne a osypky, to sa nám tu bežne stáva? čierny kašel môžeš dostať aj ked prekonáš, aj ked sa zaočkuješ, tá ochrana je rozna u roznych vakcín, niekoré su učinnejšie neiktoré menej učinne, ty si čierny kašel neprekonala a nenakazila sa si.
@adsumus máme trochu viac rokov než uvádzaš ale máme na rozdiel od dnešných detí aj očkovacie preukaz kde mám všetko na bielom. Ja som prekonala všetky detské choroby normálne lebo moja susedka bola magistra v lekárni a jej syn a ja sme sa kamarátili a keď sa niekde vyskytla choroba už nás tam hnala aby sme to dostali a prekonali kým pôjdeme do skoly. Teda pardon kiahne som nikdy nedostala. Vtedy sa tým nestrašilo BA naopak ked bol človek an to pripravený tak aj mama vedela čo má robiť že nemá hysterčíǐ ale byť so mnou a čítať do úmoru tie isté rozprávky a napájať ma čajmi ktoré chutili hrozne ale pri rozprávke sme to všetko dali. Ja nie som proti očkovaniu celkovo ale my sme boli očkovaní postupne, nie bakteriálne a vírusové spolu, k tomu pneumokoky niektorí až 13 a ešte rotavírusy také malé telíčko to nemože zvládnuť. Mne to proste zdravý rozum nedá ani keď mi k tomu dajú 10 brožúr a 100 prednášok. Očkovaná by som iba proti čiernemu kašľu, tetanu ale načo pneumokoky? Rotavírusy? A určite by tu mala byť slobodná vôľa v tomto ale kto ti vyrobí jednotlivú vakcínu? Veď by ich to stálo prachy. A ešte mám v živote takú skúsenosť že keď ma niekto do niečoho straśné tlaćí tak si mozem byt na 1000 percent istá že to nie je dobre (pôžička auto ale aj očkovanie).
@mw63 takže ked ste starší asi nie ste očkovaní proti osypkam, kedže sa začalo očkovať v roku 1969. v čechách odporúčaju ešte ludom preočkovať sa ked boli očko iba ako bábetká alebo vobec. zdravý rozum je fajn ale ked človek nemá skusenosť s chorobami, tak mu nepovie, čo je lepšie či očkovať alebo prekonávať. treba naozaj zvažovťovať všetky informácie, nielen, čo napíše ujo prevenar, aj ked ten ked napíše, tak už len z toho mi je jasné, že toto teda neeee.
@mw63 naco ockovat koky ...odporucam ta na najblizsiu detsku kliniku a urcite sa nieco o kokoch dozvies aj to preco ich ockovat ....plus nase i detske telicka denne prijmaju roznou cestou stovky ci tisice zivych virusov ci bakterii .nejake ocko mrtvolami je oproti tomu malina .kedze fagocyty ich zlikviduju ako kazdy iny odpad .ale z bonusom .kedze ide o cudzi antigen a to tvorbou protilatok ....
@teegreen kto sa tu naváža je myslím jasne, jedine mi nie je jasne prečo krajne utočne, vysmešné a zhadzujuce príspevky od prevenara vylučne hodnotiace negatívne moju osobu a netýkajuce sa temy a aj každeho kto s ním nesuhlasí, tu stále svietia, som si ista že jediný moj podobný príspevok na jeho adresu, že je psychicky narušený ako to píše on mne, by viedol k okamžitej blokácii mojho učtu a mám aj take podozrenie že o to mu aj ide, koniec koncov sám to písal. a prečo to robí, lebo si ymslí, že ked sa vysmeje tým, čo s ním nesuhlasia, bude mať väčšiu pravdu, nebude a aj kvoli tomu, že poniektorí tu pre oči nevidia a páči sa im to, tešia sa z toho. ale ak by to niekto robil im, asi by sa im to už tak nepáčilo, ak by ich niekto opakovane, vedome a umyslne zhadzoval.
"Pri poruche myslenia nie je pacient schopný vytvárať obsahovo pravdivé myšlienky, je narušená schopnosť abstraktne myslieť. Pacient teda môže byť presvedčený, že ho po nociach navštevujú mimozemšťania (a teraz píšem v úplnej vážnosti) alebo že ich, napr. sused odpočúva cez stenu. Tieto nepravdy, ktorým pacient verí, nazývame bludmi. "
"Porucha vnímania znamená, že pacient vníma niektorým zmyslom to, čo v skutočnosti neexistuje. Tento symptóm odborne nazývame halucinácia. Ak si pacient uvedomí nereálnosť toho, čo vníma, hovoríme už o pseudohalucináciách."
http://www.lovcisarlatanov.sk/co-to-vlastne-je-...
"Mozog jej produkuje patologické myšlienky, ktoré jej navodzujú napätie, nepokoj, obavy a strach či dokonca presvedčenie, že ju čaká hrozná budúcnosť. Sama nie je schopná tento stav vnímať a posúdiť ako chorobný. Ak sa jej neposkytne odborná liečba, stav sa bude zhoršovať a ťažko posúdiť, k akému riešeniu ju to privedie. Nepokoj a strach, ktorý prežíva, ovplyvní celú jej bytosť aj celkový zdravotný stav. Je len jedna možnosť, ako sa jej dá pomôcť. Čo najskôr ju priviesť ku psychiatrovi. "
@prevenar namiesto tych slaboduchych reciciek ako je prispievanie sem moja praca .vysvetli svoje teorie napr .nemoznost dostat tetanus pri 100percentnej oxyvenacii organizmu .ci samostatne plavajuci poskodeny a nepovsimnuty gen ockom uvolneny z bunky .ktory si plava a plava v riecisku krvi ...vysvetli svoje teorie .ktore popieraju zaklady anatomie a fyziologie .pretoze nieco raz za uhersky rok vyplujes a nevies vysvetlit a pritom to popiera i samotne zakonitosti fungovania organizmu ....vysvetluj ty ako nick.ktory si je znamy tym .ze si tu na mk robi promo na drahe cudne vyrobky ....mas pocit .ze gen moze len tak sam plavat v krvi ....ved si prosim ta pozri aspon bol raz jeden zivot .co je rozpravka pre deti alebo konecne vysvetli procesy tebou danych dejov po ocku .ci pri chorobe ...lebo mam pocit .ze problem obrovsky mas ty a tvoj podledny prispevok je pre mna ako kricanie o pomoc ...ale preco ju nevyhladas .ked vies kde ju mas hladat ....ci mozno sa nejaky psychiater najde aj na mk .skus zalozit sykromnu skupinu a mozno ti niekto pomoze ...prvy krok si spravil a to je sebauvedomenie si problemu .k comu ti tlieskam ....drz sa .da sa z toho dostat .urcite nie vit.c ....zvysok ti poradi odbornik prislusnej specializacie ...
@adsumus toto je forum o očkovaní a neočkovaní kde by sa mali dávať fakty aby si normálny smrteľník mohol prečítať obe strany ale bohužiaľ je to tu samé osočovanie. Ak má niekto pocit že chce očkovať tak má informácií do bludu, lekári ti dajú toľko letákov ze ani neodnesieme domov k tomu nepovinné oćkovania a stiahnu ta z peňazí. Ak vˇsak máˇs vnútorným pocit intuíciu ako ja ze nemáš toto svoje dieta očkovať (ďalšie mám) tak mám na to ako matka právo lebo intuícia v ženách je velmi silná a celej genáricie sa ňou riadili až na tu našu bohužiaľ ale ja sa ňou riadim budem. Tak v tomto prípade nezískaš relevantne info nikde, a ak spomenieš ze nechceš očkovať tak ta ukameňujú. A tak isto je to s pôrodom doma alebo v zahraničí, skús napísať ze ideš rodiť doma alebo ze kojíš svoje 4-ročne dieta alebo ze máˇs predpovedou depresia lebo si sa nestotožnila s pohlavím svojho dietata a uvidis ako sa tie osi tu na koníčku na teba vrhnú. A toto nie je správne. Každá sme iná, jedna chce rodiť v porodnici druha doma ďalšia chce očkovať všetko jedna nechce vôbec a VSETkO je to v poriadku všetky majú pravdu a hlavne majú mat na to PRÁVO 🙂 tak ti želám aby si skúsila nacúvať ľudom co potrebuju a ak tu bude niekto chcieť rady ohˇladne očkovania tak si ta správna baba na ktorú sa obrátiť a ak sa niekto rozhodne ze nechce tak mu mozěš poskytnúť empaticky informácie ale nechaj nech sa rozhodne sám a nenútila ho do ničoho a ty to bohužiaľ v zápale (určite si presvedcena ze dobra) bohužiaľ robíš. Ale ja verím ze si múdra.'nech sa ti dari vo všetkom
A tiez prajem tomuto fóru aby tu ktokoľvek mohol prísť a nájsť relevantné informácie na očkovanie i neockovanie a podľa toho sa sám rozhodnúť a aby tu ostali oba tábory a dokázali poradit týmto ženám ak budu ich info chcieť a nemuseli tu citat osočovanie. 🙂 Ja pracujem so ženami, my nemusíme proti sebe bojovať ani si závidieť ani sa osočovať my si totižto mozeme pomáhať a potom sa všetci politici môžu aj na hlavu postaviť ked my si rozhodneme ako chceme. Jedna očkovať druha nie, jedna rodiť doma a druha nie. A ak zas začnete o nebezpečí ockovanych prd neockovanymi tak na to je jasná odpoved NAČO sa BOjIs Ked je tvoj dieta ockovane. 🙂

@evittam "žiadna vakcína ti nič nezaručí " - amen , myslim ,ze tymto posvatnym a nekonecne pravdivym vyrokom by sme to tu mohli aj uzavriet 😀