(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@prevenar prečo nediskutuješ tu ..tam sa skrývaš za svoju skupinu a podávaš svoje zvlástne vymyslené teórie ..čoho sa bojiš ,veď aj tvoje teórie musia byť na základe niečoho vytvorené ..len otázka je ,že z čoho ,či je to len niečo vytvorené v tvojej hlavičke a netušíš ako si k tomu prišiel ..tam ti nikto neoponuje ...možno tam nemáš moc príspevkov alebo ste tam všetci úplní laici ...takže poďme diskutovať ,opakovane ťa žiadam nie jeden rok o vysvetlovanie ....namiesto toho dostanem invektívy , v ktorých exceluješ ...inak aký význam je piť destilovanú vodu pre organizmus ....to by si tiež mohol vysvetliť...keďže robiš promo na drahú mašinku...
@mw63 tvoja intuícia pri inf.chorobách je úplne na prd a po generácie ženám deti umierali a možno intuíciu mali ... len nejak ich to neušetrilo pred pravými kiahňami ,či inými inf.chorobami ...a prečo píšeš napr ty adsumus tento príspevok a dovolím si povedať ,že ju rozoberáš....sama píšeš o tolerancii ,empatii ,možno sa snažíš o asertivitu ,ale bohužiaľ je to len snaha ,keďže keby si bola sama tak tolerantná ,rešpektuješ názory aj napr adsumus ...takže nadstav prv zrkladlo sebe a potom hodnoť iný nick ...
@mw63 my sme tu neni obe ...toto je diskusné fórum pre celé mk ...prevenar je tu len ukážka invektív ,neviem čo to má s očkovaním ..možno pomože ak sa ho ty tu opýtaš na ten uvolnený gén plávajúci v krvi z bunky poškodenej očkom ..alebo mi to možno sama vysvetlíš ....tu na fóre...
@mw63 ja s tebou plne suhlasím, že toto forum je pre poradu rodičov a sučastne plne osočovania, myslíš, že ja to ako beriem ako očkujuci rodič, že tu o mne antivaxer drzo a arogantne kolem dokola píše klamstvá a urážky, že som psychicky chorá osoba, farma firma a podobne, nahlasujem adminom a nič sa nedej asi suhlasia, alebo neviem ako to je možne, že tu jeden človek stále urážať všetkých, čo su za očkovanie a nič sa nedeje, zmažu mu jeden príspevok zo sto. Takže ano vymienajme si názory, pocity, skusensosti, ale bez urážania a to sa bohužial nedá, pokial bude administrácia tieto veci tolerovať.
@mw63 a nesuhlasim, že tu niekoho nutim očkovať sa, je to uplna blbosť, pretože mne je uplne šumafuk, či sa niekto zaočkuje alebo nie, už som to písala milionkrát, aj ked mi je nesmierne luto čítať ako na choroby zomieraju neočkovane deti a rodičia si môžu akurát tak obíjať hlavu, že sa zle rozhodli, ked nedali dieťaťu protilátky, ja tu diskutujem s antivaxom a aj provaxom o tom, či očkovať alebo neočkovať, nikoho nenutim, nenapádam, neočiernujem, nezosmiešnujem a každy slušne vyjadrený postoj plne rešpektujem, aj ked nesuhlasím a to aj napíšem, aj s vysvetlením prečo, každy sa môže k tomu vyjadriť, ty ideš podla inštinktu, aj tak sa dá, niekto si možno hodí mincu, prečíta vedecký názor, argumenty, fakty, niekto si dá vyveštiť, každeho vec ako sa rozhodne, ale písať niekomu, že nie je žena, lebo nejde podla inštinktu ako ty, je dosť urážlive, ale tak zväčša na seba sme menej nároční ako na iných.
http://brno.idnes.cz/na-jizni-morave-se-rozsiri...
"Nemocní jsou hlavně náctiletí. Zřejmě u nich přestala působit očkovací látka."
@tin007 Nemoc již nekomplikuje život ani maturantům, ačkoli právě oni jsou riziková skupina, u které je šance nákazy nemocí nejvyšší. „V této věkové skupině byl zaznamenán pokles hladiny ochranných protilátek vytvořených po očkování v dětském věku," zdůvodnila ředitelka protiepidemického odboru v Českých Budějovicích Jitka Luňáčková a dodala, že onemocnění má v současnosti podstatně lehčí průběh a nepotřebuje hospitalizaci.
Maturanti na Krumlovsku se tedy naštěstí mohou v klidu plně soustředit na maturity, které na většině středních škol tento týden skládají. „Na gymnáziu maturujeme až do středy," informovala zástupkyně ředitelky českokrumlovského gymnázia Martina Tomešková. „Nás se onemocnění nedotklo vůbec. Naštěstí. Maturitu nemusel zatím rušit nikdo," dodala.
Zdroj: http://www.denik.cz/jihocesky-kraj/priusnice-po...
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/179935...
"Většina lidí, kteří příušnice dostali, byla očkovaná. Je možné, že vakcína, kterou obdrželi ve dvou letech, byla nekvalitní. "
"Pouze čtyři lidé podle Jitky Luňáčkové utrpěli komplikovaný průběh nemoci. „Měli buď meningitidu nebo zánět varlat,“ upřesnila."
@tin007 Tu jednu vetu, že nemuseli mať druhe preočkoavnie si prečo vybrala? Okrem toho na slovensku sa neočkujeme českou vakcínou.
Většina lidí, kteří příušnice dostali, byla očkovaná. Je možné, že vakcína, kterou obdrželi ve dvou letech, byla nekvalitní. Nelze také vyloučit, že nakažení nepodstoupili druhé očkování, které je podle hygieniků nezbytnou součástí. Pouze čtyři lidé podle Jitky Luňáčkové utrpěli komplikovaný průběh nemoci. „Měli buď meningitidu nebo zánět varlat,“ upřesnila.
@adsumus toto si napisala pekne, obe spravy hore. Ano, oba tabory tu by sa mali podporovat. Lebo ako sa hovori, pravda je niekde uprostred. Inak na tie choroby neumiera tolko deti, aspon ja som nic take nenasla. A este si myslim, ze ked Pateur vynasiel ockovaciu latku, tak to bolo super, verim, ze ockovanie pomohlo aj nasem starsej generacii ale nejako citim, ze nova generacia je ina, ze sme sa prehupli do 21 st a vsetko je inak, nez si myslime. Tieto deti naozaj na ocko reaguju inak, mozem potvrdit, mam sestru co ma syna 28 rokov, vsetko v pohode a potom jej dcera ma dve male deti a chlacek mal strasnu reakciu, do roka sa u neho potvrdila cukrovka, vela si toho vytrpel a teraz ma cukrovku aj dcerka. V nasej rodine pritom na cukrovku nikto nikdy netrpel a este dodam, ze jej dcera je velmi za zdravu vyzivu, deti sko nikdy nepili sladke dzusy, jedia zelenu stravu atd. A ja som ucitelka a vidim ten obrat v chovani, vidim oci studentov, ktorych nezaujem vobec nic, a to si myslim o sebe ze som velmi kreaivna a mam so studentmi velmi dobre vztahy. Takze nieco to musi sposobovat. Mozno sa na to pride mozno uz prislo a taji sa to, vsetko je mozne. Ale som rada ze si napisala tie posledne spravy empaticky a pekne, Teraz si ta rada vypocujem vo vsetkom
Vety: "Většina lidí, kteří příušnice dostali, byla očkovaná. Je možné, že vakcína, kterou obdrželi ve dvou letech, byla nekvalitní. Nelze také vyloučit, že nakažení nepodstoupili druhé očkování, které je podle hygieniků nezbytnou součástí. " si vzajomne odporuju.
Bud ti chori boli ockovani, a potom nemoze p. Lunackova tvrdit, ze mozno nepodstupili druhe ockovanie. Nech si to overi a nevyslovuje svoje domienky. Alebo boli ockovani len ciastocne a potom nema o nich tvrdit, ze boli ockovani, ale povedat, ze ockovaci status nie je znamy.
Mne osobne je uplne jedno aky ockovaci status mali chori, pretoze z 1300! nakazenych mali komplikacie az 4! A podla toho, ako je to napisane, to boli komplikacie docasne, ktore uz odzneli. Pretoze, ak by boli trvale, resp. by zanechali trvale poskodenie zdravia, tak by o nich Lunackova ci ini referovali.
Fakt: v CR sa od r. 2006 ockuje Priorix-om (rovnako ako sa pouziva na Slovensku).
Historia: zacalo sa ockovat v 1987 bivalentnou vakcinou (osypky a mumps) Mopavac, r. 1995 bola vymenene za Trivavac (osypky, mumps a rubeola), v 2006 vymena za Priorix (MMR) a od 2007 moznost doplatit si za Priorix Tetra.
@mw63 no tak ak si ymslíš, že naše det su antom horšie ako v minumlosti, lebo sa očkuje, tak som v nemom užase, v minulosti zomierali deti na tisíce každoročne kvoli očkovaním preventabilným ochoreniam, my sme ako deti boli očkovaní masovo, do roka a pol dvakrát proti osypkam, žive vakcíny proti tbc, pravým kiahniam, čiernemu kašľu a tak dalej, to boli ine napory na naše imunity a sme tu, a máš pravdu s deťmi s a niečo deje a prečo to ej ejdna obrovská otázka, ale všetky stopy poukazuju na znečistovanie životneho prostredia, karcinogeny, mutagény plavaju vo vodičke, lietaju vo vzduchu, nové materiály používane pri vystavbe a vyrobe všetkého možneho, takmer nulová kontrola polnohospodárskych produktov a postupov, takže kde je pes zakopaný, my sa už nedozvieme, to bude jasne tak o stodvesto rokov a očkovania ako príčina chorob to nebude určite, to by sa už dávno dalo dokázať, ale nedá, antivax nemá v rukách nič, len bububu, klamstvá a hluposti a urážky zabudla som.
@tin007 Už sme to tu písali milionkárt, že komplikácie su častejšie u neočkovaných ako u očkovaných. tak len mala pripomienka. Hospitalizovaných 317 bez očkovania a len 13 komplet zaočkovaných z počtu chorých 8,298. takže aj títo vdačia tomu, že nemali komplikácie rpedovšetkým očkovaniu, ale ked tebe to je jedno, tak ti to je jedno, men to nie je jedno, či bude mať moje dieťa následky na zdraví alebo nie.
Nesmierne ma ukludnuje statistika z Izraela stara viac ako 10 rokov. Sami autori v nej uvadzaju par veci, ktore pre ockovanie nevyznievaju velmi pozitivne:
"Adjusted values for MMR vaccine effectiveness against complications were estimated as 52.1% (95% CI −4 −78%) for one vaccine dose and 62.7% (95% CI 25.7–81.3%) for 2 doses. The outbreak was characterized by predominance of male students; the majority of whom had been previously vaccinated. The reported complication rate was relatively low. Vaccination status was associated with age and disease severity. The combination of limited mumps vaccine effectiveness and the specific school setting (dense learning and living conditions) probably contributed to the disease spread."
Na Slovensku sme mali od r. 2013 cca 3500 pripadov mumpsu a len par chorych bolo hospitalizovanych, o ziadnych vaznych komplikaciach ci trvalych nasledkoch som nenasla ziadnu zmienku.
@petot ale ved to nie je pravda, pozri si statistiky, kedy sa zaviedlo ockovanie a kedy poklesli ochorenia protiktorym sa ockuje, a ako chces vysvetlit trend, ze pri poklese preockovanosti narastie vyskyt ochorenia? Napr cierny kasel a jeho statistika za poslednych 40 rokov v GB a Japonsku? Pokles preockovanosti takmer o polovicu a vhup boom cierneho kasla, nastolenie ockovania nasledne a vhup pokles vyskytu..nahoda podla teba?
@aristka mily agent "aristka" aka "bezna mamicka" 😀 ..ostava mi len zopakovat : svoj zivot si budes musiet zariadit bezomna - mojej skupiny, mojho blogu , atd. ci to nejak zvladnes to neviem ..na druhej strane ma to ani nejak specialne nezaujima 😀
so svojimi otazkami sa obrat na skutocnych odbornikov, cize na istu reklamnu agenturu ..ti o ockovani vedia vsetko! 🙂 nepamatas si cislo ? poradim ti .. zober si mobil, vyber kontakty a pismenko P , vyber kontakt " PRACA " 😀
(este poprosim administraciu, aby sa ukludnila a prestala mazat moje odpovede agentom , ja chapem ,ze sa im nepacia ..ale kedze NEPORUSUJU ziadne pravidla prispievania na MK ..tak poprosim ..KLUD 🙂 dikes )
@petot deti prestali zomierať pred začatím očkovania, je totálne zavádzanie, pri niektorých chorobách, ano, pretože napríklad pri obrne vynašli umele pluca a deti neochrnuli a nezadusili sa, cena za život bola doživotná priputanosť k umelej ventilácii, ine deti nezomreli, pretože sa vynašiel antitoxín, niektoré zomierali však aj napriek tomu, je to ruleta, ktoré dieťa prežije a ktoré nie, prežívju tie silne deti zväčša, neočkuju zväčša ženy, ktoré maju deti chorlave, ekzematicke, s oslabenou imunitou, proste boja sa očkovať. Pri iných chorobách deti neprestali umierať, bohužial, pretože neexistuje učinna liečba, osypky, ktoré možu napdanuť nervovu sustavu a dieťa pomaly zomiera aj po desať rokoch po zdanlivom vyliečení, je to príšerná smrť, ja to nikdy nedokážem riskovať u svojho dieťaťa. Druhá vec, opeť tu máme seriu umrtí neočkovaných detí na záškrt, sleduješ to? Asi nie, obávam sa, ale tak, čo sa teba týka, kvitujem dve veci, nie si proti očkovaniu aspon na ten tetanus a druhá vec, nemáš paranoje a nevidíš za každou očko maminou farmafirmu. Aspon teda dufam.
@mw63 pozri si studie, to ti možem len vylučne odpoučiť, chod do pubmedu a zadávaj názvy chorob a čítaj, zaplať si aj prístup k celým studiam, stojí to zato, človek sa trochu zorientuje kde je sever, čo sa očkovania týka.
@prevenar skutocny odbornik by len zakrutil hlavou nad tvojimi teoriami .ktore zjavne nevies vysvetlit ani ty .ci ich fyziologiu .pointu a ako si k nim prisiel ....a ja nie som obycajna mamicka .som jedinecna pre svoje deti .tak ako kazda matka na svete ....mal by si to svoje moc vysoke ego trochu potlacit .kedze okrem osobnych invektiv .nevies vysvetlit nic ...
@aristka mily agent "aristka" aka "bezna mamicka" 😀 ..ostava mi len zopakovat : svoj zivot si budes musiet zariadit bezomna - mojej skupiny, mojho blogu , atd. ci to nejak zvladnes to neviem ..na druhej strane ma to ani nejak specialne nezaujima 😀
so svojimi otazkami sa obrat na skutocnych odbornikov, cize na istu reklamnu agenturu ..ti o ockovani vedia vsetko!🙂 nepamatas si cislo ? poradim ti .. zober si mobil, vyber kontakty a pismenko P , vyber kontakt " PRACA " 😀

kto chce normalne prostredie na diskusiu ma len jednu moznost - https://www.modrykonik.sk/group/1799/ pochopili to uz tisice ludi 🙂