icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
26. jún 2016

Analýza antivaxerských grafov.
http://www.software3d.com/Home/Vax/Graphs.php

@petot ja som nepísala, že klameš, ale že manipuluješ, očkovanie jednoznačne zastavilo vyskyt ochorení, umrtnosť sa znižovala už skor ale len u niektorých chorob a to vdaka lekárskym objavom ako su antibiotiká, umela ventilácia, antitoxíny, napriek nim však deti prežívali ochrnuté alebo s inými trvalými následkami, aj aj to je otázka, či nešlo o prirodzený ciklus, ked sa choroba v populácii rozbujneje každých rokov a tie tvoje grafy strašne prekrutene ako celý antivax. a opakuje, zdaleka to neplatí, čo ty tvrdíš pre všetky choroby,a le su ludia, čo dostanu jeden graf a stačí im, niekomu ale nie, halvne tým študovanejším.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. jún 2016

@teegreen ano týka sa ma to, ako každeho, neboj sa, ale ja si nemyslím, že za chorobami je očkovanie, ale zhoršujuce sa životne prostredie, nekontrolovane a divoke užívanie herbicídov, pesticídov, kdeake skladky po celom slovensku, legálne aj nelegálne a vieš prečo si to myslím, lebo vieme, ktoré látky su rakovinotvorne, mutagenne a teratogenne a tie sa v očkovaniach nenachádzaju. a plus si myslím, že za mnohými chorobami su aj prekonane vírusove ochorenia, napríklad aj osypky, ktoré zničia imunitu až na dva roky, tak si treba predstaviť ako je ohrozene dieťa bez imunity. takže svoju aktivitu zameriavam radšej tým smerom, potrebujeme prísnu legislatívu ohladom ochrany životneho prostredia, ak chceme zdrave deti. môžeš sa aj ty pridať napríklad petícia hnutie greenpeace http://act.greenpeace.org/ea-action/action?ea.c...

prevenar
26. jún 2016

Cierny kasel - Ceskoslovensko - zaciatok ockovania

prevenar
26. jún 2016

Cierny kasel - Ceskoslovensko / Cesko - vyvoj chorobnosti

prevenar
26. jún 2016

Cierny kasel - Ceskoslovensko - Cesko - chorobnost podla veku

prevenar
26. jún 2016

Cierny kasel - Ceskoslovensko - Cesko - chorobnost deti do 1r

prevenar
26. jún 2016

....ale to je vsetko JEDNO . hlavne si treba zapamatat a opakovat do nemoty, ze OCKOVAT TREBA ..aj keby tanky padali, aj keby rovno nefungovalo ..ockovat sa predsa MUSI .

Ockovanie doporucuje 9,9 z 10 lekarov, ktori ockovanie predavaju. (..a reklamni agenturnici v internetovych diskusiach 🙂 )

buckeye
26. jún 2016

@petot bavime sa o chorobnosti mue smrtnosti..to ke dost podstatny rozdiel, ktory nejak opominas, adsumus ma predbehla vo vysvetlovani, tak len doplnim toto, je to pre europsky region, pirovnaj si pocet zaockovanych a vyskyt ochoreni, stlpcek rok 1990 a teraz http://www.who.int/entity/immunization/monitori...

adsumus
26. jún 2016

@buckeye ešte antivax nespomína cykly epidémii, kde mohlo byť 5 rokov v krajine pokoj a potom prišla epidemia, vždy ked poklesol počet neimunnych jedincov, oni to ale vydávaju za pokles, pritom dobre vedia, že tieto epidemie neprebiehali každy rok rovnaký počet chorých, ale v cykloch, 5-10 rokov nič potom epidemia.

adsumus
26. jún 2016

Rodičia, ktorí su za očkovanie a neboja sa verejne o tom hovoriť, že budu onálepkovaní antivaxermi ako farma firmy,dosť veľa aj takých, ktorí sami boli antivax, ale zmenili názor a teraz vysvetluju prečo.
http://www.voicesforvaccines.org/ Základna myšlienka prečo to robia, pretože nechceme aby naše deti trpeli zbytočne ťažkými chorobami.

A táto pani vyrastla v kulte, mužska autoritatívna dominancia, ženy museli rodiť doma, rozne formy zneužívania, ak si museli zachranovať životy klasickou medicínou, bolo to považovane za trest za morálne zlyhanie. Prešla si choroabmi, niektorými aj viackrát, napriek tomu nemá imunitu proti osypkám, deti tam nemaju žiadne slovo,či chcu chorieť alebo byť očkované. Ale svoje deti očkuje z dvoch dovodov, pretože ich lubi a pretože zažila choroby na vlastnej koži. Má dieťatko na autistickom spektre, ale je zaočkovaný, pretože si myslí, že vakcíny nesposobuju autizmus, ale chránia rped vážnymi chorobami.
http://www.voicesforvaccines.org/vaccinate-kids...

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. jún 2016

Táto mamina zas otvorene priznáva, že neočkovala kvoli strachu, ktorým ju zmanipulovali antivaxeri, až ked jej dieťa vážne ochorelo, svoj strach prekonala.
http://www.voicesforvaccines.org/1793-2/

adsumus
26. jún 2016

@teegreen vieš ty, že vitamín c, základný preparát odporučaný antivaxermi, je na 90% vyrábaný z gmo kukurice? takže asi sa spolupodielaju na vykynožení populácie, daj pozor.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. jún 2016

@teegreen aj ja ti prajem krásnu nedelu, aj ked ten futbal sa nám nevyvíja dobre. ☹

petot
27. jún 2016

@buckeye "bavime sa o chorobnosti mue smrtnosti..to ke dost podstatny rozdiel, ktory nejak opominas"

Si to práve ty kto v tom má chaos a vidno to pekne z priebehu diskusie. Zdôrazním kľúčové slová:

@adsumus 24. jún o 14:46 tvrdila "v minulosti ZOMIERALI deti na tisíce každoročne kvoli očkovaním preventabilným ochoreniam"

Reagoval som na to 24. jún o 22:51: "Áno, a ZOMIERAŤ z veľkej väčšiny prestali už PRED zavedením plošného očkovania. "

Už o 8 minút si sa do toho zamiešala: 24. jún o 22:51 "ale ved to nie je pravda, pozri si statistiky, kedy sa zaviedlo ockovanie a kedy poklesli ochorenia protiktorym sa ockuje, a ako chces vysvetlit trend, ze pri poklese preockovanosti narastie VYSKYT ochorenia? Napr cierny kasel a jeho statistika za poslednych 40 rokov v GB a Japonsku? Pokles preockovanosti takmer o polovicu a vhup boom cierneho kasla, nastolenie ockovania nasledne a vhup pokles VYSKYTU..nahoda podla teba?"

---
Takže ako to bolo? Ja som sa s @adsumus bavil celkom jasne o ÚMRTNOSTI, ty si ma obvinila že nehovorím pravdu a skočila si zrazu do CHOROBNOSTI. Ja som reagoval a grafmi som dokázal, že moje tvrdenie bolo pravdivé (a keďže moje tvrdenie bolo o úmrtnosti, držal som sa línie, veď prečo by som mal dokazovať niečo čo som nepovedal).

A ty si sa ohradila, že opomínam rozdiely... Nuž tak.

petot
27. jún 2016

@adsumus No, keď už teda vieš o epidemických cykloch, udivuje ma, že si tu predtým oslavovala "úspech" očkovania proti pneumokokom v Austrálii na základe štúdie ktorá trvala pokiaľ viem práve 5 alebo 6 rokov 🙂 A aj to len po očkovaní, z čoho štatistiku za prvé 3 roky radšej ani neukázali. A keď som ťa upozornil, že je to príliš krátka doba a že nevidíme vývoj pred očkovaním, tak som si to odniesol... 😅

adsumus
28. jún 2016

@petot tvoje tvrdenie nebolo pravdivé, opakuje zavádzaš, pri niektorých chorobách sa znížila umrtnosť pred zavedením očkovania vdaka napríklad umelým plucam (záškrt, aj to nie všade, vo všetkých krajinách, lebo chudobne krajiny na to nemali), dietakosa nezadusilo nasledko m ochorenia, ale zostalo do konca života napojene na dýchací prístroj, ale sa vynašli antitoxíny, ktoré ale len niektorým deťom zachránili život, pri iných ochoreniach (obrna) umieranie detí zastavilo až očkovanie lebo liečba doteraz ťiadna neexistuje, takisto tetanus, osypky, rubeoloa, pneumokoky a kiahne najnovšie a opeť cykly su u každej choroby iné. niekde ide o desaťročne obdobie, niekde ide len o trendy, supajuci alebo klesajuci, napríkla dkiahne maju na slovensku stupajuci trend, moj názor, je že je to vdaka oblubenemu názoru, že len nech každe dieťa prekona kiahne aby malo v dospelosti pokoj, ale je kopec deti, ktoré ich aj tak neprekonaju, taže su v dospelosti neimunne, podla teba by sme mali byť všetci imunni,a le nie sme.

a opeť az si sa nevyjadril k mojej otázke, prečo zasa došlo k seriii umrtí neočkovaných detí na čierny kašel? prečo deti na sk zomieraju neočkovane na tbc?

petot
28. jún 2016

Napísal som: "zomierať z veľkej väčšiny prestali už PRED zavedením plošného očkovania."

@adsumus : "tvoje tvrdenie nebolo pravdivé, opakuje zavádzaš, pri niektorých chorobách sa znížila umrtnosť pred zavedením očkovania vdaka napríklad umelým plucam..."

LOL, tak už by si sa mohla rozhodnúť či je to pravda alebo nie 😀

prevenar
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. jún 2016

@petot vieš to je to zavádzanie z tvojej strany z velkej časti deti prestali umierať, ako vieš, že z velkej časti, ako vieš, že to nebol len cyklus, dočasný pokles, sposobený tým, že po velkej epidémii boli, tí, čo prežili imunni a zopakovala by sa o pár rokov, ked by prišli dalšie neimunne deti, ty dávaš závery na základe neuplných informácii, na umrtia detí na záškrt, neočkovaných detí, ale nereaguješ, ved nemusíš, lepšie tu napáskovať 10 grafov, bez uvedenia zdroja.

@rannazora prosim o zhodnotenie prispevkov nicku @prevenar ked ma bezdovodne, opakovane zaraduje k farmafirme, tvrdí, že mi vypracuváva materiály, obvinuje z roznych zamerov, ktore nema cim podlozit a celkovo sa tak snazi o mne vytvorit negativny obraz. Dakujem.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
petot
29. jún 2016

@adsumus Práve preto dávam grafy s dostatočne dlhým obdobím. Nie ako propagátori očkovania, ktorí veľmi radi vystrihnú len tú časť, ktorá im vyhovuje.

Chcela si dáta pre záškrt, tu ich máš (dáta za SR sú neúplné, pretože RÚVZ ani iný zdroj úplnejšie údaje neposkytli):

petot
29. jún 2016

@adsumus Nedá sa nevšimnúť, že úmrtnosť vykazovala značný nárast v období veľkej hospodárskej krízy a nástupu svetovej vojny. Ergo, socioekonomické a hygienické faktory sú zrejme veľmi dôležité v úmrtnosti na záškrt. Priznávajú to dokonca aj WHO a CDC.

petot
29. jún 2016

@adsumus Zdrojmi sú štatistické ročenky jednotlivých krajín a sú podrobne uvedené v pôvodnom dokumente: http://rizikaockovania.sk/dok/Statistiky_infekc...

adsumus
29. jún 2016

@petot no ved tam sa začal používať ANTITOXIN a nastal pokles umrtí, to nechceš pochopiť, či nevieš pochopiť a rešpektovať, o tom som predsa písala už, aj ty. Deju sa nove veci, deti zomieraju na záškrt práve v tomto čase, su neočkovane. Rodičia vinia antivaxerov, že ich oklamali, aj lekári, aj verejnosť, media, kde su tí, čo ich presvedčili aby si deti neočkovali?

prevenar
29. jún 2016

@petot ..ty proste nechces pochopit, ze ockovanie je proste super a nie je nic na svete, co by to mohlo vyvratit , NIC !!! ockovanie je zivotne dolezite a neda sa bez neho existovat ! POCHOP UZ !

aj ked neviem ci ti mozem nieco napisat , aby to humusacka nedala zmazat, uz neviem ako vyberat slova 😀 agenti su nejaki podrazdeni v poslednej dobe. ze by az tak klesli zisky, ze je "zle" ? 😉