(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
info o prebiehajucej epidemii MUMPSU
" Nejvyšší výskyt příušnic za posledních pět let zaznamenali hygienici na jižní Moravě. Už nyní hlásí víc než trojnásobek případů oproti celému loňskému roku. Nemocní jsou hlavně náctiletí. Zřejmě u nich přestala působit očkovací látka. "
Zřejmě u nich přestala působit očkovací látka.
http://brno.idnes.cz/na-jizni-morave-se-rozsiri...
...............................................................................................................................................
Obrovská epidemie se šíří Českem! Dospělí v ohrožení!
Čechách už na 1500 lidí, a jak se zdá, nemá to konce! Není vyloučeno, že problémy mohou nastat i v dalších krajích.
„Jde o největší výskyt onemocnění příušnicemi od roku 1987, kdy se začalo s celoplošným očkováním,“ přiznala krajská epidemioložka Jitka Luňáčková.
Podle všeho selhala očkovací vakcína u některých ročníků a onemocnění se šíří mezi studenty, sportovci či dalšími většími skupinami mladých lidí.
Podle všeho selhala očkovací vakcína u některých ročníků a onemocnění se šíří mezi studenty, sportovci či dalšími většími skupinami mladých lidí.
http://bleskove.cz/zpravy/2894-obrovska-epidemi...
.......................................................................................................................................................
40 pripadov mumpsu na jednom mieste
"Last month, the public health department in Cambridge, where Harvard is located, said all students affected had been immunized against mumps before they contracted it."
VSETCI nakazeni boli zaroven aj OCKOVANI proti mumpsu.
http://edition.cnn.com/2016/04/27/health/harvar...
...............................................................................................................................................
a nezabudajte OCKOVAVAT ! ked nefunguje, treba ist znovu 😉
@adsumus Ak narážaš na ten JEDEN prípad v Španielsku, tak používať množné číslo je trochu neprimerané. Rodičia môžu viniť koho chcú, znamená to len jedno - neurobili informované rozhodnutie po zvážení možných prínosov a rizík. Pretože kto urobí ROZHODNUTIE, ten zaň preberá aj ZODPOVEDNOSŤ.
A mimochodom, antitoxín nemá ani dnes ktovieakú účinnosť a vtedy to bolo ešte horšie, takže pripisovať masívny pokles úmrtnosti práve antitoxínu je iba zúfalým pokusom ako nepriznať to, čo verejne priznali už aj CDC a WHO - že úmrtnosť na záškrt má silné socioekonomické pozadie.
@petot No som si myslela, že nesleduješ stav veci, tak nejde o toho chlpačeka v španielsku, ktorý zomrel na záškrt neočko, ale o dalšie neočko deti, indii, neboli očkovane, lebo antivax bububu, čiže zomreli zbytočne, ak urobíš rozhodnutie na základe, že ta niekto oklamal, tak zodpovednosť za to zlé rozhodnutie je natom, čo ťa oklamal. To je ako ked ti niekto odporučí kupiť byt a nepovie ti všetky informácie, aj zo zákona máš právo an vrátenie penazí.
Neočkovane deti zomieraju na zaškrt (10 mesačne, sedem ročne, dvojročne,15 ročne). Autority zvažuju politiku, žiadna vakcína, žiadna škola.
http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/06/2...
http://www.themalaymailonline.com/malaysia/arti...
http://indianexpress.com/article/india/india-ne...
@adsumus Zas a znova trepeš - ten kto urobí rozhodnutie je za to zodpovedný - ty si zodpovedná za svoje zdravie, čiže ak sa napríklad rozhodneš nebrať určitý liek, ktorý ti odporučia, tak je to len a len TVOJA zodpovednosť - nikoho iného. Ale o tomto sme sa už bavili - ako sa chudáci rodičia sťažovali na zlé informácie na základe, ktorých sa tak rozhodli....Vyhovárať sa na niekoho iného a hádzať na neho zodpovednosť je také veľmi jednoduché a "pľuť" potom okolo seba a nadávať na uvedené....A miešaš hrušky s jablkami.....čo sa týka tvojho porovnania. A okrem iného KTO bude zodpovedný a KOMU sa ja budem akože sťažovať ak moje dieťa zomrie na následok vakcíny?! NIKOMU, nakoľko všetci zúčastnení dajú ruky preč a na 100% to bude určite niečo iné len nie chybou vakcíny.
@adsumus co zas trepes a zavadzas, si uz kazdemu smiesna - lekar ti NEZAOCKUJE dieta bez toho , aby si mu podpisala "informovany SUHLAS" s ockovanim - co je formalne prevzatie VSETKEJ zodpovednosti rodicom za nasledny stav dietata.
informovany suhlas = ze rozumies rizikam ockovania a preberas ich na seba. ak sa nieco stane tak to bude jedine tvoj problem - ci po moralnej, ci po pravnej stranke veci. preto sa to podpisuje dopredu, aby si lekar a stat umyli ruky ! ..nieco sa ti stalo ? ved si podpisal , ze chapes ,ze sa nieco moze stat - dovi do po a nezabudnite prist na dalsie ockovanie , ved je "povinne" .
tak najprv nech lekari ockuju na svoju osobnu trestnu zodpovednost, nech ide lekar a niekto z vyroby vakciny do vazenia, ak sa dietatu po vakcinacii nieco stane a POTOM sa bavme o zodpovednosti .
fakt uz nevies kam z konopi.
@prevenar Ale kdežééééé, chudáci rodičia sa nechali oklamať nejakými "antivaxermi" a teraz za všetko môžu len tí dotyční antivaxeri, nakoľko tí rodičia nie sú asi svojprávni a nevedeli čo robia....tak to tu aspoň niekto prezentuje, ale nevadí, veď každý rozumný človek si spraví svoj záver sám a uvedomí si o čo ide.... 😉
@evittam aaano aaano , chudackovia bezbranni . 😵 ...lebo reklama na vakciny - v cakarnach lekarov, v tlaci, v televizii , radiu , na statnych uradoch, internete URCITE nikoho neovplyvnuje.
..ale ved o reklame a vakcinacii a "aktivnych matkach" vieme svoje 😉
-- OD NEZNAMEHO SLOVA K USPESNEMU PREDAJU --
( -vyuzit novost slova rotavirus a neznalost temy rotavirusovych infekcii na vyvolanie zaujmu medii
-vyuzit komunikacny potencial „aktivnych matiek” a poskytnut im na webe informacne zdroje a publikovany obsah na zdielanie
-vyuzit „snowball effect” sirenia informacii na internete a socialnych sietach )
@prevenar Ale pozor, toto čo píšeš to je prospešné a hlavne normálne a potrebné. Ak to robí niekto čo je proti tomu tak už je "antivaxer" a je to zlý,zlý,zlý človek, ktorý môže za nešťastie a smrť druhých lebo ich na to nahovoril a presvedčil ich o klamstve a nepravde. Takže toto si nesmieš mýliť. 😉
@adsumus India má 1,2 miliardy obyvateľov. Koľko teda neočkovaných detí zomrelo v Indii? Čo presne si chcela svojím príspevkom povedať?
Dr. Puliyel, člen indickej očkovacej komisie, vyčíslil, že len jeden z očkovacích programov proti HiB by mohol v Indii teoreticky zabiť vyše 3000 detí a zachrániť teoreticky okolo 300. Vakcína proti záškrtu sa samostatne nepodáva, takže ťažko vyčísliť, koľko detí môže zabiť, ale pri takom počte detí sa to jednoducho stane. Koľko detí môže teoreticky zachrániť? Kto to preukáže?
Každý robí rozhodnutia a berie na seba riziká.
Keď robím vážne rozhodnutie, zistím si informácie z rôznych zdrojov. A aj tak dopredu neviem, či sa rozhodnutie práve u mňa ukáže dobré alebo zlé. Možno u 100 ľudí by bolo dobré a práve u mňa sa ukáže zlé. To je život.
Opakujem: Každý robí rozhodnutia a berie na seba riziká. Vyhovárať sa na iných je detinské. To by som mohol rovno ísť odovzdať občianku.
@petot Pýtaš sa kolko detí zomrelo zovšetlých v indii na záškrt? bude to vyzerať menej nebepzečne pre tvojich nasledovníkov, ked to bude maličke len percento? Nepýtaš sa kolko zomrelo z nakazených a tých, čo boli v kontakte s ochorením. Nepýtaš sa prečo zomierali neočko deti.
Tak to si prešlapol riadne hib očkovanie ochránilo hádam najviac ludských životov, takže poprosím kde tvoj zdroj došliel na taku informáciu ako si dal ty, a ešte či je tiež tento človek proti očkovaniu z naboženských dovodov.
Ak moje dieťa nebude mať na základe tvojich informácii protilátky proti ochoreniu (lebo ho nedám okčovať) a zomrie a tvoje informácie sa ukážu ako klamstvá, na vine si ty. To je ako ked niekoho oklameš v obchode, na vine je ten, čo vedome klamal inému. Možno právne vytáčky ťa chránia pred právnymi následkami, ale nie pre morálnymi.
Ahojte, nejako sa neviem dopatrat o com sa vlastne bavite 😉 ,ale vasa tema mi je blizka, nakolko mame dve deti ockovane a tretie sme sa po zvazeni rizik rozhodli neockovat. Najstarsia dcera sa narodila s tvarovou nerovnostou, nemala licko vyplnene svalom a zareagovala zle uz na tbc vakcinu, ktora teraz uz nie je povinna. Ockovali nou stvordnove babatka. Nikto nas neupozornil, ze moze mat napr.nezrely nervovy system, ale na neurologii sme predsa len skoncili, ked ani po mesiaci nezacala pouzivat ruku, do ktorej ju ockovali a skoncili sme na "vojtovke" na jeden rok. Napriek tomu nas presvedcili, ze ockovanim to nie je. Ockovali sme dalej v naivnej predstave, ze doktori vedia, co treba. Po hexavakcine sa nam rozbehol atopicky ekzem a teraz ma osem rokov a sme v klasickom atopickom behu, kozne prejavy ustupili a uz ma astmu. Vdaka cviceniu, drahym liekom a prisnej diete sme to zvladli relativne dobre. Zatial.
Pisala som si pri nej dennik(to som este stihala), takze mam presne zaznamy o jej spravani a aj po ockovani a tyzden po ockovani a podobne. So sucasnymi informaciami o zlozeni a ucinkoch vakcin a moznych negativnych dopadoch mi mraz beha po chrbte, ked to citam.
Pravdou je, ze ockovanie je v tomto state posvatna krava. Je to obrovska masineria a business s obrovskymi peniazmi. Ked raz niekto zaraba na predaji liekov, tak nema predsa zaujem na tom, aby moje dieta bolo zdrave. Na tom mam zaujem jedine JA -rodic. Najskor sme o tejto teme vela studovali. Prekvapilo ma, ze aj komercny casopis Dieta uvadza kvalitne a fundovane clanky na tuto temu. Prekvapilo ma kolko ludi v nasom okoli neockuje dalsie deti kvoli fatalnym nasledkom na prvom dietati.... Prekvapili ma reakcie lekarov, ktori nevedia alebo nechcu odpovedat na zakladne otazky spojene s vakcinami.
Nie je lahke ist proti prudu. A je otravne neustale vysvetlovat Preco ste nedali ockovat? Ale robim to, studujem dalej a stale viac som presvedcena, ze je to rozhodnutie spravne. Dieta je zdrave, imunitny system si dozrieva svojim tempom, neskriabe sa do zblaznenia, nedusi sa pelom a prachom...dali sme mu sancu... zijeme s rizikom, ale to ziju aj rodicia zaockovanych deti a ani o tom casto netusia.
@maduha ak chces zmysluplnu diskusiu o rizikach ockovania a veciach okolo toho , bez "agenturnikov" a nezmyselnych hadok , tak sa pridaj sem 🙂 - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
casopis Dieta je jediny casopis svojho druhu, ktory prinasa pravdu o ockovani ...zvysok radsej preferuje dobre platenu reklamu na vakciny.
@petot Ešte som ti chcela napísať k tomu ustupu chorob pred začatím očkovania ako ty tvrdíš, tak v sučastnosti máme možnosť sledovať, že choroby ustupuju po zavedení očkovania, napríklad taký rotavirus. Tuná po začatí očkovania v Ontariu, poklesli hospitalizácie následkom rotavirovej infekcie o 71%, prečo táto choroba neustupila pred zavedením očkovania, ona akosi nejde podla tvojich konštruktov. Ale asi zybtočne budem čakaťna vyjadrenie. http://www.ctvnews.ca/health/rotavirus-vaccines...
@maduha prosím ťa a to tvoje druhe očkovane ma alebo nemá atopák? lebo máme tu detičky, ktoré nie su očkovane, aby nemali atopák (to je taka teoria ala ujo prevenar, ktorý tu má zdravotnu poradnu o neočkovaní, kde neustále pozýva ludí opakovanými príspevkami, ktoré by mali byť podla pravidiel MK spamovaním, ale akosi nie su 😕 ani urážky nie su porušením pravidiel, ani ohováranie iných diskutujucich, ani vysmech, ani prispievanie mimo temu, no čo už asi sa treba zmieriť 😔 ) a predsa ho maju. Podla vedcov, ktorí hodnotili vyskyt atopáku u očko a neočko detí je rovnaký, či očkuješ alebo neočkuješ. Ináč, nesuhlasím, to že vakcíny su za peniaze, neznamená, že su na nič alebo škodlivé, tony vedeckeho vyskumu a skusenosti, dokazuju opak.
@adsumus Moje informácie sa neukážu ako klamstvá, pretože klamstvo je vedomé hovorenie nepravdy. Ja prezentujem svoj skutočný názor, ktorý mám dôkladne podložený. Aj keby sa niektorá časť môjho názoru ukázala nepravdivá, tak by to bol jednoducho omyl. Predstav si, že sa nepovažujem za neomylného.
Neviem však, ako nazvať keď nepravdy hovoril profesor, člen imunizačnej komisie, bývalý súdny znalec. Jeho právo na omyl je podstatne menšie ako moje, pretože má reálnu moc a na rozdiel odomňa tvrdí, že je odborník.
@petot v usa je to 20 až 60 detí za rok. pre teba je to "problém" pre mna problém, mám nato právo to považovať za zbytočne riziko, ktoré nie som ochotná absolvovať so svojim dieťaťom, bez toho aby ma antivaxeri označovali za agenturu? ale bavili sme sa o inom, odpovedi si sa vyhol, prečo rotavirus ustupil az PO zavedení očkovania a pred ako podla teba iné choroby.
@adsumus Bla-bla-bla. Takže ty si nesvojprávna, lebo nedokážeš niesť následky svojich rozhodnutí sama ale budeš sa vyhovárať, že za to môže niekto iný.......Ach jaj si trápna. Proste ako som tu už nielen ja napísala - za svoje rozhodnutia si zodpovedná sama tak ako aj ja aj ostatní. A tvoje porovnania s nákupom v obchode a podobne - to je tiež ako porovnávať hrušky s jablkami. Ale nevadí. Tvoj názor - akceptujem.
@adsumus Ahoj, nase druhe dieta sa po ockovani zmenilo na neustaleho placka. Bolo to spokojne babo, pekne spala aj jedla. Potom stale plakala aj vnoci sa budila kazdu hodinu s placom.....Myslela som, ze su to zubky, ale trvalo to skoro dva roky. Den- noc neustale mrncala a bola nespokojna. Teraz mava zahadne alergicke prejavy, nazyvaju to urtica. Zihlavka, ktoru nevedia zistit co spusta.....po stranke alergologickej je vraj v poriadku, ale na Silvestra mi tak opuchla a vyhadzala sa, ze ju davali styri dni v nemocnici na infuziach dokopy. Je to zahada, doktori nevedia. Imunitny system nie je ok. Takze som ju preockovat v piatich rokoch nedala.
Apropo studie. Co sa tyka studii treba byt opatrny. Nakolko zaplatit sa da vsetko a farmaceuticke firmy su po zbrojarskych najmocnejsie na svete a maju fantasticky premakany marketing. Studovala som to, viem o com pisem.
Treba pouzivat sedliacky rozum a zvazovat co citam, co realne vidim a zazivam okolo seba, napr. s mamickami. Poznam take, ktore maju od lekarov potvrdene, ze prave ockovanie spustilo napr.poruchu reci, autizmus. Jedna lekarka mi potvrdila, ze po ockovani proti rotavirusom mali v nemocnic dieta s pomotanim criev. Skoda o tom debatovat....je to do zufania ako sme klamani.
Kozna lekarka nam pred rokmi povedala, ze pri atopickom ekzeme je dolezite nedrazdit imunitny system. Takze aj ked najstarsia nemala alergiu na kakao, ani citrusy....nejedavala to. Ved bez toho zit moze a odskusali sme, ze ju to ozaj drazdilo, napriek negativnym testom na alergologii. Takze ako takyto citlivy imunitny system, ktory reaguje na vsetko naokolo, na zaciatok vykurovacieho obdobia, na pele v ovzdusi, na potraviny, zareaguje na vysoko invazivnu vakcinu, v ktorej je este naviac pomiesane ockovanie proti virusovym a bakterialnym ochoreniam. To si kazdy odpovie aj sam. My sme to prezili, dieta to odskriabalo a odplakalo a farmaceuticka firma si nabalila vrecka....
Kedysi bola takato posvatna krava pustanie zilou,liecilo sa tym vsetko a teraz sa z toho smejeme. Verim, ze ockovanie caka podobny osud. Je to hra s ludskym strachom, nema to s vedou uz nic spolocne. Cele by to bolo treba "prekopat", vek ockovania deti, mnozstvo vakcin, sposob podavanie, dobrovolnost,samotny desivy obsah vakcin.......Zoberte si, ze sme boli poslednou krajinou, ktora ockovala proti TBC. Dlho predlho trvalo, kym sa to schvalilo a kto by sa dobrovolne vzdal dojnej kravy......je to diskusia nadlho.
@maduha na "prekopavanie" zabudni , "pharmarcenie" je mega miliardovy biznis a zivy snad svrtinu slovenska od - medicinskych preprezentantov , cez milion firiem , lekarov, sestricky az po politikov, reklamky a samozrejme na reklamy nabalene dalsie firmy, kt. ziju z tych reklam. je to komplet zakopane. tu si clovek musi pomoct proste sam a necakat, ze "system" prenho nieco spravi. 🙂
@maduha tvoje dieťa sama píšeš, že ste vyliečili liekmi z atopáku, ak si dobre pamätám, dokonca si písala drahými liekmi, tie neboli vyrobené vo farmaceutickom priemysle? studie môžu byť zapatene farmafirmami, ale to predsa neznamená, že su nesprávne alebo zavádzajuce, čo sa antivax týka, tak tých klamstiev je hrozne veľa a bagatelizovanie chorob a strašenie atopákmi a podobne dennou praxou,ale prečo nič z toho nevedia dokázať, aj ked sa snažia, žiadne dokazy nedali.
@prevenar tvoj prezent stojí 300 eur ,kokosový olej ,čo je teraz veľké bum a robíš mu reklamu ,tiež neni lacný a vysávač tj ďalší prezent tuším tiež si písal ,že stojí 300 eur...inak odborník ,čo tá neliečiteľná a tebou vyliečiteľná celiakia...niečo o tom popíš ,keďže je to tiež určite kompl.očka ako sa dá vyliečiť ....možno urobíš ďalšiu promo na nejakú ,,lacnú mašinku či doplnok výživy ps.čo sa stane s tými poškodenými gémni z očka ,ktoré plavajú v krvičke ,či tam palvájú celý náš život...nejak chcem vedieť aj záver tvojej teorie o plávajúcom géne...

@prevenar ...."a bude huř"..... 😝 😀