(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@prevenar nemam pocit ci vobec nejaka ocko ahentura existuje to je zas novy termin pre nieco ....takze zas nevies povedar co sa stane s genom a ako vyliecime celiakiu .ktora tu bola uz pred ockom a doteraz ju nikto okrem teba nevie vyliecit ..bolo by zaujimave vediet kolko beries za aplikaciu tvojho patentu na liecbu nevyliecitelnej celiakie ...asi ti moc biznis nejde alebo nemas na dovcy .kedze tvoja aktivita prispievania stupla raketovym tempom...toto sa dialo okolo vianoc a teraz v case dovci..len nejak si nedomyslel nejaky zaver tvojich hypotez .kedze ho nikde neudavas a ani tu verejne...preco mam pocit .ze tymito invektivami na uplne jednoduchu otazku ohladom tvojich teorii nevies odpovedat tj.tvoje teorie si nejak nedomyslel ...obycajny otecko prevenar ...inak mas ty nejaky pocit .ze ti nieco tie poskodene geny v krvi ubluzuju .kedze si niekde pisal .ze si poskod.ockom...a su tie geny vobec v krvi ,co sa s nimi udeje..tvoja teoria si prosi tvoju odpoved...inak vies co sa stane ak pijes destilovanu vodu ....
@aristka mily agent "aristka" aka "bezna mamicka" 😀 ..ostava mi len zopakovat : svoj zivot si budes musiet zariadit bezomna - mojej skupiny, mojho blogu , atd. ci to nejak zvladnes to neviem ..na druhej strane ma to ani nejak specialne nezaujima 😀
so svojimi otazkami sa obrat na skutocnych odbornikov, cize na istu reklamnu agenturu ..ti o ockovani vedia vsetko!🙂 nepamatas si cislo ? poradim ti .. zober si mobil, vyber kontakty a pismenko P , vyber kontakt " PRACA " 😀
@adsumus Uhm, takže zomrelo 20 až 60 z 300 miliónov obyvateľov. To je úmrtnosť 1 ku 5-15 miliónov obyvateľov. Blesk zabije viac ľudí.
A čisto náhodou nevieš, či nepochádzali z nejakého biedneho hispánskeho gheta alebo indiánskej rezervácie? ...Pretože pri štandardnej zdravotnej starostlivosti je úmrtie na rotavírusovú hnačku takmer vylúčené, aj pri vážnych prípadoch, pretože stačí obyčajná infúzia aby sa napravila dehydratácia.
Nehovoriac o tom, že samotná vakcína môže spôsobiť hnačku, a v zriedkavých prípadoch aj intussuscepciu, ktorá je nesmierne bolestivá a často smrteľná. Síce je problém údajne menej častý než u prvých (a neskôr stiahnutých z trhu) generácií vakcíny, no neprestal existovať.
Naozaj si si zvolila zlý príklad. Tým viac, že @prevenar tu už párkrát odcitoval agentúru Snowball, ako to bolo s rotavírusom na Slovensku.
@petot a čo je natom, že nejaka agentura dáva do povedomia svoj produkt, prebožíčka ved to sa robí uplne normálne, prečo byludia nemali vedieť, že ich deti ohrozuje rotavirus a existuje vakcína, čo je natom zlé? taký prevenar tu propaguje vysávače vzduchu, tiež dáva do povedomia, čo teraz sa deje niečo? Považuje to za prospešnu vec (treba povysávať vzduch raz za čas), tak predáva, to je uplne normálne, vy nejaku prezentáciu využívate aby ste očiernovali matky za očkovanie, že su zástupcami nejakej agantury, ale nie je to pravda, ked je niekto za očkovanie, neznamená, že je nejaka firma ako to tu vy stále naznačujete ako taku mantru, kolem dokola.
pre teba rotavirus nie je problém, pre niekoho je, čo je natom, pre teba nie je problém 20-60 umrtí ročne, pre mna ano.
a nepíš mi že umrtie je vylúčene takmer, keby si nemal hlavu v piesku strčenu, mal by si aj ine informácie ako antivax.
@petot Ale prosím ťa to ty nevieš, že ona má určite aj zdravotnú dokumentáciu tých detí - minimálne kópie?! Vie mená lekárov, ktorí ich ošetrovali, presné mená aj adresy detí a všetko čo treba....Nakoľko toto presne žiada-la ak si náhodou napísal do diskusie, že nejaké dieťa má následky po očkovaní - tak chcela podobné "dôkazy"....Čiže ona ich určite má - veď ako by potom mohla kvalitne a pravdivo diskutovať?! 😝 😉
ty tu, prosím ťa pekne, nezavádzaj ešte väčšiu psychiatriu ako tu je, ak ma chceš osloviť, urob to priamo cez moj nick ako každy normálny človek a nepíš ako tatár ona, kdesi čosi, blabla. Ak teda môžem poprosiť, ale asi nie. 😖
Ak ťa zaujímaju prípady detí, ktoré ochoreli, môžeš kontaktovať UVZSR a informovať sa v časti hlásenia, pre zjednodušenie tvojej orientácie pridávam link. http://www.ruvzpp.sk/oddelenia/epi/e_hlas.htm
@evittam
@aristka mily agent "aristka" aka "bezna mamicka" 😀 ..ostava mi len zopakovat : svoj zivot si budes musiet zariadit bezomna - mojej skupiny, mojho blogu , atd. ci to nejak zvladnes to neviem ..na druhej strane ma to ani nejak specialne nezaujima 😀
so svojimi otazkami sa obrat na skutocnych odbornikov, cize na istu reklamnu agenturu ..ti o ockovani vedia vsetko!🙂 nepamatas si cislo ? poradim ti .. zober si mobil, vyber kontakty a pismenko P , vyber kontakt " PRACA " 😀
Zaujímalo by ma prečo pre niektorých užívatelov dodržiavanie pravidiel neplatí? 😕
8. Nezverejňuj klamlivé a nepravdivé informácie.
9. Nespamuj. Nezverejňuj opakovane rovnaký príspevok.
pripajam sa k @adsumus ,ako je možne ,že nick prevenar nonstop porušuje pravidla bez akychkolvek sankcii ...snazim sa o slusnu komunikaciu .zodpovedanie otazok na jeho teorie.ktore boli nim popisovane aj v tejto teme a dostane sa mi nonstop urazania ,ci spamovania temy ....maju vobec tieto temy administraciu .....
@adsumus zvlastne je .ze ako niekto dokola ukazuje svoju hlupost .lebo inak sa to nazvat neda ...no co uz .mozno mu jezisko na vianoce da pod stromcek anim.film bol raz jeden zivot a pochopi co to o genoch a aj oxyvenacii a administracia sa dotiel mozno preberie .ze toto su vazne temy a nikto by si z toho nemal robit hurvinkovo...nehovoriac ak komunikujem slusne ...
@petot Francuzi prestali odporucat plosne ockovanie proti rotavirusom najma potom, ako im nasledkom ockovania zomreli 3 deti http://www.bmj.com/content/350/bmj.h2867/rr-1
Rotavirus vaccines in France : because of three infant death and too many serious side effects vaccines are no longer recommended for routine children immunization http://www.bmj.com/content/350/bmj.h2867/rr-1
@tin007 nezomreli tri, ale dve deti, jedno nedostalo žiadnu lekársku pomoc pri zauzlení črievok, ktoré je ináč veľmi zriedkavo smrtelná a vyskytuje sa bežne, aj ked nie často v populácii a druhemu sa črievka zauzlili po treťej dávke, ktoré nie je vobec spájana vedeckými studiami s takýmto rizikom, takže tu ide o časoú nie príčinnu suvislosť. Toto riziko tu je, ale prevyšuje vyhody tohto očkovania, vyjadrenie WHO, Svetovej zdravotníckej organizácie.
http://www.who.int/vaccine_safety/committee/top...
mimochodom preberali sme to takto pred rokom, si si spomenula?
@adsumus Ahoj, troska oneskorene odpovedam....dceru z "atopaku" drahe lieky nevyliecili, len zmiernovali nasledky. A zatial nie je zname ake nasledky budu zase z tych liekov (kortikoidov), ktore zmiernovali !atopak" - nesmierne svrbenia a zapaly koze. Kazdopadne atopicky beh je specificky v tom, ze kozne prejavy ustupia a dieta sa zacne dusit a prejde do astmy. A zase sme nuteni brat lieky..... Nezvalujem vsetko na ockovanie, ale som presvedcena, ze imunitny system u deti dozrieva postupne, tak ako sa po porode dovyvijava zrak, nechtove lozka a nervove zakoncenia a mnozstvo inych veci. A ked necitlivo a nevhodne priskoro zasiahnete, tak sa tam nieco porusi a spusti sa divna reakcia, kde vlastne zblazneny imunitny system reaguje na co nema reagovat.
Co sa tyka studii, tak spomeniem iba vlastnu skusenost....nahlasili sme po prichode z porodnice(vlastne uz tam), ze dieta po ockovani malo reakciu. Celkom zjavne prestala pouzivat zaockovanu ruku. Mozno jej trafili nejaky nerv. ? Pediater v nemocnici, ktory ma prvy zbierat a odovzdavat taketo info nas u b e z p e c i l, ze to nebude ockovanim. To nemoze byt ockovanim. Sup nas rychlo domov a pediater doma nam ubezpecenie zopakoval a .....o tri tyzdne sme skoncili na neurologii, lebo nieco sa tam dialo. Neskor som sa dozvedela od kamaratky lekarky, ze zle pichnuta vakcina TBC moze sposobit aj tuberkulozu kosti. Aj to sa uz stalo.
Takze ak niekto aj chce seriozne zbierat udaje, potrebuje preskoli, resp. poucit "ludi prveho kontaktu". A ti su pravidelne skoleni farmaceut.firmami o tom ake bezpecne a potrebne su vakciny. A asi aj skoleni o tom, ze nemaju rodicov informovat o moznych vedlasich ucinkoch 🙂
Dalej by mal niekto informovat pediatrov o skusenostiach z okolitych krajin. Napr.take nepovinne ockovanie proti rakovine krcku maternice.....u nas sa to odporuca a v severskych krajinach zachytili desattisice mladych dievcat s nasledkami po ockovani.
Kto sa aktivne nezaujima, ten sa to nedozvie..... a ktory lekar ma na to cas a chut. A povedzme si, aj odvahu.
@adsumus ahoj, moj nazor je, ze prave "rotavirusove ockovanie" v sucasnej dobe, pri dodrziavani beznych hygienickych navykov, pravidelnej a kvalitnej strave a dostupnosti lekarskeho osetrenia na Slovensku, je naozaj zbytocne. Moje prve dve deti nie su proti tomuto ockovane, lebo to vtedy nebolo povinne a nikto tym nestrasil. A hnacky boli aj predtym.....dieta a zavodnovanie, v horsom pripade infuzia a mate do tyzdna po probleme.
Naproti tomu pomotanie crievok je velmi nebezpecne ochorenie, ak to chirurg nezachyti vcas, tak dieta v lepsom pripade pride o kus crievka.
Rovnako zruteny imunitny system mate dozivotne.
Tolko moj nazor.
Keby som zvazovala ockovanie, tak u tejto choroby rozhodne nie.
@maduha ja suhlasím, že imunitný system sa vyvíja postupne, ale beriem do uvahy, že deti su od narodenia vystavené vírusom a bakteriam, imunitný system nečaká rok dva, teraz som pripravený, môžete zautočiť, takže očkovanie je v tomto presne to iste ako bežný vplyv, len s menším rizikom, nakolko ide o mrtve virusy, neschopne sposobiť ochorenie.
tvoje dieťa malo problém s polovicou tváre, takže, ten problém mohol zasianhuť aj druhu ruku, mohlo sa stať aj pri porode, poznám take prípady z historie, dieťa malo zlým zásahom pri porode poškodenu ruku. neviem si predstaviť ako si dokázala posudiť, že jednodnove dieťa prestalo používať ruku, moje ruky určite nepoužívalo prvý den, a už vobec by som nedokázala určiť, že v den narodenia, pred očkovaním používala a potom už nie.
rotavirus umrtie http://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2011/0...
@adsumus Nedáš pokoj s rotavírusom, tak pozrime na výsledky francúzskej liekovej agentúry (vďaka za článok, @tin007
- spomedzi 491000 zaočkovaných detí bolo ohlásených 201 VÁŽNYCH nežiaducich účinkov, z toho 47 intussuscepcií, z ktorých 14 vyžadovalo chirurgický zákrok, dve deti zomreli.
Ak vezmeme do úvahy, že podiel ohlásených nežiaducich účinkov býva medzi 1-10% skutočného výskytu, tak možno by bol namieste aj výraz "katastrofálne výsledky". A hoci vakcíny (vo výrobcom vykonaných alebo platených, sic) skúškach vykazovali účinnosť v prevencii rotavírusových hnačiek, klinické skúšky dosiaľ nepreukázali, že by znižovali celkovú detskú úmrtnosť!
Takže ironicky, nakoniec aj zbytočne argumentuješ 20-60 úmrtiami na rotavírus v 300 miliónových USA. Chcelo by to totiž ešte jednoznačne dokázať, že vakcíny dokážu tento počet znížiť! Takže sa nediv, že považujem dojčenie za lepší, najmä bezpečnejší spôsob prevencie nielen rotavírusových, ale akýchkoľvek hnačiek.
@petot Ak máš dojem, že ja nedám pokoj s rotavirusom, prečo sa snažíš o diskusiu, ak nechceš diskutovať o očkovaní, že ťa to otravuje, prečo nezvarieš laptop?
Dve deti zomreli, jedno pretože mu nebola poskytnutá pomoc a druhé po treťej dávke, kde nebolo nikdy hlásene zvýšené riziko zauzlenia čriev. Pre mna je 71% pokles hospitalizácii na rotavirusove ochorenia po zavedení očkovania dostatočným dokazom učinnosti rotavirovej vakcíny, aj ako prevencia umrtí. Vo Francuzsku zomrie ročne 16 detí na rotavirovu infekciu. Ja viem pre teba to nie je problém, pre mna ano, osobitne, ked sa dalo týmto umrtiam predísť očkovaním, ale rodičia boli obalamutení, že netreba.
@adsumus ja som zase bola oblamutena, že rotavirusu treba ockovat. Maleho som kojila, 22 mesiacov!!!! Napriek tomu pediater maleho kludne zaockoval. Výrobca rotarixu udáva že protilatky sa h dojčených deti nevyvinu, ochrana po ocko trvá cca 2 roky. Takze z mojej strany zbytočne vyhodených 90€, malý zbytočne nežiaduce účinky.....len preto že som verila " systému,statu, doktorom".
@mirkaaa80 máš to aj v letáku, kojenie neznižuje ochranu. http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/ROTA...
ak by este niekto hladal info k rotavirusom - tak tu je to vsetko zhrnute.
- OD NEZNAMEHO SLOVA K USPESNEMU PREDAJU -
( -vyuzit novost slova rotavirus a neznalost temy rotavirusovych infekcii na vyvolanie zaujmu medii
-vyuzit komunikacny potencial „aktivnych matiek” a poskytnut im na webe informacne zdroje a publikovany obsah na zdielanie
-vyuzit „snowball effect” sirenia informacii na internete a socialnych sietach )
https://www.docdroid.net/ekag/cveckovanova.pdf....
#rotavirus

- „ Dovoľte mi predstaviť sa: Som rotavírus
Keď sme si na jeseň roku 2007 zadali do press-monitoringu slovo rotavírus, nenašli sme žiaden odkaz a na webe to boli len špeciálne medicínske správy. Skúste to spraviť dnes, po pol roku intenzívnej práce s novinárskou obcou a verejnosťou. Hoci je rotavírusová infekcia špecifickou záležitosťou, ktorá sa týka najmenších detí, pre nášho klienta GlaxoSmithKline sme pripravili takú intenzívnu a cielenú public relations kampaň (od web stránok a tlačovej konferencie po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom), že dnes je slovo rotavírus známe tam, kde má byť – medzi mamičkami potenciálne ohrozenej skupiny detí. Ale nezdvihla sa len znalosť, výrazne stúpla aj zaočkovanosť proti rotavírusovej gastroenteritíde.”
> po aktívnu prácu s diskusnými priestormi na internete a buzz marketingom <
http://www.snowball.sk/?sid=5&aid=32